forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 procitao i (ne-) preporucujem
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 215

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 16/09/2010 : 00:58:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ma trudin se pratit redoslijed čitanja, po njemu iden... Zato san bija i pauzira jedno 2-3 miseca sa svime ovime dok nisam nabavija
prvi gigant... Sad me čeka još brojeva regularne serije i onda ide zajeb, prvi NN&MM teamup. Ko će to nabavit jebote
Inače, pročita sam sve gigante od 3 do 12, al lipše je vako kad se prati tok radnje, puno više stvari se da povatat.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

nolo contendre
Junior Member

Serbia
411 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 29/09/2010 : 13:28:49  Show Profile Show Extended Profile  Send nolo contendre a Private Message  Reply with Quote
Dead Romeo

Romeo, glam roker iz osamdesetih se budi iz mrtvih i shvata da je deo vampirske družine tipa 12 žigosanih, koja u službi pakla mora da ispuni jednu vrlo važnu tajnu misiju.

Romeov zadatak je da ubije prelepu darkerku Whisper. Ali kao što kaže dr Nele Karajlić, ljubav udari često tamo gde ne treba i kad joj se VAMPIR najmanje nada.

Nije neko dubokoumno štivo, al' da je superzabavno, jeste. Pristojan crtež i odlične naslovnice, pogotovo prva.
Izdavač:DC
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 01/10/2010 : 00:50:34  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Blake and Mortimer: Neobičan sastanak/Zagonetka Atlantide: Prihvaćajući činjenicu da je ovaj strip kultan i da ima svoje mjesto u strip svijetu jednostavno moram reći da je meni potpuno ispod prosjeka, zapravo poprilično loš. Dobro, nisam odrastao s njim i svakako to igra ulogu ali stvarno sam probao. Jednostavno - nimalo napetosti, crtež mi je...ha odbojan, likovi djeluju statično...Jednostavno nisam ljubitelj takvog načina slikovnog izražavanja. Sve u svemu - od mene neprolazna ocjena.

Luc Orient:Vatreni zmajevi: Kao što rekoh već jednom, SF žanr ima taj nedostatak pred, recimo westernom, što će vjerojatno nakon određenog vremena djelovati arhaično. E sad, to može biti "u granicama normale" a može, poput ovoga stripa, biti potpuno zastarjelo i nimalo čitljivo. Stvar ukusa, naravno, ali meni ovaj strip ne leži. Nije ni prije a ne leži ni sad. Sva sreća provjerio sam to na starim Izvorovim izdanjima tako da me ova spoznaja nije koštala novca za integral.

Talični Tom: Karavana i Mama Dalton: Stari dobri Talični, s druge strane, ne može omanuti, još kad je srpski prijevod...Marketprintovo izdanje se dobro drži s godinama, a takav je i sadržaj iznutra.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 01/10/2010 : 20:41:28  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
MM Libellus knjiga Deset pošasti, uvukla me u priču, odličan scenarij Moralesa i vrhunski Orlandijev crtež, sve preporuke!
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 02/10/2010 : 04:06:42  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
ne preporucujem citanje mojih postova licima ispod 19god.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21118 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 02/10/2010 : 08:28:27  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cronos six

ne preporucujem citanje mojih postova licima ispod 19god.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts

Member since 13/10/2006

Posted - 04/10/2010 : 16:50:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit nika331's Homepage  Send nika331 a Private Message  Reply with Quote
Biblioteka Nathan Never#knjiga 7.
epizode:
Smrtonosni koncert
u ovoj epizodi čudi jedino to što se krivac uspijeva izvući potpuno nekažnjeno, inače već sam u potpunosti zaboravila o čemu se radilo. aha, o bendovima, o glazbi, o koncertima.
Osvetnik
poluzanimljiva epizoda.
Noć prokletih
onaj tip epizode s dozom osobnog (Nathanovog osobnog naime) ali ipak prosječno i nedovoljno napeto.

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 05/10/2010 : 17:37:16  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Alan Ford specijal Božićna priča, kakva glupost. Sreća da se brzo pročita.
Go to Top of Page

nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts

Member since 13/10/2006

Posted - 06/10/2010 : 16:33:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit nika331's Homepage  Send nika331 a Private Message  Reply with Quote
Magični vjetar#knjiga 20.
58.Urotnik
onak, dosta dobra epizoda.
59.Spasilačka ekspedicija
prilično zanimljivo. osim kako se Poe obrukao optuživši velečasnog da je prerušeni Dick Carr.
60.Odbrojene minute
volim ovakve izolirane epizode, ali ova je malo nategnuta s tim Švicarcima i satovima.

Nathan Never#knjiga 16.
108. Iz pepela
može li Nathan novog tisućljeća biti jednako zanimljiv kao i onaj iz prethodnog?
109.Mutni poslovi
relativno zanimljivo i bolje nacrtano.
110.Zvijezda
prosječno.

Edited by - nika331 on 06/10/2010 16:34:21
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 07/10/2010 : 17:55:24  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote

BATMAN: THE DARK KNIGHT STRIKES AGAIN
by Frank Miller & Lyn Varley

We murdered him... We murdered Bruce Wayne, damn our souls to hell...
Hmm... Pa ne baš. Tri godine je prošlo od ovog govora Jima Gordona na 'sahrani' B. Waynea, Batmana. Stvari su gore nego ikad. Najjačom svijetskom silom vlada niko drugi do Lex Luthor, zajedno sa sadistički nastrojenim Brainiacom, a sve pod krinkom lika bivšeg predsjednika, samo virtuelne lutkice za zavođenje masa. Lažljivi političari, goli (doslovno) voditelji(ke), poluludi analitičari... SAD su na moralnom dnu.
I onda se ON vraća. Mesija (tri godine/tri dana - uskrsnuće?). Feniks. I puno, puno je bijesan. I proračunatiji nego ikad. Ovaj Batman će prije spaliti čitav svijet, nego dopustiti da svijet sam potone u svoja g***a...
Ovo je definitivno jedan od stripova oko kojih se najviše lome koplja. Nakon renesansnog The Dark Knight Returns, koji nas je uzvrpoljio na stolicama, dobili smo veeeliki šut u d**e. Ovo niko nije očekivao. Ali, izgleda da sam ja jedan od mazohista kojima se to svidjelo. Priča je puna bijesa, toliko bijesa i korišćenja riječi 'goddamn' još nisam vidio. Ali je odlično. I totalno ludo. Teško mi je povjerovati da se Miller nije kljukao nekim 'šarenim bonbonicama' dok je ovo radio. Zajedno sa svojom gospođom.
Što nas dovodi do crteža, koji je u najmanju ruku - haotičan. Zaista volim crtež Millera, ali ovo je istovremeno njegov vrhunac i njegovo dno. A isto mogu reći za Varleyevu. Prvi put sam istovremeno oduševljen i zgađen crtežom. I bojom. Kojom sam više zgađen.
Poslije svega ovoga, koju ocjenu dati? Pa, koliko me zabavio, mogu mu dati samo čistu 10-ku. Ali to nije realno. I totalno je subjektivno. A gledati kako se Plastic Man transformiše u WC šolju i 'guta' jednog od vojnika vladajućeg establišmenta - neprocjenjivo.

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 12/10/2010 : 18:13:10  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote

izgleda da svi veliki autori nemaju pozitivno misljenje o crkvi, tako i Ennis. Prica o Antihristu i njegovom najboljem prijatelju Isusu, kao i perverznom Papi koji saradjuje sa djavolom i u toku vremena dobije cak sidu, nakon seksualnih orgija. Gdje je granica izmedju dobra i zla?
Fenomenalni dijalozi, onakvi kakvi smo kod Ennisa i navikli. Porcija seksa i nasilja isto ne fali.

[/quote]
Procitao danas, ultra zabavno stivo, steta samo zbog pomalo mlakog kraja, a i racunarsko bojanje stripova bas ne mirisem. Ali kako ne voljeti strip u kom je jedan od likova barmen sa k****m umjesto nosa kog zovu 'Fuckface'
8/10
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 19/10/2010 : 16:50:50  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Procitao Astro City vol. 1. Pa, '95. je mozda ovo bilo nesto revolucionarno, ali danas kad to citam nije me nesto impresioniralo. Kao citanje neke superherojske drame. Ali opet, OK.
Prica 7/10
Crtez 8/10
Naslovnice 10/10
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 19/10/2010 : 17:47:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ali kako ne voljeti strip u kom je jedan od likova barmen sa k****m umjesto nosa kog zovu 'Fuckface'
8/10

