Author |
Topic |
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 21/02/2011 : 17:41:24
|
Meni je ovaj poll sranje... I baš me nervira. Ja nemam junaka koji me nervira i kojega nikad ne bih pročitao. Poll se mogao i bolje postaviti, recimo to, s nekakvim poštovanjem prema stripu i strip tradiciji. Ne mogu vjerovati da vam je zabavno pljuvanje po određenim junacima samo zato jer vam ne odgovara tema stripa, ili uopće niste (dovoljno) čitali serijal.
"Koji vas junak najvise nervira i zasto? Koga nikako ne citate, i ne biste nikad?" Tri različita pitanja, a samo jedan ponuđeni odogovor. Npr. volim pročitati Zagora, ali me ponekad znaju jako nervirati pojedini scenaristi. Mark i Blek nisu nešto, čak su mi i bezvezni (ipak je to serijal koji je započeo pred 50 godina), a znam ih pročitati, i to nerijetko.
Zagor je definitvno najomraženiji i najvoljeniji Bonelli lik na ovim prostorima. Jedni ga obožavaju, dok ga drugi ne vole jer predstavlja sve ono što oni ne vole (Bonelli)... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 21/02/2011 : 18:31:32
|
Marti Misterija najdosadniji strip na planeti. Smara, nije zanimljiv....i jos mnogo toga, radnja se jako sporo odvija |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 21/02/2011 : 19:03:57
|
Trenutno kontra stanje kaze da je Magicni najpopularniji junak. Jos niko ga nije opljuvo... ili ga ne znaju pa ne pljuju.
Uistinu mislim da na sajtu i nema nekih velikih negativnih kritika na njegov racun. Mozda na pad kvalitete kasnijih epizoda, ali toga ima skoro kod svakog junaka. ;)
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
grofica Varga
stripovi.com suradnik
Germany
1202 Posts
Member since 15/12/2009 |
Posted - 21/02/2011 : 19:22:26
|
Ja sam stavila neki koji nije na spisku a to je đil moran. Ajme Bože, kad vidim njega na konju kako prolazi između motora i auta... A opet nekako nije da ga mrzim. Od svih ovih ponuđenih mi jedino ne leže kit, miki, mark i blek ali mi je isto muka dati im glas jer sam ih voljela nekad. Kontrafan nisam nikome, u biti. Što da serem po nečemu a imam od svih ponuđenih barem jedan primjerak. |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 21/02/2011 : 19:25:10
|
quote: Originally posted by grofica Varga
Ja sam stavila neki koji nije na spisku a to je đil moran. Ajme Bože, kad vidim njega na konju kako prolazi između motora i auta... A opet nekako nije da ga mrzim. Od svih ovih ponuđenih mi jedino ne leže kit, miki, mark i blek ali mi je isto muka dati im glas jer sam ih voljela nekad. Kontrafan nisam nikome, u biti. Što da serem po nečemu a imam od svih ponuđenih barem jedan primjerak.
Ocigledno nisi gledala Junior Bonner sa Steve McQueenom Meni je Djil ql, ali ono, nije bas da se secem na njega. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
grofica Varga
stripovi.com suradnik
Germany
1202 Posts
Member since 15/12/2009 |
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6169 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
temporal_lobe
Starting Member
42 Posts
Member since 13/12/2010 |
Posted - 21/02/2011 : 20:48:16
|
quote: Originally posted by masni
Marti Misterija najdosadniji strip na planeti. Smara, nije zanimljiv....i jos mnogo toga, radnja se jako sporo odvija
Slažem se. Kad Martin počne pričati, nikako da stane. Pa ja bih, koji sam totalni antitalent za crtanje, mogao crtati taj strip - samo nacrtam jedan veeeeliki "speech bubble" i to je to. Iako, Martin mi nije toliko loš koliko je čisto dosadan.
Kao broj jedan bih stavio Nick Ridera zbog nevjerojatnih gluposti koje se pojavljuju u tom stripu (mačka koja baca odsječenu šaku po zraku...). Nije da mi ide na živce toliko, ali mislim da je stvarno loš. Od 5-6 epizoda koje sam čitao, samo jedna dobra. Kompilacija fora iz američkih murjačkih serija - Nick mi defiitivno nije ništa specijalno.
Mislim da sam pročitao jednu epizodu Bleka. Nije ostala u dobrom sjećanju.
Sad se sjetih - junak koji me definitivno najviše živcira je Hulk. Znam da nije Bonelli, ali eto. Velik, zelen, glup. Izbor iz vokabulara: "Hulk smash!!!". Lijepo što zna koristiti konjuktiv, ali tom stripu ni Van Hamme ni Alan Moore ili neki drugi genijalni scenarist ne bi mogao pomoći. |
Edited by - temporal_lobe on 21/02/2011 20:54:03 |
|
|
split85
Advanced Member
Croatia
8279 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
split85
Advanced Member
Croatia
8279 Posts
Member since 25/01/2010 |
Posted - 21/02/2011 : 20:57:45
|
quote: Originally posted by supermark
quote: Originally posted by acestroke
quote: Originally posted by split85
Dylan Dog
ace, stavi sve ove koji su glasovali za dylana na listu za odstrel, pa kad dodjes za mafest u hrv. sve ćemo ih posjetiti
interensatniji je Nick Raider od Dylana a Zagor da ne govorimo
|
Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985 |
|
|
jasa
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Member since 26/08/2005 |
Posted - 21/02/2011 : 21:09:04
|
Zagor - drugi najbolji i to radi perioda i priča iz prošlosti ( Nolitina zlatna era, SD, Afrika, Tonineli ), sve mi više pada u očimaa...
Blek - katastrofa, kapu skidam onome ko može čitati Bleka osim mlađih uzrasta, glasao sam za njega...
Mark - slično kao za Bleka, ali ipak malo iznad...
Kapetan Miki - pogledaj iznad...
Teks Viler - za mene najbolji Bonelijev strip junak, veliki broj genijalnih priča iz različitih perioda, trenutno stanje kvari dojam, ali opet nije to loše kao trenutni Zagor, a zna se pojaviti i pokoja dosta dobra priča...
Kit Teler - nisam ga puno čitao, od onog što jesam, mogu reći da varira od ekstra naivnih početnih priča do čitljivih i zanimljivih stvari u kasnijem periodu...
Marti Misterija - nisam pročitao pohvalan broj priča, ali na osnovu obrađenog zaključujem da je genijalan, čitao sma uglavnom priče s početka serijala...
Dilan Dog - prije ga nisam volio, ali vjerovatno nije nijedno dijete, kasnije mi je postao dobar, sad ima velike šanse da uzme Zagorovo mjesto:D
Ken Parker - vjerujem da valja, ali nisam čitao, možda poneku epizodu...
Magicni Vjetar - odlična stvar, zbog nedostatka financija nisam čitao nekoliko novijih knjiga, generalni dojam je više nego pozitivan, u samom vrhu Bonelija...
Mister No - meni jedan od najdražih serijala, starije priče su prosto za uživanje, novije variraju od učestalog smeća do poneke kvalitetne epizode...
Dampir - volim horor, pa sam zadovoljan pročitanim, ali nekako mi se čini da može i bolje...
Natan Never - nisam se ubio čitajući, ali opet ono što sam čitao je odlično, i kad tad ću se baciti na ovaj serijal...
Nik Rajder - nisam ljubitelj krimića, a niti sam imao prilike pročitati puno, solidno na dobro...
*dodatak iako nije Boneli* LL - izvanredno, nadam se da će neko oživjeti serijal... |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17042 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 21/02/2011 : 21:27:21
|
Antizagorovci su na ovom pollu izgleda došli na svoje... Ja glasao za Bleka...Volio sam ga prije 25 godina, kad ga sada uzmem čitati (iz čiste nostalgije) tih 70-ak stranica čitam po nekoliko dana, ubija koliko je naivan... |
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
Checee
Advanced Member
China
3004 Posts
Member since 17/11/2008 |
Posted - 22/02/2011 : 00:29:50
|
quote: Originally posted by pravedni
Dylan Dog - definitivno najveća glupost,odmah iza njega je Blek,pa Komandant Mark!
Čak ni čuveni prof. inz nije ispaljivao ovakve gluposti. Ustvari, prof.inz štavise i voli Dilana. Stavljati u isti koš Dilana Doga sa Blekom to moze samo trubač ili gočobija:
|
|
|
red cloud
Advanced Member
Serbia
3927 Posts
Member since 29/06/2009 |
|
skuby
Average Member
Croatia
764 Posts
Member since 06/02/2011 |
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 22/02/2011 : 10:47:03
|
Pa niko ne mrzi Zagora, jednostavno ne volimo čitati stripove u kojima je on glavni protagonist. I ne znam šta je više sa ljubiteljima Zagora da im toliko nije jasno zašto ga neko ne voli? Evo, ja ga ne volim zbog očajnih priča, nikakvog crteža Ferrija, nimalo humora (vrhunac humora u Zagoru je da Čiko priča kako je gladan, pada na dupe i govori Karamba i karambita dok ga onaj poštar ili ko zna ko već, ganja, a Zagor se u pozadini smije). |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40537 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 22/02/2011 : 12:08:07
|
quote: Originally posted by DeeCay Zagor je definitvno najomraženiji i najvoljeniji Bonelli lik na ovim prostorima. Jedni ga obožavaju, dok ga drugi ne vole jer predstavlja sve ono što oni ne vole (Bonelli)...
Kao Kristijano Ronaldo.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7327 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 22/02/2011 : 12:49:20
|
quote: Originally posted by DeeCay
Meni je ovaj poll sranje... I baš me nervira.
Slažem se. Pogotovo kad vidim toliko Nathanovih mrzitelja. Serijal ima najbolju priču, najbolje žene i što je najvažnije najveće sise.
Što hoćete više?? Jedini odgovor vidim da su to i mrzitelji SF-a općenito. |
|
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 22/02/2011 : 13:12:33
|
quote: Originally posted by swamp thing
Pa niko ne mrzi Zagora, jednostavno ne volimo čitati stripove u kojima je on glavni protagonist. I ne znam šta je više sa ljubiteljima Zagora da im toliko nije jasno zašto ga neko ne voli? Evo, ja ga ne volim zbog očajnih priča, nikakvog crteža Ferrija, nimalo humora (vrhunac humora u Zagoru je da Čiko priča kako je gladan, pada na dupe i govori Karamba i karambita dok ga onaj poštar ili ko zna ko već, ganja, a Zagor se u pozadini smije).
Odlican post, swamp thing ;) |
|
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 22/02/2011 : 13:39:46
|
Zagor, bio mi je sasvim dobar, ali sam ga prestao čitati zbog fanova s foruma koji veličaju autore kao neka božanstva i tvrde da je najbolji strip na svijetu i blablabla |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
|
|
red cloud
Advanced Member
Serbia
3927 Posts
Member since 29/06/2009 |
Posted - 22/02/2011 : 13:41:44
|
quote: Originally posted by swamp thing
Pa niko ne mrzi Zagora, jednostavno ne volimo čitati stripove u kojima je on glavni protagonist. I ne znam šta je više sa ljubiteljima Zagora da im toliko nije jasno zašto ga neko ne voli? Evo, ja ga ne volim zbog očajnih priča, nikakvog crteža Ferrija, nimalo humora (vrhunac humora u Zagoru je da Čiko priča kako je gladan, pada na dupe i govori Karamba i karambita dok ga onaj poštar ili ko zna ko već, ganja, a Zagor se u pozadini smije).
Ja sam ljubitelj Zagora, nebitno, ali da pomenem. Pazljivo procitah ovaj topic, ali osim Sawitcha koji je u jednom trenutku konstatovao najvise hejtera na racun Zagora, niko nije rekao da mu nije jasno kako neko ne voli Zagora. O obrazlozenju zasto ne volis Zagora, ovog puta ne bih...
|
Nasilje u Darkvudu |
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
Posted - 22/02/2011 : 13:43:00
|
Za ljubav ili mrznju nije potreban razlog. Ovde se gospodo radi o necemu drugom - klasicnoj hipokriziji! |
Jel to štos iz Minhena? |
|
|
Topic |
|