Author |
Topic |
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 18/03/2010 : 14:02:31
|
Treba neki pravi ilustrator, koji barata i ostalim tehnikama crtanja, možda neko tko je već bio na naslovnicama, ne nužno iz Zagor staffa.
Kako sam već i rekao, MV staff se gasi, a na njemu je bilo čak troje odličnih crtača naslovnica: Andrea Venturi (nn. 1-31) Pasquale Frisenda (nn. 32-75) Corrado Mastantuono (75-...)
Neke dobre ilustracije na temu... Sedioli i Bisi su čisto OK. http://www.sergiobonellieditore.it/news/comics_feb08/disegnimantova.htm
Opet Sedioli:
Verni Zagor:
|
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18868 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 18/03/2010 : 15:00:37
|
ja san skoro siguran da če naslovnice kad prestane Ferri crtat Verni, najviše mu sliči a to če sigurno imati nemali utjecaj kad se odabire nasljednik majstora...Nuccio nije loš,ali da bar Zagor nije tako mršav oko bokova...još to da popravi i...možda uskoči koji od crtaća Magicovento staffa,meni je Frisenda nenadmašljiv. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
almon
New Member
Croatia
237 Posts
Member since 13/11/2009 |
Posted - 18/03/2010 : 22:45:47
|
quote: Originally posted by DeeCay
Treba neki pravi ilustrator, koji barata i ostalim tehnikama crtanja, možda neko tko je već bio na naslovnicama, ne nužno iz Zagor staffa.
Kako sam već i rekao, MV staff se gasi, a na njemu je bilo čak troje odličnih crtača naslovnica: Andrea Venturi (nn. 1-31) Pasquale Frisenda (nn. 32-75) Corrado Mastantuono (75-...)
Neke dobre ilustracije na temu... Sedioli i Bisi su čisto OK. http://www.sergiobonellieditore.it/news/comics_feb08/disegnimantova.htm
Opet Sedioli:
Verni Zagor:
Daj nestavljaj tu glupost od vetra u Zagorov topic. |
|
|
wolland
New Member
Bosnia and Herzegovina
206 Posts
Member since 18/12/2009 |
Posted - 19/03/2010 : 13:56:50
|
quote: Originally posted by Nobody
Mislim da ni wolland ni Zeljko Ferri još nisu zreli, da bih mogli doći u Bonelli staf. To da neki misle, da šalju u Bonelli staf neke table, i da tako imaju zagarantiranu, da ih uzmu u crtače, je daleka iluzija.
|
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 19/03/2010 : 14:15:20
|
quote: Originally posted by wolland Ferri je u najboljim danima radio i do tri dnevno.
To objašnjava mnoge stvari! |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7818 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 19/03/2010 : 15:02:05
|
A lipi su čudo, brzo bi Zagor propa da oni crtaju. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 19/03/2010 : 15:54:57
|
quote: Originally posted by almon Daj nestavljaj tu glupost od vetra u Zagorov topic.
U biti, još si mi i pomogao duplicirajući moj post... Hvala prijatelju što širiš ljubav!
|
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 19/03/2010 : 15:59:59
|
quote:
quote: Originally posted by mpavin Kako sam već i rekao, MV staff se gasi, a na njemu je bilo čak troje odličnih crtača naslovnica: Andrea Venturi (nn. 1-31) Pasquale Frisenda (nn. 32-75) Corrado Mastantuono (75-...)
A lipi su čudo, brzo bi Zagor propa da oni crtaju.
Pa ako mu je došlo vrijeme, so be it, dugo je već živio. Govorim striktno vezano uz crtanje naslovnice, ne kao crtače epizoda, jer su ovi malo proširili paletu boja, tehnika i ostalog. Kao ilustratori i bojači mi se dopadaju.
Frisenda se zasad traži u drugim staffovima, nešto malo je u Texu i Dylan Dogu, pa možda ga ugledamo i u Zagoru, tko zna. Na opću sreću i veselje nekih. |
Edited by - DeeCay on 19/03/2010 16:00:23 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26820 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 19/03/2010 : 16:10:49
|
Zagor je u Bonelliju druga liga i svi bolji crtači će otići na Texa,zbog love i prestiža.Tako nam je popularni Duh osuđen na kopirače Ferrija i mlade nade dok se ne previše istaknu i budu transferirani u Texa. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7818 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 19/03/2010 : 16:14:19
|
quote: Originally posted by DeeCay Pa ako mu je došlo vrijeme, so be it, dugo je već živio. Govorim striktno vezano uz crtanje naslovnice, ne kao crtače epizoda, jer su ovi malo proširili paletu boja, tehnika i ostalog. Kao ilustratori i bojači mi se dopadaju.
Frisenda se zasad traži u drugim staffovima, nešto malo je u Texu i Dylan Dogu, pa možda ga ugledamo i u Zagoru, tko zna. Na opću sreću i veselje nekih.
Meni se ne dopadaju baš. Venturi je ok, ali većinom crta prosječne naslovne sa uobičajenim motivom. Ništa novo nećeš vidit kod njega. Frisendini akvareli ne bi pristajali Zagoru nikako(a ne pristaju ni MV-u), a i ruku na srce njegove naslovne su mi skoro pa lošije od Venturijevih. Mastantuono - nisu mu MV naslovne nešto, čak su mi bolje one koje crta za Blek serijal. Dinamičnije su, ali u većini slučajeva nacrta neku pizdariju.
Nisu oni za Zagora. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 19/03/2010 : 17:35:28
|
quote: Originally posted by jaki
Zagor je u Bonelliju druga liga i svi bolji crtači će otići na Texa,zbog love i prestiža.Tako nam je popularni Duh osuđen na kopirače Ferrija i mlade nade dok se ne previše istaknu i budu transferirani u Texa.
One sto ti nazivas prvorazrednim crtacima, meni su drugorazredni i obrnuto. Zagor i Tex imaju dva razlicita stila, zato smo donekle u pravu obojica, jer niti pase Ferri kod Texa, niti je Marcello bio dobar kod Zagora.
Evo recimo meni je Tex vjerovatno najdosadniji Bonelli serijal koji sam citao, ali ne upadam u Texove topice sa tim izjavama da bih isprovocirao njegove fanove, sto je i kulturno i dostojanstveno, zar ne?! Nazvati Zagora u Italiji drugom ligom, strip koji je star 50 godina i koji je zajedno sa Texom sahranio u medjuvremenu nekih 60tak drugih Bonelli stripova, to mozete samo ti, Renky i Curunir. |
|
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 19/03/2010 : 17:41:10
|
Nego se javljas na recenzijama i dajes komentar kako je tuzno ako je Carsonova Proslost najbolji Tex, u Zagorovom serijalu takva epizoda ne bi bila ni medju TOP 200 epizoda i sl... |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Posted - 19/03/2010 : 17:51:28
|
a vidi, to je bilo stvarno moje iskreno misljenje. Napalili ste me bili "Carsonovom proslosti", da sam jedva cekao da procitam te stripove. Ocekivao sam stvarno nesto extra,na kraju sam bio bas tesko razocaran. Komentar je bio na recku, ali kao sto rekoh, ne jurcam svaki dan po Texovim topicima sa nekim izjavama koje nemaju veze sa vezom, samo zato da bih isprovocirao fanove. |
|
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10047 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
|
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
Member since 17/06/2004 |
Posted - 19/03/2010 : 18:06:21
|
quote: Originally posted by King Warrior
da, ali i tu reagujemo u posljednje vrijeme. Stopirati cemo pokusaje provokacija, bilo u zagorovim topicima, ili kao ovdje: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=29746&whichpage=1 gdje se Zagor namece gdje mu nije mjesto i moze se reci da je provokacija drugima. Idemo korektno i posteno prema svim junacima isto. Te stvari moramo da svedemo na minimum.
Korektno i posetno ili provokacije Ali u pravu si Ja sam manje vise prestao da pisem po bonellijevom podforumu, jer se stvar uvek zavrsi istim - koji junak ima duzi i zbog cega je dobar majstor. A najvise se omiljeni junak velica u topicima drugih junaka |
so it shall be written, so it shall be done |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Posted - 19/03/2010 : 18:10:57
|
ovo drugo Bas zbog ljudi kao sto si ti i radimo te stvari, tek da mozete raspravljati o "svojim" junacima bez da vas neko izaziva. Dobijamo cesto i PMove drugih clanova koji skrecu paznje na komentare pojedinaca.
|
|
|
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
Posted - 19/03/2010 : 18:39:11
|
ovo drugo Bas zbog ljudi kao sto si ti i radimo te stvari, tek da mozete raspravljati o "svojim" junacima bez da vas neko izaziva. Dobijamo cesto i PMove drugih clanova koji skrecu paznje na komentare pojedinaca.
Samo sto ja nemam junaka. To sto kupujem komplet Zagora je cista nostalgija, inace skupljam sve junake i nisam posebno privrzan za nijednog |
|
|
henry
Senior Member
Serbia
1480 Posts
Member since 20/09/2005 |
Posted - 19/03/2010 : 20:11:36
|
Zagor je u Bonelliju druga liga i svi bolji crtači će otići na Texa,zbog love i prestiža.Tako nam je popularni Duh osuđen na kopirače Ferrija i mlade nade dok se ne previše istaknu i budu transferirani u Texa.
One sto ti nazivas prvorazrednim crtacima, meni su drugorazredni i obrnuto. Zagor i Tex imaju dva razlicita stila, zato smo donekle u pravu obojica, jer niti pase Ferri kod Texa, niti je Marcello bio dobar kod Zagora.
Evo recimo meni je Tex vjerovatno najdosadniji Bonelli serijal koji sam citao, ali ne upadam u Texove topice sa tim izjavama da bih isprovocirao njegove fanove, sto je i kulturno i dostojanstveno, zar ne?! Nazvati Zagora u Italiji drugom ligom, strip koji je star 50 godina i koji je zajedno sa Texom sahranio u medjuvremenu nekih 60tak drugih Bonelli stripova, to mozete samo ti, Renky i Curunir.
To je kao kada bih ja rekao da je Radnički Niš jači od Crvene Zvezde ili Partizana, a to što je on pred ispadanjem u drugoj ligi, nema nikakve veze, ja mislim da je jači, pošto sam neki faktor u fudbalu, rame uz rame sa Vengerom i Fergusonom... Voleo ti to ili ne, najbolji crtači su, uz par izuzetaka, u Teksovom stafu, a šta će ti bolji dokaz od činjenice da su i najplaćeniji. I ne vidim kako je to što Zagor traje pola veka dokaz nekog kvaliteta. I jugo su proizvodili toliko godina pa je i dalje krš od auta. Ken Parker je imao svega sedamdesetak epizoda - je l to znači da je Veliki Blek kvalitetniji strip? Izjavu da ti je Teks najdosadniji serijal jedinu mogu da ti aminujem jer je to već zaista stvar ukusa a oni se, jelte, razlikuju... |
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve! |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Posted - 19/03/2010 : 21:07:53
|
Naravno da si u pravu sa pordedjenjima, samo sto je u ovom slucaju Tex u mojim ocima Yugo. Nije ni meni jasno zasto je Ken tako lose prosao, a Tex pici jos uvijek sa jednom te istom pricom.Isti su zanr, pa su najbolji za poredjenje. Sta da se radi, tako je to. Da je Ken furao 600 epizoda, sasvim moguce da bi imao kvalitet Texovih epizoda, "srecom" to se nije desilo. Nove epizode Zagora imaju svoje fanove, ja nisam jedan od tih. Moje misljenje je da se serijal trebao ugasiti 1992. godine, a Tex 30 godina prije. Ali eto, o ukusima stvarno ne vrijedi diskutovati.
|
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 19/03/2010 : 21:17:15
|
Nema tu prvi-zadnji o ukusima ne treba raspravljati,ne znaci da neki strip ako ima mali tiraz ili manje placene crtace mora da bude los,to nema veze.Inace i ja sam za to da ljudi koji ne citaju nekog junaka ne treba ni da ga komentarisu niti da postuju po tim topicima.Cemu to?Ili moze reci ovo sam probao i ne svidja mi se,a ne pljuvati na sva usta. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
almon
New Member
Croatia
237 Posts
Member since 13/11/2009 |
Posted - 19/03/2010 : 22:38:04
|
quote: Originally posted by almon Daj nestavljaj tu glupost od vetra u Zagorov topic.
U biti, još si mi i pomogao duplicirajući moj post... Hvala prijatelju što širiš ljubav!
|
|
|
tiberije
Average Member
USA
789 Posts
Member since 08/06/2007 |
Posted - 20/03/2010 : 05:29:54
|
Ljudi batalite vise pricu o tom drugorazrednom junaku Divljeg Zapada u topiku koji nosi ime velikog Zagora. Mislim budimo realni, Teks niti je Bluberi niti Ken Parker i stvarno ne treba trositi prostor i vreme na tu nus-pojavu:) |
Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26820 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 20/03/2010 : 06:54:15
|
Evo recimo meni je Tex vjerovatno najdosadniji Bonelli serijal koji sam citao, ali ne upadam u Texove topice sa tim izjavama da bih isprovocirao njegove fanove, sto je i kulturno i dostojanstveno, zar ne?! Nazvati Zagora u Italiji drugom ligom, strip koji je star 50 godina i koji je zajedno sa Texom sahranio u medjuvremenu nekih 60tak drugih Bonelli stripova, to mozete samo ti, Renky i Curunir.
Prvorazredni crtač je uvijek prvorazredni.Marcello mi je bija jedan od boljih crtača Zagora i imam sve njegove epizode.A Zagor je u Italiji/Bonelliju druga liga šta i prodaja govori. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
Posted - 20/03/2010 : 07:40:10
|
Prvorazredni crtač je uvijek prvorazredni.Marcello mi je bija jedan od boljih crtača Zagora i imam sve njegove epizode.A Zagor je u Italiji/Bonelliju druga liga šta i prodaja govori.
Nek se promjeni naslova topica molim vas u "Novi Zagor (druga liga) u Italiji" |
Edited by - rgorgiev on 20/03/2010 07:41:03 |
|
|
Topic |
|