forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Magični Vetar topic
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 77

risbozg
Advanced Member

Croatia
15634 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 17/12/2010 : 13:42:54  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
šuška se šuška da najkasnije idući tijedan izlaze nove četri knjige..toooooo se čeka...

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 17/12/2010 : 15:48:26  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Kod kojeg broja mislite da je opao kvalitet epizoda kod Magičnog? VI koji ga redovito čitate...
Ja ga nisam ga čitao redovito od #35, a posle na preskokce do 60 i nešto, i priče su oke, zanimljive. I nije tako loše kako pričaju neki na ovom topicu. Dosta je manje onih epizoda gdje se Magični sukobi s nemanima iz indijanske mitologije (kao u prvim epizodama), a puno mjesta zauzimaju političke intrige, itd.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 17/12/2010 : 15:52:01  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Kod kojeg broja mislite da je opao kvalitet epizoda kod Magičnog? VI koji ga redovito čitate...

Broj 40. Negde kod broja 60 sam presta da ga redovno pratim, na broju 70 sam ostavio serijal. Jedno od najvecih razocarenja u strip je doslo posle broja 40.
Piskarao sam vise puta o tome sta gde i kako.
I primetite drasticnu razliku u crtezu/kadriranju Frisende izmedju Crnog zastora(valjda se tako zove) i Kasterove sage kao i svega posle.

Edited by - kasper on 17/12/2010 16:09:20
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2236 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 17/12/2010 : 16:09:31  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
Po meni je kvalitet opao sam u par epizoda i to recimo sa 5 (odlično) na 4,32:)) Ima ona dvodijelna epizoda, mislim da je 23. knjiga, kad neka vojska prelazi preko indijanskog teritorija i hoće da isprovocira rat. Ta me malo umorila, al ostalo je po meni super odlično.
btw. insider info - u utorak izlazi nova tura;))

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4341 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 17/12/2010 : 16:15:41  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
meni su sve ok
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 17/12/2010 : 16:28:11  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Inferno je na lep nacin na ovom topicu opisao Pad.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 17/12/2010 : 16:35:48  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

Da, ali to je njegovo mišljenje, nekolicina se ovdje sad izjasnila pozitivno... Da se razumijemo, meni se crtež na Magičnog baš i ne sviđa općenito, nisam navikao na taj tip, Frisenda mi jedini prednjači, a tu su mi još i Barbati i Ramella, ostale ne gotivim, čak ni Milazza.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 17/12/2010 : 16:39:42  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Da, ali to je njegovo mišljenje, nekolicina se ovdje sad izjasnila pozitivno...

Inferno je jedan od Bonellijevih prvaka na ovom forumu, njega uvek vredi ponovo procitati. Dakako i ti spadas u prvu grupu .
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 17/12/2010 : 16:47:46  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Inferno je jedan od Bonellijevih prvaka na ovom forumu, njega uvek vredi ponovo procitati. Dakako i ti spadas u prvu grupu .

Ma ne namjeravam oponirati infernovom mišljenju niti mu kontrirati, čisto da malo popričamo. Primjerice, omjer između dobrog i lošeg na različitim junacima jako varira, pa čak i lošije stvari kod jednog znaju biti i dalje bolje kod drugog junaka. Noviji Zagori npr. uopće ne nude ama baš ništa novoga, a kod Magičnog se mogu fino zabaviti intrigama, politikom, obradom povijesnih događanja i tajnim društvima. A velim, nisam pročitao većinu novijih, više napreskokce neke epizode.

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 17/12/2010 : 16:59:16  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Noviji Zagori npr. uopće ne nude ama baš ništa novoga, a kod Magičnog se mogu fino zabaviti intrigama, politikom, obradom povijesnih događanja i tajnim društvima. A velim, nisam pročitao većinu novijih, više napreskokce neke epizode.

Aha, ok, osvezicu nekako secanja za vikend pa da se mozemo suprostaviti (moderni gladijatori). Sada trenutno citam Skriceno lice, gde mi je Manfredi sjajan. Pa cu malo da paralelujem sve to (Zagi, MV, Skriveni).
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2236 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 17/12/2010 : 17:57:34  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Da, ali to je njegovo mišljenje, nekolicina se ovdje sad izjasnila pozitivno... Da se razumijemo, meni se crtež na Magičnog baš i ne sviđa općenito, nisam navikao na taj tip, Frisenda mi jedini prednjači, a tu su mi još i Barbati i Ramella, ostale ne gotivim, čak ni Milazza.

S ovime se slažem, u nekim epizodama Milazzov crtež mi se čini kao odrađivanje posla preko neke stvari

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18864 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 17/12/2010 : 18:10:50  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
i najgori Magični Vjetar je još uvijek bolji od večine Bonelli izdanja...čak i od nekih tolikohvaljenih izdanja renomiranih izdavača...šta ste očekivali, tako dug serijal se prije ili kasnije razvodni,dolazi do zasičenja avtora i crtača,pada motivacija, manje-više sve je rečeno u prvih 50 brojeva...ne možete usporediti izdanje sa 130 epizoda sa nekih junakom u
2o albuma ili stripom na 200 stranica...Magični je u Italiji razturao,bio apsolutni hit pa su ga izdavač i avtori probali što duže valjat po kioscima...kako ne hranit koku koja nosi zlatna jaja?pametno su ga na vrijeme ugasili da si ne sroza sav ugled, ko recimo Alan Ford ili Mister No.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

piquet
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 15/03/2003

Posted - 17/12/2010 : 21:37:10  Show Profile Show Extended Profile  Send piquet a Private Message  Reply with Quote
quote:
Inferno je jedan od Bonellijevih prvaka na ovom forumu, njega uvek vredi ponovo procitati.

njemu je demonska knjiga dobar strip tak da...

kaj ja znam...meni je magični odličan i guštam ga čitati...na konkretno pitanje gdje je crta baš nemam odgovor jer nemam u glavi sve epizode...ali isto tako ne pamtim da mi je neka bila zamorna i dosadna...

"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?"
Go to Top of Page

Bardho
Senior Member

1943 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 18/12/2010 : 02:30:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Bardho a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ma ne namjeravam oponirati infernovom mišljenju niti mu kontrirati, čisto da malo popričamo. Primjerice, omjer između dobrog i lošeg na različitim junacima jako varira, pa čak i lošije stvari kod jednog znaju biti i dalje bolje kod drugog junaka. Noviji Zagori npr. uopće ne nude ama baš ništa novoga, a kod Magičnog se mogu fino zabaviti intrigama, politikom, obradom povijesnih događanja i tajnim društvima. A velim, nisam pročitao većinu novijih, više napreskokce neke epizode.

Ako se ne varam Infernu su baš te intrige razlog ili jedan od glavnih razloga pada dok meni osobno Manfredi te intrige odlično vodi i to mi je još jedan plus u cjelokupnom serijalu.
Go to Top of Page

Bardho
Senior Member

1943 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 18/12/2010 : 02:33:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Bardho a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Čekaj a Ortiz i Parlov? Negdje sam čuo da je Milazzo na kraju fušario Magičnog jer su mu ispravljali prijašnje radove bez njegovog znanja i odobrenja pa je "poludio".
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 20/12/2010 : 10:36:26  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by piquet

quote:
Inferno je jedan od Bonellijevih prvaka na ovom forumu, njega uvek vredi ponovo procitati.

njemu je demonska knjiga dobar strip tak da...

kaj ja znam...meni je magični odličan i guštam ga čitati...na konkretno pitanje gdje je crta baš nemam odgovor jer nemam u glavi sve epizode...ali isto tako ne pamtim da mi je neka bila zamorna i dosadna...

slazem se , dosta je ozbiljniji od ostalih junaka
price su mu sve ok , ipak treba smjestiti svu radnju u 98 stranica nije to nimalo lako . Svaka od ovih prica bi mogla se razvuci na dva-tri broja , ali nije i opet nije izgubila na kvaliteti Zagor mi je uvijek najdrazi bio i ostao , ali MV mi je njegov stariji brat

feka
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 20/12/2010 : 12:12:00  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
E pa malo da popricamo o ozbiljnosti serijala, kontinuitetu, mitologiji, politickim intrigama. Samog MV ne citam vec godina prva, epizode koje su mi pasovale ne izlaze vec vise od dve godine, cega se ovde setim setim.

MV je serijal kojeg sam ocekivao jos od 2000. Tematika koju je serijal nudio poklapala se sa omim sto sam u tom vremenu citao. A na sve to valja dodati i odlicne crtace, ah. Prvo sto je izlazio u Systemu mi se cinilo veoma dobrim. Ne nesto sada izuzetno, al za pocetak jednog serijala sasvim pristojno. Vremenom mi se tu svidela postava: Hogan koji ne nedodirljiv, pa onda Herbert kao glavni operativac, raznorazni ludaci/manijaci/mitoloska stvoranja, pa i malo i politike da zacini. Napetost izmedju kljucnih likova kroz serijal dobijala je na intezitetu iz broja u broj. Lagano, kako treba. I tada mi se cinilo da Manfredi zna sta radi. Potom se preslo na Libellusa gde su epizode bile uglavnom dobre. I tako je islo do Hoganove nemani koja mi je jedna od najboljih u Bonellija. Epizoda predstavlja pravu eksploziju svega sto volim u stripu. Neke satanisticke sekte, dozirana upotreba politike, fantastican crtez (Frisenda, zderac svetova), likovi poptuno misticni, samo Hoganovo cudoviste i jos sto raznih stvari. Redni broj epizode je 31 dok se u Italiji preslo preko 100, ah koliko li ce biti samo ovako divnih epizoda kroz serijal. Posle dolazi par odlicnih epizoda i kulminacija u Crnom zastoru. Opet ubica Frisneda, s tim sto je ovo epizoda cisto politicka. Ok, nama veze, bitno je da je odlicna.
A da bi bila odlicna, tu mora da postoji napon. I upravo taj napon je Manfredi lagano slagao iz epizode u epizodu. Prvo se MV bavio spletkarosem Herbertom, pa se preslo na politicki uticajnoga glavonju Hogana, pa se doslo Crnog zastora. I relano iznad toga i nema vise, odnosno ima al valja dobro omisliti sta i kako. Znaci Crni zastor, finale pre finala. MV, Aiwas, Norma, stari zli general Grisam. Jos jedan pogodak, jos jedan od najboljih Bonelli stripova. Sam kraj epizode otvara beskonacne mogucnosti za buduce. Beskoacno zli Aiwass na celu satanisticko politicke sekte, cica Norma u kandzama zla, slutilo se lepoj ljubavne price ovde. Sam Crni zastor ima jednu od najboljih scena u serijalu gde MV prati onu kociju sa zarobljenim Poom. Przim se na tako nesto.
Sad, jebiga, kad neke standarde podignes visoko, red je da se ti isti standardi malo i odrzavaju. Ili vec ako se ne moze, onda treba sam serijal fokusirati na neke presecne brojeve koji ce biti vrhunski, a ovo ostalo nek bude sta bude (primer ovoga je MM).
Sledece, sto je kljucno jeste saga o Kasteru, jedno od najvecih strip razocarenja. Ko kad se propije nasledstvo, eto tako. Prvo o onom sto je vidljivo golim okom, Frisendi, koji je ovde dosta slabiji. Nema nijedne scene za pamcenje. Politicke intrige polako prelaze na dogodovstine oko generala Kastera i na to kako/gde proturiti prugu. Sad, Kaster jeste cuven, nekima je gotivan istorijski lik, al licno za tako nesto me bas briga. Njegova pojava u stripu ne nudi nista sto vec do sada nije vidjeno. Sa druge strane strip nije dao cuvenom generalu nista novo. A pruga ko pruga, bavalo se time i ranije. Znaci prva dva broja su odradjena skroz po standardima. Sad treci broj, umesto da prica da predje na Aiwassa i milje oko njega, prica je presla na dva pedera revolverasa koji pricaju neke tuzne price, mahom neshvacene. Tu je naravno i Gumifleks koji se uvek poturi kao najdebilnije resenje za svaki problem. Prvo je tu izigravao debelu zenu, pa Kastera, pa ce glumatarati glumca, da bi u epizodi Sin trinaestog mjeseca bio vrsan stralac i covek od akicije. Dakle, Kasterova saga je jedno veliko nista. Sam kraj iste je cista 0. Onakav dvoboj/troboj Aiwassa i MV je nakazan, u par strana se sprcilo sve sto se eto vredno gradilo. U sledecoj epizodi doznajemo da je sef Crnog zastora neki deda u vumenim carapama koji caruje nad sektom preko sluge iz neke kuce u vukojebini.
Potom par dosadnih epizoda, pa gore pomenuti Sin trinaestog mjeseca. Tu imamo dva protivnika, kad jedan treba da porazi drugog taj drugi dobije moc skojom moze da porazi ovog prvog. Zasto matori i za borbu nesposobni Crveni oblak ide sa MV, cemu to? Ona dva lika iz pecine i sama prica oko njih mi dodje ko da ju je Ed Wood srocio. U ovom trenutku Manfredi potpuno nasilno menja tok price, nema nikakvog prirodnog redosleda stvari kakav je bio prvih 40 brojeva. Sve se nasilno menja iz broja u broj. Dja deda u vunenim carapama glavesina sekte, dja nepokretni Hogan koji sada caruje sektom preko doktora Kernana. U ovom trenutku mi sam Crni zastor postaje potpuno besmislen, potpuna negacija onoga sto je predstavljao u Hoganovoj nemani.
Trebalo je sve odo da traje nekih 50, 60 brojave, da se napravi strasan serijal i da se tu stavi tacka.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18864 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 20/12/2010 : 13:01:58  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
da, slažem se potpuno, ali valja razumjet i izdavaća...ne ukida se izdanje koje se odlično prodaje i postalo noseći stup SBE...to je valjda razlog ove trakavice,ja idem dalje nije moguće da nema još odličnih epizoda.

