forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 517

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 20/02/2011 : 16:24:48  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

[quote]Originally posted by morrison

Na osnovu ova 2 kadra naravno da je Stano bolji, ali ovo ti je cista manipulacija.

Kakva manipulacija? Izabrao sam dvije bitne scene iz oba stripa koje prikazuju istu emociju... Hoćeš reći da Brindisi inače crta bolje, a Stano lošije od ovoga?

I ja sam izabrao 2 bitna momenta sa zelenog pravougaonika.
Naravno da Brindizi moze bolje, naravno da Stano moze losije, ali kao sto rekoh njemu leze kadrovi melanholicnog, tuznog Dilana, dok Stanu idu dobro 'ludacki', mada ako cemo posteno, ono zapravo i nije Dilan :)

I shvaćam da Stanov crtež mnogima ne leži, jer nije dovoljno realističan... Ali to ne znači da je 'zbrzan'... Po tome bi cijeli ekspresionizam u umjetnosti bio zbrzan i loš... A znamo da to nije tako...

Nije zbog izostanka realizma, vec zbog licne antipatije prema pojedinim fazama njegovog ekspresionizma. Postujem ja to sto Stano radi, ali ne mora uvek i da mi se svidi.
Pa nije valjda da kritika Stana za tebe predstavlja i osudu celog umetnickog pravca?

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 20/02/2011 : 16:27:37  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by docA

quote:
Originally posted by morrison

quote:

"Dylan" psihopata, konfuzan, anksiozan i krvolocan peva: "Oh my darling, oh my darling, oh my darling Valentine..." Kako mocni kadrovi su to!

U tome i jeste stvar, ja Dilana vidim pre svega kao melanholicnog tipa, i u crtanju njegovih izrazavanja emocija Brindizi mi je nenadmasan, a Stano znatno slabiji.

Dylan je namerno pod navodnicima jer to nije Dylan, seti se radnje stripa...
A ovo sto opet dole kazes - opet nije tacno.

Setio sam se, cak sam i Bevi to spocitao.

Za 'to dole' sam prilicno siguran da sam objektivno u pravu, ali naravno, necemo se sloziti...boze moj, i ne moramo.

Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 20/02/2011 : 16:33:38  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Morisone, sta kazes na ovo uporedjenje, ili ti na moje pitanje
kakav je sad ovo Pikaso i gde je napredniji?

Ovo je Pikaso sa 14 godina:

Ovo pred kraj zivota:

Ima ovo veze sa ovom temom, i te kako.

Poenta je da Stano zaista nadmasuje i sebe i ostale u neprestanom otkrivanju novog,
i necu zaista vise da se upustam da dokazujem neke stvari...
Da hoce, ponavljam jos jednom, bio bi Stano bolji realista od svih.

I da kazem jos jednom, Brindizija volim, ali ne moze da se meri sa majstorom.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 20/02/2011 : 16:34:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nije zbog izostanka realizma, vec zbog licne antipatije prema pojedinim fazama njegovog ekspresionizma. Postujem ja to sto Stano radi, ali ne mora uvek i da mi se svidi.
Pa nije valjda da kritika Stana za tebe predstavlja i osudu celog umetnickog pravca?

Ti i King ste kritizirali 'Ubicu', a to mu je dosad možda i najosobniji i najekspresivniji rad... Obojica ste čini mi se upotrijebili neki izraz tipa 'zbrzano'... Što onda pretpostaviti?

I u jednom sam intervjuu pročitao da je on osobno najviše uživao crtajući taj strip... Kako ga je onda zbrzao?

A za melankoliju se varaš, zna je Stano itekako prikazati...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 20/02/2011 : 16:41:13  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Stano je majka .
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 20/02/2011 : 16:44:29  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

quote:

Ti i King ste kritizirali 'Ubicu', a to mu je dosad možda i najosobniji i najekspresivniji rad... Obojica ste čini mi se upotrijebili neki izraz tipa 'zbrzano'... Što onda pretpostaviti?

