forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Umjetnost
 Knjige & co (popis recenzija u prvom postu)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 241

sawitch
Advanced Member

Serbia
40300 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 13/03/2010 : 17:02:59  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Vope, ti ne odustajes...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 13/03/2010 : 17:06:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message  Reply with Quote

Odličan roman o zanimljivom planetu-kolažu Zemlje. Epska bitka Džingiskana i Aleksandra Velikoga, zanimljivi odnosi ljudi iz različitih epoha... i tajanstveno oko koje sve promatra...
A evo i kratkog sadržaja:

Eonima, Zemlja je pod nadzorom Prvorođenih, bića starih koliko i sam svemir.
Čovječanstvo za Prvorođene ne zna - osim kad djeluju...
Diljem globusa, raštrkane su srebrne lebdeće kugle, neprobojne za svako oružje i nijeme na svaki pokušaj stupanja u kontakt s njima. Jesu li to uređaji koji stvaraju i održavaju nabore u vremenu? Ili kamere kroz koje na nas promatraju tajanstvene strane oči? Ili nešto još čudnije i strašnije?
Iznenada, cijeli planet i sva živa bića na njemu više ne postoje u jednoj zajedničkoj vremenskoj liniji. Umjesto toga, svijet se pretvorio u kolaž s pomiješanim ljudima i narodima iz raznih epoha... I dok dvije velike vojske - ona Džingis kana i ona Aleksandra Velikog - stoje i čekaju pred vratima Babilona, stvarna moć je ona izvan ljudskog nadzora, i izvan njegova shaćanja...

Ima još toga, još dva dijela

Napisat ću više (svojih) riječi kada pročitam sve. Ovo je c/p uglavnom.

.

Edited by - Rock.Bob Rock on 13/03/2010 17:07:34
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 13/03/2010 : 17:09:05  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
samo napred Vope
Evo ja čitao Stranca i Denisoviče (da se malo maknem od sf-a), a posle nastavljam sa ex - yu sf-om. Inače, moj suludi plan da ukoričimo ex - yu sf postove i dalje stoji...samo da još napišemo podosta. ma treba biti megaloman i ukoričiti cijeli topic Sve recenzije na jednom mjestu, ha? prejako

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 13/03/2010 : 17:10:57  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rock.Bob Rock

Odličan roman o zanimljivom planetu-kolažu Zemlje. Epska bitka Džingiskana i Aleksandra Velikoga, zanimljivi odnosi ljudi iz različitih epoha... i tajanstveno oko koje sve promatra...
A evo i kratkog sadržaja:

Eonima, Zemlja je pod nadzorom Prvorođenih, bića starih koliko i sam svemir.
Čovječanstvo za Prvorođene ne zna - osim kad djeluju...
Diljem globusa, raštrkane su srebrne lebdeće kugle, neprobojne za svako oružje i nijeme na svaki pokušaj stupanja u kontakt s njima. Jesu li to uređaji koji stvaraju i održavaju nabore u vremenu? Ili kamere kroz koje na nas promatraju tajanstvene strane oči? Ili nešto još čudnije i strašnije?
Iznenada, cijeli planet i sva živa bića na njemu više ne postoje u jednoj zajedničkoj vremenskoj liniji. Umjesto toga, svijet se pretvorio u kolaž s pomiješanim ljudima i narodima iz raznih epoha... I dok dvije velike vojske - ona Džingis kana i ona Aleksandra Velikog - stoje i čekaju pred vratima Babilona, stvarna moć je ona izvan ljudskog nadzora, i izvan njegova shaćanja...

