forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Beli Put PRESS
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 136

Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts

Member since 05/11/2002

Posted - 14/12/2010 : 00:38:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Boban's Homepage  Send Boban a Private Message  Reply with Quote
Nisu hteli da ih kupe. Recimo, biblioteka u selu Žabari pored Požarevca ima SVE.
Stvar izbora bibliotekara kod otkupa knjiga.

__________ Put cemo naci, ili cemo ga napraviti.
Go to Top of Page

skviki
Average Member

Serbia
723 Posts

Member since 29/12/2006

Posted - 14/12/2010 : 01:16:54  Show Profile Show Extended Profile  Send skviki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

Ja mislim da ce oni nastaviti sa strip izdavastvom. Vrlo je moguce da zele akcijama da smanje broj primjeraka u magacinima na minimum, a onda opet izdaju ritmom kojim su zapoceli. Ne bih rekao da su odustali od izdavanja stripova.

Upravo tako. Stand i posecenost na sajmu govore o kvalitetu i o pozitivnom poslovanju. To je moja slobodna procena i mislim da ne gresim. Zeznuli se ljudi sa tirazima i sad lepo hoce da to isprodaju pa tek onda u nove radne pobede, sto je sasvim logicno u ova suluda vremena. E sad, sto se to nama ne svidja to je druga stvar. Mada, u neku ruku i nije lose sto su stali jer ionako suvise dobrih izdanja izlazi a to nije bas jednostavno pratiti finansijski.

Bolje je biti bogat nego ne biti !!!

Edited by - skviki on 14/12/2010 01:24:38
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 14/12/2010 : 02:36:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by skviki

Zeznuli se ljudi sa tirazima i sad lepo hoce da to isprodaju pa tek onda u nove radne pobede, sto je sasvim logicno u ova suluda vremena.

Nadam se da si u pravu
Go to Top of Page

Beli Put PRESS
Average Member

552 Posts

Member since 27/10/2008

Posted - 14/12/2010 : 11:16:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Beli Put PRESS's Homepage  Send Beli Put PRESS a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ponki

quote:
Originally posted by Beli Put PRESS

Dosta toga je rečeno u prethodnih nekoliko postova: dosta toga pogrešnoga. Na neke "konstrukcije" i analize koje se tiču sadašnjosti i budućnosti Belog Puta nećemo, naravno,i pored najbolje namere da komuniciramo sa svim posetiocima ovog foruma, obraćati pažnju, jer zbog svoje deplasiranosti i činjenice da su predaleko od istine one to ne zaslužuju.
Nije teško zaključiti da broj stripova koje smo objavili u ovoj godini ne odgovara našim planovima i vašim željama. Dobronamernom i upućenom čitaocu, takođe je poznato da ključni razlog za to leži u situaciji u našem izdavaštvu i knjižarstvu koje su, u moru neuređenih - možda i najneuređenije oblasti na tržištu. Ovaj problem ne pogađa samo Beli Put već sve izdavačke kuće u Srbiji. I onih nekoliko koje se bave strip izdavaštvom i ostale, uključujući i one najveće, koje su upravo zbog devastacije knjižarske mreže bile prinuđene da ih same stvaraju ne bi li negde uspele da prodaju svoja izdanja. Objavljujući stripove koji su dali jedan novi impuls i novi nivo našem izdavaštvu, Beli Put je pokazao sa kakvom energijom i ambicijama pristupa svakom poslu. U ovoj situaciji, ipak, lopta nije u našem dvorištu jer kao izdavač nismo u stanju da poboljšamo situaciju u oblasti knjižarstva i izdavaštva. Kada se situacija makar minimalno poboljša, biće i mnogo dobrih stripova.
Zato, dobronamerni čitaoci nemaju razloga da budu zabrinuti: previše energije, kvalitetnih ljudi, dobrih ideja i motivacije da se radi najbolje stoji u temeljima Belog Puta da bi mu nešto, pa čak i nešto ovako ozbiljno, pokvarilo posao.

Ja ne razumijem sta ovo znaci...
Cekat' ce se vrijeme kad cete biti sigurni da ce se moci rasprodati vas tiraz koji je blago receno nevjerojatan ili ???

Zar nije konacno doslo vrijeme da probate izbaciti nekoliko izdanja sa manjim tirazima a vecom cijenom i na taj nacin pokusati sacuvati bar malo svoj polozaj u strip izdavastvu?

Treba vam se cestitati na onome sto ste dosad uradili ali ne zivi se od stare slave.
Izdali ste odlicne stripove,odlicno uradjene i po odlicnim cijenama.Imali ste i nekoliko promasaja(meni bar nejasna numeracija na grafickim novelama,katalog u kojem su navedena izdanja sa cijenama koja niste izdali,preveliki tirazi za odredjene stripove)
Treba vam se cestitati i na Hogaru koji je dozivio trece izdanje ako se ne varam sto je nevjerojatno obzirom na tiraze...

Ja vam se divim sto se jos uvijek javljate po forumima usprkos tome sto vas docekujemo zadnje vrijeme samo sa salvama kritika...cak ponekad neko pretjera pa padne i neka uvreda...najlakse bi bilo ignorirati forume i raditi po planiranom programu i ne objasnjavati nikom nista...razocarani su mnogi kao i ja vasim odgovorima i ponekom lazi...
nema ni malo iskrenosti prema nama koji smo ipak vasi kupci pa to ponekad izazove srdzbu zbog koje padnu teske rijeci...
svi mi razumijemo probleme,
i ako bi izjavili nesto kao "zbog teske situacije i nemogucnosti naplate potrazivanja za dosad prodane stripove,nismo u mogusnosti izdati nista od stripova u narednih godinu dana...ako se situacija prije toga promijeni nabolje vi cete prvi to saznati...do tada i dalje nastavljamo sa akcijama u kojoj nudimo nase stripove,itd..."
puno bi bolje i iskrenije zvucalo od izjava koje ste davali do sad...
mnogi bi vam sigurno tad i pruzili podrsku...mozda bi neki kupili u znak solidarnosti i neka izdanja koja nisu planirali...cisto sumnjam da bi vam puno njih zamjerilo nesto u ova teska i krizna vremena bar znam da ja ne bih...
a ovako sam dosao u situaciju da planiram naruciti neke vase serijale sa Amazona a rasprodati vasa izdanja...sto znaci da gubite jednog kupca koji je dosad kupovao sva vasa izdanja...

ovo je bilo razmisljanje jednog obicnog zagrizenog stripofila koji po svemu sudeci kad se sve sabere nije vasa ciljana publikapozdrav

Apsolutno jeste naša ciljana publika i veoma cenimo ovo mišljenje. Na forumima smo redovno između ostalog i zato što smo spremni da se suočimo sa svim pitanjima i da uvek damo odgovor najbolje što možemo. I onda kada pitanja nisu prijatna...
Go to Top of Page

Beli Put PRESS
Average Member

552 Posts

Member since 27/10/2008

Posted - 14/12/2010 : 11:18:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Beli Put PRESS's Homepage  Send Beli Put PRESS a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tornadomaster

Nemojte se širiti i dalje, i otvarati nove serijale. Završite postojeće pa... bilo kad. Podržavam vas i dalje iako sam kao i većina izgubio nadu. Nisam glasan jedino iz razloga što ne kupujem ama baš sve što ste do sad izdali. Vjerovatno me kašnjenja zbog toga i ne pogađaju kao većinu.

Hvala na preedlozima i poverenju!
Go to Top of Page

Beli Put PRESS
Average Member

552 Posts

Member since 27/10/2008

Posted - 14/12/2010 : 11:20:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Beli Put PRESS's Homepage  Send Beli Put PRESS a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ignus

još kad bi se u hrvatskoj moglo kupit 5 stripova za 6900 din, naravno u kunskoj protuvrijednosti...
mene bi 5 vaših stripova koštalo 5x189 = 945kn ili 13755din, skoro duplo!

Ako imate nekog u Beogradu... Kupi, pa pošalje autobusom...
Go to Top of Page

Beli Put PRESS
Average Member

552 Posts

Member since 27/10/2008

Posted - 14/12/2010 : 11:24:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Beli Put PRESS's Homepage  Send Beli Put PRESS a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Ma niko ne kaže da BP ne prodaje stripove. Zašto ih je inače štampao, ako ne da ih prodaje?

Mi ovde pričamo o izdavačkoj delatnosti - izdavanju stripova.

Ono je očigledno kod BP prekinuto ili, hajde da kažemo, zamrznuto do daljneg. Bilo bi lepo da svojim najvernijim strip-kupcima BP kaže makar približno dokle će to zamrzavanje da traje. Ali za sad, izgleda da BP ni ne priznaje da zamrzavanje postoji, iako je očigledno, čak i one koji ga primećuju zbunjuje svojim izjavama kako očigledno nije tačno i optuživanjem da su zlonamerni.

Nisu pominjani zlonamerni već samo dobronamerni čitaoci.
Go to Top of Page

Beli Put PRESS
Average Member

552 Posts

Member since 27/10/2008

Posted - 14/12/2010 : 11:27:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Beli Put PRESS's Homepage  Send Beli Put PRESS a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by skviki

quote:
Originally posted by Elderane84

Ja mislim da ce oni nastaviti sa strip izdavastvom. Vrlo je moguce da zele akcijama da smanje broj primjeraka u magacinima na minimum, a onda opet izdaju ritmom kojim su zapoceli. Ne bih rekao da su odustali od izdavanja stripova.

Upravo tako. Stand i posecenost na sajmu govore o kvalitetu i o pozitivnom poslovanju. To je moja slobodna procena i mislim da ne gresim. Zeznuli se ljudi sa tirazima i sad lepo hoce da to isprodaju pa tek onda u nove radne pobede, sto je sasvim logicno u ova suluda vremena. E sad, sto se to nama ne svidja to je druga stvar. Mada, u neku ruku i nije lose sto su stali jer ionako suvise dobrih izdanja izlazi a to nije bas jednostavno pratiti finansijski.

Istina.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 14/12/2010 : 13:37:33  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Boban
Sebično. Tebe ne zanima boljitak i uspeh firme koja izdaje stripove, samo hoćeš da dobijaš nova izdanja...

Deo oko boljitka je vas problem, ne moj. Svakom svoji problemi.
A sta li je pojam sebicnosti prema strip kuci. Hm, evo primera:
Umesto da uzmem neki novi stripcic kod vas i platim ga duplo u odnosu na cenu istoga za dve godine (cime vam radim cist profit od kojeg organizujete raznorazne rasprodaje) ja te iste pare mogu da preusmerim na Zajecarsko pivo i da popijem jedno visak u periodu od mesec dana. I tako, sto vise stripova izbacujete meni ce biti bolje

Edited by - kasper on 14/12/2010 13:40:30
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21090 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 15/12/2010 : 13:43:02  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Postavio bih Bobanu jedno prosto pitanje u ime svih forumaša kojima je stalo do izdanja Belog Puta :
Bobane, da li će Beli Put da i dalje objavljuje stripove u nekom normalnom ritmu (najmanje 6 albuma godišnje, sve ispod toga je "mlaćenje prazne slame") i da li Beli put ima nameru da završi započete serijale serijale u sledeće 4 godine (sve preko toga je "zajebavanje kupaca").
Da li ti kao čovek stojiš iza toga da će BP da u najskorije vreme započne sa izdavanjem stripova ili ovo što sam gore napisao zavisi od nekih drugih okolnosti ???
Kratko, prosto i jasno !!!

Molim da na ovaj post ne odgovara Beli Put Press, jer mi prijatelju ne znamo ko si/ko ste, pa ne možemo da te napadamo/pljujemo/vređamo ako nas slažeš/slažete, dok za Bobana znamo ko je .

UNAPRED HVALA NA ODGOVORU.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 15/12/2010 13:44:45
Go to Top of Page

Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts

Member since 05/11/2002

Posted - 16/12/2010 : 11:25:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Boban's Homepage  Send Boban a Private Message  Reply with Quote
Prost opstanak Belog Puta zavisi od redovnog izdavanja i završavanja započetih serijala, tako da ako Beli Put bude postojao za četiri godine, svi serijali će biti okončani (osim Helblejzera). A na pitanje da li će Beli Put postojati za četiri godine ja ne mogu da dam odgovor pošto to prevazilazi moj horizont događanja. Ja verujem da hoće, da ne verujem u Beli Put ne bih mu posvetio celokupan svoj rad i znanje, ne bih istrajavao u ovim nimalo lakim vremenima, ali ako treba da kažem šta ZNAM, nemam odgovor. Ako Beli Put propadne ja lično ću biti najveći gubitnik jer sam u njega uložio šest godina rada, napustio sve svoje projekte, obustavio gotovo sve na čemu sam radio proteklih decenija.
Čudna knjižara kao podsetnik prošlih vremena: http://www.znaksagite.com/knjizara/

__________ Put cemo naci, ili cemo ga napraviti.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21090 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 17/12/2010 : 22:23:31  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Pitanje za BP press:
ova akcija 5 velikih za 6900 dinara verovatno ne obuhvata nadzirače.
Koliko bi koštali 4 velika i Nadzirači sa ovim popustom, ako je to izvodljivo ?

Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 18/12/2010 : 01:18:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto
Molim da na ovaj post ne odgovara Beli Put Press, jer mi prijatelju ne znamo ko si/ko ste, pa ne možemo da te napadamo/pljujemo/vređamo ako nas slažeš/slažete, dok za Bobana znamo ko je .

Ti ne poznajes BPPress?
Evo ti upoznaj coveka:
http://www.live-e.tv/video-prilog/etv-07-11-2009/beli-put-na-sajmu-knjiga

Od mene podrska BPu, najdrazi stripovi koje imam su vasi, sad, to sto ne izlazi nista sto godina, jebiga, sta sad. Nadam se da ce vam u sledecoj godini biti bolje.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21090 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 18/12/2010 : 16:57:29  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Grujo, nemoj da me zezaš da misliš da je to BP press; to je Draško Roganović, čiji je nik na Scom-u Rogan!

Edited by - anto on 18/12/2010 16:57:48
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 18/12/2010 : 16:59:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Otkrivas rl identitet forumasa? Moderatori, pristupite kaznjavanju.
Go to Top of Page

Rogan
New Member

Serbia
297 Posts

Member since 12/04/2005

Posted - 18/12/2010 : 20:26:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Rogan a Private Message  Reply with Quote
Nope, ja i Beli Put Press smo dve potpuno razlichite osobe, iako obojica (igrom sluchaja) saradjujemo sa BP-om.

Ali kad me vech vuchete za jezik i uplichete u ovu diskusiju, my 2 cents :

Beli Put Press je jedna od najprijatnijih i najboljih osoba s nashe strip-scene koju sam ja upoznao, MVP Belog Puta, i ne zasluzhuje ovoliko prozivanje i provokacije. Razumem da su chitaoci BP-a ogorcheni zbog neisposhtovanih obechanja (niste usamljeni u tome), medjutim usmeravanje besa na jednu od malobrojnih osoba iz izdavachke delatnosti koje profesionalno, uljudno i redovno odgovaraju na pitanja forumasha nije nimalo produktivno, te niposhto neche doprineti time da se zvanichni predstavnici drugih izdavacha koji ignorishu s.com ukljuche u dijalog sa stip-fanovima. Ovime samo perpetuirate negativni stereotip o "zaludjenicima" kojima nikad nishta nije potaman.

To shto ne dobijete odgovor na SVA pitanja koja postavite nije nikakva uvreda, niti je zlonamerno - niko Vam (nam) nishta ne duguje. Izdavachi ne zhele da se sve o njihovoj delatnosti do besvesti analizira po forumima, te naravno da che izbechi "bolne tachke" ili stvari o kojima josh uvek ne mogu da prichaju. Posebno je u sluchaju Belog Puta bilo najava koje tek treba da se obistine, ali mislim da obazrivost prilikom najavljivanja buduchih izdanja i datuma za iste samo pokazuje da se uche na greshkama.

Shto se identiteta Beli put Press tiche, sam nick bi trebalo da vam stavi do znanja da ime i prezime osobe nisu bitni, vech da je u pitanju zvanichan outlet za izjave ove izdavachke kuche, te da nalog mozhe koristiti i vishe osoba.

"There is no Devil, it's just God when he's drunk"

-- Tom Waits
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 18/12/2010 : 20:33:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
hoces da kazes da je BPP neki psycho? o.O

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Rogan
New Member

Serbia
297 Posts

Member since 12/04/2005

Posted - 18/12/2010 : 20:47:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Rogan a Private Message  Reply with Quote
Bitno je da si iz mog (umereno opshirnog) posta izvukao najbitniju poentu... /sarcasm

Na ovom forumu na jedan ozbiljan komentar ide pet vickastih, i mislim da to odbija vechinu forumasha (mene svakako) koji i imaju shta da kazhu o stripu (kada ste poslednji put videli Le Samurai-ja, Leo Charm-a i sl. na forumu?), pa onda tragaju za drugim mestima na netu (ili u shtampi, kao u sluchaju dvojice navedenih) gde che im mozhda biti lakshe da pokrenu makar nekakav dijalog ili da iskazhu svoja mishljenja bez da se sve smesta sroza u niz poshalica, internih fora ili namernog izvrtanja smisla rechi zarad jeftinog vica.

Svi zaboravljaju da sloboda govora podrazumeva i the right to remain silent, koje premalo ljudi koristi (posebno ukoliko nemaju da kazhu neshto chime bi doprineli diskusij).

-- Tom Waits
Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 18/12/2010 : 21:06:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rogan

Bitno je da si iz mog (umereno opshirnog) posta izvukao najbitniju poentu... /sarcasm

Na ovom forumu na jedan ozbiljan komentar ide pet vickastih, i mislim da to odbija vechinu forumasha (mene svakako) koji i imaju shta da kazhu o stripu (kada ste poslednji put videli Le Samurai-ja, Leo Charm-a i sl. na forumu?), pa onda tragaju za drugim mestima na netu (ili u shtampi, kao u sluchaju dvojice navedenih) gde che im mozhda biti lakshe da pokrenu makar nekakav dijalog ili da iskazhu svoja mishljenja bez da se sve smesta sroza u niz poshalica, internih fora ili namernog izvrtanja smisla rechi zarad jeftinog vica.

Svi zaboravljaju da sloboda govora podrazumeva i the right to remain silent, koje premalo ljudi koristi (posebno ukoliko nemaju da kazhu neshto chime bi doprineli diskusij).

Ovo zvuci krajnje elitisticki. Forum je za siroke narodne mase, jeftinu zabavu, dokolicu. Hleba i igara !

Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 18/12/2010 : 21:12:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rogan

pah, realno....kad bi ovde govorili samo kad budemo imali sta da kazemo, pa....dovoljno bi bilo uci na forum jednom u 3 dana, cisto da se baci pogled da nije neko nesto napisao. stoga....

Go to Top of Page

Rogan
New Member

Serbia
297 Posts

Member since 12/04/2005

Posted - 18/12/2010 : 21:13:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Rogan a Private Message  Reply with Quote
Verovatno je i elitistichki ako kazhem da ne bih sebe poredio sa "shirokim narodnim masama" i da ne glorifikujem dokolicu. Hleba i igara speaks for itself.

(Internet) forum je (takodje) sredstvo za komunikaciju/dijalog/diskusije/razmenu ideja, stavova i mishljenja na (hopefully) uljudan i civilizovan nachin. Ono shto ti opisujesh vishe zvuchi kao internet koloseum (aka chat-room).

Mozhda bi manje elitistichki zvuchalo da sam se posluzhio onom "starom narodnom" - ispeci pa reci?

<<<EDIT<<<

Lord Vader - mislim da potcenjujesh sebe pretpostyavkom da bi samo jednom u tri dana imao neshto pametno/konstriuktivno/vredno da kazhesh.
Takodje, smatram da neznatno promishljanje pre postovanja dovodi do kvalitetnijih diskusija, kreativnijih novih tema, kao i tema chija che svrha i namena prvenstveno biti razbibriga/ubijanje dokolice. Problem je samo kada ceo forum postane takav.

-- Tom Waits

Edited by - Rogan on 18/12/2010 21:17:44
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 18/12/2010 : 21:17:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
pa, ocigledno nisi video sta se desava po forumima zadnjih mesec-dva, cisto za primer....internet koloseum je dobar prikaz situacije.

Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4741 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 18/12/2010 : 21:18:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Ja mislim da je najbolje da isti bojkotujemo (can I hear a "Hell yeah!" ?).

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

Rogan
New Member

Serbia
297 Posts

Member since 12/04/2005

Posted - 18/12/2010 : 21:43:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Rogan a Private Message  Reply with Quote
Primetio sam, i te kako (to shto ne postujem chesto ne znachi da ne pratim teme/forume koji me interesuju), ali ne vidim nishta loshe u tome shto od sebe i drugih ochekujem da se izdignu od tog novog gladijatorskog "standarda", kao ni u tome shto zhelim da postovi na forumima budu civilizovaniji i sadrzhajniji, i shto pokushavam da se prema sagovornicima postavim u skladu sa time.

Mislim da na ovom forumu ima chlanova i moderatora koji se (chesto uzalud) iz petnih zhila trude da pokrenu diskusije, angazhuju stare i nove forumashe ne bi li vratili Eternal September ovog foruma nazad, te nije svima ovaj forum tek puka razbibriga, koloseum, lechilishte frustracija. Pritom, s obzirom da smo se udaljili od teme, smatram da reakcije forumasha na postove izdavacha/predstavnika istih i na ochekivanja koja imaju od njih niposhto ne odgovaraju tim negativnom stereotipima o forumu.
Chini mi se da forumashi (makar od izdavacha) takodje zhele i dijalog, zhele da stupe u diskusiju, da im prenesu svoje zhelje, stavove, iskustva vezana za neshto do chega im je stalo - stripove, i da dobiju neku povratnu informaciju. Stoga smatram da moje ukazivanje na ovu problematiku u temi koja je prvenstveno namenjena komunikaciji jednog izdavacha sa chitalachkom publikom nije neprimerena, ali ne bih voleo da sada odemo u opshirniji offtopic (na ovoj temi barem, ali sam siguran da postoje prikladne teme u kojima se ova diskusija vech u nekom obliku vodila, te u kojoj bi mogli da nastavimo prichu).

@Kresha - predlazhesh bojkot foruma? Ne verujem da je to bash najsrechnije reshenje. Uostalom, "bojkot" zvuchi tako... agresivno. Ne bih rekao da ja i/ili odsutni forumashi koji su uchestvovali u nekim najzanimljivijim diskusijama o stripu na ovom forumu bojkotujemo s.com, vech da se izgubi entuzijazam, proredi se postovanje/posechivanje i ond auvek bude lakshe "pocheti ispochetka" negde drugde

-- Tom Waits
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4741 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 18/12/2010 : 21:54:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Više je bila sprdnja, kad ono međutim.
Ljudi uglavnom kukaju kako je na forumu samo svađa, klanje, blablabla, a ne rade ništa da to poboljšaju.
Kad bi se Leo Charm, Le Samourai i ostali vratili i barem probali da pokrenu masu na diskusiju, verovatno bi urodilo plodom. A i da ne uspe, bolje i to, nego da ćute. :)

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page
Page: of 136 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000