Author |
Topic  |
Torghal
Senior Member

Croatia
1985 Posts
Member since 27/09/2004 |
Posted - 28/05/2010 : 22:36:41
|
quote: Originally posted by DeeCay
Ukinuti Heroesi, a i Happy Town (čovječe, nakon 3 epizode već ga pokopali ), odvrtit će se još 5,6 epizoda i kraj...
Ovo za happy town me uopce ne cudi.Pogledao prve dvije epizode i serija me uopce nije nesto impresionirala.A najavljivali su je kao novi tvin peaks.je bas. |
 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7343 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 28/05/2010 : 23:56:36
|
Ukinuti Heroesi, a i Happy Town (čovječe, nakon 3 epizode već ga pokopali ), odvrtit će se još 5,6 epizoda i kraj...
Happy Town je u planu i ima samo 8 epizoda, te je bija službeno otkazan i prije početka prikazivanja, zbog prešarenog i prenatrpanog programa najesen, no zbog užasno slabe gledanosti prvih dviju epizoda, odlučeno je da ostatak ide iza 2. lipnja. |
And like that... he's gone. |
 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7933 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 29/05/2010 : 00:35:51
|
quote: Originally posted by vice Town je u planu i ima samo 8 epizoda, te je bija službeno otkazan i prije početka prikazivanja, zbog prešarenog i prenatrpanog programa najesen, no zbog užasno slabe gledanosti prvih dviju epizoda, odlučeno je da ostatak ide iza 2. lipnja.
Nije 8 nego 13(to su naknadno smanjili kad su vidili gledanost), a i planirali su snimati drugu sezonu. Sad kažu da će zbog brzog ukidanja biti nedogovorena mnoga pitanja. |
Edited by - mpavin on 29/05/2010 00:36:11 |
 |
|
Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 29/05/2010 : 00:48:14
|
quote: Originally posted by okiboki
I niko ne zna zasto nema South Park-a?
Pauza.
Big Bang Theory - kraj sezone, zli, prezli, najzli klifhenger.
I red je vec. Davno trebalo. |
 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7343 Posts
Posted - 29/05/2010 : 01:01:59
|
quote: Originally posted by mpavin
quote: Originally posted by vice Town je u planu i ima samo 8 epizoda, te je bija službeno otkazan i prije početka prikazivanja, zbog prešarenog i prenatrpanog programa najesen, no zbog užasno slabe gledanosti prvih dviju epizoda, odlučeno je da ostatak ide iza 2. lipnja.
Nije 8 nego 13(to su naknadno smanjili kad su vidili gledanost), a i planirali su snimati drugu sezonu. Sad kažu da će zbog brzog ukidanja biti nedogovorena mnoga pitanja.
Ovo prvi put čujem od tebe, pogotovo to za neodgovorena pitanja. Mislin da je to sa 13 epizoda bilo prilično rano, nakon test pilota koji je doživija fail došlo je do rezanja na 8 epizoda i promjene dvojice glumaca. |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 29/05/2010 : 11:21:40
|
quote: Originally posted by vice
Happy Town je u planu i ima samo 8 epizoda, te je bija službeno otkazan i prije početka prikazivanja, zbog prešarenog i prenatrpanog programa najesen, no zbog užasno slabe gledanosti prvih dviju epizoda, odlučeno je da ostatak ide iza 2. lipnja.
U planu je da se odvrti tih 8 epizoda i to je to, nema nastavka. Pa samo je 8 epizoda i snimljeno, nikad ne rade odmah cijelu sezonu kad ne znaju kakva će biti gledanost; i samo zbog slabe gledanosti prve dvije epizode (mislim, koji su to kriteriji s obzirom da su serije bolje na duge staze) jednostavno ne snimaju dalje. Glavno da ima 4 CSI-a, 20 policijskih serija i 10 bolničkih.... S obzirom na opsežan marketing koji su provodili skoro pola godine prije, očito je da su očekivali da će ova serija biti drugi Twin Peaks, a i traže (još) neku seriju koja će im zamjeniti uspješnicu poput Losta. No očito je još nisu našli... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
Edited by - DeeCay on 29/05/2010 11:22:46 |
 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7343 Posts
Posted - 29/05/2010 : 12:18:34
|
Happy Town je u planu i ima samo 8 epizoda, te je bija službeno otkazan i prije početka prikazivanja, zbog prešarenog i prenatrpanog programa najesen, no zbog užasno slabe gledanosti prvih dviju epizoda, odlučeno je da ostatak ide iza 2. lipnja.