Ima još toga, još dva dijela

Napisat ću više (svojih) riječi kada pročitam sve. Ovo je c/p uglavnom.

ovo je odlična knjiga i najbolja iz trilogije. sam opic mongola, njihovog života i borbe je zastrašujuće dobar. A ni Aleksandrova vojska nije loše opisana. Dosta toga nije stilizirano, nego realno opisano.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47169 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/03/2010 : 20:27:58  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
zadnjih par dana čitan Crnu knjigu komunizma.
odlična knjiga za sve koje zanima povijest i totalitarni režimi ,u ovom slučaju komunizam.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47169 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/03/2010 : 20:29:04  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
evo kratko sa wiki koga zanima:

Crna knjiga komunizma - Zločini, teror, represija knjiga je koja opisuje povijest represije, zločine i teror u komunističkim državama. Knjiga je izvorno objavljena 1997. godine u Francuskoj pod naslovom, “Le Livre noir du communisme: Crimes, terreur, repression”. Crna knjiga komunizma je u različitim zemljama izazvala rasprave o revalorizaciji socijalizma, i pojavu pojma "Crveni holokaust". Taj pojam je učvrstio procjenu socijalizma koji ga ravna s fašizmom (konkretno nacionalsocijalizmom). Također postavlja i pitanje o tome da li su u međunarodnom socijalizmu bili počinjeni zločini protiv čovječnosti.

Stephane Courtois bio je sam prema vlastitim izjavama u prošlosti militantni komunist. O zločinima u socijalističkim zemljama mu u to vrijeme nije ništa bilo poznato.

Crna knjiga navodi sljedeće procjene o broju ljudi ubijenih od strane komunističke vladavine u navedenim zemljama (Afrika i istočna Europa su navedene zbirno):

Kina: 65 milijuna
Sovjetski Savez: 20 milijuna
Afrika: 1.7 milijuna
Afganistan: 1,5 milijuna
Sjeverna Koreja: 2 milijuna
Kambodža: 2 milijuna
Istočna Europa: milijun
Vijetnam: milijun
Latinska Amerika: 150.000
Rezolucija Vijeća Europe 1481 u sječnju 2006. temelji se na podacima iz crne knjige.

Već u uvodu Courtois tvrdi da je u komunističkim genocidima ubijeno četiri puta više ljudi nego što je ubijeno od strane Hitlerove osovine i želi privući pozornost da javnost sazna više o sličnosti tih dvaju ideologija. To je po Courtoisu nužno zbog komunističke ideologije koja i dalje ima mnogo sljedbenika

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.

Edited by - lwood on 13/03/2010 20:30:18
Go to Top of Page

osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts

Member since 12/11/2002

Posted - 13/03/2010 : 21:03:40  Show Profile Show Extended Profile  Send osim a Private Message  Reply with Quote
Skandalozno

quote:
Originally posted by lwood

evo kratko sa wiki koga zanima:

Crna knjiga komunizma - Zločini, teror, represija knjiga je koja opisuje povijest represije, zločine i teror u komunističkim državama. Knjiga je izvorno objavljena 1997. godine u Francuskoj pod naslovom, “Le Livre noir du communisme: Crimes, terreur, repression”. Crna knjiga komunizma je u različitim zemljama izazvala rasprave o revalorizaciji socijalizma, i pojavu pojma "Crveni holokaust". Taj pojam je učvrstio procjenu socijalizma koji ga ravna s fašizmom (konkretno nacionalsocijalizmom). Također postavlja i pitanje o tome da li su u međunarodnom socijalizmu bili počinjeni zločini protiv čovječnosti.

Stephane Courtois bio je sam prema vlastitim izjavama u prošlosti militantni komunist. O zločinima u socijalističkim zemljama mu u to vrijeme nije ništa bilo poznato.

Crna knjiga navodi sljedeće procjene o broju ljudi ubijenih od strane komunističke vladavine u navedenim zemljama (Afrika i istočna Europa su navedene zbirno):

Kina: 65 milijuna
Sovjetski Savez: 20 milijuna
Afrika: 1.7 milijuna
Afganistan: 1,5 milijuna
Sjeverna Koreja: 2 milijuna
Kambodža: 2 milijuna
Istočna Europa: milijun
Vijetnam: milijun
Latinska Amerika: 150.000
Rezolucija Vijeća Europe 1481 u sječnju 2006. temelji se na podacima iz crne knjige.

