forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 517

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 18/06/2010 : 17:16:39  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
Negde (ne secam se gde) su se culi i 'Fear of the dark' i 'Number of the beast'.

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 18/06/2010 : 17:29:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message  Reply with Quote
Ako se ne varam, The number of the beast u specijalu Smrt,ljubav,smrt...

You heard it too, didn`t you? The voice of the divine wind.
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 18/06/2010 : 17:36:14  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
Da, to je valjda mali Dzo pustio...

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

kitaric
Average Member

Serbia
975 Posts

Member since 20/11/2004

Posted - 18/06/2010 : 19:09:45  Show Profile Show Extended Profile  Send kitaric a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ultras

quote:
Originally posted by dessa
hmmm, da 58

Broj 58

You tell anyone about this and I'll fucking kill you. I'm kidding, I'm kidding, we'll have him home by midnight.
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 18/06/2010 : 21:44:53  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
Şjećam se da je u specijalu Živi i mrtvi Dylan pustio neku indijansku glazbu, a u posljednjem maxiju se spominju RHCP...

Go kneel and weep
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 19/06/2010 : 00:43:05  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
kitaric,

sedni si na prezime!!
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 20/06/2010 : 00:49:25  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Pitanje za vas fanatike DD.Kada je rodjen Dylan,znaci ne mislim na one fore kad je izasao prvi broj i to nego da li se negde spominje kog je datuma Dylanov rodjendan?Ne zezam se pitam stvarno i imam jednu ideju.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6034 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 20/06/2010 : 11:48:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by okiboki

Pitanje za vas fanatike DD.Kada je rodjen Dylan,znaci ne mislim na one fore kad je izasao prvi broj i to nego da li se negde spominje kog je datuma Dylanov rodjendan?Ne zezam se pitam stvarno i imam jednu ideju.

Ne spominje se datum, ali rođen je u 17. stoljeću... To je objašnjeno u brojevima 100 i 200.

U stripu konstantno ima 33 godine, koliko je Sclavi imao kad ga je počeo pisati...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213

Edited by - Beva on 20/06/2010 11:48:36
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 20/06/2010 : 14:32:52  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

quote:

Ne spominje se datum, ali rođen je u 17. stoljeću... To je objašnjeno u brojevima 100 i 200.

U stripu konstantno ima 33 godine, koliko je Sclavi imao kad ga je počeo pisati...

E to sam mislio,znaci fakticki objasnjeno je da ima kao dva Dylana jedan je rodjen u 17.veku i ima 300 godina(sto je Gruco rekao u prvom broju)a drugi ima 33 godine.E sad oko datuma rodjenja ovog Dylana od 33 godine.Citao sam juce sedmu knjigu epizoda "Iz dubine" i nesto mi je upalo i zagolicalo me.Kada Gruco zajebava onog pandura posle par opaski izjavljuje da je neverovatno ali Dylan ima 8.5 godina da li on u to veruje(pandur).To prolazi kao jos jedna Grucova zajebancija ali s obzirom na broj 1 i opasku da Dylan ima 300 godina ja ne verujem da Sklavi ovime nije nista hteo da kaze.Ja mozda preterujem i mozda je Sklavi i hteo da ispadne zajebancija ali mozda i nije.
Pitam sad ja vas kog datuma je Dylan rodjen i ima 8.5 godina.Jedina mogucnost je 29.februar koji je na svake 4 godine i ako se gleda bukvalno da je Dylan rodjen tad stvarno bi bukvalno imao oko 8.5 godina.Da li je moguce da je Sklavi i ovime hteo da nas zabuni ili je to slucajno ispalo tako?Bas me zanima vase misljenje,nije ovo oko datuma toliko bitno ali mi je zanimljivo.

Go to Top of Page

Svarog
Junior Member

444 Posts

Member since 03/06/2010

Posted - 20/06/2010 : 15:18:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Svarog a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Svarog

quote:
Originally posted by Beva

quote:

U Alfa i Omega, SDEXT 9, upoznaje devojku od 17 god, i kaze da ima duplo vise od nje
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6034 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 20/06/2010 : 16:41:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Svarog

U Alfa i Omega, SDEXT 9, upoznaje devojku od 17 god, i kaze da ima duplo vise od nje

Pa duplo od 17 je 34, godina gore-dolje... Znam da je Sclavi Dylana zamislio kao 33-godišnjaka, i on konstantno ima toliko godina...

