Author |
Topic |
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 09/03/2010 : 15:14:55
|
Par primjera koje su iskusili neupućeni u facebook...
Od kolegice s posla muž u nekoj dopisci sa svojim frendovima izjavljuje u tko zna kojem kontekstu (možda nekom svojem općenitom buntu protiv društva) "kupit ću pušku i sve ih poubijat" da bi mu već sljedeći dan zakucala policija i privela ga na kratko ispitivanja. Poslije ga pustili s upozorenje da su ga posjetili radi zaštite jer kao mogao je već neki potencijalni prodavača pušaka zakucati na vrata. Koja je facebook marketinška niša...
Maloljetna nećakinja imala party kod roditelja i jedna od cura popila nešto šampanjca (očito previše) i povratila, i naravno objavila sve fotke s razularene pijanke (samo svojim prijateljima, dakako). No kao prijatelj se uvukla i njihova pedagogica iz škole, nakon čega se izrode sastanci i upozoravanja roditelja da potiču alkoholizaciju u malodobne djece.
S jedne strane širi obzore komunikacije i slobode, a s druge strane otvara vrata kontroli i nadzoru. Sve ljepote elektroničkog doba! |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Member since 06/11/2001 |
Posted - 09/03/2010 : 16:17:05
|
quote: Originally posted by DeeCay
...
S jedne strane širi obzore komunikacije i slobode, a s druge strane otvara vrata kontroli i nadzoru. Sve ljepote elektroničkog doba!
hah, sva sreća pa ja nemam puno svojih stvari gore :) par fotki radi cura i to je to
a piskaranje se svodi na moje gluposti da dotične (cure) zezam i puštam im spotove sa jubitua
a kaj se privatnosti tiče, pa i sam znaš da na bilo kaj ti mogu pokucat doma. naravno policiji treba nalog da bi provjerili neki mejl ili poruku...
privatnosti nemaš više nigdje. evo još malo pa ćeš i po Zg-u imat kamere. neš ti privatnosti.
čak ni nemoraš biti na fejsu ali ima tvojih slika gore (valjda preko tvojih frendova).
pa evo privatnosti nema ni na forumu |
Moj strip Moje aukcije |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47138 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 09/03/2010 : 16:30:44
|
@ dee jesu li mu pretražili stan ili ga samo odveli na ispitivanje? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Vjeko1980
Advanced Member
5649 Posts
Member since 24/08/2006 |
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17812 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 09/03/2010 : 16:56:36
|
quote: Originally posted by lwood
@ dee jesu li mu pretražili stan ili ga samo odveli na ispitivanje?
E te detalje ne znam... Stan jesu pretražili. Nešto je rekla da su ga priveli na kratko ispitivanje, a jel to ispitivanje bilo u stanici ili su ga obradili u stanu, nisam siguran. To nije ni bilo u Zagrebu, mislim da je iz Varaždina. Uglavnom, očito policija ipak ne spava. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
Edited by - DeeCay on 09/03/2010 16:57:38 |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 09/03/2010 : 17:29:39
|
ja mislim da bi deecay pricao drugu pricu da je ona fiktivna puska bila u njega uperena
EDIT
i mislim da je sawitch silovatelj
EDIT EDIT
|
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
Edited by - Lord Vader89 on 09/03/2010 17:30:16 |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40265 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
nemanja93
Senior Member
Serbia
2439 Posts
Member since 06/03/2010 |
Posted - 10/03/2010 : 06:50:07
|
quote: Originally posted by wele
quote: Originally posted by nemanja93
quote: Originally posted by William_Wallace
Vidim Nemanja iz Loznice si, u koju skolu ides?
O zemljak vidim ti ides u gimnaziju nije ni cudo sto tako dobro crtaszbog profesorke Ja sam u ekonomskoj druga godina smer Turisticki Turisti Teroristi
Pozdrav novajliji,i ti ucis turisticku? a fejsbuk ima i dobrih i losih strana . . .a većih bolesnika i maloumnika ima po forumima(uključujući i ovaj,ima ih i ovde koliko oćeš),nego na fejsbuku
|
Nisi se okrenula, zato nisi videla igrale su sene.
|
|
|
nemanja93
Senior Member
Serbia
2439 Posts
Member since 06/03/2010 |
Posted - 10/03/2010 : 06:52:20
|
quote: Originally posted by wele
quote: Originally posted by nemanja93
quote: Originally posted by William_Wallace
Vidim Nemanja iz Loznice si, u koju skolu ides?
O zemljak vidim ti ides u gimnaziju nije ni cudo sto tako dobro crtaszbog profesorke Ja sam u ekonomskoj druga godina smer Turisticki Turisti Teroristi
Pozdrav novajliji,i ti ucis turisticku? a fejsbuk ima i dobrih i losih strana . . .a većih bolesnika i maloumnika ima po forumima(uključujući i ovaj,ima ih i ovde koliko oćeš),nego na fejsbuku
Hvala na pozdravu Da,druga godina,znaci ima i kolege turista na forumu |
Nisi se okrenula, zato nisi videla igrale su sene.
