forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Serije & co.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 258

vice
stripovi.com suradnik

7343 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 14/06/2010 : 17:25:03  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:
Originally posted by vice

Ima elemente slashera, daleko od toga, ali ne moš puknit da je čisti slasher i ostat na tome. I još da nema 10 little niggers feeling, ajme gluposti. I da, nakon stotina, ako ne i tisuća odgledanih horrora, mogu govorit o nekoj stručnosti, tako da prošetaj, kad bi raspravlja sa svakim amaterom na tom polju di bi doša. Jel znaš razliku između serial killer štiha i slashera? Ili ćeš i za to do wikipedije? Jer, HI je definitivno bliži serial killer podžanru.

Gle, i ja sam pogledao stotine i tisuće horor filmova, so what? Ti se zapravo pozivaš na definicije žanrova, pa mi onda pojasni tu toliko očiglednu razliku serial killer štiha i slashera. Očito je serija transžanrovska, no u svojoj suštini za mene je slasher, glavni lik s traumom iz djetinjstva koji se osvećuje u vrijeme nekog posebnog događaja, na maštovite i nasilne načine zaredaju se ubojstva, ekipa je mlađa, imaš heroinu koja jedina preživi, dijalozi su glupi, a likovi prozirni. Ako su i htjeli nešto drugačije, zaustavili su se samo na slasherijadi. Samo glavnom fakeru fali maska i bio bi Petak 13 npr.

A deset malih crnaca je fini aristokratski mistery thriller kojeg je napisala jedna fina dama vrlo izoštrenih sivih ćelija. Pa ti usporedi Harpers s tim. Isto kao da da Happy town uspoređuješ s Twin Peaksom. Jedno su namjere scenarista, a drugo rezultat.

Svakim postom dokazuješ sve veće neznanje o horroru, pa pogleda ih ti milijun. Zato ti ionako ne virujen. Di su u slasheru niti misterije, tragovi, šarolika lepeza likova? Isto tako, HI nema glupe dijaloge, idi pogledaj jedan prosječan slasher pa ih usporedi sa strukturom radnje HI-a i sa dijalozima. Osobe ciljano umiru jedan po jedan, to ka prvo nije odlika slashera, već serial killer žanra, final girl je tu, ali nema pijanih tinejdžera koji valjaju pizdarije, već jedna pomno smišljena skupina ljudi, od šerifa do mladoženja. I ej, ne da mi se više, da san uvjeren da pričan s horror fanom, ovo bi mi bilo zadovoljstvo, al ne dam ti gušta, nemaš pojma o ovme, pojma. Iman ja i pametnijeg posla!

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 14/06/2010 : 22:59:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
Gledao sam i ja Harper's Island. Negdje prvih 5-6 epizoda.
Neponovljivo iskustvo. U smislu Nedo Bog da se ponovi.

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29660 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 14/06/2010 : 23:30:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dr strangelove

Gledao sam i ja Harper's Island.

i jel slasher ili nije?
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 15/06/2010 : 08:12:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
Imajući u vidu zadnje dvije stranice suzdržat ću se od daljnjih komentara

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29660 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 15/06/2010 : 11:15:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
pičkice
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 15/06/2010 : 12:21:11  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Svakim postom dokazuješ sve veće neznanje o horroru, pa pogleda ih ti milijun. Zato ti ionako ne virujen. Di su u slasheru niti misterije, tragovi, šarolika lepeza likova? Isto tako, HI nema glupe dijaloge, idi pogledaj jedan prosječan slasher pa ih usporedi sa strukturom radnje HI-a i sa dijalozima. Osobe ciljano umiru jedan po jedan, to ka prvo nije odlika slashera, već serial killer žanra, final girl je tu, ali nema pijanih tinejdžera koji valjaju pizdarije, već jedna pomno smišljena skupina ljudi, od šerifa do mladoženja. I ej, ne da mi se više, da san uvjeren da pričan s horror fanom, ovo bi mi bilo zadovoljstvo, al ne dam ti gušta, nemaš pojma o ovme, pojma. Iman ja i pametnijeg posla!

Kojeg? Biti veći seronja nego što već jesi?
Ja mislim da ti gledaš zapravo sapunice, pa ti dijalozi i karakterizacija likova u harper's islandu dođe kao remek-djelo "serial killer horor podžanra"... Kud baš ja da zapnem s filmskim kritičarem bogovskog znanja?!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 15/06/2010 : 12:22:10  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

quote:
Originally posted by dr strangelove

Gledao sam i ja Harper's Island.

i jel slasher ili nije?

Kako dugo već pričamo o njemu već si ga mogao i pogledati! I potvrditi, jer trebamo nepristranog arbitra!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 15/06/2010 12:32:42
Go to Top of Page

Billy_the_Kid
Senior Member

1523 Posts

Member since 02/06/2005

Posted - 16/06/2010 : 20:30:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Billy_the_Kid's Homepage  Send Billy_the_Kid a Private Message  Reply with Quote
poceo sam gledati sons of anarchy i djeluje mi kao odlicna serija al stvarno odlicna...
sta je reci da nikad nije spominjana na ovom forumu???

Seeing things differently can open new paths.
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7343 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 16/06/2010 : 21:22:02  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Kojeg? Biti veći seronja nego što već jesi?
Ja mislim da ti gledaš zapravo sapunice, pa ti dijalozi i karakterizacija likova u harper's islandu dođe kao remek-djelo "serial killer horor podžanra"... Kud baš ja da zapnem s filmskim kritičarem bogovskog znanja?!

Ne boj se, znan ja dobro kolko san toga pogleda i o čemu znan najviše, a na ovom polju, stari, nisi mi ni do kolina.
I ne moraš tražit ničije mišljenje, svak će ti odokativno reć da je ovo slasher ako ga već tako pitaš, al kad se u nešto razumi i kad se serija pažljivije analizira, vidi se koliko joj je slasher samo reklamna krinka. I da san ti argumente za serial killer i murder mystery štih, i zašto je bliža Agathinom klasiku nego Noći vještica.
I ponovi mi dogodine u Makarskoj da sam seronja.

Edited by - vice on 17/06/2010 01:31:31
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 17/06/2010 : 17:58:54  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:

To se tako ne radi, znaš da neću, barem praksa dosad nije pokazala drugačije. Na susretima su uvijek svi fini i dobri, ko stari frendovi, a na forumu možemo biti zakrvljeni neprijatelji.
Prema nekim tvojim postovima jednostavno mi pokazuješ takav nastup... Tu mi se pozivaš na neke definicije, pa na tisuće pregledanih filmova, pa svojom nadmoćnom inteligencijom, blabla - kako da ne mislim da nisi bahati ser.... Sorry, ništa osobno, no to me kopkalo već neko vrijeme pa sam ti morao to reći!

Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7343 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 17/06/2010 : 19:22:18  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

To se tako ne radi, znaš da neću, barem praksa dosad nije pokazala drugačije. Na susretima su uvijek svi fini i dobri, ko stari frendovi, a na forumu možemo biti zakrvljeni neprijatelji.
Prema nekim tvojim postovima jednostavno mi pokazuješ takav nastup... Tu mi se pozivaš na neke definicije, pa na tisuće pregledanih filmova, pa svojom nadmoćnom inteligencijom, blabla - kako da ne mislim da nisi bahati ser.... Sorry, ništa osobno, no to me kopkalo već neko vrijeme pa sam ti morao to reći!

Joj, jel ti pa kamen sa srca sad?

Toga možda nisi svjestan, ali i tvoj nastup unatoč blažem tonu, nije ništa manje podcjenjivački prema drugoj strani, razmisli malo o tome. I na kraju svega, ti si onaj koji je napisa uvredu, ne ja, mada je bilo mojih indirektnih, neću lagat.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 19/06/2010 : 01:11:23  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Uh, lakše mi je, da znaš koliko...
No, ne bih više trovao topic svojim frustracijama, ni izazivao nečiji drugi ego (što mi se nekad rado omakne); nije ni vrijeme ni mjesto!

Odoh pogledati taj Persons Unknown, te dvije epke spiče se odma!

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 19/06/2010 : 01:13:00  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Billy_the_Kid

poceo sam gledati sons of anarchy i djeluje mi kao odlicna serija al stvarno odlicna...

Gledam sad po netu, i za ovu bogme nikad mi nije palo na pamet da je gledam. Bikerska drama samo za bikere ili nešto drugačije?

Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7343 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 19/06/2010 : 11:30:51  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:

Uh, lakše mi je, da znaš koliko...
No, ne bih više trovao topic svojim frustracijama, ni izazivao nečiji drugi ego (što mi se nekad rado omakne); nije ni vrijeme ni mjesto!

Odoh pogledati taj Persons Unknown, te dvije epke spiče se odma!

Nema problema, vidimo se.

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 19/06/2010 : 12:08:48  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

frisko je jos..ceka se..

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Billy_the_Kid
Senior Member

1523 Posts

Member since 02/06/2005

Posted - 19/06/2010 : 13:50:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Billy_the_Kid's Homepage  Send Billy_the_Kid a Private Message  Reply with Quote
a jbg imaju vec dvije sezone
usudio bi se reci da su dramska serija na nivou Sopranosa, al mozda se zalecem nisam sve pogledao

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 20/06/2010 : 09:28:57  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

a jbg imaju vec dvije sezone
usudio bi se reci da su dramska serija na nivou Sopranosa, al mozda se zalecem nisam sve pogledao

predlazem ti da pogledas prvu sezonu
Mad Men

U svojim dizajnerskim odjelima su Don i njegove kolege Alpha muzijaci americkog sna .
Zene sluze samo kao statistika i dekoracija , a osjecaji se koriste samo prilikom razgovora sa poslovnim partnerima u korist kupovine ili prodaje ...ali ispod tih maski se krije jedan ponor koji doseze i najdublje dijelove duse.
Serija je odlicna , a osmislio ju je nitko drugi do veliki Matthew Weiner.

