forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 517

Upperslice
New Member

Serbia
103 Posts

Member since 31/05/2009

Posted - 14/03/2011 : 11:42:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Upperslice a Private Message  Reply with Quote
znaci treba siliti diskusiju po svaku cenu? to je poenta ovih tema? da ih bude, a ne kakve su?
edit: samo kazem da se 563. put uporedjuju stano i villa ili prica o rujuu i barbatovoj i slicne stvari. kao da ne pricaju isti ljudi. jel ste vi senilni pa se ne secati da ste pre 2 meseca pricali isto to?
samo kazem da je besmisleno.

Edited by - Upperslice on 14/03/2011 11:49:52
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 14/03/2011 : 11:50:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Upperslice

znaci treba siliti diskusiju po svaku cenu? to je poenta ovih tema? da ih bude, a ne kakve su?

Ti si svjestan da je ovo forum?

Ako ćeš već doći i reći da diskusije ne valjaju, onda nam bar reci što bi valjalo... I ozbiljan sam...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 14/03/2011 : 12:29:18  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Ovaj Lift za pakao je strip koji me uopste ne tangira, uopste ne interesuje, da sam znao da je vakav ne bih ga ni vadio iz kesice. Ocena za scenario nula. Ne interesuju me nikakve sedmice, sestice, trojke, Sklavi kroz Dilana, Dilan kroz Slavija i slicno. Tumacenja za ovaj strip me takodje ne interesuju. Ukatko .
Jedino sto je ovde dobro je zadnja scena, Dilan pred Djavolom. Beznadezno, al realno.

Edited by - kasper on 14/03/2011 12:33:54
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 14/03/2011 : 13:11:23  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
Debelo kasnim s novitetima. Zadnje Dylanovo što sam pročitala je Lov na vještice i Marti. Marti me je izdeprimirao, nije loš ali su ga ljudi ipak previše hvalili za moj ukus. Crtež je bezveze, ne sviđa mi se.
Lov na vještice je odličan. Baš je lijepo posrao licemjerno društvo. Crtež mi se svidio. Na momente je škrt i minimalističan kao recimo Diso ili Alessandrini ali neke stvari radi kao Stano. Ono kada sjenča kao da mu se pepel zaljepio po slici. Ne znam kužite li što hoću reći ali ti detalji u crtežu su mi se dopali.
Nisam se načitala ni Barbatove ni Rujua da bi mogla nešto pametno napisati na temu njih dvoje. Prednost dajem Barbatovoj jer su mi Šarada i Fobija bolje od Rujuovih koje sam čitala. Drago mi je da se Rujuu otvorio prostor za pisanje krimi/noir/gangsta mini serijala jer ga tamo jako volim. A za Sclavijeve nasljednike nek se drugi tuku, on svoj maximum bolje daje u drugim vodama.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 14/03/2011 : 13:22:25  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by grofica Varga
A za Sclavijeve nasljednike nek se drugi tuku, on svoj maximum bolje daje u drugim vodama.

Mislim da on nema naslednika . Mozda mu je tu Medda po slicnosti/kvalitetu merljiv, al mi glupo reci da je Medda ulazi u krug naslednika.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 14/03/2011 : 14:10:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Sad sam bas pogledao ko je pisao "nepozeljnog gosta" - i gle, Medda. A bas naglasih da je ta epizoda Sclaviesque, cak, bolja je od ovoga sto Sclavi sada plasira.

Lov na vestice je super epizoda, definitivni highlight Vanini edicije uz Uzas beskraja. Mada ni Crna magija nije losa.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 14/03/2011 : 14:50:16  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

Sad sam bas pogledao ko je pisao "nepozeljnog gosta" - i gle, Medda. A bas naglasih da je ta epizoda Sclaviesque, cak, bolja je od ovoga sto Sclavi sada plasira.

Lov na vestice je super epizoda, definitivni highlight Vanini edicije uz Uzas beskraja. Mada ni Crna magija nije losa.

Marti mi je bolji od gosta, a Lovci su odlicni . Nema vise takvih epizoda, jednsotavno nema.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 14/03/2011 : 14:56:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Dobro, Marti je odlican, ali Marti nije klasican Sclavi. Tj. nije pokusao da nam proda muda za bubrege, nego je dao straightforward dobro napisanu epizodu bez headfuckova.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 14/03/2011 : 15:05:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

quote:
Originally posted by grofica Varga
A za Sclavijeve nasljednike nek se drugi tuku, on svoj maximum bolje daje u drugim vodama.

