forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1208

guderian
Junior Member

303 Posts

Member since 10/07/2009

Posted - 03/12/2010 : 19:48:42  Show Profile Show Extended Profile  Send guderian a Private Message  Reply with Quote
Stripove sam čitao(doslovno sve)od 1980-1991 i Zagor je naravno bio broj jedan.Tako su tada mislili i stari,mladi,djeca,svi.1991 nastaje malo šok i nevjerica nestankom stripova sa hrvatskih kioska,koja se ponavlja pojavom Lova na vuka.
Već samim izlaskom Lova na vuka nakon par godina stanke,nešto je bilo drugačije.
Onda PORIN strip i njihovi prijevodi Mikija,užas!
Od tada sam stripove rijetko kupovao,osim što sam doma imao kolekciju od oko 1500 stripova iz bivše nam države.
Ipak,negdje 2007 sam nekako slučajno intenzivirao kupnju Zagora,pa sam isto tako odlučio skupiti cijelu kolekciju,te mi danas fali samo nekoliko brojeva od onih koji su izašli u Hrvatskoj,no to ću uskoro riješiti.
Današnji Zagor je prilično drugačiji no nije u tome problem.
Problem je u masi tankih priča i loših crtača o čemu sam prije pisao.
Za mene je zlatno doba Zagora bilo naravno doba djetinjstva 80-tih godina,no bez obzira koliko to može nekome izgledati samo subjektivan doživljaj vrijeme u kojem su izašli Plamena lobanja,Vuk samotnjak,Demonska maska,Svemirska braća,Čovjek munja,Crna kula,Rendal mutant,Povratak supermajka,Moćni kandraks,Demoni ludila,Prokleto blago itd,je ipak vrijeme zlatnih Zagorovih godina.
Može se reći da je Zagor,sukladno vremenu evoluirao,i to je ok,no ja bih ipak volio da je ta evolucija popračena sa adekvatnim pričama i crtačima,malo manje D,Arcangela i Pescea,a više Vernia i možda Della Monice.

Ipak potpuno podržavam velka 031 i najvažnije je da Zagor izlazi jer kao što je netko već napisao:

Zagor nije samo strip-Zagor je religija
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 07/12/2010 : 00:10:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper
Pitanje za one koji su stariji postovaoci lika i dela Zagora: Jel ste Zagora citali neprekidno kroz citav zivot? Primerice radi, ostavili ste strip 1990 i vratili ste se 2005 uzeli ste novog Zagora koji po vama i nije Zagor.

To je moj slučaj

Dobra tema, uključimo se svi (mada ima sličan topik)

Posle "Dnevnika", pauza skoro 15 godina i onda u jednoj prodavnici kupim abatonov Zagor "Kraljica mrtvoga grada".
Možeš da zamisliš moje razočarenje...
Ipak, nekako se desi da sam kupio abatonovu šesticu "Zemlja slobode" koju je crtao Feri i to me prelomi da nabavim još neki broj i da vidim ko sve to crta Zagora sve te godine mog odsustva...
Kasnije sam se navikao na te "nove" crtače i Laurenti mi je sasvim prihvatljiv.

Evo Maura u radnom elementu i sa nekim zajebanim likom:

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 09/12/2010 : 16:55:42  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Laurenti je zakon, i meni je bilo malo čudno u početku vidjeti takvog Zagora (Aljaska), ali navikao sam se... I ne samo navikao, jako mi je dobar. Dinamika i pejsaži su mu strašni.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18873 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 09/12/2010 : 21:14:02  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Laurenti je CAR!

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4528 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 14/12/2010 : 12:25:25  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
nedavno sam čitao Aljasku. Laurenti mi je u aljaski prvih par stranica bio loš, jer nisam naviknut na takav crtež, ali na kraju mi se baš svidio i crtež i sama epizoda. super crta samog zagora, njegov lik zagora čak malo podsjeća na ferijevog.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 14/12/2010 : 19:54:57  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Ja ga cijenim najviše zato što je od početka furao svoj stil, nije išao kopirati Ferrija kao mnogi drugi sadašnji Zagorovi crtači... Slično kao i Chiarolla, ali je Laurenti za klasu bolji...
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3925 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 15/12/2010 : 10:45:37  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
Hm, moram da primetim da ima istine u onome kada narod kaze da se covek tesko menja s godinama, odnosno da tesko prihvata nove stvari. Ja i kad sam bio klinac tesko sam prihvatao nove stvari, pa iako sam od pocetka kupovao Marti Misteriju, Dilan Doga i Nik Rajdera, znaci od prvog broja, nikad ih nisam zavoleo kao stripove, verovatno vec dobrano naviknut na ZS i LMS izdanja, i tematikom koja se uglavnom tice severne amerike u 18 i 19 veku.
Tako sam i ja kao klinac osamdesetih godina navikao na crtez Ferija i Donatelija u Zagorovim stripovima, i moram priznati da mi crtezi tipa Laurentija, Ciarole, Marcela...ne prijaju oku...ali ipak me to ne sprecava da kupujem meni omiljenog strip junaka. Istina nisam zeleo ni da kupujem nova izdanja Zagora jer je za mene vreme u smislu stripa stalo kada je prestala da izlazi ZS i LMS edicija, ali eto popustio sam pa kupujem i citam i ovog novog Zagora. S vremena na vreme idu nastavci sa Ferijevim crtezom, pa mi je dozivljaj kompletan.

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 15/12/2010 : 13:12:42  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by red cloud

Tako sam i ja kao klinac osamdesetih godina navikao na crtez Ferija i Donatelija u Zagorovim stripovima, i moram priznati da mi crtezi tipa Laurentija, Ciarole, Marcela...ne prijaju oku...

Nisi jedini.
Na pocetku smo svi imali taj problem sa "novim crtacima".
Sa vremenom se desilo da ih ne svrstavamo u jednu grupu, te smo razlikovali Laurentija od Chiarolle i Marcella.
Neki su bili bolji, drugi gori.
Laurenti je imao dosta potencijala, na pocetku je dobro crtao.
S vremenom je postajao sve gori, na zalost, a sudeci po tablama za naredne stripove, taj trend se nastavlja.
Ima crtaca koji su sa vremenom na pozitivno evoluirali, kod Laurentija to nije slucaj.
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8251 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 15/12/2010 : 13:28:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ultras
Evo Maura u radnom elementu i sa nekim zajebanim likom:

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985

Edited by - split85 on 15/12/2010 13:29:23
Go to Top of Page

kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3914 Posts

Member since 16/03/2009

Posted - 16/12/2010 : 00:49:04  Show Profile Show Extended Profile  Send kandraks a Private Message  Reply with Quote
Meni je Laurenti ovu dvodijelnu epizodu koju je nedavno izdao "Veseli Cetvrtak" ("Ratnici Noci" i "Tajna Talismana") nacrtao odlicno, bas sam uzivao citajuci strip jer mi je i prica bas onako fino legla...

Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4528 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 16/12/2010 : 14:26:40  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
slažem se, u Aljasci je bio dobar, ali umjesto da bude sve bolji, on sve gori.
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

Tako sam i ja kao klinac osamdesetih godina navikao na crtez Ferija i Donatelija u Zagorovim stripovima, i moram priznati da mi crtezi tipa Laurentija, Ciarole, Marcela...ne prijaju oku...

Nisi jedini.
Sa vremenom se desilo da ih ne svrstavamo u jednu grupu, te smo razlikovali Laurentija od Chiarolle i Marcella.
S vremenom je postajao sve gori, na zalost, a sudeci po tablama za naredne stripove, taj trend se nastavlja.
Ima crtaca koji su sa vremenom na pozitivno evoluirali, kod Laurentija to nije slucaj.

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 16/12/2010 : 14:44:38  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Laurenti je najbolji u Ostveti vudu. Posle slabiji, al i dalje dobar.
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2417 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 16/12/2010 : 16:08:48  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by adriano

slažem se, u Aljasci je bio dobar, ali umjesto da bude sve bolji, on sve gori.
quote:

quote:

Nisi jedini.

Istina. Poslednji crtež užas.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.

Edited by - legaz on 16/12/2010 16:09:24
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 18/12/2010 : 13:27:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote

Zagor izdanja u 2010

(klik na thumbnails)

• Italija

Zenith gigante 585, 586, 587, 588, 589, 590, 591, 592, 593, 594, 595, 596

Maxi 13, 14

Special 22

Almanah 13

Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 18/12/2010 : 13:36:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Dobro je što imamo Ferrijev kontinuitet. Od 18 naslovnica što smo ih vidjeli ove godine smetaju mi samo dvije.
Od "Lo specchio nero" i od 13.-og almanaha.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 18/12/2010 : 15:11:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Lo Specchio nero je stvarno grozna naslovnica.

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 18/12/2010 : 16:58:20  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Opti

Lo Specchio nero je stvarno grozna naslovnica.

Ali imamo i neke antologijske, kao što su 585 ili 595.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 20/12/2010 : 10:36:04  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
http://www.ubcfumetti.com/preview/?22422

E, o e, o kako gi sakam Zagorce
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 20/12/2010 : 10:48:41  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
znaci uskoro moguci povratak velike Zagorove ljubavi, Shyer

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 20/12/2010 : 10:52:14  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

znaci uskoro moguci povratak velike Zagorove ljubavi, Shyer

Izgleda ko nastavak na Nultu godinu, a ova epizoda bi se mogla zvati 10 godina kasnije .
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 20/12/2010 : 10:54:39  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Nadam se da ce biti neka vrtsa nastavka. U vezi Shyer je dosta toga ostalo nedoreceno. Njena sama pojava vapi za povratkom.
Ne treba zaboraviti da je Zagi bio totalno odlijepio za njom, vise nego i za jednom drugom.
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 20/12/2010 : 13:13:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
Kao i uvek na Boneli topicima, sa vestima iz Italije najpre nas obraduju dzoni, Deers, Poli, Solar i kasper

U kolorcu - Winter Snake !!!
Odlično

Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4342 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 20/12/2010 : 14:58:39  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
http://oi56.tinypic.com/9h8if6.jpg

specijalac br 24 perniolla & mangiantinni
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4342 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 20/12/2010 : 15:03:35  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
http://oi56.tinypic.com/vyv441.jpg

zagor 549,550..posle te epizode sledi ferijeva junska slavljenicka u boji....ovo je chiarolla...
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4342 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 20/12/2010 : 15:22:30  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
preveo sam italijanski tekst povodom narednih epizoda koji je objavio moreno buratinni...zagorov maksi koji uskoro izlazi crtaju braca vitto,prvi rad na zagoru,vraca nam se ikarovo pero.otimaju ga banditi u sluzbi jednog zlog naucnika koji bi da se okoristi znanjem ikarovog pera i nasilno ga teraju da za njih konstruise letece strojeve u cilju da ovladaju amerikom...izgleda da je ikarovo pero usavrsio svoje znanje,gledajuci samu naslovnu i te avione..zagor krece da oslobodi prijatelja i spase ameriku...sto se tice pesceove epizode u februaru i martu,547,548..vraca nam se roki torp,stari znanac,bokser...u chiarolinoj epizodi,april,maj 549,550..radi se o pocetku resavanja stare neresene price iz zagorovog sveta..i sama epizoda imace i svoj nastavak tokom juznoamericke turneje gdece sve u vezi ovoga biti reseno...u aprilu izlazi zagor specijalac koji crta mangiantinni...uz sam specijalac bice i dodatak od 94 strane..tekstualni dodatak o zagoru i ovih poslednjih 50 godina...pomibnje se neki spisak,nisam najbolje shvatio...moguce da ce objaviti spisak svega izaslog od zagora do sad sa osvrtom na te epizode i tih 50 godina...u maju izlazi gigant i u junu zagor 551 u boji i ferri....od jula krece ja turneja....
Go to Top of Page
Page: of 1208 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.04 seconds. Snitz Forums 2000