U planu je da se odvrti tih 8 epizoda i to je to, nema nastavka. Pa samo je 8 epizoda i snimljeno, nikad ne rade odmah cijelu sezonu kad ne znaju kakva će biti gledanost; i samo zbog slabe gledanosti prve dvije epizode (mislim, koji su to kriteriji s obzirom da su serije bolje na duge staze) jednostavno ne snimaju dalje. Glavno da ima 4 CSI-a, 20 policijskih serija i 10 bolničkih.... S obzirom na opsežan marketing koji su provodili skoro pola godine prije, očito je da su očekivali da će ova serija biti drugi Twin Peaks, a i traže (još) neku seriju koja će im zamjeniti uspješnicu poput Losta. No očito je još nisu našli...
Ma stvar je u tome šta je ovakav tip serije možda na papiru izgleda ka hit, ali producenti su brzo skužili da ovo ne može proć bolje od Harper's island-a, a ista stvar je i s nadolazećim Persons Unknown (13 epizoda) ili Kingovog Haven-a. |
 |
|
Torghal
Senior Member

Croatia
1985 Posts
Member since 27/09/2004 |
Posted - 01/06/2010 : 20:28:31
|
Nikad nisam volio detektivske serije poput csi i slicno ali sam se navukao na mentalista.U pocetku sam bio skeptican prema ovoj seriji ali stvarno nije losa.Glavni lik patrick jane je fenomenalan,nosi cijelu seriju da nema njega serija bi bila prosjecna krimi serija,ovako je on dize na jednu visu razinu. |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 02/06/2010 : 00:13:04
|
quote: Originally posted by vice Ma stvar je u tome šta je ovakav tip serije možda na papiru izgleda ka hit, ali producenti su brzo skužili da ovo ne može proć bolje od Harper's island-a, a ista stvar je i s nadolazećim Persons Unknown (13 epizoda) ili Kingovog Haven-a.
Harper's Island je zapravo obični slasher, bez ono agatha christie i 10 malih crnaca feelinga, isto tako i bez trunke zanimljivih karaktera, sve se svodi na jedan kill po epizodi. Nije nešto što bih usporedio s HP-om. A i serije koji nisu po ukusu masama jednostavno ne prolaze, dok će CSI 25. spin-off proći bez problema... Trebalo bi dati šanse seriji nek se razvija, barem sezonicu! |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 02/06/2010 : 01:03:38
|
quote: Originally posted by Torghal
Nikad nisam volio detektivske serije poput csi i slicno ali sam se navukao na mentalista.U pocetku sam bio skeptican prema ovoj seriji ali stvarno nije losa.Glavni lik patrick jane je fenomenalan,nosi cijelu seriju da nema njega serija bi bila prosjecna krimi serija,ovako je on dize na jednu visu razinu.

Ja jos nisam poceo drugu sezonu, ali prva je bila odlicna. Odlican CSI. |
 |
|
culfis
Advanced Member

6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41141 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7343 Posts
Posted - 12/06/2010 : 00:56:16
|
quote: Originally posted by vice Ma stvar je u tome šta je ovakav tip serije možda na papiru izgleda ka hit, ali producenti su brzo skužili da ovo ne može proć bolje od Harper's island-a, a ista stvar je i s nadolazećim Persons Unknown (13 epizoda) ili Kingovog Haven-a.
Harper's Island je zapravo obični slasher, bez ono agatha christie i 10 malih crnaca feelinga, isto tako i bez trunke zanimljivih karaktera, sve se svodi na jedan kill po epizodi. Nije nešto što bih usporedio s HP-om. A i serije koji nisu po ukusu masama jednostavno ne prolaze, dok će CSI 25. spin-off proći bez problema... Trebalo bi dati šanse seriji nek se razvija, barem sezonicu!
Potpuno krivo! Pogledaj definiciju "običnog slashera" pa se javi. 10 little niggers feeling je itekako tu, ako ga ti ne nalaziš, tvoj propust.
A uspoređujen te dvi serije jer su sličnog žanra i kao takvi privlače sličnu publiku, koja je očito malobrojna. |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 14/06/2010 : 11:59:47
|
quote: Originally posted by vice Potpuno krivo! Pogledaj definiciju "običnog slashera" pa se javi. 10 little niggers feeling je itekako tu, ako ga ti ne nalaziš, tvoj propust.