Već u uvodu Courtois tvrdi da je u komunističkim genocidima ubijeno četiri puta više ljudi nego što je ubijeno od strane Hitlerove osovine i želi privući pozornost da javnost sazna više o sličnosti tih dvaju ideologija. To je po Courtoisu nužno zbog komunističke ideologije koja i dalje ima mnogo sljedbenika

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47169 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/03/2010 : 21:05:15  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
najskandaloznije je šta se o ovim temama gotovo i ne priča.

Go to Top of Page

osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts

Member since 12/11/2002

Posted - 13/03/2010 : 21:51:46  Show Profile Show Extended Profile  Send osim a Private Message  Reply with Quote
Nisi me razumeo. Mislim da je skandalozno što neko takve knjige uopšte štampa. Porediti komunizam sa nacizmom, tj. stavljati ih u istu ravan, spominjati tzv. komunističke genocide, a sve zbog toga da se svet upozori na činjenicu da još postoje sledbenici komunističke ideologije...grozota.
Nacizam je zabranjen svuda još od 1945. i još mnogo ranije u većini zemalja. Komunističke partije postoje širom sveta, uključujući zemlje EU.
Mani se takvih "knjiga", to su najobičniji neonacistički pamfleti, koji imaju za cilj da se kapitalizam kao ideologija i zakonito liši bilo kakve alternative.

]Originally posted by lwood[/i]

najskandaloznije je šta se o ovim temama gotovo i ne priča.

[/quote]
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47169 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/03/2010 : 22:18:31  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
ti izgleda ne poznaješ povijest ili ti je ispran mozak?
knjigu su napisali povjesničari a ne neonacisti.
šta misliš da žrtve komunizma manje vride od žrtava nacizma?

Edited by - lwood on 13/03/2010 22:19:08
Go to Top of Page

osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts

Member since 12/11/2002

Posted - 13/03/2010 : 22:49:56  Show Profile Show Extended Profile  Send osim a Private Message  Reply with Quote
Nije stvar u žrtvama. Naravno da ih je u komunističkim zemljama bilo, možda i četiri puta više, kao što to kaže bivši maoista koga spominješ. Problem je u pokušaju da se komunizam izjednači sa nacizmom, odnosno da se nacizam relativizuje, ukazivanjem da je komunizam bio još gori, kako to prenosiš u rečenici:

"Već u uvodu Courtois tvrdi da je u komunističkim genocidima ubijeno četiri puta više ljudi nego što je ubijeno od strane Hitlerove osovine i želi privući pozornost da javnost sazna više o sličnosti tih dvaju ideologija".

Nacizam je bio ideologija kome je ubijanje, genocid, istrebljenje, bio cilj. Komunizam je bio ideologija koji je imao za cilj promenu odnosa u društvu. Staljinizam, Pol Pot, Vijetnam, to nije imalo nikakve veze sa komunizmom. Bili su to klasični diktatorski režimi.

"To je po Courtoisu nužno zbog komunističke ideologije koja i dalje ima mnogo sljedbenika"

A ko su ti sledbenici? Oni koji podržavaju zločine Staljina i sličnih? KP Francuske, Italije, socijaldemokratski pokreti širom Evrope? Sve komunističke partije Zapadne Evrope odavno su se distancirale od Staljinovih zločina. Čak je i KP Nemačke to učinila pre 80 godina, ali to nije spasilo njene članove da završe u logorima.

Evo malo predloga za čitanje, za početak:
http://www.h-alter.org/vijesti/kultura/dva-totalitarizma

quote:

ti izgleda ne poznaješ povijest ili ti je ispran mozak?
knjigu su napisali povjesničari a ne neonacisti.
šta misliš da žrtve komunizma manje vride od žrtava nacizma?

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47169 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/03/2010 : 22:59:20  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
a istrebljenje klasa je ka u redu??
diktatura partije je ok??
rekvizicija hrane i konfiksacija dobara je ok?
ajd stavi npr. Holodomor pa malo pročitaj

Go to Top of Page

osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts

Member since 12/11/2002

Posted - 13/03/2010 : 23:13:46  Show Profile Show Extended Profile  Send osim a Private Message  Reply with Quote
Nije OK, ali je daleko od nacizma.
Ma, samo hoću da kažem da to duboko zalazi u politiku, što je, ako se ne varam, zabranjeno na forumu?

Ima hrpa sjajnih knjiga koje čekaju da ih pročitamo. Evo, npr. baš nedavno sam pročitao Sedam strahova (Selvedin Avdić):

http://www.e-novine.com/kultura/kultura-knjige/32675-Otkopavanje-prolosti.html

quote:

a istrebljenje klasa je ka u redu??
diktatura partije je ok??
rekvizicija hrane i konfiksacija dobara je ok?
ajd stavi npr. Holodomor pa malo pročitaj

Edited by - osim on 13/03/2010 23:22:01
Go to Top of Page

zlikovski
Senior Member

Croatia
1090 Posts

Member since 21/03/2008

Posted - 13/03/2010 : 23:32:01  Show Profile Show Extended Profile  Send zlikovski a Private Message  Reply with Quote
e moj osime tebe treba banirati pod hitno! toliko politike na ovom forumu nije bilo od pojave novih moderatora, a nadam se kako s tvojim hlađenjem neće ponovno biti neko vrijeme!

Grad - to ste vi.
Go to Top of Page

psycho
New Member

212 Posts

Member since 12/08/2009

Posted - 14/03/2010 : 00:22:45  Show Profile Show Extended Profile  Send psycho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zlikovski

e moj osime tebe treba banirati pod hitno! toliko politike na ovom forumu nije bilo od pojave novih moderatora, a nadam se kako s tvojim hlađenjem neće ponovno biti neko vrijeme!

Zašto samo njega?Možda zbog odgovora tj. stava?Ne želim da pričam o politici ni malo, čovek je izneo svoj stav, možda malo preširoko, ali ništa uvredljivo.
Go to Top of Page

osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts

Member since 12/11/2002

Posted - 14/03/2010 : 06:55:26  Show Profile Show Extended Profile  Send osim a Private Message  Reply with Quote
Veoma mi je žao što neko ne ume da razlikuje politički post od reakcije na njega. Nažalost, cilj političkog posta i može biti da se neko na njega "upeca" i da se diskusija prebaci na politiku, što teško da si mogao da vidiš u mojim podtovima. Oni su bili usmereni ka knjizi i ka osudi takve knjige i samog njenog postavljanja ovde.
Moj jedini komentar na topicu Knjige i co. bilo je "Skandalozno", na pojavu navedene knjige, ali i na politički komentar iznet u predstavljanju te knjige. Žao mi je što nijednom rečju nisi osudio ni pominjanje provokativno-političke knjige na ovom forumu, niti politički komentar na nju, već moje reagovanje na to smatraš razlogom za banovanje.
Koliko sam razumeo, ovaj topic ima za cilj predstavljanje knjiga, ali sigurno ne onih sa političkom sadržinom. I ovakav tvoj komentar nije ništa drugo nego politički.
Moj komentar je na postavljanje politički provokativnog posta, tvoj je čisto ideološki. Knjige i co. mi je jedan od najdražih topic-a i ne slažem se da se ideološke knjige trebaju prikazivati u njemu,
Ako i moderatori i ostali misle kao ti, neka me banuju

quote:
Originally posted by zlikovski

Edited by - osim on 14/03/2010 07:18:42
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 14/03/2010 : 12:24:30  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Najstrože zabranjena stvar na ovome forumu je politika. Nažalost, unatoč stalnom isticanju toga pravila vas dvoje(Osim i Lvood) ste ga prekršili, stoga sam prisiljen udaljiti Vas sa foruma na tjedan dana. Nadam se da nema ljutnje i da ćete i dalje pridonositi Forumu svojim postovima. Hvala