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Billy_the_Kid
Senior Member

1523 Posts

Member since 02/06/2005

Posted - 20/06/2010 : 22:56:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Billy_the_Kid's Homepage  Send Billy_the_Kid a Private Message  Reply with Quote

doce i to na red

Go to Top of Page

Billy_the_Kid
Senior Member

1523 Posts

Member since 02/06/2005

Posted - 20/06/2010 : 22:59:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Billy_the_Kid's Homepage  Send Billy_the_Kid a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Gledam sad po netu, i za ovu bogme nikad mi nije palo na pamet da je gledam. Bikerska drama samo za bikere ili nešto drugačije?

joooj sorry nisam vidio tvoj post
mogu garantovati da bi ti licno gotivio ovu seriju, skini samo prvu epizodu i bices navucen
ja uopste ne gotivim te bajkerske fazone, al ima pricu za 10 (opet ponavljam, za sad)

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41148 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 22/06/2010 : 22:04:02  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ja gledam Spartacus - Blood and sand.. Ocena 3/10 za prvih 7 epizoda... Da nema onolike golotinje bila bi dvica...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7343 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 23/06/2010 : 19:11:41  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Persons Unknown sve bolji i bolji, preporuke ljubiteljima mystery šeme.

Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7934 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 23/06/2010 : 20:42:53  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
Super, moga bi onda večeras pogledati prvu epizodu.
Je li netko pogledao prvu epizodu The Gates?
Go to Top of Page

jack 50
Senior Member

Croatia
1557 Posts

Member since 14/04/2006

Posted - 26/06/2010 : 00:25:33  Show Profile Show Extended Profile  Send jack 50 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mpavin

Super, moga bi onda večeras pogledati prvu epizodu.
Je li netko pogledao prvu epizodu The Gates?

ja sam pogledao prvu epizodu prije jedno 10 min, cini se ok, iako mi je vec pun k.... tih serija o vampirima i vukodlacima, ova se cini ok iako mislim da tu treba biti puno vise akcije

Persons Unknown isto pratim od prve epizode, podsjeca malo na saw i lost, ali mi je malo glupo kad ih je toliko otetih a jos nije bilo nikakvog pokolja, a serija ce imati 13 epizoda kao harpers island prosle godine, iako hapers island je bila preluda serija tu je ubijeno po troje ljudi u svakoj epizodi

sad preko ljeta pratim jos i true blood

Spolier, oprez!

u ovoj zadnjoj epizodi Persons Unknown mi je bilo najjace kad su ih ovi iza kamera zajebavali s onim maskama ili kad su kopali onaj tunel pa im puste plin
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7934 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 26/06/2010 : 01:08:57  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
Pozdrav jack, nije te bilo 100 godina.
Znači The Gates bi se moglo isplatiti pogledati. A inače pratin i ja True Blood a sad će još i nove sezone White Collara i Psycha.

Persons Unknown nisan pogleda, ipak san se odlučio prvo pogledati Doctor Who ovih 5-6 epizoda što mi je ostalo, a prije toga san ekspresno pogleda sve 3 sezone Big Bang Theory. Genijalna serija!
Go to Top of Page

jack 50
Senior Member

Croatia
1557 Posts

Member since 14/04/2006

Posted - 26/06/2010 : 01:25:29  Show Profile Show Extended Profile  Send jack 50 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mpavin

Pozdrav jack, nije te bilo 100 godina.
Znači The Gates bi se moglo isplatiti pogledati. A inače pratin i ja True Blood a sad će još i nove sezone White Collara i Psycha.

Persons Unknown nisan pogleda, ipak san se odlučio prvo pogledati Doctor Who ovih 5-6 epizoda što mi je ostalo, a prije toga san ekspresno pogleda sve 3 sezone Big Bang Theory. Genijalna serija!

ahoj i tebi ma uz puno obaveza nisam mogao biti na forumu, dodem tu i tamo pogledam pa odem i dodem opet za 6 mjeseci

E te dvije cu skinuti obavezno, i evo sad sam pogledao isto neku novu Memphis beat, solidna serija, glavni lik je dosta komican i ponasa se bas ko onaj pravi policajac

Persons Unknown je dosta zanimljiv, samo se jako malo toga dogodi u tih 40 min, tu i tamo je neka akcija, a valjda ce kasnije biti napetije
Go to Top of Page
Page: of 258 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.5 seconds. Snitz Forums 2000