I u jednom sam intervjuu pročitao da je on osobno najviše uživao crtajući taj strip... Kako ga je onda zbrzao?

A za melankoliju se varaš, zna je Stano itekako prikazati...

http://www.ddcomics.it/wp-content/uploads/2010/09/Dylan-Dog_11-Settembre.jpg
http://www.trantran.net/wp-content/uploads/2010/04/Dylan-Dog.-Disegno-di-Angelo-Stano-186x300.jpg

Ja se nadam da ne cekas na autorov osvrt na minuli rad kako bi zakljucio da li se TEBI nesto svidja ili ne?

Ja sam izrazio sopstveno misljenje o crtezu i stojim iza njega, ponovicu: ne dopada mi se ta njegova faza.
Ja nisam Andjelo Stano, ne moram da delim njegovo misljenje, i imam apsolutno pravo da kazem da mi se nesto ne dopada, da li ce neko to smatrati ukusom, neukusom ili necim trecim - nebitno mi je.

Prva slika je odlicna, druga je bezveze.

Edited by - morrison on 20/02/2011 16:46:09
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 20/02/2011 : 16:54:41  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
[quote]Originally posted by docA

Morisone, sta kazes na ovo uporedjenje, ili ti na moje pitanje
kakav je sad ovo Pikaso i gde je napredniji?

Ovo je Pikaso sa 14 godina:

http://i56.tinypic.com/vec39z.jpg

Ovo pred kraj zivota:

http://i52.tinypic.com/kd520o.jpg

Ima ovo veze sa ovom temom, i te kako.

Poenta je da Stano zaista nadmasuje i sebe i ostale u neprestanom otkrivanju novog,
i necu zaista vise da se upustam da dokazujem neke stvari...
Da hoce, ponavljam jos jednom, bio bi Stano bolji realista od svih.

Znam, znam da je Pablo bio realista kao klinac...zinuo sam od cuda kada sam u Zabavniku svojevremeno video njegove rembrantovske portrete. OK, postujem ja sto je on krenuo nekim drugim putevima, ja licno ne volim kubizam, sto ne znaci da ne vidim snagu i znacaj "Gernike" naprimer. Njegova umetnicka hrabrost je njegova stvar, ali ne mora meni automatski da se nesto dopadne samo zbog toga 'jer je to nesto novo'.

I da kazem jos jednom, Brindizija volim, ali ne moze da se meri sa majstorom.

Okej, i ja volim Stana ali PO MENI on u nekim stvarima se ne moze meriti sa Brunom...opet, u necem drugom je bolji.

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 20/02/2011 : 17:06:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja se nadam da ne cekas na autorov osvrt na minuli rad kako bi zakljucio da li se TEBI nesto svidja ili ne?

Ja sam izrazio sopstveno misljenje o crtezu i stojim iza njega, ponovicu: ne dopada mi se ta njegova faza.
Ja nisam Andjelo Stano, ne moram da delim njegovo misljenje, i imam apsolutno pravo da kazem da mi se nesto ne dopada, da li ce neko to smatrati ukusom, neukusom ili necim trecim - nebitno mi je.

Prva slika je odlicna, druga je bezveze.

To je samo komentar na navodno 'otaljavanje posla'...

A meni je fantastično... Jer atmosfera koju je prikazao u stripu s malo čim se može mjeriti... A 'ludi Dylan' je jedino na što sam u zadnjih godinu dana baš zinuo od oduševljenja (od Bonellijevih crtača)... Tako portretirati lika malo tko može...

A pokazao je on odlično i melankoličnog Dylana... Uzmi samo zadnje stranice broja 100... Ima još primjera, ali to mi je prva asocijacija...

Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 20/02/2011 : 17:20:19  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7952 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 20/02/2011 : 17:57:42  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Kupih novi Superbook i fasciniran sam. One dve epizode Stano je briljantno nacrtao. Tu se vidi da je umetnik svetskog nivoa i zasluži(va)o je da bude poznatiji u svetu, što mu se nije moglo desiti radom za Boneli, na žalost. Ove dve epizode su iz ranije faze, dok još nije skrenuo u (po meni) preteranu stilizaciju. Crtež mu je još uvek odličan, što se vidi u novim epizodama koje VČ objavljuje i fascinira jednostavnošću, lakoćom i minimalizmom, ali je iz faze ovog Superbooka ipak neprevaziđen.

