Author |
Topic |
Deers
Advanced Member
Croatia
9390 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 15/03/2011 : 16:57:48
|
Žalosno, regularna serija će postat voda koju su još išli dodatno razrijedit, tako da me i tu strah da kad kupin nešto od Barbato ili Enne što ću imat za viditi.
Nada ostaje na gigantima (Tueentoun a sada će valjda tu objavit i Ambrosinija i Recchionija) i maxijima (je da je većinom čisti škart ali tu su počeli i Accatino i Cavaletto)
A što se tiče Cravenroada mislim da ih je uhvatila kolektivna histerija. Nije Gualdoni upropastio Dylana ali izgleda da će mu zadati konačni udarac |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 15/03/2011 : 17:39:51
|
M'da, tačno to za krejvenroud, pljuju po di Gregoriju k'o da je grđi od najgrđeg Rujua i Masijera. Plus, ona priča da je inspektor Gorman trebalo da bude tema nekoliko epizoda koje bi pisali Barbatica, Rekione i Meda mi deluje kao totalna izmišljotina.
A Gualdoni prazni fijoke... |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9390 Posts
Posted - 15/03/2011 : 17:57:58
|
quote: Originally posted by Djole
M'da, tačno to za krejvenroud, pljuju po di Gregoriju k'o da je grđi od najgrđeg Rujua i Masijera. Plus, ona priča da je inspektor Gorman trebalo da bude tema nekoliko epizoda koje bi pisali Barbatica, Rekione i Meda mi deluje kao totalna izmišljotina.
A Gualdoni prazni fijoke...
Ali nešto smjeraju s njim jer stvarno nema inače razloga njegovo pojavljivanje u Anime Prigionere. Da je trebalo nešto bit a da se odusla mogli su prekrojit priču, također sumljam da su autori nešto na svoju ruku planirali.
Možda sam optimističan ali očekujem nešto od Rujuovog povratka, sada kad nije on glavni i kad ga neće pritiskat hiperprodukcija i kad se ispucao na drugim serijalima možda počne nešto dobrog pisat. |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 15/03/2011 : 18:12:18
|
quote: Originally posted by Deers
Ali nešto smjeraju s njim jer stvarno nema inače razloga njegovo pojavljivanje u Anime Prigionere. Da je trebalo nešto bit a da se odusla mogli su prekrojit priču, također sumljam da su autori nešto na svoju ruku planirali.
Ne bi bilo prvi put, zar ne? Paola i Ksabaras na stranu, koliko dugo već čekamo neki nastavak Đavoljeg dodira?
Ali nisam na to mislio kad sam rekao da deluje kao izmišljotina - Paola neki plan svakako ima, ali malo mi je neverovatno da su i Meda i Rekione uključeni u njega, previše deluje kao vlažni san nekog krejvenroad fanboja.
Možda sam optimističan ali očekujem nešto od Rujuovog povratka, sada kad nije on glavni i kad ga neće pritiskat hiperprodukcija i kad se ispucao na drugim serijalima možda počne nešto dobrog pisat.
Optimista si. Mislim, ispucao se on i sa Demianom, pa mu to ništa nije pomoglo, naprotiv. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9390 Posts
Posted - 15/03/2011 : 19:22:39
|
Mah, vrijeme će pokazat.... i to vjerojatno da sam u krivu
Dotle u isčekivanju 300-tke evo još jedne table koje su talijani skenirali iz neke revije di je bio članak o nadolazećem filmu
|
|
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 15/03/2011 : 19:41:54
|
Iskopao Dilan majku... I ovako kompjuterski obojeni Stano deluje izvanredno! Ja moram da nabavljam ovu 300-tku odmah po objavljivanju, poslace mi vec jedan talijan... Pa neka je jos 100x Ruju iskenjao nesto, Stano razbija kao i po obicaju! |
|
|
drakulloni
Senior Member
1317 Posts
Member since 25/09/2009 |
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5077 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 16/03/2011 : 17:57:58
|
novi COLOR FEST u ITA...
_________________________________ 42 godine Alan Forda u HR |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
Edited by - Ultras on 21/03/2011 18:23:24 |
|
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5077 Posts
Member since 19/06/2007 |
|
Felagund
Average Member
Croatia
872 Posts
Member since 01/10/2010 |
Posted - 16/03/2011 : 18:46:14
|
Bilo bi ljepo kad bi kod nas dosao sljedeci color fest, ne znam kojom brzinom to misli Libellus objavljivat. I da, sad se sjetih, jel mozda ima netko iz Srbije da planira ovih dana ici za zagreb iz nekog razloga. Jer mi se cita ta 250-eta, a tko zna kad ce Libellus nabavit to, jos nemaju ni Sahranjena secanja. Ugl. ako netko iz nekog razloga ide do Zagreba ovih dana, zamolio bih ga da mi pokupi Lift za pakao, pa bi onda napravili razmjenu, tj. onda bi platio. Evo, ako ima netko, kojim slucajem nek mi se javi na pm. |
Sve je relativno (E = mc^2) |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 16/03/2011 : 20:14:16
|
Kasper je, na neki način, vrlo hrabro izrazio mišljenje velikog broja čitalaca, iz sveg glasa vičući:"Car je go!". Uvijek je bio vrlo... iskren i neposredan u saopštavanju svojih sudova.
A ja? Ja sam vrlo zbunjen i vrlo obradovan Marčelovom analizom bez koje bi, budimo iskreni, za većinu nas čitanje "Lifta za pakao" bilo nalik hodanju po užarenom ugljevlju. Napeti, u stalnom grču, tragajući za svakim detaljčićem, nerijetko im pridavajući značenja koja nemaju i koja su pretjerana. Zaboravljajući na svu ljepotu koju ima ova priča, i koja isijava kroz svaku njenu poru, koristeći se snagom potpunog očaja i te zajebane "oproštajne" melanholije. Gubeći se u svijetovima meta-fizike i nivoa pripovjedanja, zaboravili bismo na jedan pomalo prozaičan, ali dirljiv i istinit postupak koji se od nas, kao Dilanovih vjernih pratilaca, zapravo i najprije očekuje - da poslednji put mahnemo svome junaku, ili barem najčistijem dijelu njegove suštine i ličnosti, dok se udaljava u nezavršenoj Galiji... To je odlazak u Nepoznato, bilo ono novi list stripa ili tajanstvena tama "preko praga", i samo to znamo, i to je sve što nam zapravo i treba.
Posle ovoga, ne mogu više gledati na čitavu rabotu mog praćenja ovoga serijala na isti način. Nešto se jeste promijenilo, pa u i statičnom Bonelijevom serijalu. Dubinska promjena, koja sa lakoćom zaobilazi plitke pričice (i ljubitelje, certainly) za mjesečnu produkciju i koja dotiče onaj kristalni rezervoar nezaboravnih priča oko kojih se stvara tako topla i nježna mreža naših sjećanja, tumačenja i prohujalog žara, entuzijazma i nostalgije. A i... misleći o ovome, na tren sam i ja prešao vrata "stripovske stvarnosti", na tren zapravo pišući o junaku izmišljenih priča kao da je stvaran, sa prokleto stvarnim uspomenama i emocijama.
A to je, vjerujem, najveće dostignuće Ticijana Sklavija, i svakog pripovjedača uopšte. Savladati provaliju između dvije duše. Između Priče i Stvarnosti. |
Edited by - Mhejl on 16/03/2011 20:21:24 |
|
|
PJ24MKD
New Member
Fyro Macedonia
275 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 16/03/2011 : 21:58:59
|
offtopic: Mhejl, ocito imas talent za pripovijedanje, skoro pa uvek uzivanje je citati tvoje opsezne realne komentare i replike. Predlazem da probas napisati nesto tvoje, originalno, pa bilo to da je mini roman, poezija, bilo sto, upotrebi svoj talent i kreativnost. Ili mozda vec 'radis' na ovom slucaju? ;)
ontopic: citao sam u zadnje vreme nekoliko veoma dobrih Dilana, jedan koji jos uvek mi stoji u glavi je Sklavijev "Sjene" (Lud EXT). Vrlo dobra 'serial-killer' fantasticna pricica. Crtez Cossu-a po drugi put mi je bio prilicno solidan, prvi put to je bilo u DD GIG br.1 u prici "Sudnji Dan". Dao bi epizodi ocjena 8/10, najvise zbog dirljiv i sjajno napisan scenario. |
|
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Posted - 16/03/2011 : 22:06:49
|
quote: Originally posted by PJ24MKD ... prvi put to je bilo u DD GIG br.1 u prici "Sudnji Dan". Dao bi epizodi ocjena 8/10, najvise zbog dirljiv i sjajno napisan scenario.
Ma tesko da se moze deliti ikada pozitivno misljenje u vezi Cosua, ali ok, ti mislis da je tu bio ok...a zamisli da je tu pricu nacrtao recimo Roi? Zamisli kako bi izgledala ona scena kad se andjeo stroposti u pustinji... |
|
|
kasper
Advanced Member
10876 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 16/03/2011 : 22:17:12
|
quote: Originally posted by Mhejl
Kasper je, na neki način, vrlo hrabro izrazio mišljenje velikog broja čitalaca, iz sveg glasa vičući:"Car je go!".
Al da se ogranicimo na to da car bude samo ova epizda .
Nego, jel neko od murdijeh glava ovde skontao onu prvu pricu iz Giganta broj IT 2? Uz ovo da napomenem da su mi Sclavi & Casertano najbolji tandem. |
|
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
|
kasper
Advanced Member
10876 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 16/03/2011 : 22:23:23
|
quote: Originally posted by docA
Ne znam za mudrije glave, ali "Stanar sa treceg sprata" je jedna iz VRH Sclavijevih Dilana...
Ma jeste, samo ga ne kontam ma kraju (Hrvatsko izdanje sam citao). Najveci greh sto postoji je to sto je VC preskocio prve epizode gitanata i specijalca, tako da smo uskraceni tim divnim prevodima, uvodima i osudjeni na Bernarda |
|
|
PJ24MKD
New Member
Fyro Macedonia
275 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 16/03/2011 : 22:23:43
|
quote: Originally posted by docA
quote: Originally posted by PJ24MKD ... prvi put to je bilo u DD GIG br.1 u prici "Sudnji Dan". Dao bi epizodi ocjena 8/10, najvise zbog dirljiv i sjajno napisan scenario.
Ma tesko da se moze deliti ikada pozitivno misljenje u vezi Cosua, ali ok, ti mislis da je tu bio ok...a zamisli da je tu pricu nacrtao recimo Roi? Zamisli kako bi izgledala ona scena kad se andjeo stroposti u pustinji...
ako tako razmishljam dok citam bilo koji strip koji je crtao Cossu, samo bi se izmacivao i ne bi uzivao u prici, a necu da si kvarim zadovoljstvo, pa zatoa Cossu-a sporedjujem samo sa Cossu-a, pa kad iznenadi kao u "Sjene" - prosto sam odushevljen! :D |
|
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Posted - 16/03/2011 : 22:30:29
|
@ PJ24MKD "Sjene" su mu prvenac, a "Sudnji dan" druga prica koju je crtao...bio covek jos i neki entuzijasta, pa tu kao nesto i bolje izgleda... No kod njega to ide obrnutim redosledom, umesto da s godinama postaje zreliji i kvalitetniji crtac, a on dekadenca teska! Isti je sluucaj i sa M&G... |
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 16/03/2011 : 22:46:42
|
@ docA
Am'n be! Zajebi vise toga cajopiju! Gledaj malo fudbal LS! |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
Edited by - Kit Carson on 16/03/2011 22:46:57 |
|
|
Djuro
New Member
Serbia
273 Posts
Member since 29/03/2006 |
Posted - 16/03/2011 : 23:19:33
|
quote: Originally posted by Djole
Trenutno se na krejvenroudu vodi diskusija o tome šta nas čeka posle tristotke, i stvari ne izgledaju veselo. Mede više neće biti, Ene više neće biti, Rekionea više neće biti - bar na neko vreme. Ambrosinija već više nema, Paola je tu na kašičicu, Bilota došao i otišao, Akatino izgleda takođe. Kavaleto pod prismotrom, da ne preteruje sa splaterom.
Citao sam Bilotu u Kolor festu 2 i jako mi se svidjela prica koja odise svjezinom, ali istovremeno pravi fine, neeksploatacijske reference na neke kljucne elemente DD mitologije. Daleko najbolja prica u dva Kolor festa, uz Rekjonijev simpaticni kolaz posveta trash akcionim filmovima iz 80-tih u KF 1. Vidim da se ni ovaj Di Giandomenico, koji je za moj ukus odlicno nacrtao i posebno iskadrirao, Bilotinu pricu, nije kasnije pojavljivao u DD stafu. Steta. Pretpostavljam da su i ovih preostalih par Bilotinih prica na visokom nivou? Jel radi ovaj Bilota nesto drugo, zna li se?
Gualdoni je u prvoj prici u KF 1, koliko toliko podnosljiv, mada se vide naznake smornosti, ali ovo sto je uradio u KF 2 je toliko jadno i gnjecavo politicki korektno, da nije morao De Angelisa zbog toga iz NN stafa potezati. Ajde da jos ponesto od njega procitam, pa da dam ocjenu, ali mi za sada nije jasno ko mu dade bilo kakvu funkciju u DD ekipi. |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9390 Posts
Posted - 16/03/2011 : 23:40:45
|
Bilotta je upravo završio jedan mini serijal za Star Comics: Valter Buio o talijanskom psihijatru za duhove. Neki ljudi ga hvale ali ja nažalost imam samo zadnji broj i nije jedan od onih superfinala koji će te rsapametit već izgleda kao kraj koji je zagladio neke narativne linije pa ga ne želim komentirat bez da poznajem cjelinu. |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 17/03/2011 : 11:00:28
|
quote: Originally posted by Djuro
Citao sam Bilotu u Kolor festu 2 i jako mi se svidjela prica koja odise svjezinom, ali istovremeno pravi fine, neeksploatacijske reference na neke kljucne elemente DD mitologije. Daleko najbolja prica u dva Kolor festa, uz Rekjonijev simpaticni kolaz posveta trash akcionim filmovima iz 80-tih u KF 1. Vidim da se ni ovaj Di Giandomenico, koji je za moj ukus odlicno nacrtao i posebno iskadrirao, Bilotinu pricu, nije kasnije pojavljivao u DD stafu. Steta. Pretpostavljam da su i ovih preostalih par Bilotinih prica na visokom nivou? Jel radi ovaj Bilota nesto drugo, zna li se?
Bilota je uradio još simpa pričicu u gigantu 16, plus jednu lošnjikavu epizodu u Maiju 12 (mislim, ima potencijala,, ali ispadne bezveze na kraju). Plus jedan broj u redovnoj seriji, koji nisam još čitao.
A preko toga je uradio Valtera Tamu kog je Deers spomenuo. Pročitao sam prvih nekoliko brojeva - okej, ali raspleti su kilavi, u onom "u jebote, već smo na 94. strani, ajd da privodimo kraju" fazonu. Treba mu bolji urednik. |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 17/03/2011 : 21:33:26
|
quote:
A ovo je priča koja me razočarala. Možda nije loša ali očekivao sam više ili barem drukčije.
Deecay kaže ne homepageu: "Dylan se tijekom potrage za navodno umrlim meteorologom suočava s tajanstvenom kišom životinja koja se namjerila na Craven Road. Taj čovjek je tijekom njegovog putovanja po Aziji bio u potrazi za "dahom Zemlje": tajnom formulom koja može izliječiti planet svih bolesti. Moćno otkriće koje u pogrešnim rukama može promijeniti ravnotežu svjetske moći zauvijek"
A ja mogu reć: pa jer je to moralo baš tako? Nekako je spojio par zanimljivih elemenata sa nezanimljivim i već viđenim elementima. A na kraju da od onog što smo najviše očekivali nije napravio niš. najbolji dijelovi su tako Kiša životinja (čemu žabe u naslovu kad ne padaju samo žabe?)
A najviše možda mu zamjeram što mi nije uspio zadržat pozornost prilikom čitanja ali to je čisto subjektivno.
Cavaletto trenutno radi i na jednoj MM epizodi što uopće ne čudi budući da priča oko daha zemlje vuče na Mysterea
Uz prilično sniženja očekivanja sam danas isčitao ovu epizodu, i... pa, Pikato manje fušari nego obično. Ima ponekki dobar gručizam. Interesantno je videti Dilana kako muva ribe, umesto da ničice padaju pred njim (ili da ga jednostavno kuliraju, ako piše Paola).
Ali je dosadno.
Ubi nas Kavaleto textom, ništa od onog b-splater filinga koji je imala Armija od kamena, ništza od trunke emocija koje su u Maxiju čak i M&G uspeli da dočaraju, ništa od trashy estetike osamdesetih.
Šteta, nadajmo se da su ovo početničke boljke, može Kavaleto i mnogo bolje. |
Edited by - Djole on 17/03/2011 21:33:59 |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9390 Posts
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina