forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ken Parker
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 126

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4910 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 17/03/2011 : 21:37:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Ja nisam imao isto iskustvo kao mnogi ljudi na ovom forumu. Kažu, nisu mogli čitati Kena kad su bili klinci. A meni je mozak eksplodirao kada sam prvi put uzeo Dugu pušku u ruke. A to je još bilo ono izdanje Morije na A4 formatu. Čovječe, Milazzov crtež je prelijep kada ga se poveća.

isto... od pocetka je bilo divno iskustvo... ljubav na prvi pogled... a mnogi su ga tih osamdesetih sa gnusanjem gurali u stranu...

sangue navajo
Go to Top of Page

Vorador
Senior Member

Croatia
1587 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 08/04/2011 : 21:55:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Vorador's Homepage  Send Vorador a Private Message  Reply with Quote
Imam par pitanja za Markosa. Naime, listajući nedavno svoje Kenove naletio sam na par neobičnih stvari pa bi molio odgovor.

U 72. knjizi str. 138 između Funny Kena i impressuma je prazna u mom primjerku. Da li je to OK ili je greška?

Nadalje knjige 13, 17 i 18 imaju pomiješane predlistove i zadnje listove tj.knjiga 13 ima od 17, 17 od 18 i na kraju 18 od 13. Da li me potrefilo ili su svi takvi?

Hvala
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 08/04/2011 : 22:17:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Vorador

Imam par pitanja za Markosa. Naime, listajući nedavno svoje Kenove naletio sam na par neobičnih stvari pa bi molio odgovor.

U 72. knjizi str. 138 između Funny Kena i impressuma je prazna u mom primjerku. Da li je to OK ili je greška?

Nadalje knjige 13, 17 i 18 imaju pomiješane predlistove i zadnje listove tj.knjiga 13 ima od 17, 17 od 18 i na kraju 18 od 13. Da li me potrefilo ili su svi takvi?

Hvala

Ken 72 - tako treba biti.
13, 17 i 18 je greška u cijeloj nakladi, da. Tiskara krivo uvezala

Trouble will find me
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 08/04/2011 : 22:42:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by Combatrock

I meni je omiljeni junak Tex. Ali to ne mogu da objasnim...

ovo je jedna interesantna stvar koju sam zapazio.
Skoro svi ljudi koji obozavaju Texa su istovremeno i Kenovi fanovi.
Ovako iz glave mi padaju napamet clanovi Anto, Aco, Curunir, Tex Willer, Poli, cibalia, ti...

Tek sad zapazio.
A odgovor je "nemam pojma"
Uz ovu dvojicu mi je rame uz rame i Nick, aj' sad nadji logiku
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22370 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/04/2011 : 06:39:58  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
ima logike, Nick je asfaltni kauboj, tj. savremena Texova verzija.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 09/04/2011 : 11:14:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

ima logike, Nick je asfaltni kauboj, tj. savremena Texova verzija.

Dobro, ima toga. I ja ga zovem "kauboj u patikama"
Ali znam zasto volim Texa - zbog prepucavanja sa Carsonom, zbog toga sto jeste glavni lik ali su i svi "sporedni" likovi nista manje zajebani i korisni u akciji, cesto i korisniji kao npr. Tiger u pracenju tragova.
Zato sto narucuju uvek isto kad udju u salun kao sto u Allo Allo ponavljaju uvek iste fore iznova i meni su uvek smesne (You Stupid Women npr.).
I zato sto mi je za razliku od vecine (mislim na moje poznanike, ne na forumase), Tex omiljeni strip iz detinjstva (vecini klinaca iz mog okruzenja su to bili Zagor, Mark, Blek, Miki).

Kena najvise volim zato sto vrlo cesto ume da se "povuce" u stranu i ulogu glavnog lika prepusti nekom drugom - npr. prostitutkama iz karavana koji ide na front.
Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 09/04/2011 : 14:09:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message  Reply with Quote
Nik Rajder je imao srece da je radjen pri samom kraju zlatnog doba.
Zato je pun neke energije i pozitivne atmosvere.
Kada Ken Parker jednom bude dobio nastavke to vise sigurno nece liciti na Kena kome niko nikada nece moci da primirise u njegovoj originalnosti i jedinstvenosti.
Za mene najbolje od Kena je prvih 59 epozoda,ostale nisam kupio bas sa namerom da ne pokvarim nesto od savrsenstva.