Što se tiče Brindizija - jako dobar, ponekad odličan, visokoprofesionalan crtač, ali on nije ista klasa sa Stanom. Neke stvari, da bi čovek video, treba da ima izvesnu vizuelnu kulturu, ako ne obrazovanje, onda smisao za crtež - zato ne mogu svi da misle slično. Ima i onih koji smatraju Montanarija i Grasanija i Ferija odličnim crtačima - šta da se radi.
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 20/02/2011 : 18:10:55  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
@ Doca - ja sam prestala s dadaizmom ali nemoj pobogu ti sad početi s kubizmom i picassom. Molim te. Dosta mi je trauma koje sam doživjela na njegovoj izložbi. Dan danas ružno sanjam zbog njegovih slika.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 20/02/2011 : 18:22:32  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Ima i onih koji smatraju Montanarija i Grasanija i Ferija odličnim crtačima - šta da se radi.

Odlicno poredjenje.
To je kao da si rekao:
- Ima onih koji Michaela Jacksona i Ekrema Jevrica smtraju dobrim pjevacima-sta da se radi
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 20/02/2011 : 18:28:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

Ima i onih koji smatraju Montanarija i Grasanija i Ferija odličnim crtačima - šta da se radi.

Odlicno poredjenje.
To je kao da si rekao:
- Ima onih koji Michaela Jacksona i Ekrema Jevrica smtraju dobrim pjevacima-sta da se radi

Ferri je namjerno na Ekremovom mjestu? :)

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9391 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 20/02/2011 : 18:30:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:

@ PJ24MKD

Eno pogledaj sta sam gore postavio, a i ovo sto je dodao moj drugar Checi. Eto tu moze da se vidi da kad bi Stano hteo da tretira crtez na realisticki nacin, ne bi ni tu mogao nikakav Vilja ni Brindizi da mu ni noge operu.
DakleM, na onim se tablama gore vidi koliko je inventivan ovaj majstor, a tu poprilicno naginje na nesto sto bi smo okarakterisali kao realisticno, on se tu sluzi laviranim tusem i gotovo pa svaki potez mu je apsolutno siguran i na mestu. Retke su takve individue kao sto je Stano.
NAJKVALITETNIJI, NAJTALENTOVANIJI, NEBONELIJEVSKI...
RAME UZ RAME SA PRATOM ILI MANAROM!

S ovim prvim se slažem a ovo zbog ovog drugog boldanog cijeli strip nisam mogao doć k sebi. Nije da nisam mogao vjerovati da on tako može crtat ali nekako nisam očekivao da će ikad i pokušavati.
Vjerujte mi da ćete uživat u tom Stanovom izgledu

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 20/02/2011 : 18:31:18  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
sve mi je postalo najkasnije onda jasno kada ste poceli Stana da poredite sa Pikasom
http://www.youtube.com/watch?v=HNg0P2Z-ehw

Edited by - King Warrior on 20/02/2011 18:32:26
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4537 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 20/02/2011 : 18:58:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
Ovo nije psihopata nego undead,dakle EPIC FAIL
Za kisu imam dve reci: Walt Disney.

A ovo je samo jadno.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7952 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 20/02/2011 : 19:12:44  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Odlicno poredjenje.
To je kao da si rekao:

Ne nije. Michael je odličan pevač, a M&G ne znaju perspektive, anatomiju, loše crtaju lica, nemaju prirodnost i dinamiku, loša im je kompozicija, linije su im nezgrapne, tuš je početnički - u dve reči: loše crtaju.
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 20/02/2011 : 19:33:08  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ne nije. Michael je odličan pevač, a M&G ne znaju perspektive, anatomiju, loše crtaju lica, nemaju prirodnost i dinamiku, loša im je kompozicija, linije su im nezgrapne, tuš je početnički - u dve reči: loše crtaju.