A uspoređujen te dvi serije jer su sličnog žanra i kao takvi privlače sličnu publiku, koja je očito malobrojna.
Vidio sam i ja taj tekst gdje se spominju te dvije serije u tom kontekstu...
U Harper's islandu nema detektiva (dobro, nema niti u Agathinom romanu, ali predložak je ipak fini agathin detektivski pristup) koji istražuje ubojstva, karakteri su glupa potrošna roba koja isprva niti ne kuže da netko ubija, a kad skuže onda trče i spotiču se ko stoka za klanje (slasher, jelte). Da li neslasherski tip filmova kod ubojstava inzistira na ektremnoj brutalnosti i sakaćenju tipa Petak 13./Sleepaway Camp, iz epizode u epizodu? Onda i Petak 13. možemo staviti u 10 malih crnaca feeling, a ne obični slasher...
Konačno, to je u biti moje mišljenje, koje se ne mora poklapati s tvojim. Tako da vjerojatno je svako u pravo sa svoje strane. I ima potpuno pravo na to mišljenje. |
Edited by - DeeCay on 14/06/2010 14:24:14 |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 14/06/2010 : 15:09:26
|
Baš je zatišje sa SF serijama, barem one koje pratim... Doctor Who još dvije epizode, Stargate baš završio sezonu. Nije baš SF, no barem je počela True Blood 3. sezona.
Ovo je neko mrtvo vrijeme za serije... |
 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7343 Posts
Posted - 14/06/2010 : 15:25:43
|
quote: Originally posted by vice Potpuno krivo! Pogledaj definiciju "običnog slashera" pa se javi. 10 little niggers feeling je itekako tu, ako ga ti ne nalaziš, tvoj propust.
A uspoređujen te dvi serije jer su sličnog žanra i kao takvi privlače sličnu publiku, koja je očito malobrojna.
Vidio sam i ja taj tekst gdje se spominju te dvije serije u tom kontekstu...
U Harper's islandu nema detektiva (dobro, nema niti u Agathinom romanu, ali predložak je ipak fini agathin detektivski pristup) koji istražuje ubojstva, karakteri su glupa potrošna roba koja isprva niti ne kuže da netko ubija, a kad skuže onda trče i spotiču se ko stoka za klanje (slasher, jelte). Da li neslasherski tip filmova kod ubojstava inzistira na ektremnoj brutalnosti i sakaćenju tipa Petak 13./Sleepaway Camp, iz epizode u epizodu? Onda i Petak 13. možemo staviti u 10 malih crnaca feeling, a ne obični slasher...
Konačno, to je u biti moje mišljenje, koje se ne mora poklapati s tvojim. Tako da vjerojatno je svako u pravo sa svoje strane. I ima potpuno pravo na to mišljenje.
Ode ipak govorimo o nekoj horror stručnosti, a vidin da na tom polju nisi jak, pa možemo završit s tim- svak ima pravo na svoje mišljenje, a dal je točno, hehe, to san ti već reka. |
 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7343 Posts
Posted - 14/06/2010 : 15:48:06
|
Baš je zatišje sa SF serijama, barem one koje pratim... Doctor Who još dvije epizode, Stargate baš završio sezonu. Nije baš SF, no barem je počela True Blood 3. sezona.
Ovo je neko mrtvo vrijeme za serije...
Ne baš, Persons Unknown je počela, uskoro dolazi i Haven, a da ne govorin o ostalim povratničkim naslovima (od White Collar-a do Entourage-a). Ima se liti šta gledat. |
 |
|
makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7343 Posts
Posted - 14/06/2010 : 16:05:34
|
quote: Originally posted by makikatalinic
Kakav ti je Persons Unknown?
Zasad jako dobar, scenarist Usual Suspects-a je u pitanju pa očekujen zavidnu razinu twistiva. |
 |
|
vlada035
Junior Member

Serbia
451 Posts
Member since 26/10/2008 |
Posted - 14/06/2010 : 16:17:26
|
Ja sam poceo da pratim The Good Guys, emitovane su 2 ep do sada, meni odlicna serija, posebno dobra mi je bila 1. epizoda-odlican miks akcije i komedije, a neocekivano dobar mi je Bradley Whitford kao glavni glumac. Od starih serija sad je pocela 4 sezona odlicne Burn Notice, a nestrpljivo cekam 15.07. i novu sezonu Psych. |
 |
|
makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
Posted - 14/06/2010 : 16:25:13
|
quote: Originally posted by makikatalinic
Kakav ti je Persons Unknown?