|
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17812 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 10/03/2010 : 08:50:32
|
doda me poznanik iz 2006 jedva ga skontah naravno ko je koji je odselio iz BiH
i sve mi u profilu pise i onda me krene sve to pitati
dakle vidi se kako je lijep otici na info :D
i uvijek ista prica... sa svakim vec 2 godine... ista pitanja isto ponasanje
|
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
weljko94
Advanced Member
Serbia
3015 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 10/03/2010 : 19:52:30
|
hehe, tako sam ja Colta addovao pre par meseci
|
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
SnotMan
Advanced Member
Saint Croix
6389 Posts
Member since 21/07/2003 |
Posted - 10/03/2010 : 20:16:26
|
Buhahahahhahaha,ova sa call 911 je kraljica |
Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur. |
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 10/03/2010 : 22:06:57
|
quote: Originally posted by globinjo
quote: Originally posted by Vjeko1980
Hahaha sad dobijem frend request od izvjesnog Mihaela Bađuna.. Da li je to netko sa foruma?
da,i meni je poslao...nemam pojma tko je...a šta ću,vidim da imamo 7 zajedničkih prijatelja
Hmmmmm...i ja sam se poveo time. |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
|
|
il cattivo
Average Member
Croatia
861 Posts
Member since 25/05/2005 |
Posted - 10/03/2010 : 22:07:22
|
quote: Originally posted by Gand
quote: Originally posted by okiboki
Ja sam veliki protivnik Face booka,Pa to toliko moze neko da zloupotrebi da to nije istina.Boze grozim se da mi neki ko zna kakvi likovi bulje u slike mene i moje porodice.Ma ljudi su postali dokoni voajeri koje mrzi da posteno voajerisu nego idu na face book.Strasno grozim se face book-a. Cuo sam nesto za onu farmu na FB kao ko god udje tu,neki tamo mogu da ti vide profil.Bila je prica pre neki dan.
Ovo je kao da kazes, ja sam protivnik hodanja gole guzice po gradu, mogu svakakvi tipovi da bulje u mene... To igra ako na FB prijateljujes s ljudima koje ze znas, ovi drugi ne znam sto ce ti uopce na listi...
Ja na FB imam samo ljude koje znam, i manji dio ljudi koji me zele imati na listi. Ako me tlace svojim glupim invitima, blokiram im aplikacije, a ponekad i njih same. Uvid u slike omogucujem samo prijateljima s liste, ukratko... mozes si editirati profil po volji. Inace sam profil otvorio kako bi nasao dva prijatelja iz Beograda, uspio sam i po meni je FB ispunio sva ocekivanja.
Slažem se s Gandom. Ja sam dugo odolijevao s FB, sve dok mi nije stvarno trebao za uspostavljanje redovitije komunikacije s nekim ljudima koji su miljama udaljeni, i s kojima nisam drugačije mogao imati redovitiju komunikaciju. Osnovna zamisao FB-a je odlična, druga je stvar što ga većina koristi za samopromociju svojih jadnih života, pa je došao na glas kao da je Iskrica ili Smokva... |
To really live you must almost die And it happened just that way with me |
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 10/03/2010 : 22:33:52
|
quote: Originally posted by il cattivo
quote: Originally posted by Gand
quote: Originally posted by okiboki
Ja sam veliki protivnik Face booka,Pa to toliko moze neko da zloupotrebi da to nije istina.Boze grozim se da mi neki ko zna kakvi likovi bulje u slike mene i moje porodice.Ma ljudi su postali dokoni voajeri koje mrzi da posteno voajerisu nego idu na face book.Strasno grozim se face book-a. Cuo sam nesto za onu farmu na FB kao ko god udje tu,neki tamo mogu da ti vide profil.Bila je prica pre neki dan.
Ovo je kao da kazes, ja sam protivnik hodanja gole guzice po gradu, mogu svakakvi tipovi da bulje u mene... To igra ako na FB prijateljujes s ljudima koje ze znas, ovi drugi ne znam sto ce ti uopce na listi...
Ja na FB imam samo ljude koje znam, i manji dio ljudi koji me zele imati na listi. Ako me tlace svojim glupim invitima, blokiram im aplikacije, a ponekad i njih same. Uvid u slike omogucujem samo prijateljima s liste, ukratko... mozes si editirati profil po volji. Inace sam profil otvorio kako bi nasao dva prijatelja iz Beograda, uspio sam i po meni je FB ispunio sva ocekivanja.
Slažem se s Gandom. Ja sam dugo odolijevao s FB, sve dok mi nije stvarno trebao za uspostavljanje redovitije komunikacije s nekim ljudima koji su miljama udaljeni, i s kojima nisam drugačije mogao imati redovitiju komunikaciju. Osnovna zamisao FB-a je odlična, druga je stvar što ga većina koristi za samopromociju svojih jadnih života, pa je došao na glas kao da je Iskrica ili Smokva...
Slazem se u potpunosti.Realno jako je malo onih koji ga korisno i koriste. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
|
SnotMan
Advanced Member
Saint Croix
6389 Posts
Posted - 10/03/2010 : 22:51:24
|
Facebook je u tom smislu jako pogodno tlo za socijoloshke frustracije,pogotovo maloljetnika i no lifera. |
Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur. |
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
elfak nish
Advanced Member
Serbia
5705 Posts
Member since 23/02/2009 |
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
|
SnotMan
Advanced Member
Saint Croix
6389 Posts
Posted - 11/03/2010 : 20:51:15
|
nemash je kao ni u srednjem vijeku.... |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |