forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Secanja: detinjstvo i stripovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 25

red cloud
Advanced Member

Serbia
3928 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 26/10/2010 : 08:08:21  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

Danas su na sceni likovi koji bi za strip dali 500 eura, a ne bi ga ni pročitali da korice nemaju "trag čitanja" što bi kod ocjenjivanja stripa bilo dovoljno da mu se stavi "5 minus"... Ljudi, to nije poanta, uživanje u stripu je cilj, ma kako očuvan bio. Kad sam bio klinac, trčao sam zamijeniti tek kupljeni i pročitani strip za kupus koji nisam čitao, nema veze, samo daj, nisam ni obraćao pažnju na to, samo da su sve stranice tu... Da sam bio pozer i maneken ne bi pročitao ni desetinu stripova od ovog broja koji sada imam "na grbi", stripove čitam 26 godina i uvijek će mi biti bitno pročitati dobar strip, ako ga mogu imati ok, ali pročitati je osnovni cilj...

Odlicno receno!

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3928 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 26/10/2010 : 08:09:34  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sneaksie Thiefsie

Jedared s mojima prolazio pored kuce caletovog kolege i on nas svrati,a njegov nesto stariji sin koga sam prvi i poslednji put video u zivotu,posto smo se pozdravili,'ladno rece:"Izvini,ja bas krenuo sa drugovima na fudbal,a ti uzmi ove stripove i citaj,pa ako ti se budu svideli,uzmi ih,meni ne trebaju." Nisam mogao da verujem da mi tek tako daje dvadesetak stripova i to sve koje nemam

Prosralo te, nema sta!

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4775 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 29/10/2010 : 13:01:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
1993.
Sedeci u hladnoj sobi dodatno sam se smrzavao prislonjen uz prigusen radio cekajuci da slusaoci proglase pobednika i jos jednom cujem Megadeth - Angry again.
Zazvonio je telefon i cujem glas:Ja i ortaci radimo fanzin.Sve sami.Trebas nam.
Nije mi se radilo nista i radilo mi se - sve! Milion ideja,a vremena i novca samo u I bogati placu.
Rekoh da cu doci.Probijajuci se kroz mracne ulice restrikcije,pazeci da ne propadnem u otvoren saht,konacno sam se dovukao na mesto okupljanja.
Oci su mi se privikavale na svetlost i poceo sam da raspoznajem likove koji su za trenutak digli glave sa papira rasutih po podu.Znamo se.
Stalno smo se igrali na podu.Sada je trenutak da uradimo nesto ozbiljno.
Slusaj,prodacemo neke stvari,nesto vec jesmo,ne moras da das svoj deo ako nemas,bices nam od pomoci na drugi nacin.Donesi nesto svojih stripova,mi cemo svoje,dogovoricemo se sta ce ko da radi.Ti bi,za pocetak,mogao da uradis naslovnicu.Smislili smo naziv,imamo logo,mozes da predlozis drugi...
Ostala je praznina posle ZS i LMS.Par meseci smo bili jedino sto se citalo po skolama.Doslo je leto i vise se nismo videli.
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 31/10/2010 : 14:03:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Ovako, Red Cloud-e, svaka ti čast na topicu! Skužija san ga tek prije 10-ak dana, al nije baš bilo ni vrime ni misto da se uključin u ovu raspravu (bija san u Gradskoj knjižnici ). Baš mi je drago što je ovakav topic otvoren, pogotvo od starijeg kolege. Mislija san i sam otvorit sličan, al bolje je ovako. Ipak je bolje sluša starije i iskusnije

Eto, budući da sam jedan od mlađe generacije strip kolekcionara/čitalaca ('91. god.) i da je danas (nažalost) sve manje strip publike, odlučija san se ovako ponukan starijim kolegama napisat svoju priču kako san uša u magični svijet stripa. Svi smo mi manje-više na isti način ušli u začarani krug; spontano je možda još i najbolji izraz.

Dakle, prvi strip koji san pročita u životu bija je Zagor, Zagor br. 34 u izdanju Slobodne Dalmacije pod naslovom Strah nad rijekom. Bilo je to oko Nove godine s '98 na '99, a ja san sa ćaćom bija kod strica u kući. Stric je volija čitat stripove, al nije bija neki strastveni kolekcionar nego više neka vrsta "prolazne ruke", koju ja od milja zoven "kolodvor boys" (kako im stripovi dođu u ruke, još brže i prođu). Tek kasnije san kao pasionirani kolekcionar shvatija da je to najgora moguća vrsta što ti se može uplesti oko nogu (uz dužno poštovanje mom dragom strikanu )
I tako smo mi došli kod njega u kuću, a na njegovom kauču san vidija veliku hrpetinu stripova, mišancija MM-a, MN-a, Texa i Zagora odnosno gotovo svih junaka u izdanju SD. Nijedan mi nije toliko zapa za oko koliko Zagor, u crvenoj košulji, naoružan sikirom i revolverom dok pridržava zgodnu damu u vodi do gležnja. Prolistan ga malo, vidin da je u crno bijeloj tehnici, al nema veze, uzet ću ga pa ću ga doma pročitat. I tako smo došli kući, a mene su moji potirali u krevet. I ja ti ne budi lijen, upalin svitlo na noćnom ormariću i počnem čitat. Iako sam onda iša u osnovnjak i čita san poprilično solidno (bilo je ekipe koja je zapinjala i u višim razredima, al to nije ze rugat se) ipak mi je tribalo malo više vrimena nego sada,pa san taj strip san pročita DVA PUTA istu večer! Do nastavka tog stripa san čeka nekih dobrih 5-6 godina, što zbog manjka informacija, što zbog manjka ekipe koja je skupljala stripove.

Uglavnom, počeja san razmišljat da bi moga uzet kojega na kiosku budući da su bile akcije s 3 stripa u paketu. I tako je sve počelo.
Zaredalo je mnogo zagorovih nepovezanih priča, počelo se skupljat i Extra izdanje, počeja san upoznavat i dečke moje generacije koji skupljaju i tako. Interes mi se proširija tako što san u međuvrimenu počeja gledat western filmove pa mi je tako u ruke doša i tko drugi nego Tex Willer - glavom i bradom!

Bila je to epizoda Buđenje vulakna (da ne zamaran sa izdanjem i brojem), sićan se ka jučer! Mater me probudila u subotu, došla iz grada i donila mi pun najlon slatkiša i onko među njima friški Tex! Kad se sitin takvih stvari kako san bija sritan ka klapac kad bi dobija neki strip, suze mi navru na oči...

Ali kako ima lipih uspomena, tako ima i onih loših. Ovih drugih je nažalost, mnogo više...
Tako vam često u kuću dođu stariji momci koji idu na vojni rok, uvjere te da će ti donit još toliko stripova zajedno s tim što su odnili, al vi ih naravno, više nikad ne vidite. Zatim ćaćini prijatelji, kojima se on pohvali kako njegov mali čita sripove pa da se ne bi pokaza nepristojnim daš im 3,4,10 komada. Ni njih više ne vidiš. Ni ljude, a kamoli stripove.
Al sve ovo što pričan mi se događalo u periodu od par godina, od 7-8 pa do 10 najkasnije. Dica su naivna i neiskvarena.

Ima bi ja još toga za ispričat, al neću sad. Nadovezat ću se na nekog tko se još ubaci u raspravu. Iman ja još dobrih/loših iskustava! Baš kao i svi (ili barem velika većina) koji su uključeni u ovaj topic...

P.S. Ako iman puno greški u pisanju (a mislin na izostavljanje slova) nemojte mi zamirit jer pišen na laptopu, a slova triba alo jače stiskat da uvate.

Trljam ruke.
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4775 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 31/10/2010 : 14:18:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
Ovo je najjaca tema Sve druge su,uglavnom,leksikonsko-anketarske bez duse si niko,bez duse si nista,kupujes,prodajes,oduzimas i dodajes

Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 31/10/2010 : 14:35:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
quote:

Danas su na sceni likovi koji bi za strip dali 500 eura, a ne bi ga ni pročitali da korice nemaju "trag čitanja" što bi kod ocjenjivanja stripa bilo dovoljno da mu se stavi "5 minus"... Ljudi, to nije poanta, uživanje u stripu je cilj, ma kako očuvan bio. Kad sam bio klinac, trčao sam zamijeniti tek kupljeni i pročitani strip za kupus koji nisam čitao, nema veze, samo daj, nisam ni obraćao pažnju na to, samo da su sve stranice tu... Da sam bio pozer i maneken ne bi pročitao ni desetinu stripova od ovog broja koji sada imam "na grbi", stripove čitam 26 godina i uvijek će mi biti bitno pročitati dobar strip, ako ga mogu imati ok, ali pročitati je osnovni cilj...

Mislim da nisi u pravu. Strip je hobi, kao i svaki hobi cilj mu je da nam ispuni slobodno vreme i oslobodi od stresa. Svejedno je da li neko stripove voli jer uziva u citanji ili uziva u njihovom skupljanju i redjanju po policama. Bitno je da mu ti stripovi pricinjavaju zadovoljstvo na ovaj ili onaj nacin

Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4775 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 03/11/2010 : 12:22:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
Jednom sam,u PES6,napravio tim sastavljen od strip junaka Cinili su ga,uglavnom,Bonellijevci,a bilo je i nekoliko drugih,Alan Ford i Corto Maltese,na primer.Zagor je bio CF i kapiten U editoru sam im napravio face,dresove,imena i ostalo.Nije bas prica iz detinjstva,ali to je tu negde
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4656 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 03/11/2010 : 14:01:16  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
dojmljiva priča, ali i tužna sa svim tim muškarcima koji su ti dolazili u kuću i krali zagore.
quote:
Originally posted by Zlotvor

Ovako, Red Cloud-e, svaka ti čast na topicu! Skužija san ga tek prije 10-ak dana, al nije baš bilo ni vrime ni misto da se uključin u ovu raspravu (bija san u Gradskoj knjižnici ). Baš mi je drago što je ovakav topic otvoren, pogotvo od starijeg kolege. Mislija san i sam otvorit sličan, al bolje je ovako. Ipak je bolje sluša starije i iskusnije

Eto, budući da sam jedan od mlađe generacije strip kolekcionara/čitalaca ('91. god.) i da je danas (nažalost) sve manje strip publike, odlučija san se ovako ponukan starijim kolegama napisat svoju priču kako san uša u magični svijet stripa. Svi smo mi manje-više na isti način ušli u začarani krug; spontano je možda još i najbolji izraz.

Dakle, prvi strip koji san pročita u životu bija je Zagor, Zagor br. 34 u izdanju Slobodne Dalmacije pod naslovom Strah nad rijekom. Bilo je to oko Nove godine s '98 na '99, a ja san sa ćaćom bija kod strica u kući. Stric je volija čitat stripove, al nije bija neki strastveni kolekcionar nego više neka vrsta "prolazne ruke", koju ja od milja zoven "kolodvor boys" (kako im stripovi dođu u ruke, još brže i prođu). Tek kasnije san kao pasionirani kolekcionar shvatija da je to najgora moguća vrsta što ti se može uplesti oko nogu (uz dužno poštovanje mom dragom strikanu )
I tako smo mi došli kod njega u kuću, a na njegovom kauču san vidija veliku hrpetinu stripova, mišancija MM-a, MN-a, Texa i Zagora odnosno gotovo svih junaka u izdanju SD. Nijedan mi nije toliko zapa za oko koliko Zagor, u crvenoj košulji, naoružan sikirom i revolverom dok pridržava zgodnu damu u vodi do gležnja. Prolistan ga malo, vidin da je u crno bijeloj tehnici, al nema veze, uzet ću ga pa ću ga doma pročitat. I tako smo došli kući, a mene su moji potirali u krevet. I ja ti ne budi lijen, upalin svitlo na noćnom ormariću i počnem čitat. Iako sam onda iša u osnovnjak i čita san poprilično solidno (bilo je ekipe koja je zapinjala i u višim razredima, al to nije ze rugat se) ipak mi je tribalo malo više vrimena nego sada,pa san taj strip san pročita DVA PUTA istu večer! Do nastavka tog stripa san čeka nekih dobrih 5-6 godina, što zbog manjka informacija, što zbog manjka ekipe koja je skupljala stripove.

Uglavnom, počeja san razmišljat da bi moga uzet kojega na kiosku budući da su bile akcije s 3 stripa u paketu. I tako je sve počelo.
Zaredalo je mnogo zagorovih nepovezanih priča, počelo se skupljat i Extra izdanje, počeja san upoznavat i dečke moje generacije koji skupljaju i tako. Interes mi se proširija tako što san u međuvrimenu počeja gledat western filmove pa mi je tako u ruke doša i tko drugi nego Tex Willer - glavom i bradom!

Bila je to epizoda Buđenje vulakna (da ne zamaran sa izdanjem i brojem), sićan se ka jučer! Mater me probudila u subotu, došla iz grada i donila mi pun najlon slatkiša i onko među njima friški Tex! Kad se sitin takvih stvari kako san bija sritan ka klapac kad bi dobija neki strip, suze mi navru na oči...

Ali kako ima lipih uspomena, tako ima i onih loših. Ovih drugih je nažalost, mnogo više...
Tako vam često u kuću dođu stariji momci koji idu na vojni rok, uvjere te da će ti donit još toliko stripova zajedno s tim što su odnili, al vi ih naravno, više nikad ne vidite. Zatim ćaćini prijatelji, kojima se on pohvali kako njegov mali čita sripove pa da se ne bi pokaza nepristojnim daš im 3,4,10 komada. Ni njih više ne vidiš. Ni ljude, a kamoli stripove.
Al sve ovo što pričan mi se događalo u periodu od par godina, od 7-8 pa do 10 najkasnije. Dica su naivna i neiskvarena.

Ima bi ja još toga za ispričat, al neću sad. Nadovezat ću se na nekog tko se još ubaci u raspravu. Iman ja još dobrih/loših iskustava! Baš kao i svi (ili barem velika većina) koji su uključeni u ovaj topic...

P.S. Ako iman puno greški u pisanju (a mislin na izostavljanje slova) nemojte mi zamirit jer pišen na laptopu, a slova triba alo jače stiskat da uvate.

Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 04/11/2010 : 17:18:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by adriano

dojmljiva priča, ali i tužna sa svim tim muškarcima koji su ti dolazili u kuću i krali zagore.

Očito je da smo imali slična iskustva. Al nadoknadija san to, ne brini

Trljam ruke.

Edited by - Zlotvor on 04/11/2010 17:18:26
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21582 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 04/11/2010 : 19:27:34  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zlotvor

Prelepa priča - ne sećam se kada sam zadnji put na forumu uživao u ovako dugačkom postu!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4656 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 05/11/2010 : 13:07:14  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
upravo prelijepa, kad vidim ovakve dugačke postove, obično ih napola preskočim, ali ovo je baš pisano tako da je lako za čitat, sve je nekako povezano, iskreno i inspirativno, mislim da je jako dobro interpretirano i da se svi mi kojima su isto tako krali romane možemo nać s ovim tekstom na istoj valnoj duljini. meni su isto tako uzimali stripove razni rođaci, prijatelji itd., bez da bi ih ikad više vratili, ALI NAJVIŠE OD SVIH SAM SE BOJAo, ( još uvije se i bojim) kad bi izbivao duže vremena izvan kuće, jer mi mama i dan danas prijeti da će mi pobacat sve to smeče, kako ona kaže, šta držim po stanu. gotovo svi moji prijatelji imaju takva iskustva sa vlastitim majkama, koje iz nekog razloga ne podnose stripove.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21582 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 05/11/2010 : 14:23:59  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Imam 37 godina a majka mi i dalje preti sa izbacivanjem stripova (jer stoje u roditeljskoj kući) kad je nešto iznerviram!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 05/11/2010 : 17:10:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Ajd da neko čita i moj post sa interesom, a da nije vic ! Uvjeravam svih da je priča 100% istinita, a stvarno san se potrudija da mi naracija bude na visini. I siguran san da se monog ljudi može naći u mom postu...

Trljam ruke.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17075 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 06/11/2010 : 14:15:54  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Zlotvore, svaka čast... I mene je stric navukao na stripove, i on je bio među onima kojima stripovi samo prođu kroz ruke, pročitaj i šalji dalje, tako da sam i ja 80-ih slijedio tu filozofiju, a da nisam, imao bi sada jako lijepu kolekciju ZS i LMS, ali nije mi žao... Varali su me stariji dečki kako su znali i umjeli, ništa im ne zamjeram, sada mi je još veće zadovoljstvo nabavljati stripove koje sam čitao i kupovao kao klinac. Pa da ih sve imam što bi sada radio?!
Jedno je sigurno, stripovi su ono najljepše što me veže za djetinjstvo, sjećam se muke kad je zaratilo, osim svog ostalog sranja (kojem nije mjesto na ovom topicu), jedna od stvari koja je mene osobno "satrala" je bila ta što su na kioske prestali stizati stripovi ZS i LMS, tek tada sam postao svjestan da oni ustvari stižu iz Srbije, iz Novog Sada... Mislim da su svi klinci tada bili takvi, nisu nas zanimle takve stvari... Sve u svemu, živjelo ono vrijeme, bilo je ljepše, da ga jebeš...
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3928 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 16/11/2010 : 09:26:18  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
Zlotvore, odlicna prica!

Meni nikada nece biti dosadno slusati ljude koji pricaju o svojim dogodovstinama sa stripovima...

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3928 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 16/11/2010 : 09:30:26  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
Adriano, Anto

meni se majka i dan danas cudi sta ce mi vise ti stripovi, nisam vise mali, ali kako da joj objasnim kada ne shvata... poentu...pridruzila joj se i moja zena, pa se obe iscudjavaju...

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4656 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 16/11/2010 : 10:28:36  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
meni više ne govori šta će mi to, valjda misli da sam izgubljen slučaj.
Go to Top of Page

zlikovski
Senior Member

Croatia
1090 Posts

Member since 21/03/2008

Posted - 16/11/2010 : 10:50:53  Show Profile Show Extended Profile  Send zlikovski a Private Message  Reply with Quote
a što ti misliš?

Grad - to ste vi.
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4656 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 16/11/2010 : 11:34:06  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
u smislu kojem ona misli jesam.
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 17/11/2010 : 20:13:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by red cloud

Zlotvore, odlicna prica!

Meni nikada nece biti dosadno slusati ljude koji pricaju o svojim dogodovstinama sa stripovima...

Iskreno, ja jako volin slushat iskustva drugih u svijetu stripa...

Trljam ruke.

Edited by - Zlotvor on 17/11/2010 20:14:45
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3928 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 22/11/2010 : 10:09:20  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Born To Run

quote:

Mislim da nisi u pravu. Strip je hobi, kao i svaki hobi cilj mu je da nam ispuni slobodno vreme i oslobodi od stresa. Svejedno je da li neko stripove voli jer uziva u citanji ili uziva u njihovom skupljanju i redjanju po policama. Bitno je da mu ti stripovi pricinjavaju zadovoljstvo na ovaj ili onaj nacin

Ima logike u tvojim recima, ali....strip je za citanje, zar ne? Ili za redjanje na policama bez otvaranja?

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

giant
Average Member

Slovenia
906 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 22/11/2010 : 13:12:20  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message  Reply with Quote
Pa iskreno gledano, i ja sam u detinjstvu prvenstveno samo čitao stripove (skupljao sam ih kratko vreme, a onda zamenio za druge)...nikad si nisam pravio neke velike kolekcije, jer nije u mom dijelu zemlje bilo veliko stripova. Pa i novca.
Sad, kad imam svoj novac, tražim što je moguće ljepo očuvane primjerke. Ne zato, jer bi bio glanc-manijak, već zato, jer mi je uzbuđenje uzeti u ruke takav strip, ga pročitati i opet staviti nazad na policu. Imam osjećaj, da se to vreme vratilo, kao da sam nedavno kupio taj strip....i onaj miris po "starim, dobrim vremenima" kad smo djeca bili...;-) Naravno, imam u kolekciji i četvorka, ali puno je bolji pogled na jednu sređenu kolekciju nego na pocepane stripove. I takvih imam dosta, ali nemam ni prostora, da bih ih poređao...zato skupljam samo dobro očuvane (čitaj: ne glancere, ali od 4 nagore)...,-))

Invincible shield
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 22/11/2010 : 16:28:33  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Za mene je svetogrđe kupovat knjigu ili strip, a da ga nikad ne uzmem u ruke, pročitam, barem prolistam. Važnije mi je da su dostupni, da kad mi dođe želja da mi je pri ruci, jer svi oni koje bih stavio u vrećicu, ili ih negdje maknuo drugdje, vjerojatno mi se ne bi dalo ih ni uzimati. Više sam kolekcionar koji voli proučavati, čitati i glancati svoje kolekciju nego slagati ih po policama i gledati kako se sjaje njihovi šareni omoti.

Oni stripovi koji mi nisu tako važni, nabavljam i u lošijem stanju (čitaj: sačuvan, ali ne glancer). A kad dođu u moje ruke, svi se tretiraju s poštovanjem!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3928 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 23/11/2010 : 09:34:37  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Za mene je svetogrđe kupovat knjigu ili strip, a da ga nikad ne uzmem u ruke, pročitam, barem prolistam. Važnije mi je da su dostupni, da kad mi dođe želja da mi je pri ruci, jer svi oni koje bih stavio u vrećicu, ili ih negdje maknuo drugdje, vjerojatno mi se ne bi dalo ih ni uzimati. Više sam kolekcionar koji voli proučavati, čitati i glancati svoje kolekciju nego slagati ih po policama i gledati kako se sjaje njihovi šareni omoti.

Oni stripovi koji mi nisu tako važni, nabavljam i u lošijem stanju (čitaj: sačuvan, ali ne glancer). A kad dođu u moje ruke, svi se tretiraju s poštovanjem!

svaka ti je na mestu! Pogodio si sustinu price.

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3072 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 23/11/2010 : 10:48:14  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message  Reply with Quote
ovdje "ekipu" možemo podijeliti na onu koja je odrasla na ZS i LMS i na onu koja je stasala na Slobodnoj Dalmaciji i kasnije Ludensu.... ja spadam u onu (bar ja tako mislim) privilegiraniju iz 80-ih godina.... po meni je sakupljanje stripova u tim našim ranim godinama bio stvarno rudarski posao i privilegija i uspjeh je bilo kupišti što stariji i raritetniji strip, zadovoljstvo je bilo naletjeti na Veliki Blek 127, Klark Siti, Stari sat..... nekad se u školama skupljao stari papir i da vidite to zadovoljstvo, ali i borbu kad bi neka bakica donjela hrpu "starog papira" a u toj hrpi novina skoro pa "glanceri" Sedme runde i sl....... danas je dovoljno imati novac i Ludens, Libellus i ostali sve će vam to dati u masi svojih izdanja :)))

„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“
"...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..."
Go to Top of Page
Page: of 25 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000