forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Umjetnost
 Knjige & co (popis recenzija u prvom postu)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 249

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 17/02/2011 : 21:13:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vope

A ja sam na svojevrsnom "Asimovljevom hodočašću" - kako sam u svojoj burnoj čitalačkoj mladosti zbrda-zdola hodio
Asimovljevim univerzumom odlučio sam kad skupim sve knjige po sledećem rasporedu da sve to natenane pročitam kako treba:

quote:
The Complete Robot (1982)or I, Robot (1950)

ovo sam kupio, i gulio, gulio....i stao negde na pola, nije me vise vuklo pusticu da prodje vremena, mozda nisam bio u fazonu....

quote:
Caves of Steel (1954)
The Naked Sun (1957)
The Robots of Dawn (1983)
Robots and Empire (1985)

Strasno dobre stvari, i zanimljivo je kako su sve knjige napisane na isti fazon (prve tri narocito), a ne dosadjuju ti, nemas taj osecaj ponavljanja i vec vidjenog.
ili mozda i imas? ali je majstor to tako dobro napisao, da samo zelis jos? ;) zapravo, njemu je urednik predlozio da fura dalje taj fazon, jer citaoci vole :) (akcenat na "detektivski roman")

quote:
The Stars, Like Dust (1951)
The Currents of Space (1952)
Pebble in the Sky (1950)

ovo je skoro izaslo na engleskom, novo izdanje neko, koje ne mogu da se nakanim da nabavim jer je skuplje u odnosu na zaduzbine i robote
ali, sad kako sam ogulio sve sto imam od SF na polici, moracu da kupim, iovako mi nedostaje Asimov :)

http://www.amazon.com/gp/product/0765319136/ref=pd_lpo_k2_dp_sr_1?pf_rd_p=1278548962&pf_rd_s=lpo-top-stripe-1&pf_rd_t=201&pf_rd_i=0553293427&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=1TFHNP5J1BDXBF4ZV4DE (na primer)

quote:
Prelude to Foundation (1988)
Foundations Fear (1997) - Gregory BenfordForward the Foundation (1993)
Foundation and Chaos (1998) - Greg Bear
Foundations Triumph (1999) - David Brin

a zatim cu i ove, mislim da ce mi biti lakse, jer mi je u celom ovom nepreglednom kontinuumu, Zaduzbina slaba tacka :)))
(ne znam da li cu da citam ove knjige drugih autora; misilm da cu se najpre posvetiti drugim delima, pa cu eventually u nekom zaletu preci i ovo, cisto da vidim kako funkcionise)

quote:
Foundation (1951)
Foundation and Empire (1952)
Second Foundation (1953)
Foundation's Edge (1982)
Foundation and Earth (1986)

makes you cry to sto nije isao jos dalje

jeste da mi je "Zaduzbina" ultimate od svih ovih, ali stvarno je svaka knjiga sjajna!!!!!!!
(ja sam od njih poceo, pa sam onda krenuo od robota :D dakle, kad procitam Foundation prequels, zatvoricu krug! :D :starwarssindrom: )

(kako te mrzim sto imas ova domaca izdanja )

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 17/02/2011 : 21:22:12  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl

Ja se zaista ne mogu u potpunosti složiti sa Mlađom po osjetljivom pitanju lektira, premda imamo zajedničkih mišljenja.