@okiboki
Po toj logici, Dylan bi trebao imati 34 godine, što je također jako blizu 33 i uklapa se... Znači, možda je stvarno rođen 29. 02.

No ne drži vodu teza o dva Dylana... Barbato je to (po meni isforsirano) objasnila u broju 200... Sve je to isti Dylan...

Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 20/06/2010 : 17:59:27  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Valjda u brojevima 241/242

okiboki,
nema dva Dilana, bar ne na taj način: jedan od trista , a drugi od 33 godine. To je jedan isti Dilan.
Ako nisi čiatao brojeve 74 i 100, trebao bi to da uradiš pre nego što pročitaš sledeća dva broja VČ-a.
Inače, dobro zapažanje.
Ali, nema smisla.
Go to Top of Page

kitaric
Average Member

Serbia
975 Posts

Member since 20/11/2004

Posted - 20/06/2010 : 18:23:09  Show Profile Show Extended Profile  Send kitaric a Private Message  Reply with Quote
Da li neko zna postoje li domaca izdanja nekih Sklavijevih romana?

You tell anyone about this and I'll fucking kill you. I'm kidding, I'm kidding, we'll have him home by midnight.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6034 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 20/06/2010 : 18:40:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dessa

Valjda u brojevima 241/242

E sad, nisam siguran, ali čini mi se da je u 200 'objašnjeno' Dylanovo porijeklo...

Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 20/06/2010 : 19:27:56  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
U "Broju 200" je objašnjeno kako je postao privatni istraživač i kako se uortačio sa Gručom, kako je nabavio Bubu, odelo, galiju + Blokova priča.
U 241/242 je objašnjeno poreklo, odnosno povezana dva porekla.

kitaric,
ne postoje, na žalost.
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 20/06/2010 : 21:08:52  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Znam da je bila ta prica o dva Dylana pa je to objasnjenje kako je ziv a Sklavi ga je kao ubio.Ustvari nije njih dvoje vec su kao u paralelnim dimenzijama.
Dessa nisam ih citao,citao sam samo broj 200.Ako imas neki link za skenirano javi mi,mada ne volim da citam skenove.Znaci mislis da je Grucova opaska od 8.5 godina bila samo opaska?Ko zna sa Sklavijem nikad nisi nacisto.

Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4649 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 21/06/2010 : 02:16:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
nije ni mesto ni vreme, ali naleteh ne ovo, pa rekoh mozda nasmejem i vas :)
[URL=http://img682.imageshack.us/i/55gxzq.jpg/][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 21/06/2010 : 18:07:53  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Panopticonovo delo.

Juče sam čitao "Seme ludila".
Epizoda baš odgovara trenutnoj temi. Puna je pesama koje bi mogle ići na "soundtrack" kad bi stvarno postojale.
Go to Top of Page

Sandman.
New Member

Serbia
209 Posts

Member since 21/10/2008

Posted - 21/06/2010 : 22:18:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Sandman. a Private Message  Reply with Quote
I odlicna je epizoda.
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 22/06/2010 : 21:24:12  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 22/06/2010 : 21:33:42  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Šta je ovo
I Dilana stisla kriza pa mora dodatno da šljaka. Da bar prodaje svoje stripove...
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 22/06/2010 : 21:38:31  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote
Samo slika systemovog standa sa jednog od salona stripa.

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 23/06/2010 : 01:04:44  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote

"Nova tema sredom!"

U ime oca i sina

Uf, odakle da počnem? Od početka? Da, od početka. Ali kog početka?

Početak 1.6:
Ovako, ova tema iako se odnosi na DD, lako bi mogla da se uklopi i u raspravu o nekom drugom stripu, filmu, muzici ili nečemu desetom. Zagor bi bio možda još bolji primer.

Početak 3x0:
Prvo da krenemo od pretpostavke da smo svi Dilana počeli da čitamo "od poečetka" i da smo ga tada zavoleli. Tada bismo mogli da postavimo pitanje: šta smo zavoleli?
S jedne strane imamo crtež, koji se ogleda u tome kako je nactran(na šta liči) glavni lik, sporedni likovi, ambijent gde se dešava radnja stripa, kako su nacrtane naslovnice, koji je stil u pitanju itd.
Sa druge strane imamo priču i scenario koji su, makar za ovu temu, daleko bitniji.

Onaj ko je stvorio Dilana kakvog smo zavoleli je Tiziano Sclavi, njegov "otac". Sclavi je sagradio temelj ovog stripa i u njega ugradio neke osnovne postavke kao što su: žanr, vreme i mesto radnje, koncept kako pojedinačnih epizoda tako i celog serijala, zanimanje glavnog junaka... Stripu je dao svoj osobeni pečat kroz način pričanja priče, iznošenja ideja, slanja poruka.
Pored ovoga što je dao stripu, on je u Dilana, kao lika, usadio sebe. Počevši od svojih godina koje je imao kada ga je stvarao, preko načina razmišljanja, stavova, osećanja, moralnih normi pa sve do svojih kompleksa.
A mi smo baš takvog Dilana zavoleli. Zavoleli smo Sclavijevog Dilana, zavoleli smo Sclavija u Dilanu - ovo bi mogao da bude jedan jednostavan i moguć odgovor na ono pitanje odozgo(šta smo zavoleli?).

Kako se to obično dešava, usled hiperprodukcije glavni scenarista(Sclavi) nije mogao da postigne da piše priče dovoljno brzo, pa mu u pomoć pristižu i drugi. Vremenom je tih "drugih" sve više, da bi na kraju Sclavi iz nekih svojih razloga i napustio serijal.
Danas imamo Meddu, Barbatovu, Rujua i još gomilu drugih koji svi imaju jednu zajedničku crtu - nisu Sclavi.

Nameću se pitanja:
Koliko je današnji Dilan onaj stari, koliko je veran "originalu"?
Ako smo mi zavoleli Sclavijevog Dilana i "sclavijevski" pristup ovom stripu zašto ga i dalje čitamo?
Zašto se čitaoci vežu za lika u stripu i sam strip, a ne za autora tog istog stripa?
Zašto na ovom forumu nemamo topike posvećene("ultimate", "fanovi")
scenaristima(i crtačima) nego strip junacima i serijalima?
Zašto su čitatelji Zagora posle Nolittinog napuštanja serijala više voleli "tamo nečijeg" Zagora umesto Nolittinog Mister No-a i da li bi to bio slučaj i sa Dilanovim čitateljima da je Sclavi počeo neki novi strip?

komentare na prethodne teme možete ostaviti kada god želite...
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 23/06/2010 : 01:17:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Odlična tema. Pre nekoliko godina, postavio sam pitanje negde na forumu - da sad Feri izađe i kaže da napušta Zagora, i da prelazi da crta recimo Kapetana Ameriku, što mu je oduvek bio san, da li biste ostavili Zagora i prešli na Kapetana Ameriku?

Većina forumaša je rekla - ne. Znači, svaka čast Feriju, ljude on zanima dok crta Zagora.

Što je, po meni, apsurd.

Da sutra krene novi serijal Komandanta Marka sa Sklavijem, Medom, Ostinijem, Kastelijem, Beretom, Enohom i Barbaticom kao scenaristima - kupovao bih Komandanta Marka. Bar da probam da vidim šta su imali u planu.

Danas uzimam samo Nathan, Martija i Spiroua bez obzira na to ko su autori (a i Marti ima ozbiljnu šansu da otpadne). Dilana ako je radila Paola, Enna, Recchioni. Ostalo čekam da vidim komentare (a Masieru mogu kritike da budu i fenomenalne, džabe).

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 23/06/2010 : 01:25:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djole

Odlična tema. Pre nekoliko godina, postavio sam pitanje negde na forumu - da sad Feri izađe i kaže da napušta Zagora, i da prelazi da crta recimo Kapetana Ameriku, što mu je oduvek bio san, da li biste ostavili Zagora i prešli na Kapetana Ameriku?

Većina forumaša je rekla - ne. Znači, svaka čast Feriju, ljude on zanima dok crta Zagora.

Sto je dokaz da su fanovi Zagora infantilni
Gledao sam neki Kirkmanov intervju o stip industriji u americi. I kaze kako su deca prevashodno fanovi nekog junaka. A ozbiljniji citaoci prate autora vise neko posebnog junaka.

Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
Go to Top of Page
Page: of 517 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.75 seconds. Snitz Forums 2000