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 20/12/2010 : 13:21:03  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

da, slažem se potpuno, ali valja razumjet i izdavaća...

A pa to je. Veruj, nekako mi sada ovo bolje, kratki dobri serijali. Skriveno lice prvo.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18864 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 20/12/2010 : 13:30:39  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
meni je bio i Demian dobar ali Skriveno lice je fantazija od stripa...jedva čekam 3 i 4 knjigu da mi doleti u ruke.

Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4341 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 20/12/2010 : 14:51:30  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
demiana jos nisam citao..skriveno lice je fantazija..odusevljen sam...sto se magicnog tice...on i jeste bio planiran da traje oko 60 brojeva....medjutim zbog odlicne prodaje odluceno je da ga produze i na kraju je trajalo 131 broj...kasperu druze,jeste ono na 30 i neki broj najbolje od mv...jeste da su ove novije slabije od starih..ali ne toliko da bi prestao sa kupovinom...meni su recimo zadnje knjige mv od libelusa bile dobre..svidele su mi se sve epizode...sv je stvar ukusa...ako su mi one najbolje epizode bile za ocenu 10..ove sada su mi za 7 plus....dakle i dalje odlicna ocena....mv obozavm i jedva cekam nove knjige
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 20/12/2010 : 14:59:46  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
svaki serijal ima uspone i padove , i to treba tako prihvatiti , na kraju ipak u libellusovom izdanju cemo dobiti potpun serijal , prvi duzi serijal , mislim duzi jer je vise od dvadeset epizoda izaslo , i to u kakvom izdanju nemaju ni talijani takvo nesto :)
E sad da li se to moglo srociti sve u 50 epizoda moglo je , ali i ovako nije lose .
Zagor ima takodje uspone i padove ove zadnje price su dno dna ponekad , ali svejedno ga kupujemo , zasto onda MV tako kritizirati . Nisam procitao sve sto si ti procitao , ali nacitao sam se i ja svakakvih gluposti ,pa mu ne bi davao tako grube komentare , meni je strip razonoda i tako se postavljam :)

feka
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 20/12/2010 : 15:05:57  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by feka82
Zagor ima takodje uspone i padove ove zadnje price su dno dna ponekad , ali svejedno ga kupujemo , zasto onda MV tako kritizirati .

Zagor nema kontinuitet, tako da silne lose epizode ne narusavaju kosmicki poredak. A i bogami, ako iko iskritikuje Zagora to sam ja. A i Zagora uzmem za 1.5e, MV mi malo skup. LL izdanje je fantasticno i ko uziva u celom MV dobro je da ga ima.
Moja kritika je od srca, iskrena.

Edited by - kasper on 20/12/2010 15:07:22
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4341 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 20/12/2010 : 15:06:37  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
meni su i noviji mv i noviji zagori dobri...stvar ukusa
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 20/12/2010 : 15:13:58  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
naravno , svako uzima sto mu pase kako finansijski tako kao i ono sto ga zanima :)
Znam da zagor nema kontinuitet u ono vrijeme kada je poceo da izlazi nije se o tome vodilo racuna . Tvoja kritika stoji kao i moja , nema zla u njoj , ovdje smo da diskutujemo , neko ce na jednu stranu , neko na drugu :)

feka
Go to Top of Page
Page: of 77 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000