Author |
Topic  |
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 06/04/2010 : 15:42:26
|
quote: Originally posted by kiky
David Icke - Priče Iz Vremenske Omče
kraljica elizabeta je gmaz i jede malu djecu a obitelj bush je personifikacija sveg zla i zamislite... oni su svi međusobno u rodu
al gore je rođak richarda nixona jednako kao što ima rodbinske veze sa clintonima i jednako kao što su barak obama i john mccain međusobno povezani svojim zajedničkim pretkom karlom velikim čija loza je dala veliku večinu američkih predsjednika (svi odreda upleteni u masonjeriju)
sveta krv, sveti gral
e, cuo sam za ovu teoriju gmazova   zanimljivo kuda sve sezu teorije zavere.... |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts
Member since 25/03/2009 |
Posted - 06/04/2010 : 16:46:50
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
quote: Originally posted by kiky
David Icke - Priče Iz Vremenske Omče
kraljica elizabeta je gmaz i jede malu djecu a obitelj bush je personifikacija sveg zla i zamislite... oni su svi međusobno u rodu
al gore je rođak richarda nixona jednako kao što ima rodbinske veze sa clintonima i jednako kao što su barak obama i john mccain međusobno povezani svojim zajedničkim pretkom karlom velikim čija loza je dala veliku večinu američkih predsjednika (svi odreda upleteni u masonjeriju)
sveta krv, sveti gral
e, cuo sam za ovu teoriju gmazova   zanimljivo kuda sve sezu teorije zavere....
haha... vidim da je upotpunio svoju teoriju time da je Obama potomak Karla Velikog. Mislim da nije imao tu teoriju kad sam čitao neki intervju s njim  |
. |
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 06/04/2010 : 18:33:18
|
Zapravo, Baraka Obame nema u "Pričama iz vremenske omče", njegovo podrijetlo je tek kasnije "prostudirano" i dovedeno u vezu sa slavnim potomkom... a ja sam tako ubacio da zaokružim priču. :)
|
 |
|
panzer
Advanced Member

12795 Posts
Member since 18/05/2005 |
Posted - 07/04/2010 : 09:25:49
|
C. Palliser: Quincunx
U tom viktorijanskom romanu, kojeg je Palliser pisao preko 12 godina, autor predstavi život Johna Huffama ( za ime svog junaka je Palisser upotrijebio srednje ime Charlesa Dickensa, čijeg sav opus je pročitao več do svoje 13. godine). Taj mirno živi u kuči sa svojom majkom, sve dok njegovu lokaciju ne otkriju njegovi neprijatelji (otac muža njegove majke) koji se ga želi riješiti, jer je John naslijednik velikog imanja. Zbog naivnosti svoje majke izgube sav novac i moraju pobječi u London. Tamo John polagano otkrije, da ima više familija ( sa kojima on ima srodstvene veze) interes kod naslijeđa te da se ga svi više manje žele otarasiti (kao i jedni druge) .
Prije nego če odrasti, John če se morati susreti sa ludnicom, zatvorom za nepoželjne dječake, mržnjom, prostitucijom (majka) te smrču svoga "oca". Dali če dobiti imanje i žensku svojih snova (Hint: čak i junaki knjiga ne mogu dobiti sve.)?
Knjiga čitaoca povuče več od početka, kad se u prvom prizoru susretnu dve osobe, koje autor umjesto imenom i prezimenom naziva Law i Equity. Roman u sebi skriva puno tajni, koje dolaze na vidjelo, a neke če čitaoci morati dokučiti sami (recimo tko je Johnov otac i ko je ubio njegovog djeda). Po drugom čitanju knjige recimo još nisam dokučio, u kojoj srodstveni vezi je Joey Digweed sa Johnom. Baš je "mindblowing", kako je Palliser zapleo priču i kakve metode (čak i matematičke) je upotrijebio kod pisanje te knjige (koje opisuje na kraju knjige). Autor ništa nije pustio slučaju, pa mu je embleme sve petorice familija nacrtao oficielni crtač Scottish Heralda Lord King of Arms.
Čitaoci, koji če se latiti ove knjige, morajo pozorno čitati svaki detajl te knjige, jer če u protivnom, kako je rekao švedski prevoditelj te knjige, pročitati kraj te knjige, reči WTF te če morati knjigu pročitati još jednom.
Dragulj i obavezna lektira za sve fenove viktorijanskog romana, Charlesa Dickensa te zamršenih, inteligentnih romana. |
Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier! |
 |
|
panzer
Advanced Member

12795 Posts
Posted - 07/04/2010 : 09:26:23
|
C. J. Sansom: Dissolution
Ovaj roman (1. iz serije o Matthewu Shardlaku) se događa godine 1537, kad Henrika VIII. proglase poglavarom Crkve. Thomas Cromwell svoje podanike šalje u samostane, da jih sa lijepim rečima prisile, da se razpuste. Ali u jednom od njih, u samostanu u Swanseu, Cromwellovog odposlanika Robina Singletona nađu sa odbijenom glavom, a netko je drpio dragocjenu relikviju. I sada mora jadni grbavi odvjetnik Shardlake u Swansea da nađe ubojicu. Tamo naleti na sodomiju, krijumčare, a njegov asistent se zapali za jednu ženskicu i pobuni se protiv njega. Naravno, neuspjeh misije je nedopustan, a ubica je blizu ....
Dobar hommage Ecovom Ime ruže. Za sve, koji volite čitati o ubojstvima u samostanima ili vas zanimaju srednjevekovni romani.
|
 |
|
panzer
Advanced Member

12795 Posts
Posted - 07/04/2010 : 09:26:47
|
C. J. Sansom: Dark Fire 1540. Shardlake radi na dva fronta. U prvom slučaju, mora zagovarati djevojčicu, koja je navodno ubila svog bratiča. Tko je uistinu bio on i šta to smrdi iz bunara ispred kuče njegovih roditelja ...
Da bi je mogao braniti, Shardlake dobije na vremenu, ali samo ako zauzvrat pomogne Cromwellu dobiti legendarnu Crnu vatru. Kad dođe do imanja brače alkimista, koji su uzprak tog oružja našli u nekom samostanu, obojicu nađe mrtve. Shardlake mora Crnu vatru brzo nači, jer če se u protivnom Cromwellu ozbiljno tresti tla pod nogama ...
Za razliku od Knighta, gdje je glavni junak samo malo vrijedniji od ostalih, Sansom svoje knjige piše u stilu epskosti, pa imate osječaj, da su glavnom junaku namijenjene velike stvari u budučnosti. A jedva čekate, da vidite, šta se to skriva u bunaru (nešto groznooooo) ... |
 |
|
panzer
Advanced Member

12795 Posts
Posted - 07/04/2010 : 09:27:15
|
C. J. Sansom: Sovereign
1541. Kralj Henrik VIII. je sa svojom pratnjom na putu za York. Tamo su več Shardlake i njegov asistent Jack Barack, koji se tamo našao na posebnoj misiji za nadbiskupa Cranmera - a to je, da opasnog konspiratora živog i zdravog dostavi u London. Ubojstvo lokalnog steklara našeg junaka dovodi na trag za izgubljenim dokumentima, koji bi mogli poljuljati položaj samog kralja ...
Verovatno najbolja knjiga o Shardlaku. Autor je dobro razmotrio mogučnost, da Elizabeta II. uopšte nije prava kraljica. Cecille Neville, majka Edvarda IV. i Richarda III. je na francuskom sudu za njihovog oca proglasila engleskog strijelca Blaybourna. Ako bi to bilo tačno, današnji engleski kralj bio bi Australac i zvali bi ga Michael I. Tko zna, dali su Nevillenine riječi istina ... |
 |
|
panzer
Advanced Member

12795 Posts
Posted - 07/04/2010 : 09:27:45
|
C. J. Sansom: Revelation
1543. U doba, kad Henrik VIII. luduje za Catherine Parr, mora Shardlake riješiti mladog dječaka, koji je zbog svoje "teološke ludosti" strpan u Bedlam. Sa druge strane, netko ubije njegovog dobrog prijatelja. Shardlake njegovoj udovici, koja se mu sviđa, obeča, da če ubicu dovesti pravdi. Njegovo traganje naiđe na seriju groznih ubojstava, koji među stanovništvom več zanijete govorkanja o magiji in demonskim silama. Jer u doba Tudora ljudi još nisu znali, što je to serijski ubojica ...
Dobra knjiga, u kojoj ubica ubija po riječima iz Book of Revelation iz Biblije, a nitko ne može da smisli, na kakav twisted način če ubojica to učiniti, pa ga ne otkriju sve do kraja ... |
 |
|
Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts
Posted - 07/04/2010 : 19:46:59
|
quote: Originally posted by panzer
Mcdermidova u toj knjigi piše u stilu priča o Miss Marple, ali puno bolje.
Što imaš protiv Miss Marple? |
. |
 |
|
Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts
Posted - 07/04/2010 : 19:53:57
|
Dobra knjiga za sve ljubitelje skandinavskih krimiča te mračnih, malo poseljenih otoka sa pomalo luckastim stanovništvom, gdje čak i kad je sunčano imaš osječaj, da te netko vreba.
Može par autora za nekoga tko bi možda želio biti ljubitelj skandinavskih krimića, ali nezna kojeg da pročita?
|
. |
 |
|
vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 07/04/2010 : 19:58:47
|

Kakva knjiga, kakva oda ljudskom neuspjehu, oholosti i egocentričnosti ili je bolje reći antropocentričnosti. Budući da je Lem jedan od malobrojnih pisaca SF-a koji zastupaju stav da je ostvarivanje komunikacije sa vanzemaljskim civilizacijama nemoguć ili gotovo nemoguć poduhvat, koji opisuje u dobrom dijelu svog opusa (Solaris, Nepobjedivi, Eden, Glas gospodara), tako i u ovoj sjajnoj knjizi, uz mnogo njemu nezaobilazne filozofije, opisuje pogubnu samouvjerenost čovjeka i njegovih tvorevina. Knjiga govori o ekspediciji sa tehnološki super-razvijene Zemlje prema svijetu odakle su nam u goste „došli“ radio-signali koje je mogla poslati jedino tehnički napredna civilizcija obznanivši tako svoje postojanje. Nakon stizanja do cilja ekspedicija se nalazi pred teškim problemom uspostavljanja prvog kontakta koji se polako ali sigurno pretvara u potpuni – fijasko. Odlična knjiga, preporuka pod obavezno.
|
... |
 |
|
Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts
Posted - 07/04/2010 : 20:12:10
|
Sorry na tri uzastopna posta 

Briljantan roman. Na Novu Godinu 1950. u LA-u otrkiva se leš mladog saksofonista, odvratno iznakažen. Zamjenik šerifa Danny Upshaw će posvetiti sve svoje slobodno vrijeme ovom slučaju, i ostalim ubojstvima koja su usljedila, sve dok ga policijski poručnik Mal Considine ne pozove u svoj tim, jer Hollywoodom kruži još jedan bauk, Istražna porota za komunistički utjecaj traži sočne materijale za pokretanje postupaka protiv vodećih glavešina. Uz Considina i Upshawa (koji istovremeno istražuje i "svoja" ubojstva), Poroti će se priključiti i bivši policajac "Buzz" Meeks. Ono što slijedi je briljantan roman, koji ruši sve klišeje o krimićima jedan za drugim. Genijalno napisano, sa briljantnom karakterizacijom likova, napetom i nepredvidivom fabulom, te savršenim ugođajem i mnoštvom sporednih zapleta.
Ovo je druga knjiga kultnog L.A. kvarteta, ali se može krenuti i od nje, jer prva knjiga (Crna Dalija) nije povezana s njom uopće (a i smatra se daleko najlošijom knjigom u kvartetu, te sam je ja za sada preskočio), a slijede L.A. Povjerljivo i Bijeli jazz.
Očekujte L.A. Povjerljivo recenziju uskoro  |
. |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 07/04/2010 : 20:13:32
|
quote: Originally posted by Rock.Bob Rock
Dobra knjiga za sve ljubitelje skandinavskih krimiča te mračnih, malo poseljenih otoka sa pomalo luckastim stanovništvom, gdje čak i kad je sunčano imaš osječaj, da te netko vreba.
Može par autora za nekoga tko bi možda želio biti ljubitelj skandinavskih krimića, ali nezna kojeg da pročita?
Probaj Stieg Larssona, on je dosta popularan, a i njegova MIllenium trilogija je skroo dozivela i ekranizaciju. Ako se ne varam, u Srbiji je neke njegove knjige izdala (sawitcheva omiljena ) Laguna. |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts
Posted - 07/04/2010 : 20:22:38
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
Probaj Stieg Larssona, on je dosta popularan, a i njegova MIllenium trilogija je skroo dozivela i ekranizaciju. Ako se ne varam, u Srbiji je neke njegove knjige izdala (sawitcheva omiljena ) Laguna.
Ma čuo sam za njega, jeli on samo izvikan ili je izvikan jer je dobar? Vidjet ću, ako ništa na ljeto. |
. |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 07/04/2010 : 20:54:21
|
ja sam cuo iz prve ruke da je dobar, od osobe cije misljenje donekle cenim, tako da sigurno vredi necemu.
samo....nije mi jasna izjava "imam zelju za skandinavskim krimicima"    
da me ne shvatis pogresno, covek stekne utisak kao da si zavrteo dva tocka, jedan sa geografskim pojmovima, drugi sa zanrovima 
inace, zivot norvezana je kao pojava, jedan veliki klishe. tako, u gomili ostalih, imaju i jedan Uskrsnji a to je da citaju krimice pa se tako po knjizarama mogu naci krimici na rasprodaju, na kojekakvim ponudama....na kartonima sa mlekom izlaze konkursi za najbolji uskrsnji krimic....ma katastrofa, al eto....asocirao si me, pa reko da podelim sa drugarima  |
 |
|
vlada035
Junior Member

