forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Družina Dardaneli (System Comics)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 14

Pusti
Starting Member

Serbia
80 Posts

Member since 20/10/2008

Posted - 08/03/2011 : 00:53:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Pusti a Private Message  Reply with Quote
O.K.(sladak si kad se živciraš).
Puštam.
Go to Top of Page

poison
New Member

144 Posts

Member since 15/08/2010

Posted - 08/03/2011 : 01:09:01  Show Profile Show Extended Profile  Send poison a Private Message  Reply with Quote
Nije ni meni nista strasno sto je bagi napisao
jel ovo onaj sava iz leptirice? ako jest ja ovo nesmem citat
zbog njega sam bio sed vec sa deset godina
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 08/03/2011 : 01:19:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Bas taj.
Go to Top of Page

poison
New Member

144 Posts

Member since 15/08/2010

Posted - 08/03/2011 : 01:23:39  Show Profile Show Extended Profile  Send poison a Private Message  Reply with Quote
U jebote
zamalo da se userem od straha
veceras spavam sa upaljenim svetlom
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 08/03/2011 : 01:47:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
Ja sam oduševljen što se o nekom domaćem stripu priča već tri stranice, kao da je, ne znam, neki normalan ...

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8019 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 08/03/2011 : 02:08:37  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Uticaj Corrado Roia na crtača Družine Dardaneli je ipak mnogo manji nego uticaj Kena Balda Na Roia.

Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 08/03/2011 : 02:23:26  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
Utjecaj je pozitivna stvar i od njega se ne može pobjeći.Utjecaj se može nadograditi i dodavanjem nekih finti razviti vlastiti stil.Ne treba niti može ko izmišljati toplu vodu jer je već davno izmišljena kao i uostalom sve u crtanju.Tako je i Roi postao kao i Ken Bald prije njega ali utjecaj je jedno a precrtavanje i kopiranje drugo.Ma ljudi,pogledajte još jednom onog Savu i ne recite da ga niste vidjeli u istoj odjeći i pozi negdje u Dilanu? To mi baš ide na živce pogotovo što autor ima dozu originalnosti koju je po meni ukenjao sa nepotrebnim precrtavanjem.Nisam kompetentan niti izbliza za kritiku i izvinite ako sam naporan ali to me stvarno smeta u ovom stripu.To i bezočno neoriginalna ideja.

Wtf?
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 08/03/2011 : 02:24:35  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Evo jos jedan primer:

Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 08/03/2011 : 02:27:17  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
@ doca:

Laku noć

Wtf?
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 08/03/2011 : 08:33:50  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
"Družina Dardaneli" zaista pleni svojim crtežom, ali se pomalo zapostavlja scenario u ovom forumskim ćaskanjima (hm, što je donekle i razumljivo, s obzirom da je strip tek od juče u prodaji:).

Strip je neverovatno simpatičan, iako je moja glavna zamerka ta što serijal na izlazi na mesečnoj bazi kao Bonelijevi stripovi. ;) Navikli nas ovi inostrani stripovi na kontinuitet i sapunicu, a ovde ima potencijala za to samo tako. Nadam se da će prodaja biti zadovoljavajuća, pa da će u doglednoj budućnosti uslediti nastavci.

Thumbs up, Pavle i Dragane! :)
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4678 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 08/03/2011 : 10:09:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
Ne mogu da docekam svoj primerak!Svaka cast na ideji!Svaka cast na crtezu!Jos od kad sam na sajmu video u najavama ko je sve tu u ekipi(namrgodjeni Sava,Karadjoz sa velikim mitraljezom,izazovna Kostana,Vronski I... )poceo sam groznicavo da razmisljam o ovom REMEK-DELU!
Jedva cekam!
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 08/03/2011 : 10:21:16  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Intervju sa scenaristom Pavlom Zelićem:

http://www.creativeartmagazine.rs/Upoznajte%20Pavla%20Zelica.html
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25304 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 08/03/2011 : 12:35:04  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Meni ovo izgleda odlično. Crtež je dobar, za naše podneblje pravo osveženje, uprkos "optužbama" da liči na Roia.
Priča je dobro zamišljena, ne znam kakve su mane da liči na LOEG? I kao Moore je bio originalan? Mislim da ima ljudi koji bi kad Moore prdne rekli da je to uradio na način kao niko pre i da je udario temelje revoluciji u toj oblasti...

Ja ovo kupujem, a vi kako hoćete. Strip je treš, ali dobar treš, čitao sam i veće provale koje slove za neka genijalna dela.

Thumbs up!

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12922 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 08/03/2011 : 20:15:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Priča je dobro zamišljena, ne znam kakve su mane da liči na LOEG? I kao Moore je bio originalan? Mislim da ima ljudi koji bi kad Moore prdne rekli da je to uradio na način kao niko pre i da je udario temelje revoluciji u toj oblasti...

Pa, očito je Moore bio dovoljno originalan kada je njegovo djelo poslužilo kao direktna inspiracija autorima Družine Dardaneli.

Iskreno, Družina Dardaneli se valjda može činiti originalna ako nisi nikad čitao LOEG.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

drakulloni
Senior Member

1317 Posts

Member since 25/09/2009

Posted - 08/03/2011 : 20:44:59  Show Profile Show Extended Profile  Send drakulloni a Private Message  Reply with Quote
Ovo je strip koji apsolutno treba podržati,kao i bilo koje drugo domaće ostvarenje. To što u pojedinim segmentima ima sličnosti sa italijanima ili amerima može da predstavlja samo veliki plus. Tako će se brže stići do formule za kvalitetan domaći komercijalni strip, koji će publika kod nas prihvatiti poput, do sada,nenadmašnih bonelijevih junaka.

Više o stripu kada zavirim u oblačiće

Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek.
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 08/03/2011 : 21:04:45  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
Strip "Družina Dardaneli" predstavlja pravo osveženje na domaćoj strip-sceni i bezrezervno ga treba podržati. Ovo ću svakako uzeti - solidan crte,zanimljiv scenario i prava ideja. Voleo bih da vidim kako će se priča dalje razvijati i da uskoro izadje sledeći nastavak. Našem vrsnom strip teoretičaru Bagiju zahvaljujem na njegovim dragocenim zapažanjima. Nama sirotanima su se tek sada otvorile oči...O, hvala ti,heroju olimpijskih strip visina. Mi smrtnici smo ti večito zahvalni...Lepo spavaj,legendo!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40301 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 08/03/2011 : 21:10:29  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Uzecu i ja ovo... Iako nisam neki fan domacica ali ovo mi je privlacno.. Kako crtezom, tako i idejom o scenariju a Boga mi i cenom...

Nisam video ceo strip ali imam utisak da nema velikih slika a mislim da bi bile vrh...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 08/03/2011 : 21:56:30  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pravedni

Strip "Družina Dardaneli" predstavlja pravo osveženje na domaćoj strip-sceni i bezrezervno ga treba podržati. Ovo ću svakako uzeti - solidan crte,zanimljiv scenario i prava ideja. Voleo bih da vidim kako će se priča dalje razvijati i da uskoro izadje sledeći nastavak. Našem vrsnom strip teoretičaru Bagiju zahvaljujem na njegovim dragocenim zapažanjima. Nama sirotanima su se tek sada otvorile oči...O, hvala ti,heroju olimpijskih strip visina. Mi smrtnici smo ti večito zahvalni...Lepo spavaj,legendo!

Hvala na pravednim riječima te hvalospijevima.Vidim da si promijenio mišljenje o meni jer si me prije držao vrlo nisko.Poslao bih te u pm ali nisi uključio tu funkciju u profilu pa te molim da to odradiš da ti se mogu lično zahvaliti još jednom...

Wtf?
Go to Top of Page

poison
New Member

144 Posts

Member since 15/08/2010

Posted - 08/03/2011 : 22:01:02  Show Profile Show Extended Profile  Send poison a Private Message  Reply with Quote
Odkad to pravedni brani docu
da vas dva niste u stvari jedan :D
Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 08/03/2011 : 23:41:35  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
kupio, pročitao...jbmlga, crtež je stvarno dobar ali priča je žešći treš... ima tu svačega, od zaokreta ane karenjine ka hepiendu, do šurluka između žil verna i tesle... fale samo raspućinov kurton u nekom ćošku, i onaj nosati iz sedmorice mladih (a može i onaj što jbe suzanu)...
siže je jednom rečju
sodoma i gomora

p.s. čak ni jazavac nije izvadio stvar

"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim."
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40301 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 09/03/2011 : 00:41:04  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Jova Radovanovic i Simica grk

"p.s. cak ni jazavac nije izvadio stvar"

Ja se prijavljujem da meni prodas upola cene..

Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 09/03/2011 : 01:00:15  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by noemis
...(a može i onaj što jebe suzanu)...

Sta joj radi? Koju Suzanu?! :D

Nego, sawitch ti ponudio upola cene,
ja ti nudim ukupno 600 dindzi sa postarinom!

Moja je ponuda bolja od Sawitcheve :P

Ozbiljno, ako si za da ga otkacis, daj da ti dam ovu svoticu i posaljes mi lepo na adresu...sve se dogovorimo preko PM...
600 dindzi je odlicna ponuda...8D
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40301 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 09/03/2011 : 01:03:39  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Sta se ti trpas sad?

Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 09/03/2011 : 01:11:54  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Ok, odustajem od ponude...neka ti da upola cene. :D
Kupicu si ja glancera* za 700 dindzi u Darkwood pa ce mi posalje sestra iz beligrad ;)

*naziv za super nove stripove, narocito etabliran u kazandzijskim krugovima
Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 09/03/2011 : 02:15:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
kakva potraznja jbte, strip tek izaso iz stamparije a vi se vec pobili ko ce pre do svog primerka

Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
Go to Top of Page
Page: of 14 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000