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4910 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 09/04/2011 : 16:09:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
Ima i posle 59 odlicnih epizoda.

sangue navajo
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 09/04/2011 : 16:55:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Posle 59? Za mene je to najbolji Ken.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 09/04/2011 : 17:13:17  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Da zaokruzim pricu, ima losih Kenova do broja 59.
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 09/04/2011 : 17:32:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

Da zaokruzim pricu, ima losih Kenova do broja 59.

Ima koliko volis. Posle toga je sve cista perfekcija.

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 09/04/2011 : 17:40:02  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raspucin
Ima koliko volis. Posle toga je sve cista perfekcija.

Meni nije.
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 09/04/2011 : 17:46:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Meni je jedini slabiji onaj sa Aljaske.

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17121 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 09/04/2011 : 18:22:47  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raspucin

Meni je jedini slabiji onaj sa Aljaske.

A meni je taj super, a pogotovo onaj simpa Eskim
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 09/04/2011 : 18:23:51  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Eto, svako je protiv svakoga.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17121 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 09/04/2011 : 19:32:22  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

Eto, svako je protiv svakoga.

Ken je općenito junak kod kojega nema sredine, ili ga vole, ili ga ne vole, a izgleda da i neke epizode imaju istu sudbinu... Općenito, meni su one priče s Pat O'Shane najbolje od Kena... Npr. prije par dana sam čitao LMS epizodu Živi u plamenu i ta mi nije baš, iako je crtao Milazzo...
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 09/04/2011 : 19:49:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Ne mogu da se setim koja bese Zivi u plamenu.

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 10/04/2011 : 06:33:13  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031
Ken je općenito junak kod kojega nema sredine, ili ga vole, ili ga ne vole, a izgleda da i neke epizode imaju istu sudbinu... Općenito, meni su one priče s Pat O'Shane najbolje od Kena..

Ja sam kod Kena dosta konzervativan, top lista mi se ne menja vec jedno 10 godina. Najbolje epizode su mi:

Kiacenta prava zena
Ledeni covek
Dnevnik Adah

I tako ce biti dok me ima.

Edited by - kasper on 10/04/2011 06:46:29
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 10/04/2011 : 12:33:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
E jebiga, ja stadoh na tri Fibrine knjige ("Duga puška", "Čemako" i "Adah") i šačici System Comic brojeva. :(

Drago mi je što je ovakav strip dobio izdanje za sva vremena, koje ću, daj Bože, konačno i ja jednom kompletirati. ;)

Kada vidim da na kiosku prolaze Blek, Mark, novije Zagorove epizode, Alan Ford extra, a fenomenalni stripovi kao Ken, Magični vjetar, The Walking Dead i slični ne mogu opstati, čovjek se zaista zapita da li mi, kao masa stripofila, imamo imalo ukusa... Nevjerovatno.

Btw, moja omiljena Kenova priča je "Čemako", a zatim slijedi "Vječita lutalica".
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 10/04/2011 : 19:23:19  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl
Kada vidim da na kiosku prolaze Blek, Mark, novije Zagorove epizode, Alan Ford extra, a fenomenalni stripovi kao Ken, Magični vjetar, The Walking Dead i slični ne mogu opstati, čovjek se zaista zapita da li mi, kao masa stripofila, imamo imalo ukusa..

Mozda je tako i bolje, iskreno.
Go to Top of Page

Magico_Vento
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1181 Posts

Member since 10/01/2010

Posted - 10/04/2011 : 21:16:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Magico_Vento a Private Message  Reply with Quote
quote:

E jebiga, ja stadoh na tri Fibrine knjige ("Duga puška", "Čemako" i "Adah") i šačici System Comic brojeva. :(

Drago mi je što je ovakav strip dobio izdanje za sva vremena, koje ću, daj Bože, konačno i ja jednom kompletirati. ;)

Kada vidim da na kiosku prolaze Blek, Mark, novije Zagorove epizode, Alan Ford extra, a fenomenalni stripovi kao Ken, Magični vjetar, The Walking Dead i slični ne mogu opstati, čovjek se zaista zapita da li mi, kao masa stripofila, imamo imalo ukusa... Nevjerovatno.

Btw, moja omiljena Kenova priča je "Čemako", a zatim slijedi "Vječita lutalica".

Nije to ukus druze vec je dosta ljudi naviklo na ona izdanja zs i lms,pa nekim novijim stripovima kao sto je magicni vjetar ne pruze sansu...

Nemam potpis...
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4910 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 10/04/2011 : 21:41:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
Jedno 15 ljudi za koje znam da su nekada gutali stripove me pitalo A sta je to Magicni Vetar?

sangue navajo
Go to Top of Page

Bat Baterton
Average Member

Serbia
782 Posts

Member since 10/08/2010

Posted - 11/04/2011 : 09:47:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Bat Baterton a Private Message  Reply with Quote
ZS i LMS su postavili standarde. Mnogi danas čitaju zbog nostalgije i u tom slučaju prednost imaju oni junaci koji su bili popularni u detinjstvu. Ali ima i to svoje prednosti. Evo mog primera, ja sam se stripu vratio samo i isključivo zbog Zagora, ali vremenom sam se opet navukao na strip generalno i sad pratim dosta toga i planiram i više.
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2430 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 11/04/2011 : 10:07:04  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bat Baterton

ZS i LMS su postavili standarde. Mnogi danas čitaju zbog nostalgije i u tom slučaju prednost imaju oni junaci koji su bili popularni u detinjstvu. Ali ima i to svoje prednosti. Evo mog primera, ja sam se stripu vratio samo i isključivo zbog Zagora, ali vremenom sam se opet navukao na strip generalno i sad pratim dosta toga i planiram i više.

Kada sam bio klinac ;itao sam skupčjao sam isključivo Zagora. Sada kad sam se vratio ponovo sttripovima skupljam naravno Zagora, ali sam uvrstio i Teksa i Mr No-a. Razmišljam i o Dampiru. Tu je Talični.Naravno prvih 75 brojeva Alan Forda. Anadam se i KEn Parkeru.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.

Edited by - legaz on 11/04/2011 10:07:45
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22370 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 11/04/2011 : 14:26:57  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ken, Magični vjetar, The Walking Dead i slični ne mogu opstati, čovjek se zaista zapita da li mi, kao masa stripofila, imamo imalo ukusa... Nevjerovatno.

Stavljas TWD u isti rang sa Kenom i Magicnim
Da, vjerovatno si u pravu kada kazes da je sve stvar ukusa.

quote:
Originally posted by Magico_Vento

Nije to ukus druze vec je dosta ljudi naviklo na ona izdanja zs i lms,pa nekim novijim stripovima kao sto je magicni vjetar ne pruze sansu...

MV je jedno vrijeme imao kultni status ovdje na forumu, o stripu su se pjesme pjevale i od nekih ljudi je bio predstavljen kao "savrsenstvo koje niste citali". Ljudi su postali fanovi tog stripa bez da su ijedan strip procitali, ja sam bio jedan od njih.
Onda je dosao kontakt sa stripom, ljudi su ostali razocarani i to je to.
Da se od tog stripa nije pravio kult i da se od pocetka govorilo da je jedan solidan SBE strip, sto u stvari i jeste, vjerovatno bi ocekivanja bila dosta manja i bolje bi prosao kod ljudi.

Ne bih se slozio da kod ljudi prolaze samo junaci ZS i LMS dobro. U sustini samo Zagor i Dylan laufaju dobro, svi ostali su strpani u albume i KI izdanja, tako da ti spomenuti junaci na kioscima isto slabo prolaze kao i MV.

Edited by - King Warrior on 11/04/2011 14:30:02
Go to Top of Page
Page: of 126 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000