Kao prvo, zašto bi se popularne, beletrističke ili među omladinom opšte poznate knjige uopšte stavljale u obavezno štivo? Te knjige će biti pročitane u većini slučajeva, od strane onih koje vole da čitaju i čitaće (mada takvih ima malo u mojoj generaciji, to be honest). Mislim da svako dijelo treba da prođe određen sud vremena, koji u konačnici i jeste najpouzdanije mjerilo koje imamo, ako u književnosti uopšte možemo govoriti o bilo kakvim "mjerilima". Naravno da svaki žanr treba imati svoje predstavnike - ali one koji su već odavno uspostavljeni kao neoborive veličine. Znači, za horor i fantaziju Lavkraft i Grin, dok na Kinga i ostale možemo još malo sačekati, kažem bez želje da potcjenjujem njegova dijela. Treba da proučavamo klasiku, jer je impuls koji nas može pokrenuti na to praktično nepostojeć u svakodnevnom životu. Mene je za klasiku ozbiljnije zainteresovao tek sjajni profesor teorije književnosti - i to upravo preko "Poslanice Pizonima", "Države", "Dekamerona"... Teško da bih se dotakao tih knjiga da me neko ne pogura, ne? A bila bi velika šteta ne pročitati ih. Sada su u osnovnoj školi uveli Harija Potera kao lektiru! Pa na šta to liči, molim vas? Možda, ustinu, neke knjige iz programa nisu na našem nivou, ali se mi trebamo oplemeniti i popeti što bliže njima, a ne da se one apsurdno nisko spuštaju radi nas!

Svakako, postoje određeni dijelovi gradiva koji su preopširni, ili meni lično nezanimljivi. Kod nas je, recimo, (pre)veliki prostor posvećen srpskim romantičarskim pjesnicima, ili je u program stavljen Stevan Mitrov Ljubiša, koji se uopšte ne izdvaja po literarnoj vrijednosti, već po predanosti kojom je krstario Paštrovićima i bilježio njihova predanja. Pa, može se reći i da je "Smrt Smail-age Čengića" prilično precijenjen i preobrađen ep.

I tako... Ja bih lično volio da postoji i neki izborni predmet, ili sekcija, koji se bave i filmovima. To bi bilo sjajno, jer je većina mojih vršnjaka tek površno upoznata sa kinematografijom, prateći samo najnovije hit filmove... Uopšte, filmovi su jako potcijenjen kulturni segment u našim školama. A nije da nemaju šta da ponude ili pouče.

"Krstarica Potemkin", "Veliki Diktator", "Ivan Grozni", "Boj na Kosovu" - eh, to su stvari koje ljudima približuju istoriju i od nje stvaraju toliko više "od mrtvog slova na papiru"... Kako bi lijepo bilo...

Nitko nije rekao da bi se "Popularne, beletrističke ili među omladinom opšte poznate knjige" uopće trebale stavljati među lektire, makar ako je riječ o djelu koje je nedvojbeno kvalitetno mislim da ne igra ulogu da li je popularno ili ne - ono treba biti stavljeno u popis. Ali, iskreno, ni jedno mi takvo djelo sada ne pada na pamet. Uglavnom, ono što je trenutno popularno, poput Sumrak sage, nije dovoljno kvalitetno za stavljanje u lektiru i o tome nema govora. Sve ovo što sam naveo je možda "popularno", ali samo među uskim krugom ljudi. Pojam "popularnog" se ovdje svodi na to da li je većina od tog uskog kruga ljudi nešto pročitala ili ne. Koliko je tvojih vršnjaka u Crnoj Gori pročitalo bilo što od Clarkea? Stotinu? Dvije stotine? Pedeset? Koliko je srednjoškolaca u Hrvatskoj to pročitalo? Svakako ne dovoljno da se te knjige proglase popularnim.
Nadalje, nitko ni ne osporava da svaki žanr treba imati svoje predstavnike i ja se u potpunosti slažem sa izborom žanrova za lektiru. Problem je u djelima koja predstavljaju te žanrove. Tu se može naći podosta zamjerki. Također, djela koja su dobra u lektiri prečesto ne mogu biti do kraja shvaćena od strane čitatelja jer oni nemaju još dovoljno životnog iskustva da protresu sve njihove kvalitete. Ali to ni nije loše. Kada se ponovo pročitaju reći će se"Eh kako kad sam bio mlađi pola od ovoga nisam kužio": Mnoge knjige sazriju u našim glavama tek nakon određenog vremena. Zločin i kazna kako ju ti vidiš nije ista kao što ju vidi netko tko je prošao ponešto više životnog puta. Znaš ono kad ti stari govori:"E da su mi tvoje godine i ova pamet" a ti misliš "Daj stari ne kenjaj" - e u pravu je, budeš to skužio kad - tad:))
U svakom slučaju, nikako nisam za spuštanje kriterijuma i za izbacivanje žanrova - svi žanrovi koji su i sada zastupljeni trebaju tu i ostati, samo sa drukčijim predstavnicima, a pojedini žanrovi se svakako trebaju pojaviti u lektirama.

Ima dosta pisaca koji bi ih sjajno predstavili.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 17/02/2011 : 21:23:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
osim ljubica :))

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 17/02/2011 : 21:29:49  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Tako je:))
Treba i erotiku uvesti. Hc brojeve "Erotike" po deset epizoda u izdanju, odmah u lektire:))

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 17/02/2011 : 22:14:29  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote
Ja zavrsio pre nekoliko dana i Uspon Endimiona,progutao sam zadnjih 200 stranica iako neke stvari nisu ispale po mom ukusu.
Kao i Lordu u pocetku sam imao velikih problema da shvatim neke stvari pogotovo sto mi je ovo bila prva SF-a saga ali kako su se knjige redjale i kako se priblizavao kraj dobar deo stvari mi je posto jasan.
Od ove cetiri knjige najbolja mi je Pad Hiperiona iaok mi je u pocetku bio jako dosadan kraj je fonomenalan.

Moje sledece knjige jesu od Roberta Dzordana Tocak Vremena.Nastavljam gde sam stao kod sedme kjige Krune Maceva.

Nisi se okrenula, zato nisi videla
igrale su sene.
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12800 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 18/02/2011 : 09:30:10  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

quote:
Originally posted by Lord Vader89

sta ti je za ime Boga skrivila Madam Bovari :D :D :D :D

Ne volim ljubiće:))

Ni ja.

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 18/02/2011 : 14:42:55  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

ovo sam kupio, i gulio, gulio....i stao negde na pola, nije me vise vuklo pusticu da prodje vremena, mozda nisam bio u fazonu....

Istina je da je prva polovina knjige dosadnjikava ali je zadnji dio dosta zanimljiv, naročito priče sa Suzan Kalvin. Generalno gledano priče su hronološki poslagane tako da se može pratiti razvoj robotike i hipersvemirskih putovanja. Holly source...

...
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 18/02/2011 : 14:46:47  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
Mlađo proćiće oni silni popusti u Nakladi, ne bi bilo loše da prošetaš guzove do knjižare. Viđu ja da si dosta povukao na staru...

...
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 18/02/2011 : 18:12:46  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Sutra 100%

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 18/02/2011 : 19:11:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote

quote:
quote:

Hehe... Ovo je bila prva Isakova knjiga koju sam pročitao, i, ako se dobro sjećate, nakon čitanja tvrdio sam da je on osrednji pisac! O, Bože... A onda je uslijedio roman "Caves of Steel", pa još bolji "The Naked Sun" i fenomenalni "Kraj Vječnosti"... I još mnogo knjiga.
U svakom slučaju, u drugoj polovini knjige imaš nekoliko priča koje se izdvajaju. Jedna je, ako me pamćenje ne vara, "Pozitronski čovjek", koja je kasnije prerađena u roman, a druga koja iskače je "...That Thou Art Mindful of Him". Zajedno predstavljaju svojevrsnu viziju dva alternativna puta kojima mogu poći odnosi čovječanstva i robota, od kojih jedan priziva naše najdublje strahove o dominaciji drugih vrsta, a drugi na vrlo dirljiv način uzdiže robote do stupnja ljudskosti/smrtnosti kao najviše moralne vrijednosti.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 19/02/2011 : 21:35:58  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote

Postoje određene predrasude koje je teško ukloniti, između ostalog i zbog toga što su istinite. Npr. očekivati od manekenke dubokoumno raspravljanje o metafizici, mogućnostima besklasnog ustrojstva društva ili o Asimovljevim djelima i nije nešto što biste mislili da je moguće. Naravno, ne treba biti isključiv, ali očekivati da većina tih ljepotica o tome nema pojma i nije nerealno. A što je sa fotografima koji se nalaze u tom poslu? Ime Damira Hoyke redovito se moglo vidjeti na revijama, emisijama o ljepoti, stylingu i sličnim stvarima koje jedino ugledam kad krajičkom oka prolazim pored televizora dok moja bolja polovica to gleda. Čovjek izgledom, stilom života i zanimanjem nikada nije privlačio pozornost kao netko tko bi mogao napisati SF roman. Eh eto, ključno je ono "većina" kad kategorizirate. Većina, a ne svi...
Knjiga je loša. Ali ne zato što Hoyka nije čovjek koji nema zanimljive ideje ili što ne razumije o čemu piše, baš naprotiv, nego jednostavno što te ideje ne može spisateljski izraziti na kvalitetan način. Hoyka kroz knjigu daje interesantne vidove razmišljanja o umjetnoj inteligenciji i njenom položaju u našem svijetu budućnosti, probleme koje nam nameće virtualizacija, kao i neke nove ideje i vizije besklasnog društva ali sve je to ukomponirano u poprilično loš narativni tok. Radnja odiše banalnostima, sama interakcija likova je donekle dobro razrađena al i tu Hoyka dosta često gubi nit, a logički nizovi su ponegdje toliko banalni da postaju smiješni. Sama ideja Xaviine evolucije već je dosta puta bila obrađena ali ovo je definitivno najbanalniji način na koji se jedan Android pretvara u čovjeka ("Ubacit ću joj u memoriju dosta knjiga iz književnosti, možda ju to preoblikuje". Yeah, right, možeš mislit)makar je zanimljiva ideja da Xavia, kada jednom stekne čovječji smisao za osjećaje, prestaje slušati tri zakona robotike. Kraj je tako - tako, malo bolji od ostatka knjige ali ništa specijalno.
Mučio sam se skoro mjesec dana s ovom knjigom. Nikako da je dovršim. Sve u svemu, Hoyka ima neke stvarno kvalitetne ideje ali treba još puno vježbati stilski izražaj istih.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12800 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 26/02/2011 : 08:42:59  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Knjiga je loša. Ali ne zato što Hoyka nije čovjek koji nema zanimljive ideje ili što ne razumije o čemu piše, baš naprotiv, nego jednostavno što te ideje ne može spisateljski izraziti na kvalitetan način.

Baš sam se dva tjedna prije ovoga pitao da li zna Mladjo da je Hoyka napisao sci-fi knjigu? I da li zna da tko uopšte je Hoyka?

Dobio sam oba odgovora.

Edited by - panzer on 26/02/2011 09:14:41
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 26/02/2011 : 12:46:33  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by panzer

quote:

Knjiga je loša. Ali ne zato što Hoyka nije čovjek koji nema zanimljive ideje ili što ne razumije o čemu piše, baš naprotiv, nego jednostavno što te ideje ne može spisateljski izraziti na kvalitetan način.

Baš sam se dva tjedna prije ovoga pitao da li zna Mladjo da je Hoyka napisao sci-fi knjigu? I da li zna da tko uopšte je Hoyka?

Dobio sam oba odgovora.

Ma nek se on drži manekenki, ovo mu ne ide

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 26/02/2011 : 13:16:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Knjiga o dzungli je odlicna. Tko kaze da je to citao u osnovnoj skoli isto mu je kao da ju nije citao. Slucajno sam procitao prvi dio prije nekih godinu dvije i ostao paf. Neke knjige se stvarno guraju djeci prerano.

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 26/02/2011 : 13:30:26  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
da, činjenica je da klinci i omladina neke knjige čitaju prerano.
A opet, bolje prerano nego nikada...

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41195 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 26/02/2011 : 14:00:44  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Sad srce na mestu?

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 26/02/2011 : 14:20:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da, a najgluplja stvar mi je kad dodjes u srednju skolu, i onda te nakrcaju Ilijadom, Odisejeom i Antigonom. Normalno je da odlucis da ces u zivotu citati sve samo ne lektiru.

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 26/02/2011 : 14:32:12  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 26/02/2011 : 14:47:20  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Ufff, ovo zgleda dobro. Nisam čitao, kakvo je?

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 26/02/2011 : 14:53:47  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

quote:

Da, a najgluplja stvar mi je kad dodjes u srednju skolu, i onda te nakrcaju Ilijadom, Odisejeom i Antigonom. Normalno je da odlucis da ces u zivotu citati sve samo ne lektiru.

Tak je, da:))

Mislim di ćeš u trećem srednje shvatit npr. Zločin i kaznu? Mislim ,naravno da će mnogi razumijeti tu knjigu, i da će im biti dobra ali da bi se to shvatilo kak treba ipak mora proći određeno vrijeme da čovjek stekne životno iskustvao. Baš sam pričao sa frendom na sličnu temu: on je veliki ljubitelj Azre. pa vele kako je sa 15 godina bio lud za tom grupom i kako je mislio da je skužio cijeli svijet kroz te tekstove ali da je sad sa 30 tek skužio da tad pojma nije imao o čemu ovaj pjeva:))

Dobro, ja baš nisam veliki ljubitelj te grupe ali može se povući paralela sa mnogo drugih pisaca/pjevača/umjetnika,

Ali velim, bolje da čitaju tad nego nikad:))

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13532 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 26/02/2011 : 15:04:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Ne kapiram što ste zaključali sawitchevu temu? Zilion bezveznih tema na forumu, a smeta kad se otvori tema "Šta trenutno čitate"
Eno, neko otvorio temu jer je Ronaldo otišao u penziju, a tema o fudbalu koliko oćeš Naravno, nije zaključano..

Inače, recke knjiga koje pročitam ne volim da pišem, iako volim da pročitam ponekad nečiju. A da ostavljam samo naslovnice knjiga koje čitam je bezveze. Zato bi bilo ok da postoji posebna tema..
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41195 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 26/02/2011 : 15:49:52  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Imrahil

Ne kapiram što ste zaključali sawitchevu temu? Zilion bezveznih tema na forumu, a smeta kad se otvori tema "Šta trenutno čitate"
Eno, neko otvorio temu jer je Ronaldo otišao u penziju, a tema o fudbalu koliko oćeš Naravno, nije zaključano..

Ma opustencija.. Sad je nasem Mladji moderatoru srce na mestu...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26045 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 26/02/2011 : 18:50:44  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ma nije strašno, i ja sam svojevremeno otvorio sličnu temu, pa sam morao da je zaključam. A meni su SF knjige bezveze. Svakom svoje, ali mi se ovde ne da da prebiram i tražim onih 5% diskusija o ne-sf knjigama...

Ali preživeo sam ;-).

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12800 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 26/02/2011 : 19:24:46  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Sad je nasem Mladji moderatoru srce na mestu...

Da, na desni strani.

Ima on još jedno uz jetru, ali nemoj nikom da kažeš pa da ga ne odvedu na pretraživanja (svemirac pa to) ...

Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12800 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 26/02/2011 : 19:27:32  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Imrahil

Inače, recke knjiga koje pročitam ne volim da pišem ...

Pa ne volim ni ja - jer ne znam da jih pišem. Ionako jih samo mladjo pročita da se malo nasmije zbog mojeg lošeg hrvatskog, ali to ne znači da ču prestati. Pa netko mora i to da radi ...

Edited by - panzer on 26/02/2011 19:28:42
Go to Top of Page
Page: of 249 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.54 seconds. Snitz Forums 2000