Serbia
451 Posts
Member since 26/10/2008 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 07/04/2010 : 21:19:04
|
zeznuo sam se, Carobnna knjiga. THX |
 |
|
vlada035
Junior Member

Serbia
451 Posts
Posted - 07/04/2010 : 21:19:34
|
Kad smo kod knjiga IPS je objavio prve 2 knjige Teri Bruksa iz trilogije Postanje Sanare- jel' citao neko, kakve su mu ove knjige? |
 |
|
Mr Spock
Junior Member

.jpg)
United Kingdom
418 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 07/04/2010 : 21:21:07
|
quote: Originally posted by vlada035
Kad smo kod knjiga IPS je objavio prve 2 knjige Teri Bruksa iz trilogije Postanje Sanare- jel' citao neko, kakve su mu ove knjige?
Za uzrast do 8 godina. |
 |
 |
|
vlada035
Junior Member

Serbia
451 Posts
Posted - 07/04/2010 : 21:33:02
|
Kad sam pocinjao da citam trilogiju Milenijum plasio sam se da cu se razocarati, da su mediji samo napravili buku oko ovih knjiga, ali sam se brzo uverio da su knjige sjajne, citaju se u jednom dahu. Vec posle prve procitane knjige, a pogotovu kako sam se blizio kraju trece, poceo sam da pomalo ocajavam zato sto znam da kad procitam ove 3 knjige, da je to to, nema vise, niti ce ikada biti napisan nastavak...stvarno je steta kako je covek iznenada preminuo.
|
 |
|
Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts
|
panzer
Advanced Member

12795 Posts
Posted - 08/04/2010 : 09:29:18
|
Mcdermidova u toj knjigi piše u stilu priča o Miss Marple, ali puno bolje.
Što imaš protiv Miss Marple?
Ništa. Bolji mi je Poirot. |
 |
|
panzer
Advanced Member

12795 Posts
Posted - 08/04/2010 : 09:32:48
|
Karin Fossum, Arnaldur Indridason, Henning Mankell, Jo Nesbo, ...
Od Mankella sam čitao gotovo sve, a prva dva autora ne (ali se nadam da hoču jednog dana). |
Edited by - panzer on 08/04/2010 09:33:52 |
 |
|
panzer
Advanced Member

12795 Posts
Posted - 08/04/2010 : 09:34:19
|
L. Penny: A Fatal Grace
U malom kanadskom selu ubiju ženu, koji su mrzili svi - muž, ljubavnik, kčerka a i svi ostali seljaci. Inspektor Armand Gamache mora pronači njezinog ubojicu, a uz to ima i svojih problema. Da bi to uspio, mora pogledati u dušu seljaka iz Three Pinesa. Svaki od njih uz to, da imaju pomalo neobičan karakter, u sebi skriva neku tajnu.
Za sve ljubitelje slastnih ubojstava u mirnih zasnježenim selima na kanadsko-quebeški način. |
 |
|
panzer
Advanced Member

12795 Posts
Posted - 08/04/2010 : 09:36:20
|
M. Crighton: 13. borac
Godine 922. Ahmed Ibn Fadlan ide zbog naređenja bagdadskog kalifa za ambasadora bugarskome kralju. Na putu, koji je trajao tri godine, nije došao na cilj, jer je sreo grupu Severnjaka, koji su ga uzeli sa sobom u borbu protiv Wendola.
Za razliku od filma, koji ima odličnu creppy muziku, knjiga odstupa samo zbog toga, jer su se događaji iz knjige (više ili manje) navodno zaista dogodili. Znanstvenici samo još nisu odlučili, dali su Wendoli pripadali vrsti Homo Sapiens ili Neandertalcima.
|
 |
|
Topic  |
|
|
|