Author |
Topic |
Felagund
Average Member
Croatia
872 Posts
Member since 01/10/2010 |
|
Felagund
Average Member
Croatia
872 Posts
Posted - 07/03/2011 : 15:23:39
|
I da grofice, sto imas protiv emisije Na rubu znanosti? Meni je to super emisija, jer pruza drukciji pogled na hrpetinu zanimljivih stvari (naravno ima i tu stvari poput ljudi-gustera iz cetvrte dimenzije), al ak zanemarimo takve stvari ima stvarno korisnih i dobrih stvari. Naravno to sad ne znaci da moras odmah u sve to vjerovati, ali svakako moze biti zanimljivo za pogledatii za razmisliti o nekim stvarima.
P.S. Isprike za offtopic, ne volim to raditi, al zanima me odgovor:P
EDIT: Skuzih sad kolko mi post glupo zvuci sa dvijesto puta ponovljenom rjeci "stvari", al ajde, nek stoji tako. |
Sve je relativno (E = mc^2) |
Edited by - Felagund on 07/03/2011 15:27:13 |
|
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4353 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 07/03/2011 : 15:43:49
|
quote: Originally posted by Felagund
Jel to znaci da je izasla epizoda?
U četvratk zvanično, ali verovatno će već sutra biti u Trafikama. |
|
|
Felagund
Average Member
Croatia
872 Posts
Posted - 07/03/2011 : 15:53:30
|
quote: Originally posted by dessa
Jel to znaci da je izasla epizoda?
U četvratk zvanično, ali verovatno će već sutra biti u Trafikama.
A jel zna netko kad bi moglo stic do Libellusa? |
|
|
Checee
Advanced Member
China
3004 Posts
Member since 17/11/2008 |
Posted - 07/03/2011 : 19:48:45
|
A jel zna netko kad bi moglo stic do Libellusa?
U stvari, stvari stoje tako, da u stvari ovo sto ti pisem je u stvari off, ako cemo iskreno da posmatramo sa gledista realnih stvari ... Ali stvari stoje tako, to jest su takve stvari, da ja u stvari ne znam kad ce to zapravo u libellus... U stvari ja lupam gluposti, ali stvari su takve da mi sad palo na pamet da sam u stvari hteo reci da ce "lift" i na futirinim kiosccima vec u sredu najkasnuije stici u stvari... |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 07/03/2011 : 20:01:42
|
Stiglo u BGD trafike, kupljeno, izgleda odlicno, otisak ful, na kraju ima lep tekstualni/graficki dodatak, i najavljen Marti br. 16 za sledecu nedelju ! |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
Felagund
Average Member
Croatia
872 Posts
Posted - 07/03/2011 : 20:42:43
|
quote: Originally posted by Checee
A jel zna netko kad bi moglo stic do Libellusa?
U stvari, stvari stoje tako, da u stvari ovo sto ti pisem je u stvari off, ako cemo iskreno da posmatramo sa gledista realnih stvari ... Ali stvari stoje tako, to jest su takve stvari, da ja u stvari ne znam kad ce to zapravo u libellus... U stvari ja lupam gluposti, ali stvari su takve da mi sad palo na pamet da sam u stvari hteo reci da ce "lift" i na futirinim kiosccima vec u sredu najkasnuije stici u stvari...
Nice, nice, ljepo me napravi budalom
EDIT: Ali ja sam dobar i sve ti oprastam |
Edited by - Felagund on 07/03/2011 21:49:06 |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 08/03/2011 : 01:27:36
|
Procitao.
Crtez - fantastican. Bas kao i otisak. Neverovatno kako VC uvek ima bolji otisak u boji :D :D
Prica - no comment. Sclavi opet channeluje Davida Lyncha u sebi, pravi zavrzlame iz kojih ne ume da izadje, nabija deus ex machina finale. Pretenciozan pokusaj "dubine", po obicaju, dovodi do nekoherentnosti i rastrzane fabule koja strukturalno podseca na tako neki Lost Highway od gorenavedenog. Nazalost (srecu?), mozak mi odavno ne fercera na Sclavijevoj frekvenciji, kada je ovaj steluje na "highbrow mindfuck".
Mnogo sam ga vise voleo kad je kopirao omiljene horor filmove. Otkako je umislio da je vrhunski autor psihodelije, ode sve u pizdu materinu. Retire & stay that way. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
|
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 08/03/2011 : 02:52:18
|
To je bitno, zaista odrade u boji besprekorno dobro. Kad razmislim, i ja sam ovo citao pre jedno godinu i jace u skenu, ali svaka dalja diskusija/impresije/analize i moguci elaborati su gotovo pa nepotrebni, posle one Marcelove doktorske disertacije "Lifta za pakao". Slagali se ne slagali, mislili ne mislili, moze da se ide sa tim u nedogled. Najvise me interesuje taj tekstualni-graficki dodatak. Sto se Brindizija tice, mislim da je ovde dao pravi maksimum. A da je ovo bio bas poslednji Sklavijev "kraj" Dilana Doga, nisam siguran..bili su kao i "Lov na vestice", "Poslednji covek na zemlji", "Projekt"...pa je opet dosao da zada jos koji udarac... Dobro je Sclavi, vratice se on makar jos jednom, a sa kakvom pameti pitanje je? |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 08/03/2011 : 09:34:20
|
Mozda sam bio preostar, medjutim, stvarno slabo tolerisem kada Dylan samog sebe shvati preozbiljno i zadje u neke tripove. Lov na vestice i Poslednji covek su bile epizode kojima su mogao da uhvatis i glavu i rep, sa ovime to nije slucaj, bas kao ni sa, npr., Ukronijom i Ubicom medju nama. Ispade Marti ubedljivo najbolji Sclavi u dugo, dugo, dugo vremena. |
|
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4338 Posts
Member since 11/09/2006 |
Posted - 08/03/2011 : 10:54:04
|
procitao....otisak odlican i ceo strip mi izgleda sjajno..epizoda..hm...vec vidjene sclavijeve igrarije...ali dobro..ima i dobrih momenata |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 08/03/2011 : 11:19:12
|
Ostaje uteha da najava za sledecu epizodu deluje obecavajuce. |
|
|
kasper
Advanced Member
10878 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 08/03/2011 : 23:35:53
|
Texonea treba ukinuti. Prvo su pre nekoliko godina maznuli de Anđelisa iz Natanovog stafa baš u vreme Rata s orbitalnim stanicama, pa nije mogao u potpunosti samo on da ga nacrta... a sad su, priča se, oteli Karnevalea, tako da ona njegova "svemirska" epizoda po Rekioneovom scenariju neće biti skoro gotova. Grehota.
Doduše, uzeli su i Fregjerija za jedan broj, tako da je to okej... ;) |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9391 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 08/03/2011 : 23:46:16
|
quote: Originally posted by Djole
Texonea treba ukinuti. Prvo su pre nekoliko godina maznuli de Anđelisa iz Natanovog stafa baš u vreme Rata s orbitalnim stanicama, pa nije mogao u potpunosti samo on da ga nacrta... a sad su, priča se, oteli Karnevalea, tako da ona njegova "svemirska" epizoda po Rekioneovom scenariju neće biti skoro gotova. Grehota.
Doduše, uzeli su i Fregjerija za jedan broj, tako da je to okej... ;)
da samo što će to Freghieri napraviti u pauzi za ručak a Carnevaleu će to uzet dosta vremena. Plus sad će još radit i naslovnice one nove mini-serije.... |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
kleOpatra
Starting Member
75 Posts
Member since 08/06/2010 |
Posted - 09/03/2011 : 10:26:30
|
Danas i ja kupila Lift za pakao. Izvanredno odradjen strip u tehnickom smislu. Veseli cetvrtak odradi ta stripove u boji daleko uspesnije nego ova klasicna izdanja. Ne znam nista o 'liftu'.. Da li je ovo zaista poslednja Sklavijeva epizoda?
|
|
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4353 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 09/03/2011 : 10:37:54
|
Da, posledanj koju je napisao, za sada. Ovo "za sada" je zato što se već jednom opraštao od Dilana, sa originalnim broje 176 - "Projekat" (objavio Ludens), pa se kasnije ipak vratio sa još nekoliko epizoda. Ko zna |
|
|
morrison
Advanced Member
Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
Posted - 09/03/2011 : 19:30:26
|
quote: Originally posted by docA
To je bitno, zaista odrade u boji besprekorno dobro. Kad razmislim, i ja sam ovo citao pre jedno godinu i jace u skenu, ali svaka dalja diskusija/impresije/analize i moguci elaborati su gotovo pa nepotrebni, posle one Marcelove doktorske disertacije "Lifta za pakao". Slagali se ne slagali, mislili ne mislili, moze da se ide sa tim u nedogled. Najvise me interesuje taj tekstualni-graficki dodatak. Sto se Brindizija tice, mislim da je ovde dao pravi maksimum. A da je ovo bio bas poslednji Sklavijev "kraj" Dilana Doga, nisam siguran..bili su kao i "Lov na vestice", "Poslednji covek na zemlji", "Projekt"...pa je opet dosao da zada jos koji udarac... Dobro je Sclavi, vratice se on makar jos jednom, a sa kakvom pameti pitanje je?
Dodatak je manje/vise sazetak toga. Zaista, tesko da se ima nesto dodati...
Inace, zanimljivo je da u poslednje 4 Sklavijeve epizode imamo: - Dilanovu hipoteticku smrt u paralelnoj dimenziji (Ukronija) - Dovodjenje u pitanje njegovog postojanja (Ubica je medju nama) - Najavu oprastanja od Dilana (Marti) - Multiverzumski smrt, sud, kaznu...(Lift za pakao)
Sklavi kao da je resio da ostavi svoje 'cedo' bez ikakve nade, bez svetla na kraju tunela,... Zelim da verujem da ovo ipak nije poslednja Ticijanova rec, mislim da je Dilan zasluzio bar jedan vedriji 'kraj'.
|
There ain't no grave gonna hold my body down. |
|
|
simastrahota73
New Member
Serbia
138 Posts
Member since 14/11/2010 |
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 10/03/2011 : 09:37:58
|
quote: Originally posted by morrison Zelim da verujem da ovo ipak nije poslednja Ticijanova rec, mislim da je Dilan zasluzio bar jedan vedriji 'kraj'.
Ako bi da napise jos po kojeg Martija, dobro je dosao. Ali, epizode kao sto su Ukronija, Ubica, Lift za pakao su klasicno vredjanje inteligencije publike. Nisam lud za tim vidom scenaristicke manipulacije.
Oprosteno mu je jedino ako je poceo da se zajebava k'o Dali i Picasso, da napise sta mu god padne napamet i ceka prvog "kriticara" da ga proglasi cudom i genijem. Ali, sto se mene tice, car je odavno go.
Epizoda "Nepozeljni gost" (VC24) je uspesniji primer "sklavistike" od sveg ovog sto nam se sada plasira pod "Sclavi" firmom. |
|
|
desolator5
Starting Member
91 Posts
Member since 06/07/2009 |
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |