forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 517

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 13/03/2010 : 02:32:11  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by docA

quote:
Originally posted by dessa

Čestitke(svima) za STICKY, sad smo glavne face na forumu.

Tise malo...mogu da se pogorde ovi Zagor-ludaci..i sta smo onda uradili? :O I ne veruj mnogo Ultrasu..on ti je nepredvidiv skroz..:P ;)

I to što kažeš... :-O Zagor je kralj svoje šupe

Ontopic:
docA i ostali, Ultras je lepo napisao da na glsanju za naj DD crtača Piccatto nije dobio nijedan glas, a čini mi se da to niko nije komentarisao. Šta mislite zašto nije? Je l' on možda jedan od crtača koji se sviđa onim istim fanovima koji najviše vole Stana, pa su svi glasali za Stana jer im je Piccatto možda druga opcija?

Edit: Što bi rekli politikolozi, možda Stano i Piccatto imaju isto biračko telo.

Edited by - dessa on 13/03/2010 02:39:14
Go to Top of Page

Rogan
New Member

Serbia
297 Posts

Member since 12/04/2005

Posted - 13/03/2010 : 08:38:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Rogan a Private Message  Reply with Quote
Po kvalitetu scenarija kod Paole Barbato, ne bi me zachudilo da je tajna njenog uspeha da izdigne skoro sve osrednje crtache ta shto (poput G. Morisona, A. Mura i sl.) ima vrlo detaljan, control-freak-like opis svakog kadra i zheljenih efekata, te da crtachi dobiju prilichno nedvosmislena uputstva.

Ako ima neko zaludniji od mnene, voleo bih da vidim te Pikatove autoportrete/karikature, imam neki vague notion da sam ga vidjao po njegovim epizodama Dilana povremeno (najskorije beshe u Preko Praga, ne?)...

"There is no Devil, it's just God when he's drunk"

-- Tom Waits
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 13/03/2010 : 13:09:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rogan

Po kvalitetu scenarija kod Paole Barbato, ne bi me zachudilo da je tajna njenog uspeha da izdigne skoro sve osrednje crtache ta shto (poput G. Morisona, A. Mura i sl.) ima vrlo detaljan, control-freak-like opis svakog kadra i zheljenih efekata, te da crtachi dobiju prilichno nedvosmislena uputstva.

Šta znam, mislim da to nije slučaj. Crtači, naročito oni etablirani, baš i ne cene kad se pojavi neki novajlija sa mučno detaljnim scenarijem. Uobičajeno to bude kontraproduktivno.

Of course, I could be wrong.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2967 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 13/03/2010 : 16:53:06  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

DD je strip za pi..ice !

Pravi muškarci čitaju Mudasa!

faggot

...
Go to Top of Page

Rogan
New Member

Serbia
297 Posts

Member since 12/04/2005

Posted - 13/03/2010 : 17:42:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Rogan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djole
Šta znam, mislim da to nije slučaj. Crtači, naročito oni etablirani, baš i ne cene kad se pojavi neki novajlija sa mučno detaljnim scenarijem. Uobičajeno to bude kontraproduktivno.

Of course, I could be wrong.

Ne znam, vrlo je mguche da i ja greshim, no uvek kada iskusni crtach da 110% na dobroj prichi, ja "krivicu" za taj trud pripishem scenaristi. Znam da npr. Voren Elis uvek pishe scenario na nachin koji che showcase-ovati snage crtacha s kojim radi. Takodje, smatram da se Barbatica jako brzo probila i stekla ime/ugled, te da su i ti stari iskusni majstori obratili pazhnju i zheleli a piece of the action.

"There is no Devil, it's just God when he's drunk"

-- Tom Waits
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 13/03/2010 : 21:18:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Nismo se razumeli - nema sumnje da je poboljšanje kod crtača usled Paoling scenarija, samo sumnjam da je taj scenario ultra detaljan kao Mooreov ili Morrisonov - to je ono što bi možda izazvalo suprotnu reakciju. E sad, duhovit ili nekakav drugačiji pristup verovatno daje bolje razultate.

I da, Paola je sada cenjena, ali na početku, sumnjam da su je mnogo cenili crtači koji su pre toga radili sa diskutabilno najboljim savremenim italijanskim scenaristom. A opet je uspela od njih da izvuče maksimum, i više od toga.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 13/03/2010 : 21:28:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
pumpica cini cuda...

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 14/03/2010 : 13:03:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nismo se razumeli - nema sumnje da je poboljšanje kod crtača usled Paoling scenarija, samo sumnjam da je taj scenario ultra detaljan kao Mooreov ili Morrisonov - to je ono što bi možda izazvalo suprotnu reakciju. E sad, duhovit ili nekakav drugačiji pristup verovatno daje bolje razultate.

I da, Paola je sada cenjena, ali na početku, sumnjam da su je mnogo cenili crtači koji su pre toga radili sa diskutabilno najboljim savremenim italijanskim scenaristom. A opet je uspela od njih da izvuče maksimum, i više od toga.

Super, dakle Barbato se uspjela probiti i scenariji su joj solidni. A što je s Rujuom? Jel se i on popravio ili je ostao na razini redovnih DD-a izašlih u Ludensu? Mislim, meni su njegovi uratci solidni, ali izgleda da većini nisu...
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 14/03/2010 : 21:50:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Nemam pojma kakav je Ruju u izdanjima koja sada idu u Italiji. Što se VČ izdanja tiče - ništa se nije promenilo. ;) Samo je malo zabavnije, jer je bolje prevedeno.

Go to Top of Page

Zox
Senior Member

1183 Posts

Member since 04/06/2002

Posted - 14/03/2010 : 22:01:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zox's Homepage  Send Zox a Private Message  Reply with Quote
Hej, ljudi, nije me bilo pa brat bratu jedno 4 godine na ovom forumu.
Upratih da komentarisete "kako" to izgledaju scenariji Paole Barbato, a ne znam, nisam upratio, da li je neko od vas uspio procitati onu knjizicu scenarija za Cravenroad 7 za koju sam nekad davno nacrtao naslovnicu.
Otprilike, Paolini scenariji zvuce ovako: "UBICU TE ako ovo ne ispadne dobro." Bukvalno. Radi se o jos direktnijem dijalogu sa crtacem od onog koji je imao Tiz, mada uz malo manje vizionarske snage.
Ja licno mislim da je Barbato nevjerovatno dobra spisateljica romana, nesto malo manje dobra scenaristkinja stripova.
Citao sam sva tri njena romana, i redovno pratim njene blogove, i mada svi hvale na sva usta njen treci roman kao najuspjesniji, ja moram reci da je onaj prvi, Bilico, jedna od onih stvari koje te naprosto obore s nogu. Nesto potpuno neocekivano, od prve do zadnje recenice.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 14/03/2010 : 22:09:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Zox se vratio!!!!!

Htedoh da napišem kad sam spomenuo Paoline scenarije da je šteta što te nema, jer bez sumnje znaš kako izgledaju. Kad eto. :)

Inače, za reper za scenarije, evo opisa jednog panela iz Uspomena nevidljivog:

Klasična scena policijske istrage. U sobi je gomila policajaca: fotografišu, uzimaju otiske prstiju, mere leš. Istražni doktor razgovara sa Blokom (koji pažljivo okreće ramena leša). U jednom uglu je prostitutka, sedi na stolici i uplakana je. A onda mi u kadar uglavi i: stotinjak tigrova, piratski brod, juriš sedme konjice i političara Kraksija.

Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 14/03/2010 : 22:41:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zox

Otprilike, Paolini scenariji zvuce ovako: "UBICU TE ako ovo ne ispadne dobro." Bukvalno.

Dobrodosao Zox

Ovo sam ocekivao da cujem. Veliki plus za Paolu

A ti prijatelju - potrudi se da nadoknadis propusteno i pisi sto vise.
Pod propustenim smatram informacije tipa ove za Paolin odnos sa crtačima

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 14/03/2010 : 22:46:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zox

da li je neko od vas uspio procitati onu knjizicu scenarija za Cravenroad 7 za koju sam nekad davno nacrtao naslovnicu.

di? šta? kako?
i btw dobrodošao natrag!

@ Djole

od kud ti je ovaj citat iz potpisa?