Arseface, Fuckface.. sta je sledece? Pussyface?
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 19/10/2010 : 21:44:40  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Smislice vec Ennis nesto :))
Cuntface? :))

Edited by - swamp thing on 19/10/2010 21:45:17
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 20/10/2010 : 09:21:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Blake and Mortimer: Neobičan sastanak/Zagonetka Atlantide: Prihvaćajući činjenicu da je ovaj strip kultan i da ima svoje mjesto u strip svijetu jednostavno moram reći da je meni potpuno ispod prosjeka, zapravo poprilično loš. Dobro, nisam odrastao s njim i svakako to igra ulogu ali stvarno sam probao. Jednostavno - nimalo napetosti, crtež mi je...ha odbojan, likovi djeluju statično...Jednostavno nisam ljubitelj takvog načina slikovnog izražavanja. Sve u svemu - od mene neprolazna ocjena.

Ovo ni ja nisam uspio dalje od par stranica. Jeste klasik ali pregazilo ga je vrijeme definitivno. Crtez mi je dobar, ali nedovoljno da bi ga mogao citati.

quote:

Luc Orient:Vatreni zmajevi: Kao što rekoh već jednom, SF žanr ima taj nedostatak pred, recimo westernom, što će vjerojatno nakon određenog vremena djelovati arhaično. E sad, to može biti "u granicama normale" a može, poput ovoga stripa, biti potpuno zastarjelo i nimalo čitljivo. Stvar ukusa, naravno, ali meni ovaj strip ne leži. Nije ni prije a ne leži ni sad. Sva sreća provjerio sam to na starim Izvorovim izdanjima tako da me ova spoznaja nije koštala novca za integral.

Ista stvar. Volim komancu i Bruna Brazila. Ali ovaj Greg mi nije legao. Dat cu mu sansu jos jednom, ali nekako sumnjam...

Procitao sam nedavno Gregovog Colbija, to mi je dosta bolje od orienta, ali i dalje nista posebno.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 20/10/2010 : 09:30:44  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Da, i meni su Comanche i Bruno Brazil dobri, štoviše odlični a i Colby je čitljiv makar ništa posebno. Ali taj jedan integral i nije loše imati.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Bardho
Senior Member

1943 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 21/10/2010 : 00:32:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Bardho a Private Message  Reply with Quote

Dragonero- preporučujem svim fanovima fantazija. Žao mi je što nema više ovoga u Bonelliju. Enoch i Vietti rasturaju iako su puno toga pobrali od drugih pisaca(jedan od njih J.R.R. Martin)al fino ukomponirano u njihov svijet. Crtač Matteoni isto na nivou.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 23/10/2010 : 11:41:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Bob Byrne: Mister Amperduke, Clamnuts Comix,2007

2003. Bob Byrne radi kratku 6 straničnu priču o gospodinu Amperdukeu (koju možete pročitati ovdje http://www.clamnuts.com/comics/amperduke/read.php), starijem gospodinu kojemu je hobi uzgajanje (da li je to prava riječ?) male čovječuljke u podrumu u svijetu sastavljenom od lego kockica.
Zbog relativnog uspjeha sljedeće četiri godina radi 150 straničnu priču koja je objavljena u ovom izdanju. priča je to o hobiju, ljudskom igranju boga, preživljavanju i prirodi protiv tehnologije. Lijepa alegorija svijeta.
Važno je napomenuti da, kao i kratka priča, ovaj cijeli album je bez riječi. Lako čitljivo, zanimljiv crtež dok je po scenariju vidljiva autorova zaigranost i neplaniranost - tako da imamo cijela poglavlja akcije. pri kraju stvar postaje malo patetična. Autor je sigurno u četiri godine stvaranja uspio zavoliti likove ali mislim da to neće uspjeti svakom čitatelju u pola sata čitanja.
Sve ukupno kratka priča bolje poenitira bit ovog stripa od velike priče.
Sve u svemu 100% irski strip, drag trofej sa posjeta Dublinu.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 23/10/2010 : 19:20:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Natasa integral 1. Fantasticno, maestralno, predobro. Kakav majstor. :-)
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 27/10/2010 : 18:41:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote

Ajd, ne mogu bit iskren da sam pročita cili strip, al prvi broj unutar integrala jesan. I moran reć da je odličan.
Rick Veitch je napravija odličnu stvar sa ovin stripon, vrlo mračan i ciničan prikaz superherojskog žanra, a posebno se pozabavija tzv. "side-kickovima", pomoćnicima glavih superjunaka. Strip se može vidit ko i analiza poznate i u jednu ruku kontroverzne Batmanove priče "A Death in the Family" u kojoj su čitatelji mogli telefonskim pozivima odlučit oće li tadašnji Robin, Jason Todd umrit il priživit. Todd je dobio palac dolje i autori su ga ubili. U svakon slučaju, jedva čekan pročitat ostatak, stvarno odličan strip. E zaboravih napomenit, radi se o crno bilome izdanju, al baš me zanima kako bi funkcioniralo u boji...

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Edited by - Paka01 on 27/10/2010 18:42:08
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 01/11/2010 : 01:53:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote

Weird Western Tales 1-4
Zbirka kratkih 7-10 strana stripova weestern tematike. Raznih autora, jednu pise macan i jednu crta zezelj ali i faca poput Rissoa. Nije lose sveukupno, ima dobrih prica ima i losih 2 su mi bas odlicne (Gun for hire i What a man's gotta do) - zamerka sto previse prica imaju "ose se to ponavlja" temu...

Edited by - Grujah. on 01/11/2010 01:53:17
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 02/11/2010 : 22:03:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote

Ovaj gigant me ugodno iznenadija, priča dosta zanimljiva, onaj dio kad Tex ulazi u zatvor kako bi uša u sam taj krug zločina me malo podsjetila na Zagorovu priču
Velika Zavjera di se dogodilo nešto slično. Crtež genijalan, Colin Wilson stvarno zna šta radi, baš mi je odlično sija, masu kadrova je prelipo nacrtano.

Priča: 7/10
Crtež: 9/10

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 04/11/2010 : 15:44:33  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Ray Bradbury je roman Fahrenheit 451 napisao 1953. godine. Od tada, imali smo i filmsku i pozorišnu verziju ovog dela.
Sada je na red došao i strip.Bradbury je i sam veliki ljubitelj strip kulture, i ovo je ekskluzivno od njega odobrena verzija, sa predgovorom.

Mene odavno nije jedan strip ovako oduševio. Pročitao sam ga u jednom dahu, a već se spremam za još jedno čitanje.

Crtež savršeno odogovara atmosferi koju nam priča nudi, moje najtoplije preporuke.

Procitah danas, apsolutno se slazem sa hunterom, fantasticno. Odlomak:
'There was a silly damn bird called a Phoenix back before Christ, every few hundred years he built a pyre and burnt himself up. But every time he burnt himself up he sprang out the ashes, he got himself born all over again. Someday we'll stop making the goddamn funeral pyres and jumping in the midlle of them.'
10/10
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 15/11/2010 : 12:17:19  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
PUT U TULUM - ne daj boze nikome. Jedino vrijedno u ovom stripu je crtez, koji je maestralan, dok je sam strip preambiciozna vreca g****a. Izvinjavam se ljubiteljima Felinija, ali meni je ovo bilo dosadno do bola. Sigurno ce se naci neko da prokomentarise da je ovo remek djelo, ali da ga ja nisam razumio. Za razumjevanje ne bi bio daleko od istine. 2/10
JAGUAR - ovo vec na nesto lici, cak stavise svidjelo mi se. Neka mjesavina SF, avanture i religijskih kontova, pa malo drugacijih tumacenja istorije, itd. Crtez takodje odlican. 7/10
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 15/12/2010 : 18:18:35  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Blacksad 4

Za mene je ovo bilo izdanje koje sam najvise iscekivao u ovoj godini,
kao i obicno, nije ni cudo da sam ostao blago razocaran.
Ne znam ni sam sta sam ocekivao, prica nije losa,
ipak ne moze da se poredi sa prve tri epizode.
Cretz je odlican, medjutim, nesto losiji nego u prethodnicima.
Neke vinjete mi izgledaju dosta zbrzane, tako da mi je nedostajala
ljubav prema detaljima na koju smo navikli u Blacksadu.
Sve u svemu, vizuelno i dalje ne visokom nivou,
mada album ne moze da zadrzi visoki nivo prethodnika, u svakom pogledu.

Edited by - King Warrior on 15/12/2010 18:20:38
Go to Top of Page
Page: of 215 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.48 seconds. Snitz Forums 2000