Zasad jako dobar, scenarist Usual Suspects-a je u pitanju pa očekujen zavidnu razinu twistiva.
Da, ni na mene 1 epka nije ostavila loš dojam, svakako ću još par epizoda pogledat pa ćemo vidjet na čemu smo... |
"Velikodušnost bez premca" |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 14/06/2010 : 16:35:54
|
quote: Originally posted by vice Ode ipak govorimo o nekoj horror stručnosti, a vidin da na tom polju nisi jak, pa možemo završit s tim- svak ima pravo na svoje mišljenje, a dal je točno, hehe, to san ti već reka.
Ma daj molim te, koja horor stručnost... Ko da čovjek ne zna kad gleda slashera odokativno.
Slasher film is a sub-genre of the horror film genre typically involving a psychopathic killer stalking, and killing a sequence of victims in a graphically violent manner, often with a cutting tool such as a chainsaw or scythe. Although the term "slasher" may be used as a generic term for any horror movie involving graphic acts of murder, the slasher as a genre has its own set of characteristics which set it apart from related genres like the splatter film.
The definition of a slasher film varies depending on who you ask, but in general, it contains several specific traits that feed into the genre's formula.
Slasher films can be split into two distinct sub-types: one type in which the killer's identity is known from the outset and he is shown overtly (albeit sometimes in a mask), and one in which the killer's identity is not known and which employ a whodunnit angle, often with a twist at the end."
Može se ići i dalje detaljizirati, no Harpers jest na razini slashera (samo razvučen na serijal), svrstao ga ti na u žanrovski slasher ili ne.
|
Edited by - DeeCay on 14/06/2010 16:44:21 |
 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7343 Posts
Posted - 14/06/2010 : 16:49:25
|
Ima elemente slashera, daleko od toga, ali ne moš puknit da je čisti slasher i ostat na tome. I još da nema 10 little niggers feeling, ajme gluposti. I da, nakon stotina, ako ne i tisuća odgledanih horrora, mogu govorit o nekoj stručnosti, tako da prošetaj, kad bi raspravlja sa svakim amaterom na tom polju di bi doša. Jel znaš razliku između serial killer štiha i slashera? Ili ćeš i za to do wikipedije? Jer, HI je definitivno bliži serial killer podžanru. |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 14/06/2010 : 17:08:08
|
Ima elemente slashera, daleko od toga, ali ne moš puknit da je čisti slasher i ostat na tome. I još da nema 10 little niggers feeling, ajme gluposti. I da, nakon stotina, ako ne i tisuća odgledanih horrora, mogu govorit o nekoj stručnosti, tako da prošetaj, kad bi raspravlja sa svakim amaterom na tom polju di bi doša. Jel znaš razliku između serial killer štiha i slashera? Ili ćeš i za to do wikipedije? Jer, HI je definitivno bliži serial killer podžanru.
Gle, i ja sam pogledao stotine i tisuće horor filmova, so what? Ti se zapravo pozivaš na definicije žanrova, pa mi onda pojasni tu toliko očiglednu razliku serial killer štiha i slashera. Očito je serija transžanrovska, no u svojoj suštini za mene je slasher, glavni lik s traumom iz djetinjstva koji se osvećuje u vrijeme nekog posebnog događaja, na maštovite i nasilne načine zaredaju se ubojstva, ekipa je mlađa, imaš heroinu koja jedina preživi, dijalozi su glupi, a likovi prozirni. Ako su i htjeli nešto drugačije, zaustavili su se samo na slasherijadi. Samo glavnom fakeru fali maska i bio bi Petak 13 npr.
A deset malih crnaca je fini aristokratski mistery thriller kojeg je napisala jedna fina dama vrlo izoštrenih sivih ćelija. Pa ti usporedi Harpers s tim. Isto kao da da Happy town uspoređuješ s Twin Peaksom. Jedno su namjere scenarista, a drugo rezultat. |
Edited by - DeeCay on 14/06/2010 17:09:21 |
 |
|
Topic  |
|
|
|