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 14/03/2010 : 22:53:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
@ Deers, pa i ti isto covece
Poznajes stanje stvari u Italiji (sto se tice stripova) pa postuj cesce o pricama koje procitas a na koje cemo mi cekati godinama

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 15/03/2010 : 00:00:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Vrlo rado ću komentirati kad budem nešto novo pročitao.
Ali ja sam ipak samo amater u usporedbi sa iskusnijim i načitanijim članovima sa ovog foruma a i krivo mi je što vam radim zazubice

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 15/03/2010 : 09:04:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

Iz scenarija za Uspomene nevidljivog. Taj deo monologa Nevidljivog pred sam kraj je u finalnoj verziji iz nekog razloga izbačen.

Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4649 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 15/03/2010 : 12:16:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
jel spam ako na svakom topiku pozdravljam zoxa? :)

evo , malo on: super sto ste dali ove male uvidjaje u scenarija. vrhunci:
1. ubicu te ako ovo ne ispadne dobro!
2. i jos mi u kadar ubaci tigrove, konjicu, pirate....
:)))))))))))))))))))))

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 15/03/2010 : 18:38:13  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Iz scenarija za Uspomene nevidljivog. Taj deo monologa Nevidljivog pred sam kraj je u finalnoj verziji iz nekog razloga izbačen.

Moze prevod?

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 15/03/2010 : 20:39:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Imaćete prevod u KI DD 7.

Shameless plugs aside, moj prevod glasi:

Čudovište, da... Svi smo mi čudovišta duboko unutra, i ubice i vampiri, i vukodlaci i zombiji... Svi mi ljudi, vidljivi ili ne, koji smo u stanju da volimo, kad nema nikoga da voli nas..

Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5705 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 15/03/2010 : 20:40:37  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message  Reply with Quote
quote:

Imaćete prevod u KI DD 7.

Shameless plugs aside, moj prevod glasi:

Čudovište, da... Svi smo mi čudovišta duboko unutra, i ubice i vampiri, i vukodlaci i zombiji... Svi mi ljudi, vidljivi ili ne, koji smo u stanju da volimo, kad nema nikoga da voli nas..

Taman mi prevede devojka,kasnim za pi pola.
A taman reko da ispadnem genijalac

Odlican potpis

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI

Edited by - elfak nish on 15/03/2010 20:41:00
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5705 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 15/03/2010 : 20:45:39  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by docA

Ovo mi izbaci google translater

Ts ts,vidi varalicu

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 15/03/2010 : 22:07:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Zahvaljujem.

Možda je izbačeno jer je to pouka koji bi svaki čitatelj trebao sam izvući iz pročitanog stripa.

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 15/03/2010 : 22:12:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Najverovatnije.

Go to Top of Page

Djuro
New Member

Serbia
273 Posts

Member since 29/03/2006

Posted - 15/03/2010 : 22:53:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Djuro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zox
Otprilike, Paolini scenariji zvuce ovako: "UBICU TE ako ovo ne ispadne dobro." Bukvalno. Radi se o jos direktnijem dijalogu sa crtacem od onog koji je imao Tiz, mada uz malo manje vizionarske snage.

Ovo toliko lici na Paolu. Isto tako je mogla napisati: "Ovo sto ja pisem je jako bitno i ti to moras shvatiti", ili "Ja sam jako pametna i osjecajna, ali u isto vrijeme neshvacena, pa se moras jako potruditi kako bih (insert po zelji: mami/tati/uciteljici/prvom decku/onoj klinki iz vrtica sto me je vukla za kosu) dokazala da sam jako posebna.

Beh, gotivim ja Paolu, ali ima tu smaracku crtu koja ponekad malo gusi njena, inace, obicno vrlo zanimljiva djela.

Uvjek cu prije izabrati barba Tiza koji pricu o sveprozimajucoj tugi i beznadju zacini tigrovima i grckim profilom predivnog Bettina Craxija.
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 15/03/2010 : 22:54:33  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Djole kontam da ti znas pa cu te pitati.Gde je Leocharm,nema ga vec dugo na forumu,nije valjda i on digao ruke od nas ili samo nema vremena?Covek je bas ostavljao korisne postove i najave.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page
Page: of 517 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.75 seconds. Snitz Forums 2000