Author |
Topic  |
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
|
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 15/04/2010 : 23:17:46
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
quote: Originally posted by dr strangelove
Testera (Saw)

bilo je ovo jednom vec, ne tako davno jel ti nije jednom bilo dosta   
zato mi je i smiješno  praktički si stavio to "saw" samo zbog mene  |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22372 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
|
culfis
Advanced Member

6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
|
Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Posted - 17/04/2010 : 12:55:52
|
7/10 - Sellers slabiji nego u ostalim filmovima, knjiga odlična ali nije komedija tako da ne znam što je Kubrick radio, kraj bi isto mogao biti malo bolji. zajebajem se, najbolji film svih vremena 
i za kralja koji ga je postavio za ocjenjivat  |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
 |
|
Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 17/04/2010 : 14:06:31
|
Odličan film, prepun satire i sa brojnim seksualnim i političkim konotacijama, sjajno režiran i odglumljen. Selers je napravio nekoliko genijalnih uloga i potpuno obilježio film. Ono Mein Fuhrer iz doktorovog potpisa je genijalno. 9/10 |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 17/04/2010 : 14:10:24
|
Pa Kubrick je to, desetka do neba, nema druge. Iznimno zabavan.
A vec sam pomislio da ocjenjujemo naseg clana kad sam vidio naslov topica. :)
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
Torghal
Senior Member

Croatia
1985 Posts
Member since 27/09/2004 |
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 17/04/2010 : 19:18:53
|
Deset, naravno...
Prijedlozi za slijedeći film: Psycho ili rear window, svejedno... |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
Edited by - Opti on 17/04/2010 19:20:09 |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 17/04/2010 : 19:31:36
|
Dr Strangelove je tako jebeno fenomenalan    toliko je fenomenalan da smo ga gledali na istoriji
heheh, mislim....body fluids  
10 ko vrata |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
gregorbikupil
Junior Member

Slovenia
428 Posts
Member since 13/03/2008 |
|
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Posted - 17/04/2010 : 20:40:00
|
Hehe, Terry Southern je izjavio da su se Kubrick i on namučili dok su smislili nešto tako bedasto što bi savršeno prikazivalo koliko je lik koji je to smislio prolupao 
Ah, bila su to neka druga vremena... Svijet u doba hladnog rata, doslovno na korak do nuklernog rata, 7 minuta do ponoći po doomsday clock-u - smo bi luđak išao raditi film o kraju svijeta  A i tada se nisu znale hrpe stvari koje mi danas uzimamo zdravo za gotovo. Recimo, tad je vojna tajna bila unutrašnjost modernog borbenog aviona. Ne bi Kubrick bio Kubrick da nije htio da sve bude savršeno tako da je odlučio pošto-poto napraviti vjernu repliku u studiu. Početna točka im je bila naslovnica knjige na kojoj je bila slika pilota kako upravlja avionom. Zbog toga su se našli prvi put (od jako puno puta) na piku američkih agencija. Isto im se dogodilo kad su išli snimati scene pozadine - zimski krajolik (pa samo naljepe avion na njega). Slučajno su uletili u zabranjen zračni prostor gdje se nalazi tajna američka baza pa su ih začas okružili američki ratni avioni  Sellers je trebao glumiti četiri uloge (i Pickensovu) ali je na kraju odustao od toga jer je bilo prezahtjevno. A najbolje mi je kako je Kubrick riješio Scotta. George C. Scott je bio poznat po teškom temperamentu i karakteru, te su odmah upozorili Kubricka na to. Inače, Scott je bio poznat kao odličan igrač šaha. Redovito je sve pobjeđivao, a onda se namjerio na Kubricka. Scott je odličan, ali Kubrick je maher. Kubrick ga je svaki put zgazio,a da se nije ni trudio. Kaže izluđivalo ga je što je on znao satima razmišljat o sljedećem potezu, a Kubrick je svoj napravio doslovno u prolazu  Scott ga je poslje uvijek jako cijenio, čak je i izjavljivao da mu je krivo što je primao novčanu naknadu za rad na takvom filmu kao što je Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb.
P.S. Isprike na tipfelerima, još je dobro i ispalo s obzirom na uvjete u kojima je text napisan  |
Edited by - dr strangelove on 17/04/2010 20:41:12 |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 17/04/2010 : 20:58:30
|
Hehe, Terry Southern je izjavio da su se Kubrick i on namučili dok su smislili nešto tako bedasto što bi savršeno prikazivalo koliko je lik koji je to smislio prolupao 
Ah, bila su to neka druga vremena... Svijet u doba hladnog rata, doslovno na korak do nuklernog rata, 7 minuta do ponoći po doomsday clock-u - smo bi luđak išao raditi film o kraju svijeta  A i tada se nisu znale hrpe stvari koje mi danas uzimamo zdravo za gotovo. Recimo, tad je vojna tajna bila unutrašnjost modernog borbenog aviona. Ne bi Kubrick bio Kubrick da nije htio da sve bude savršeno tako da je odlučio pošto-poto napraviti vjernu repliku u studiu. Početna točka im je bila naslovnica knjige na kojoj je bila slika pilota kako upravlja avionom. Zbog toga su se našli prvi put (od jako puno puta) na piku američkih agencija. Isto im se dogodilo kad su išli snimati scene pozadine - zimski krajolik (pa samo naljepe avion na njega). Slučajno su uletili u zabranjen zračni prostor gdje se nalazi tajna američka baza pa su ih začas okružili američki ratni avioni  Sellers je trebao glumiti četiri uloge (i Pickensovu) ali je na kraju odustao od toga jer je bilo prezahtjevno. A najbolje mi je kako je Kubrick riješio Scotta. George C. Scott je bio poznat po teškom temperamentu i karakteru, te su odmah upozorili Kubricka na to. Inače, Scott je bio poznat kao odličan igrač šaha. Redovito je sve pobjeđivao, a onda se namjerio na Kubricka. Scott je odličan, ali Kubrick je maher. Kubrick ga je svaki put zgazio,a da se nije ni trudio. Kaže izluđivalo ga je što je on znao satima razmišljat o sljedećem potezu, a Kubrick je svoj napravio doslovno u prolazu  Scott ga je poslje uvijek jako cijenio, čak je i izjavljivao da mu je krivo što je primao novčanu naknadu za rad na takvom filmu kao što je Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb.
P.S. Isprike na tipfelerima, još je dobro i ispalo s obzirom na uvjete u kojima je text napisan 
to zato sto je bio genije, jbg....nema tu neke filozofije 
a cuo sam da je bas ON bio uzasan za saradnju, da je izrabljivao glumce, itd....
, bas zbog tog svog perfekcionizma. |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
Edited by - Lord Vader89 on 17/04/2010 20:59:02 |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21837 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Posted - 17/04/2010 : 21:07:56
|
Pa je, snimali su dok on nije blio savršeno. Zato i je perfekcionist :-) Zato ga i producenti nisu voljeli (kao i Wellesa), spor način rada - čitaj: gubitak novca. Ali za razliku od Wellesa njegovi su filmovi čak i zarađivali ;-) |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 17/04/2010 : 21:21:26
|
govna kapitalisticka :angel: |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 17/04/2010 : 21:22:01
|
Testera (Saw)

bilo je ovo jednom vec, ne tako davno jel ti nije jednom bilo dosta   
zato mi je i smiješno  praktički si stavio to "saw" samo zbog mene 
da se ne lazemo, bio si mi na umu  |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
Posted - 18/04/2010 : 12:43:11
|
Kad sam videl da Kubrick treba pomocnicu da bi razgovaral s glumcem koji je od njega udaljen 3 metra (na snimanju odiseje) bilo mi je dovoljno da uz sve filmaške vrline zauvijek odbacim njega i njegove radove...jednog dana bum se posvetil barry lyndonu, a najbolji njegov film, bez premca mi je the killing! užival sami i u odiseji, a kod dr.strangelovea mi je stvarno malo toga bilo smiješno i zanimljivo, zbog cega ga nikad nisam ni pogledal do kraja.........zato bez ocjene! |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26037 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 19/04/2010 : 22:29:39
|

Maestralno. Neponovljivo. Jodie i Anthony se nadigravaju u epskoj glumačkoj borbi . Jedna od najboljih književnih adaptacija koju sam odgledao. 10.
Brave Clarice. You will let me know when those lambs stop screaming, won't you? |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 19/04/2010 22:30:03 |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 19/04/2010 : 22:45:35
|
davno sam ga gledao, secam se da mi je utisak bio izuzetno pozitivan!!!!!!! morao bih da gledam ponovo |
 |
|
Caleb
Advanced Member

.jpg)
Greece
16590 Posts
Member since 01/07/2008 |
|
Topic  |
|