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 14/03/2010 : 14:26:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
Chvrsta ruka,josh kesha da nabavish i pravi si udavach:D

Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur.
Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5649 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 14/03/2010 : 15:13:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message  Reply with Quote
Mlađo skinuo jumf :)))
Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 14/03/2010 : 15:22:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
bwaaaaaaaaahahahaha

Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 14/03/2010 : 15:33:05  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Vjeko1980

I to tek u tridesetoj:)))

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38081 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 14/03/2010 : 15:36:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

quote:
Originally posted by Vjeko1980

I to tek u tridesetoj:)))

Promjeni onda profil, tamo stoji da si mlađi Mlađo.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 14/03/2010 : 15:36:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
Chestit mladich,nema shta.:)

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 14/03/2010 : 16:00:04  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Man zero - Čovjek nula

Albert Camus: Stranac

Jeste li filanrtop? vjerujete li u beskrajnu dobrotu ljudske duše koja je stvorena da čini dobro i čiju perfekciju kvari neznatan broj otpadnika koji je nemaju?
Jeste li mizantrop? Vjerujete li da je ljudska rasa pokvarena, zla i neuništiva u svojoj gluposti i da samo rijetki pomoću svoje dobrote isplivaju iznad toga oceana blata kojeg nazivamo svijetom?
Ili ste pomalo oboje?Uživate li u svome malom kosmosu opasanom Kineskim zidom indiferentni prema svemu izvan? Naravno, pitanja su retorička jer svi smo mi pomalo od svega toga, samo je pitanje mjere.
Svi osim Mersaulta. Taj čovjek možda ni ne zna da je živ. Njegovo poimanje života svodi se na puko preživljavanje gonjeno osnovnim nagonom sa tek pokojom natruhom užitka. Čovjek bez ambicije, bez želje za promjenom i bez bilo kakvog osjećaja za život, bol i smrt. To je čovjek koji vjerojatno najveći dio svog ponašanje duguje naučenim i urođenim patern varijablama jer, uvjeren sam, da sve ovisi o njemu, on ne bi sa nikome nikada prozborio ni riječ To je čovjek kojeg ne sputavaju moralne norme i on se ne libi reći istinu čak i kada bi njena bol zapravo tražila da bude prešućena, upravo zato što ga apsolutno nije briga za reakcije drugih ljudi. On nije nula od čovjeka. On je Čovjek - nula.
I sama knjiga je pisana poprilično jednostavnim rečenicama pokazujući na taj nači svu jednostavnost Mersaultovog uma.
Ali što je sa ljudima? Da li su ostali indiferentni prema njemu?
Ne. Cjelokupno suđenje za ubojstvo koje je počinio na kraju se pretvara u suđenje njemu kao čovjeku bez duše, osobi bez osobnosti, osobi čije postojanje društvo ne može podnijeti. A kazna koju dobiva kazna je društva za njegov nedostatak želje za drugima i životu uopće.
Naravno, samo društvo ostaje nekažnjeno za svoj sud. Za sud drukčijem.
Ova novela od devedesetak strana privukla je moju pažnju još u srednjoj školi, a sada, sa vremenskim odmakom, i dalje mislim da je riječ o kvalitetnom djelu, makar ga ne bih baš dizao previše u nebesa. Kritika čovjeka i društva u ovoj knjizi funkcionira svakako izvrsno, ali, osobno, ne smatram da je riječ o vrhunskom štivu. U svakom slučaju, biti će vam to ugodno provedenih tri sata:))

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 14/03/2010 : 16:09:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message  Reply with Quote
Zašto tri sata kad ima samo 90-ak stranica?

.
Go to Top of Page
Page: of 241 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.44 seconds. Snitz Forums 2000