forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Racunala i internet
 Kompjuteri & co.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 24

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 20/04/2010 : 00:07:45  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Ljudi ovo je neverovatno,nasao sam na netu kako da se dobije boja i uspeo sam ni sam ne verujuci da je moguce.Jednostavno se prespoje tankom zicom dve gornje i dve donje rupice na prikljucku za s video na skartu.Evo kako izgleda to.
http://www.camp0s.com/pc_related/svideo/svhs_plug.JPG
http://www.camp0s.com/pc_related/svideo/real.jpg

A evo i link sa objasnjenjem pa ako nekom bude trebalo.
http://www.camp0s.com/pc_related/svideo/svideo.php

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

srleb
Average Member

Serbia
635 Posts

Member since 08/11/2006

Posted - 20/04/2010 : 00:09:35  Show Profile Show Extended Profile  Send srleb a Private Message  Reply with Quote
internet je cudo ;)

Pozdrav!!!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 20/04/2010 : 01:00:38  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by okiboki

Ljudi ovo je neverovatno,nasao sam na netu kako da se dobije boja i uspeo sam ni sam ne verujuci da je moguce.Jednostavno se prespoje tankom zicom dve gornje i dve donje rupice na prikljucku za s video na skartu.Evo kako izgleda to.

E pa bravo majstore, ovo je upravo rješenje koje bi riješilo moj problem! Samo, ne bih htio da mi nešto rikne zbog eksperimentiranja...

Nego, ti si prespojio te dvije žičice kod scarta ili na s-videu izlazu?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 20/04/2010 : 01:32:57  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:

E pa bravo majstore, ovo je upravo rješenje koje bi riješilo moj problem! Samo, ne bih htio da mi nešto rikne zbog eksperimentiranja...

Nego, ti si prespojio te dvije žičice kod scarta ili na s-videu izlazu?

Na s-video izlazu na skartu,ne na kompu.Medjutim sta se desava,kvalitet slike je dosta opao,jeko mi slika treperi,mozda je nesto do podesavanja.Probaj pa javi kako je kod tebe.Dovoljna je samo jedna licna.

Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 20/04/2010 : 01:34:26  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
I jos nesto mozes samo gornje dve posto su donje masa pa ne moraju.Probao sam obe varijante i radi.

Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 20/04/2010 : 10:14:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srleb

quote:

E sad da li je neko imao isti problem i da li se moze resiti?
Uzeo kabel prikacio tv i pc,sve je ok sem jednog,slika na tv-u je crno bela.Moze li se popraviti?

probaj da stavis podesavanja na PAL-B! (izvinjavam se ako sam ponovio necije misljenje - nisam citao prethodne postove)

Evo je gotovo UVEK problem kod crno-bele slike. Treba da se sa NTSC promeni na PAL. Si siguran da si tako postavio ? Ako to ne radi, onda ne znam, ovo za zice ... ne bih se ja licno previse igrao time, ti navali ako hoces.

Edited by - Grujah. on 20/04/2010 12:22:24
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 20/04/2010 : 11:31:04  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grujah.
Evo je gotovo UVEK problem kod crno-bele slike. Treba da se sa NTSC promeni na PAL.

Meni je već bio PAL. Moram reći da sam na momente čak dobio boju, ali nakratko samo. Kod scarta treba valjda namještat ovo ono, a velim, stavio sam s-video na jednom kraju, s-video na drugom i tv odmah prepoznao laptop, bilo boje i gotovo.

@okiboki
Ja nemam onaj adapter s-video/scart ko ti. Meni je izlaz na laptopu s-video kao i na kablu, a s druge strane je samo SCART, i na TV-u i na kablu. Ta kombinacija nije baš radila. PA te zato pitam, jesi na SCART-u spajao žičice ili na s-videu? U onim uputama je napisana procedura za SCART prespajanje, a samo su dvije gornje slike s s-video prespajanje.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 20/04/2010 : 20:18:28  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:
Evo je gotovo UVEK problem kod crno-bele slike. Treba da se sa NTSC promeni na PAL.

Meni je već bio PAL. Moram reći da sam na momente čak dobio boju, ali nakratko samo. Kod scarta treba valjda namještat ovo ono, a velim, stavio sam s-video na jednom kraju, s-video na drugom i tv odmah prepoznao laptop, bilo boje i gotovo.

@okiboki
Ja nemam onaj adapter s-video/scart ko ti. Meni je izlaz na laptopu s-video kao i na kablu, a s druge strane je samo SCART, i na TV-u i na kablu. Ta kombinacija nije baš radila. PA te zato pitam, jesi na SCART-u spajao žičice ili na s-videu? U onim uputama je napisana procedura za SCART prespajanje, a samo su dvije gornje slike s s-video prespajanje.

Aha tebi je na kraju kabla skart a ne s-video,onda moras prespojiti zice na skartu.15 i 20 imas tamo objasnjeno.Ali ako te mrzi da ga otvaras i lemis mozes ih prespojiti od spolja,dosta su blizu.Samo pazi da ne dodiruje zica ni jednu drugu iglicu.Probao sam i ovako i takodje ima boja,medjutim ponovo slika treperi kad se pusti film.Ne vredi iznervirao sam se i otisao danas i vratio kabal.Kad nabavim bolji tv onda cu se sa tim zezati.Ovako ne vredi.
Sve zivce sam pogubio,cak sam i najnovije drajvere instalirao i nista.Zezao sam se sinoc do 3 sata i jutros jedva ustao.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 20/04/2010 : 21:33:49  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
evo mi izgleda riknila zvučna kartica na kompu

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 20/04/2010 : 22:05:18  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

evo mi izgleda riknila zvučna kartica na kompu

Go to Top of Page

dveki11
Average Member

945 Posts

Member since 12/04/2005

Posted - 22/04/2010 : 22:57:55  Show Profile Show Extended Profile  Send dveki11 a Private Message  Reply with Quote
KUPIO LAPTOP..imam problem sa web cam..naime slika mi je naopako..u postavkama nevidim kako "okrenit sliku"??? shit..da je nisu ugradili naopako ajajaaaaj HELP :-P
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41115 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 23/04/2010 : 00:32:53  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Da su je ugradili naopako cisto sumnjam... Mislim da je tu resenje jednostavan reinstall drajvera... Pobrljavilo samo od sebe... Ovo nisam bas siguran ali pretpostavljam...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

kitaric
Average Member

Serbia
975 Posts

Member since 20/11/2004

Posted - 23/04/2010 : 00:47:53  Show Profile Show Extended Profile  Send kitaric a Private Message  Reply with Quote
Evo imam ja jedno pitanje za eksperte. Pretpostavljam da hdmi izlaz na grafickoj ne moze da se poveze sa cincom ili skartom, osim mozda uz pomoc nekog konvertera, pa ne znam da li je moguce nekako povezati vga izlaz za monitor sa tv-om? U pitanju je graficka GeForce 9400gt i obican samsung tv.

You tell anyone about this and I'll fucking kill you. I'm kidding, I'm kidding, we'll have him home by midnight.

Edited by - kitaric on 23/04/2010 00:48:26
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 23/04/2010 : 09:31:14  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dveki11

KUPIO LAPTOP..imam problem sa web cam..naime slika mi je naopako..u postavkama nevidim kako "okrenit sliku"??? shit..da je nisu ugradili naopako ajajaaaaj HELP :-P

Probaj dubiti na glavi, mislim da će slika onda biti okrenuta kako treba. Samo mi nije jasno ako fino instaliraš drivere koje si dobio s kamerom zašto bi slika bila okrenuta? Osim ako nisu ugradili kameru naopako u laptop?

Go to Top of Page

dveki11
Average Member

945 Posts

Member since 12/04/2005

Posted - 24/04/2010 : 00:52:19  Show Profile Show Extended Profile  Send dveki11 a Private Message  Reply with Quote
haha nece biti potrebno dubiti na glavi..reinstalacija drivera rjesila je problem
Go to Top of Page

broj jedan
Junior Member

Croatia
325 Posts

Member since 13/07/2009

Posted - 26/04/2010 : 19:46:42  Show Profile Show Extended Profile  Send broj jedan a Private Message  Reply with Quote
zanima me koji program koristite za encodiranje tj. stavljanje titlova na film?
znam da se to može preko nekih plugina ili programa za gledanje filmova na kompu ali ja gledam filmove na DVD playeru, čuo sam da neki DVD playeri sami stave titlove jer titlovi imaju isti naziv kao film. ali moj DVD playere to nemože pa zato koristim pocketDivXEncoder, sve to on dobro odradi samo što je jako sporo treba mu i po dva sata za jedan film.
subtitles workshopom nisam niti pokušavao jer nisam baš sigaran da bi uspio.

Bolje živjeti sto godina kao bogataš nego sedam dana u bijedi!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 27/04/2010 : 16:13:19  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Ja radim s VirtualDubom...
Konvertiram razne formate i nekad lijepim titlove. Ali na divx, ne na dvd.
http://virtualdub.sourceforge.net/

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 07/05/2010 : 14:16:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
ajde kompjuterasi, budite nekome korisni malo
naime, meni

elem....usao sam u podfolder jedan, da pregledam filmove neke, vratio se u glavni folder, kad ono - nijedan folder nema ime!
ne znam sta da radim

to mi se isto desilo i u tacno jednom odredjenom folderu na externom hard disku, al taj mi nije toliko bitno kao ovaj na kompjuteru.

zna li neko o cemu se radi i kako da saniram

dakle, folderima/fasciklama se ne vide imena!!!!

unapred zafalan

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 07/05/2010 : 14:16:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
BTW, Windows Vista je u pitanju, ako ima neke veze

Go to Top of Page

srleb
Average Member

Serbia
635 Posts

Member since 08/11/2006

Posted - 07/05/2010 : 19:50:24  Show Profile Show Extended Profile  Send srleb a Private Message  Reply with Quote
@Lord Vader89

http://www.myokyawhtun.com/tips-tricks/missing-files-names-and-folder-names-in-vista.html

Pozdrav!!!
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 08/05/2010 : 04:28:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

Pa baci taj PC / Windows kroz prozor, i uzmi Apple/Mac. Svi problemi ce ti bit rjeseni

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

Mr Spock
Junior Member

United Kingdom
418 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 08/05/2010 : 23:47:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

quote:
Originally posted by Lord Vader89

Pa baci taj PC / Windows kroz prozor, i uzmi Apple/Mac. Svi problemi ce ti bit rjeseni

Mac je tesko sranje i to ruzno. Samo za napaljene amere koji nemaju mozak.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 08/05/2010 : 23:58:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srleb

@Lord Vader89

http://www.myokyawhtun.com/tips-tricks/missing-files-names-and-folder-names-in-vista.html

lupeta gluposti, uopste nece da popravi nista, samo se ikone prebace u medium prikaz
mozda je moja vista posebna

Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 09/05/2010 : 00:07:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
acestroke, da su odgovori na sva pitanja ovde: "Baci to sto ti korstis, i uzmi ono sto ja mislim da je najbolje" niko nikad ne bi resio ni jedan problem ovde.

Ja mogu da ti pomognem jedino guglajuci resenja:
1.
"Right-click in the folder background -> View -> uncheck 'Hide File Names'

This option only appears in folders using the Pictures & Videos template, so
if that option doesn't appear, use the 'Customize this Folder' option to
select the Pics & Vides template."

2. "the recovery step is to perform a disk scanning on drive that is affected by Check Disk. The ‘problem’ should be resolved and fixed after a system restart after system finished disk checking."

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 09/05/2010 : 00:14:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja mogu da ti pomognem jedino guglajuci resenja:
1.
"Right-click in the folder background -> View -> uncheck 'Hide File Names'

zahvalan sam onoliko koliko ne znam da se snadjem sa kompjuterima!!!!

Go to Top of Page
Page: of 24 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000