Mislim da on nema naslednika . Mozda mu je tu Medda po slicnosti/kvalitetu merljiv, al mi glupo reci da je Medda ulazi u krug naslednika.

po meni je barbatova nasljednik
jedina se uhvatila u koštac (i to kvalitetno) sa pravim dylanom i njegovom prošlošću
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 14/03/2011 : 15:15:17  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

po meni je barbatova nasljednik
jedina se uhvatila u koštac (i to kvalitetno) sa pravim dylanom i njegovom prošlošću

Sve je to lepo, al po meni Skalvi:Barbato nije merljivo.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 14/03/2011 : 15:16:17  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
ali Marti nije klasican Sclavi.

A meni bas jeste , i to onaj stari dobri Sklavi.
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 14/03/2011 : 15:28:08  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
Zavisi sta ko podrazumeva pod 'naslednikom' - u smislu kvaliteta storytellinga (Barbato), ili kolicine meta(s)tripovanja (Meda?), ili pak stancovanja scenarija na kilo (Ruju)...

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 14/03/2011 : 18:32:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
sorry zbog offtopica, ali jedno pitanje:
ima li neko link za strana izdanja Dylan Dog skenova? Trebaju mi Italijanksi, i oni Americki koje je Dark Horse objavio
moze odgovor na PM
Hvala unaprijed
;)

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

Upperslice
New Member

Serbia
103 Posts

Member since 31/05/2009

Posted - 14/03/2011 : 18:47:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Upperslice a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

quote:

Ti si svjestan da je ovo forum?

Ako ćeš već doći i reći da diskusije ne valjaju, onda nam bar reci što bi valjalo... I ozbiljan sam...

pa dobro, evo ljudi pricaju o liftu za pakao npr.
to je kul, ima smisla diskutovati o tome, nije prezvakano 900 puta
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 14/03/2011 : 20:02:36  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:

pa dobro, evo ljudi pricaju o liftu za pakao npr.
to je kul, ima smisla diskutovati o tome, nije prezvakano 900 puta

Ma jeste, lepo je diskutovati o tome, mada ne znam sta se vise tu moze reci?
A i ovo mi nije jasno nesto:
quote:

Originally posted by kasper

Ovaj Lift za pakao je strip koji me uopste ne tangira, uopste ne interesuje, da sam znao da je vakav ne bih ga ni vadio iz kesice. Ocena za scenario nula. Ne interesuju me nikakve sedmice, sestice, trojke, Sklavi kroz Dilana, Dilan kroz Slavija i slicno. Tumacenja za ovaj strip me takodje ne interesuju. Ukatko .
Jedino sto je ovde dobro je zadnja scena, Dilan pred Djavolom. Beznadezno, al realno.

Pa bas bih porucio kasperu sa zeljom da ne pomisli da imam neprijateljske intencije prema njegovom postu...ili pomisli da ima neke ironije u ovome:

Nije prvi put da vidim kako brzo menjas misljenje, ok...cini mi se da je tako, pratio sam ti neke postove...
Nije da sad 'ocu da nesto glorifikujem Marcelovu disertaciju lifta za pakao, a bogme jeste disertacija...covek tumacio jako odlicno, i to je bilo neminovno!
A OVO sa sedmicama, sesticama...Dilan/Sklavija, Sklavi/Dilana...sta si tu sad hteo, prijatelju?

Sklavijev Dilan to i jeste, tako je i osmisljen od strane njegovog tvorca -> "sedmice", metastripovanje, igrarije sa apsurdom i fikcijom...
Kome se to ne svidja, nek' batali!
Lepo, Zagor u ruke i resen problem. Nema "sedmica" ni ostalih fantasmagorija...osim Zagora kao najvece fantasmagorije! ...
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 14/03/2011 : 20:06:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
E aj sad i ti...ko ne voli odredjenog Dylana, mars na Zagora ?

Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 14/03/2011 : 20:15:20  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Ma nisam bas tako mislio, ali citam ja kaspera (mislim, njegove postove) i na drugim temama...
Hteo bese covek da izdvoji neko lepo jutro za citanje, kad evo ga sad - hejt!
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 14/03/2011 : 20:34:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Pa nek 'ejtuje...nije mimo propisa :D Mislim i ja hejtujem tu i tamo, al k'o sto rekoh, kritican sam prema stvarima sto volim kojima opada kvalitet.

Nego pre neki dan procitah onu Demonsku,djavolju,kakvu vec sonatu...skroz dobar broj, bio ga preskocio u redovnom citanju. Al kraj malo zbrzan, jbg.

Go to Top of Page

Checee
Advanced Member

China
3004 Posts

Member since 17/11/2008

Posted - 14/03/2011 : 21:37:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Checee a Private Message  Reply with Quote
Demonska sonata.
Prosek. Crtez ocajan.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 14/03/2011 : 21:44:50  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by docA
Nije prvi put da vidim kako brzo menjas misljenje, ok...cini mi se da je tako, pratio sam ti neke postove...
Nije da sad 'ocu da nesto glorifikujem Marcelovu disertaciju lifta za pakao, a bogme jeste disertacija...covek tumacio jako odlicno, i to je bilo neminovno!

Vidis, menjam misljenje, al nekako brate je to bas sporo menjam. Al to je valjda i normalno. Da ne duzim bas skoro sam promenio misljenje o Cijaverotiju, o njegovim pocetnim radovima. Jbt. pa to sto je covek radio onda je nedostizno za ovu sitnu buraniju danas. Al to je vec druga tema.
Sto se tice ove epizode nije doslo do promene misljenja, samo sam ostavio za vikend da je procitam i eto nije se pelcovalo. Moze je do mene, njega, trecega ne znam ti ja koga, al to i nije bitno. Ne svijda mi se i to je to. Ne interesuje me.
Sto se tice Sklavijeve igre tu nema sta, tu Skavi jeste najbolji, niko nikad nece biti kao on i to je to. Al ovo jednostavno nije ta epizoda (za razliku od recimo Morgane). Nemam sta da kazem vise.
Marcelo je odlican/kljucan lik, potpuni rispekt za ovo sto radi u Dilanu i u muzici, a bogami i sire.

Edited by - kasper on 14/03/2011 21:47:57
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 14/03/2011 : 21:46:41  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa nek 'ejtuje...nije mimo propisa :D Mislim i ja hejtujem tu i tamo, al k'o sto rekoh, kritican sam prema stvarima sto volim kojima opada kvalitet.

Sustina svega je recena ovde.
Go to Top of Page

Checee
Advanced Member

China
3004 Posts

Member since 17/11/2008

Posted - 14/03/2011 : 21:48:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Checee a Private Message  Reply with Quote
Sta reci onda o Nicijoj prici?
Da li bese nesto na to slovo...moyda me ne bese na forumu nekad...
Dajte tu temu!

Dilan Dog - 43 - Prica ni o kome/nicija prica/prica o Nikome...
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 14/03/2011 : 21:53:30  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Checee

Sta reci onda o Nicijoj prici?

Nesto najbolje. Mozemo samo da placemo za tim vremenima. Nema, nema odakle, nema ko, nema.
http://www.dailymotion.com/video/xf0sco_pred-ator_fun , nema veze sa topicom.

Edited by - kasper on 14/03/2011 22:05:04
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
37999 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 14/03/2011 : 22:20:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 15/03/2011 : 16:31:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote

"Šta nas čeka posle broja 300"

Na jednom drugom forumu sam pre nekog vremena napisao da Dilan u iščekivanju broja 300 izgleda mnogo bolje nego u isčekivanju broja 200.

Međutim, posle...

Trenutno se na krejvenroudu vodi diskusija o tome šta nas čeka posle tristotke, i stvari ne izgledaju veselo. Mede više neće biti, Ene više neće biti, Rekionea više neće biti - bar na neko vreme. Ambrosinija već više nema, Paola je tu na kašičicu, Bilota došao i otišao, Akatino izgleda takođe. Kavaleto pod prismotrom, da ne preteruje sa splaterom.

Spadosmo na di Gregoria, Marcana, de Narda, Minjaka, Gualdonija i puno, puno Rujua (priveo je scenaristički Kasidija kraju, pretpostavljam). A od njih, samo di Gregorio ume da napiše nešto što valja, a daleko bilo da mu je svaka priča zlatna.

E pa veselo, ako je tačno.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.

Edited by - Ultras on 22/04/2011 11:23:07
Go to Top of Page
Page: of 517 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.03 seconds. Snitz Forums 2000