forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 procitao i (ne-) preporucujem
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 216

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 31/01/2011 : 13:44:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Amos
[brNeodoljivo podsjeća na staru Republiku i Palpatinov Senat, zar ne?

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 31/01/2011 : 14:05:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
quote:
jer je sekularistički cinizam i stav kako ništa nije sveto ionako glavno obilježje zapadne civilizacije i kulture zadnjih 150-200 godina. Zato i jesmo tu gdje jesmo. U kratkim crtama, civilizacija na izdisaju uništena i pojedena iznutra od svoje vlastite dekadentnosti i unutarnje nesretnosti.

Hah, svako bolje od mracnog srednjeg veka.

No, ne rece li Enis (tj. Jesse) da je on uvek vise voleo Stanlija i Olija od Chaplina ? Pa Preacher je BAS Stanlio i Olio, koji se gadjaju pitama i padaju na dupe i bave se slicnim prizemnim i banalnim humorom da zadobije publiku (za razliku, od jeli, Chaplina, kojeg ..."gledaju ljudi koji jebu ovce" ). Preacher ne laze: on znam sta ljudi hoce i daje im to. (nije da ja imam ista protiv Chaplina, nisam ni gledao te filmove pa ne mogu da sudim, nego samo interpretiram Ennisove reci)

Takodje, zasto si preskocio boldirani deo? Kada se izuzmu sva govna i iznutrice i slicno, nisu li Jesse i Tulip onako, najlepsi, najnaivniji i najzaljubjenjiji par ("Do kraja sveta", scena na obali reke..)? Nisu li Jesse i Cassidy dve takve prijateljcine koji rizikuju zivot jedan za drugog? Nije li Jesse samo decko koji je izgubio roditelje, koji su mu ocajnicki potrebni te umislja Dzona Vejna kao idola svog oca? Nije li inspirativna scena kada u kuci Jesseijve babe on sedi sav sjeban i porazen, i dodje John Wayne, ocita mu lekciju i on izadje napolje i najebe im se keve? U Cassidijevoj pricu o bratu, dolasku u USA i vampirluku? Ratne price Jesseijevog caleta?

Nema li bar neceg dobrog u tom stripu, mimo price o Bogu i sranjima?

Edited by - Grujah. on 31/01/2011 14:35:42
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8169 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 31/01/2011 : 14:20:13  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
preaacher je meni jedan od najdražih stripova, a kao bivši ministrant i čuvar isusova groba, dakle netko tko je bio duboko uronjen u katoličku tradiciju, slobodno i pri zdravoj pameti izjavljujem da u ovom serijalu ima više krščanskih vrijednosti nego na svim nedjeljnim misama i propovijedima
za ovog amosa mislim da nema šanse, ali tebi anto toplo preporučam da pročitaš cijeli serijal - možda promijeniš mišljenje
vidjet ćeš koliko odgovornosti ima u jesse-evom liku, kako ne koristi moć koju ima i još puno suptilnih stvari ispod svih tih naizgled perverzija, sprdanja i psovki

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13463 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 31/01/2011 : 14:30:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Da, civilizacija u npr, srednjem veku, sa inkvizicijama i spaljivanjem bilo koga nepodobnog je zaista primer nekakvog morala ili vrednosti

Kako je divno čitati komentare religiozno zaluđenih..
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 31/01/2011 : 15:41:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
@ Grujah
Po mome skromnom mišljenju, to su samo ukrasi za ublažavanje glavne ideje. Lijepi ukrasi, ali samo ukrasi. Glavna poruka međutim teče u cijelom kontekstu i ne može se zanemariti ili reći da je krivo protumačena.
@ Ken
Ha, ha! Dobro si primijetio da nema šanse za mene da ikada popušim preacherovske balinčiće. Znaš, ponekad je u životu dobro imati kičmu i držati svoje, a ne zbog trenda odustajati o baštine pa onda o čuvanju Kristova groba govoriti u prošlom svršenom vremenu ili stavljati Ennisovo djelce iznad vrijednosti nedjeljne mise.

Glede srednjeg vijeka, pridavati mu svojstvo mračnosti mogu samo oni ljudi koji nemaju apsolutno nikakvog pojma o tome kakav je srednji vijek stvarno bio i koji svoje znanje o temi izvlače iz holovodskih filmova i opskurnih ljevičarskih udžbenika povijesti i koji vrhuncem realističnog prikaza vremena smatraju trans Mile Jovovich dok joj plameni jezici počinju lizati nožne prstiće, a zli glavni inkvizitor i ostali velikodostojnici se naslađuju uspjehom u uklanjanju glavnog faktora političke nestabilnosti. Ljudi, ono, ne znam kako da dovoljno naglasim, odrastite!!

A argument inkvizicije je najveća fora! Koje budalaštine! Pa Ameri su u zadnjih 100 godina pobili više ljudi smrtnim presudama (http://www.deathpenaltyinfo.org/executions-us-1608-2002-espy-file), nego što je inkvizicija uspjela u 600 godina postojanja (http://www.vjesnik.hr/pdf/2004%5C06%5C17%5C28A28.PDF).

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3112 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 31/01/2011 : 15:56:23  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
@Amos

totalno ti je bezvezno ovo poredjenje na smrt osudjenih i smaknutih zlocinaca u SAD i uglavnom nevinih ljudi ubijenih za vrijeme inkvizicije u srednjem vijeku
isto kao kad bi poredio broj ubijenih sa Hitlerove strane u II svjetskom ratu i broj ubijenih njemackih vojnika u istom tom ratu...

ili mozda smatras da je inkvizicija postupala ispravno

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40306 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 31/01/2011 : 16:00:50  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
A jok i nije.. Ja bih tebe odmah prijavio kao vesca i bio miran..

Video sam Ponkija da vozi metlu..

Patricia hic mea totus mundus est

Edited by - sawitch on 31/01/2011 16:01:14
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 31/01/2011 : 16:04:38  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Khm, narode...

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Raven84
Senior Member

Croatia
1324 Posts

Member since 29/03/2005

Posted - 31/01/2011 : 16:07:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Raven84 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Khm, narode...

A kaj se ti javljas, ko je tebe zvao?

Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom.
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 31/01/2011 : 16:22:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Ponki, kriv-nije kriv je zeznuto utvrđivati. Oko toga se lome koplja još od Hamurabija i Zakonika 12 ploča. Brojke sam stavio samo kao orjentir da se ne bi mislilo kako su u pitanju stotine tisuća priklanih od inkvizicije. Nemam pretenzije da ovaj post predstavlja neku preozbiljnu faktografiju.

Već sam ranije rekao da neću više i da me povuklo za jezik, al sam popustio... U svakom slučaju, nije mi bila namjera dizati tlakove, već reći mišljenje koje se igrom slučaja ne podudara s mišljenjima drugih kolega forumaša te stameno obraniti isto mišljenje pred navalama protivničkog tabora. To je sve od mene na ovu temu. Prelazim na stripove.

Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 31/01/2011 : 16:37:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
quote:

@ Grujah
Po mome skromnom mišljenju, to su samo ukrasi za ublažavanje glavne ideje. Lijepi ukrasi, ali samo ukrasi. Glavna poruka međutim teče u cijelom kontekstu i ne može se zanemariti ili reći da je krivo protumačena.

Ja eto smatram da one scene koje su sprdnja - njih ne treba svatiti ozbiljno. A one scene sa ozbiljnim tonom - treba.
Zar je tolko tesko razdvojiti delove gde se Ennis o religiji (a i uopste) sprda (kada isusov potomak peva "tidu-lidu" i pisa po cvecu) i kada prica ozbiljno (kako se, recimo, ljudi okupe u crkvi tek kada se pop napije i napravi sranje u kafani)?

Npr. Preacher o hriscanstvu: (parafraziram)
"mislite da mozete doci jednom u tri meseca u crkvu, okajati grehe i do sledeceg dolaska se ponasati kao razvratne svinje?"

Marie: "Bog te voli jer te je on napravio. I Bog hoce da ga ti volis, jer ako ga volis i da radis dobro u zivotu, uzece te da zivis sa njim kada umres. Nije li lepo imati prijatelja kao sto je Bog?" Jesse: "Ne, bako, malo je strasno" Marie: SAMAR
Jesse:"I tako, iako sam se plasio Boga koji moze da vidi sve sto ja radim, ubrzo sam naucio da je tacan odgovor 'Da, lepo je imati prijatelja kao sto je bog'".

To su scene gde Ennis izrazava svoje misljenje o hriscanstvu (slagao se ti ili ja sa tim ili ne), a one druge scene sa ogromnim debelim poglavarom crkve koji samo jede i povraca, to sluzi samo svinjski smeh.

A ako ni one prve scene, po tvom misljenju, nisu prikladne, onda si stvarno potpuno zatvoreni fanatik.

@mladjo - a kako drugacije da raspravljam o Priceru ako se ne dotaknem ovih tema?
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 31/01/2011 : 16:37:22  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raven84

quote:
Originally posted by mladjo

Khm, narode...

A kaj se ti javljas, ko je tebe zvao?

@Raven
Razmišljaj dok se odmaraš mjesec dana tko me zvao
Neko piće uskoro, čujemo se na PM

Narode,ajde nemojte više sa škakljivim temama (Hitler, Inkvizicija) jer imam osjećaj da ćete se posvađat namrtvo a to onda ne vodi nikamo, ok? Kad se već spominje Zakonik 12 ploča, strah me da će uskoro doći i do primjene Lex Talionis

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 31/01/2011 : 17:09:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Propovednik - Misija u Teksasu

Znam da stripovi nisu Bogomnadahnuta dela, i većina, naročito novijih ostvarenja su prepuna nasilja,seksa i psovki, ali preko svega se toga može preći (nažalost u takvom vremenu živimo - nasilje i seks na sve strane,u filmovima, knjigama,igricamali i u realnom životu), međutim Pričer,odnosno Gart Enis je zaista preterao.
Toliko Bogohuljenja,najgoreg psovanja i paklenog nasilja nisam video ama baš nigde...

Nije uvek sve onako kakvim se (u)čini na prvi pogled... Većina stvari zapravo nije. A tako je i sa Preacherom, ali svi mi vidimo iste stvari drugačije, too... Tako da, ne bih te ubeđivao, tvoja stvar šta ćeš i da li ćeš čitati, ali Misija u Teksasu (čak i kao stand alone priča) je jedna od najboljih priča koje sam pročitao.
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 31/01/2011 : 17:10:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grujah.

"gledaju ljudi koji jebu ovce"...

Rumors kažu da ima jedan takav naš političar, Antov sugrađanin... Možda zato ne voli Jesseja...

P.S. Zez, druže!

quote:

Nisu li Jesse i Cassidy dve takve prijateljcine koji rizikuju zivot jedan za drugog?

Čitao si do kraja? Ne bih da te razočaram, ali... Nije baš ovako kao što si rekao. Konkretno ovo gore, ostalo stoji sve.

Edited by - Gil-galad on 31/01/2011 17:11:28
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8169 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 31/01/2011 : 17:10:20  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

@ Grujah

Ja eto smatram da one scene koje su sprdnja - njih ne treba svatiti ozbiljno. A one scene sa ozbiljnim tonom - treba.
Zar je tolko tesko razdvojiti delove gde se Ennis o religiji (a i uopste) sprda (kada isusov potomak peva "tidu-lidu" i pisa po cvecu) i kada prica ozbiljno (kako se, recimo, ljudi okupe u crkvi tek kada se pop napije i napravi sranje u kafani)?

Npr. Preacher o hriscanstvu: (parafraziram)
"mislite da mozete doci jednom u tri meseca u crkvu, okajati grehe i do sledeceg dolaska se ponasati kao razvratne svinje?"

Marie: "Bog te voli jer te je on napravio. I Bog hoce da ga ti volis, jer ako ga volis i da radis dobro u zivotu, uzece te da zivis sa njim kada umres. Nije li lepo imati prijatelja kao sto je Bog?" Jesse: "Ne, bako, malo je strasno" Marie: SAMAR
Jesse:"I tako, iako sam se plasio Boga koji moze da vidi sve sto ja radim, ubrzo sam naucio da je tacan odgovor 'Da, lepo je imati prijatelja kao sto je bog'".

To su scene gde Ennis izrazava svoje misljenje o hriscanstvu (slagao se ti ili ja sa tim ili ne), a one druge scene sa ogromnim debelim poglavarom crkve koji samo jede i povraca, to sluzi samo svinjski smeh.
A ako ni one prve scene, po tvom misljenju, nisu prikladne, onda si stvarno potpuno zatvoreni fanatik.

@mladjo - a kako drugacije da raspravljam o Priceru ako se ne dotaknem ovih tema?

kao prvo, ta debela svinja nije poglavar crkve, nego nekakve kvazi gralske organizacije, ali i da je, to ne bi bilo baš veliko pretjerivanje u odnosu na crkvenu povijest - evo Amos sasvim sigurno zna kakve su sve ličnosti bile na čelu crkve i kakvih sve moralnih vertikala ima među svecima

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 31/01/2011 : 17:14:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Ma ne Grujah, problem je da uopće postavlja stvari na način da Isus ima sina i slično...

@Mladjo
Talion, kažeš? Sjekirica i panj pa da vidimo kako će ikome pasti na pamet raditi gluposti. Za nas barbarstvo, a za stari Babilon civilizacijska stečevina. E da..

Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 31/01/2011 : 17:16:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
quote:

...razumijem da je poganima fora ismijavati se na račun Krista, Crkve, Pape i drugih stvari koje su vezane uz kršćanstvo (naglašavam, ovdje podrazumijevam i istočno pravoslavlje, protestantizam i druge kršćanske denominacije) jer je sekularistički cinizam i stav kako ništa nije sveto ionako glavno obilježje zapadne civilizacije i kulture zadnjih 150-200 godina. Zato i jesmo tu gdje jesmo. U kratkim crtama, civilizacija na izdisaju uništena i pojedena iznutra od svoje vlastite dekadentnosti i unutarnje nesretnosti. Neodoljivo podsjeća na staru Republiku i Palpatinov Senat, zar ne?

To "ismejavanje" i izvrtanje stvari dugo, dugo smatranih svetih u službi umetnosti (ili onoga što autori žele tako da predstave) najčešće smatram običnim proseravanjem onih koji baš i nemaju šta da kažu. I koji onda kojekakve "poruke" još pri tom maskiraju u nešto nerazumljivo običnim smrtnicima, pa više volim da budem glup i ne razumem takve stvari.

No, ne bih se složio da je Preacher takvo delo!

Ne mogu da govorim o katoličkoj crkvi, jer nisam katolik i ne živim u Hrvatskoj. No, kao pravoslavac i Srbin, ne mogu, a da se ne zamislim nad dešavanjima koja godinama unazad potresaju SPC. Znaš, Amose, druže, nije normalno da pop pozira s mitraljezom, da se onaj lik iz Banjaluke kupa u zlatu i još se time hvali, a o pedofiliji i da ne pričamo... Ovog poslednjeg ima i kod vas katolika.

Thumbs up za Ennisa što je sve lažne moraliste i grešnike pročistio Preacherom!!!

quote:

Kršćanstvo je tradicija u kojoj smo ukorijenjeni 2000 godina...

Da. Predugo. Ništa nije večno i kao takvo - valja ga preispitati. Sad, ogromna većina nas ne živi po crkvenim normama, ali bi svako trebalo da se trudi da bude što bolji čovek. Nije problem toliko u Hrišćanstvu kao tradiciji, mada - rekoh već - preispitivanje je gotovo uvek poželjno, već je problem u onima koji bi trebalo da tu tradiciju prenose drugima, šire je dalje.

Nije se Ennis toliko poigrao samim Hrišćanstvom, on je "samo" jebeno dobro isprozivao one koje sam pomenuo u prethodnoj rečenici. Iako to na prvi pogled, rekoh i Antu, možda ne deluje tako.

I ne mora svakom ni da deluje, u ostalom...

quote:
Originally posted by ken2

Amos sasvim sigurno zna kakve su sve ličnosti bile na čelu crkve i kakvih sve moralnih vertikala ima...

Upravo tako.

Edited by - Gil-galad on 31/01/2011 17:24:23
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 31/01/2011 : 17:36:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
@Ken - da, moja greska.
@Gil - nisam procitao do kraja.
Edit:
Ciljao sam na to da Cassidy se predstavi kao Jesse jedanput i da onda ovaj upada u Masadu da ga izvuce, kada Jesse izazove tucu u kafani samo jer se Cassidy smorio..

Edited by - Grujah. on 31/01/2011 17:39:47
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25306 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 31/01/2011 : 18:56:31  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Neke stvari nikad neću razumeti, ali dobro...

Nisam neki vernik po šablonu, u crkvu ne idem redovno, ali smatram da su hrišćanske vrednosti dobre. Ne shvatam ljude koji idu u Crkvu a psuju Boga, nerviraju me lažni moralisti, ježim se na one koji slave slavu ili Božić a završe u ždranju i lokanju, oni koji nose krstove na lancu oko vrata, a bar deset puta dnevno zgreše. Kritike njihovih postupaka su sasvim opravdane, ništa protiv toga.

Mada, vidim da neki ovde prvo gledaju na sveštenstvo, pa tek onda na religiju. Ne smeta mi kritkovanje sveštenika ili crkvenih poglavara, ukoliko je kritika smislena. A dovoljno je bilo loših primera i u katoličkoj i u pravoslavnoj Crkvi koji su kritiku i zaslužili. Mada, mislim da je notorna glupost sve sveštenike strpati u isti koš (ako je tako, ja ću reći da su svi Srbi četnici koljači, a svi Hrvati ustaše koji ljude bacaju u jame, može?), i svako ko tako nešto podržava ima problemčić u glavi. Niko ne tera ljude da veruju, ali isto tako ih ne tera da se u tako nešto mešaju.

Ljudi koji istinski veruju su ranjivi kad se neko ruga onim iskonskim vrednostima i učenjima iz Biblije. Oni koji ne veruju, mogu to da razumeju ili ne. Mogu da nastave da ne veruju i da puste druge das to rade. Ili da vređaju ili ne vređaju.
Ali onda okrenimo malo stvari: ja ću da nacrtam strip u kome ću nečiju majku da nazovem imenom, nacrtaću je u onom liku kakvom je svi znaju, ali ću je onda predstaviti kao najveću kurvu na svetu. Neku koja je primerna žena i majka, a koja se kreše sa svima poznatim i nepoznatim. A otac će naravno biti sriveni narkoman, a verovatno i peder.
E sad, kako će se osećati njihov sin/ćerka dok budu čitali taj strip? Ili budu čitali reakcije na njega? Ili će biti dovoljno da im kažem kako se radi o umetničkom izražavanju i kritici društva kakvo poznajemo već 1000-2000 godina, i da u stvari ima ljudi koji su groktali i smejali se dok su čitali kako otac dudla đoku nekom tipu?
Ili da im kažem kako me zabole da li im je njihova majka draga, meni nije ništa...I da je najzad neko i trebao da pročisti lažne moraliste i grešnike?

Znam da i sad mnogi neće razumeti ovaj moj primer, ali dobro... Namerno sam malo preterao, a kome je dato, on će razumeti, bio vernik ili ne.

Mislim da ljudi koji bez vidnog razloga ismevaju religiju, bez obzira koju, imaju kompleksić niže vrednosti. Znaju da postoji hrpa ljudi koja je po tom pitanju ranjiva, pa im reakcija vernika na ruganje Crkvi daje valjda neki osećaj moći. Ili im daje privid da su se oslobodili stega i pravila koje su prisutne kroz hršćanske moralne vrednosti? Kroz čitanje takvog štiva dobijaju privid slobode i veće vrednosti, izdignuti iznad društva u kome žive?

I još nešto: nemam nikakav problem sa ljudima koji ne veruju, moj prijatelj je zakleti ateista, ali on poštuje neka moja razmišljanja, a ja njegova, on veruje u evoluciju, a ja u kreacionizam, on u Veliki Prasak a ja u Postanje. I X puta smo filozofirali na te teme više sati, bez da je neko nekoga uvredio.

Ali: da li vam prija kad čitate kritičke osvrte na hrišćansku crkvu ili na sve religije uopšteno?

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 31/01/2011 19:01:57
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3112 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 31/01/2011 : 19:19:19  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

A jok i nije.. Ja bih tebe odmah prijavio kao vesca i bio miran..

Video sam Ponkija da vozi metlu..

Pa drugi put se javi da te povezem na mojoj drsci
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12924 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 31/01/2011 : 19:31:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Ali onda okrenimo malo stvari: ja ću da nacrtam strip u kome ću nečiju majku da nazovem imenom, nacrtaću je u onom liku kakvom je svi znaju, ali ću je onda predstaviti kao najveću kurvu na svetu. Neku koja je primerna žena i majka, a koja se kreše sa svima poznatim i nepoznatim. A otac će naravno biti sriveni narkoman, a verovatno i peder.

Nekako mi se ovo ne slaže sa ostatkom teksta.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25306 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 31/01/2011 : 19:34:50  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
?

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 31/01/2011 : 19:35:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
slaze se, pogledas li ono "u kome cu neciju majku da nazovem imenom". nije peder iz hunterove perspektive, vec iz perspektive alternativnog hantera, slobodnog umetnika :)

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12924 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 31/01/2011 : 19:40:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

slaze se, pogledas li ono "u kome cu neciju majku da nazovem imenom". nije peder iz hunterove perspektive, vec iz perspektive alternativnog hantera, slobodnog umetnika :)

Nije u tome stvar. Homoseksualnost je smještena u isti red sa kurvalukom i narkomanijom, nekima od najcrnjih ljudskih osobina i stanja. To ne štima.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25306 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 31/01/2011 : 19:58:05  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by Lord Vader89

Nije u tome stvar. Homoseksualnost je smještena u isti red sa kurvalukom i narkomanijom, nekima od najcrnjih ljudskih osobina i stanja. To ne štima.

Promašio si čitav balun, što bi se reklo.

Nije meni homoseksualnost ništa negativno, to si valjda mogao da zaključiš u onoj raspravi o Muchachu. Upotrebio sam namerno reč "peder" da bih podvukao kako je kad se neko nekome ruga. A nisam ja ništa izjednačavao, otac bi bio peder zato da bi se moglo reći kako je lažni moralista i da vodi dvostruki život. Danju uzorni otac i muž, a u slobodno vreme orgija sa muškarcima po okolini.
Ništa negativno samo po sebi, hteo sam samo da pokažem kako bi se njegov sin/ćerka osećao kad bi tako nešto čitao. I to da bude predstavljen taj i taj čovek, imenom i prezimenom, ako može i sa adresom, a bez da je mene ikada nečim izazvao ili uvredio.

Malo jasnije?

Go to Top of Page
Page: of 216 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.64 seconds. Snitz Forums 2000