Amin.
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 20/02/2011 : 19:34:02  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:

sve mi je postalo najkasnije onda jasno kada ste poceli Stana da poredite sa Pikasom
http://www.youtube.com/watch?v=HNg0P2Z-ehw

svasta.

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 20/02/2011 : 20:07:10  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
quote:
Što se tiče Brindizija - jako dobar, ponekad odličan, visokoprofesionalan crtač, ali on nije ista klasa sa Stanom. Neke stvari, da bi čovek video, treba da ima izvesnu vizuelnu kulturu, ako ne obrazovanje, onda smisao za crtež - zato ne mogu svi da misle slično. Ima i onih koji smatraju Montanarija i Grasanija i Ferija odličnim crtačima - šta da se radi.

Vizuelna kultura - to prvenstveno polazi od čovjeka koji nije kompjuter i koji ono što vidi ne percipira samo okom i mozgom koji mu obradi tu sliku koje je oko "poslalo" u glavi. Ljudski mozak je složena stvar, naš doživljaj viđenog je totalno subjektivan i obradi tko zna kakve stvari uz sliku prije nego čovjek osjeti zadovoljstvo i pomisli - ovo što vidim mi je lijepo. Znači prvo igra ljudski faktor a tek onda faktor obrazovanja, kulture ili smisao za crtež itd. Ljudima je dobro ono što im je lijepo.
Imam brdo knjiga o likovnoj umjetnosti, bila sam na brdo izložbi, volim umjetnost i imam određeno znanje o tome. Iako nisam Goya mogu reći da znam crtati jer sam se na faksu nacrtala shema i skica počevši od nacrtne geometrije pa do bagera i teške mašinerije. Dakle imam nekog pojama o crtežu. (Barem što se tiše perspektive, proporcionalnosti i sličnih stvari koje imaju zajedničko tehnički i umjetnički crtež) I gle čuda obožavam Ferrija i živcira me kada neki buržuj ispali ovako omalovažavajuću izjavu.
Ljudi ne razmišljaju o crtežu na različit način zbog nekakvog obrazovanja nego o ovome što sam ti podebljala. Ti si totalno u zabludi. Ali ako misliš da zbog toga što ti se sviđa Stano nešto posebno, da imaš ekstra senzore za percepciju crteža, netko tko bi trebao postati ravnatelj Mimare ili Albertine u Beču, slobodno to misli i živi u svom ružičastom balonu.
Ja ću s drugim obožavateljima Ferrija ili M&G ići crtati s ugljenom po pećinama i špiljama gdje se skupljaju neandertalci u ime toga da ti podižemo taj buržujski ego.
Isprike čitateljima što sam ovako oštra, ali mrzim kada mi netko uleti s omalovažavajućim stavom.

Edited by - grofica Varga on 20/02/2011 21:35:01
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 20/02/2011 : 20:08:41  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:

Nema tu nikakavog poredjenja, King, to je samo "parabola" koju nisi skontao ;)

Jesi potrazio u recnik pojam koji sam ti predlozio za bolje razumevanje poente?:
eklekticizam -> postmodernisticki eklekticizam

;)

@ alexts

A zasto nisi pomenuo i Ferijeve osobine pored M&G?
Malopre ti je posluzio kao poredjenje ;)

Edited by - docA on 20/02/2011 20:10:26
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 20/02/2011 : 21:21:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by grofica Varga

Iako nisam Goya mogu reći da znam crtati jer sam se na faksu nacrtala shema i skica počevši od nacrtne geometrije pa do bagera i teške mašinerije. Dakle imam nekog pojama o crtežu. (Barem što se tiše perspektive, proporcionalnosti i sličnih stvari koje imaju zajedničko tehnički i umjetnički crtež)

O, kolegica! Mislim, zbog ovih bagera vjerojatnije si na strojarstvu, ali kad netko spomene nacrtnu ili primijenjenu geometriju, odmah suosjećam :)

Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 20/02/2011 : 21:58:23  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
Nije strojarstvo nego rudarsko geološko naftni, ali to je srodni (tehnički) fakultet pa ima zajedničke predmete. Kolege u patnji jesmo definitivno.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7952 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 20/02/2011 : 22:19:40  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by grofica Varga

quote:

Vizuelna kultura - to prvenstveno polazi od čovjeka koji nije kompjuter i koji ono što vidi ne percipira samo okom i mozgom koji mu obradi tu sliku koje je oko "poslalo" u glavi. Ljudski mozak je složena stvar, naš doživljaj viđenog je totalno subjektivan i obradi tko zna kakve stvari uz sliku prije nego čovjek osjeti zadovoljstvo i pomisli - ovo što vidim mi je lijepo. Znači prvo igra ljudski faktor a tek onda faktor obrazovanja, kulture ili smisao za crtež itd. Ljudima je dobro ono što im je lijepo.
Imam brdo knjiga o likovnoj umjetnosti, bila sam na brdo izložbi, volim umjetnost i imam određeno znanje o tome. Iako nisam Goya mogu reći da znam crtati jer sam se na faksu nacrtala shema i skica počevši od nacrtne geometrije pa do bagera i teške mašinerije. Dakle imam nekog pojama o crtežu. (Barem što se tiše perspektive, proporcionalnosti i sličnih stvari koje imaju zajedničko tehnički i umjetnički crtež) I gle čuda obožavam Ferrija i živcira me kada neki buržuj ispali ovako omalovažavajuću izjavu.
Ljudi ne razmišljaju o crtežu na različit način zbog nekakvog obrazovanja nego o ovome što sam ti podebljala. Ti si totalno u zabludi. Ali ako misliš da zbog toga što ti se sviđa Stano nešto posebno, da imaš ekstra senzore za percepciju crteža, netko tko bi trebao postati ravnatelj Mimare ili Albertine u Beču, slobodno to misli i živi u svom ružičastom balonu.
Ja ću s drugim obožavateljima Ferrija ili M&G ići crtati s ugljenom po pećinama i špiljama gdje se skupljaju neandertalci u ime toga da ti podižemo taj buržujski ego.
Isprike čitateljima što sam ovako oštra, ali mrzim kada mi netko uleti s omalovažavajućim stavom.

Žao mi je, ali nije sve toliko relativno. Jeste, kad imamo dva vrhunska crtača, pa je nekom bolji jedan, nekom drugi, zavisno od sklonosti prema stilu tj od ličnog ukusa.

Kad su ogromne razlike u pitanju, kao između Stana ili bilo kog nadprosečnog crtača i Ferija, postavljenje pitanja "ko je bolji" ima nekog bizarnog smisla samo na stripovi.com.

I nema tu nikakvog omalovažavanja.

Nađi mi deset profesionalnih hrvatskih ili deset srpskih crtača, koji se slažu da Feri bolji od Stana i ja priznajem da grešim.

I nema svačije mišljenje istu težinu. Sud o tome koliko neko vredi ne formiraju mase, nego poznavaoci. Mase mogu da negoduju, ali im ne vredi - u najboljem slučaju formiraju tzv masovni ukus.

Stana možemo da poredimo sa Topijem, Hogartom, Buscemom, Milacom, Rejmondom, Fosterom, Kanifom, Giraudom, Rosinskim, Romitom, Bilalom, Wrightsonom, Manarom, Maurovićem, Bekerom, Hermanom.

Ferija ne bi trebalo ni pominjati u tom društvu. On je/bi mogao pomenutima da čisti četkice, priprema papir, dodaje olovku i sl.

Edited by - alexts on 20/02/2011 22:22:14
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4537 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 20/02/2011 : 22:30:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
Hocete da kazete da u toj EU koja nema alternativu rade ljudi koji nemaju pojma svoj posao
Go to Top of Page
Page: of 517 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.67 seconds. Snitz Forums 2000