Koliko je izaslo tih Showova? :) Mozda se i potrudim pa nabavim i ostale da imam kuci.. Lepi su.. Znam da sam bio glavni kao klinac kada sam to imao.. :))
nazalost, 4 komada samo:
fina skroz izdanja, iako im je prevod skripao, i jes, papir bio ruzan, itd....but who cares (:
1991. i 1992. Davno to bese.. Imao sam i kosu tada..
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
evo generalno,ova izdanja idu prosek 300-400 din komad,ima u bg toga dosta a ko nezna prva tri su sa debljim koricama na debljem,belom papiru,kvalitetnija,a cetvorka je ma losem papiru sa obicnim koricama,masnim inace imam ih sve,jos sa kioska kupljene
evo generalno,ova izdanja idu prosek 300-400 din komad,ima u bg toga dosta a ko nezna prva tri su sa debljim koricama na debljem,belom papiru,kvalitetnija,a cetvorka je ma losem papiru sa obicnim koricama,masnim inace imam ih sve,jos sa kioska kupljene
pritom je cetvorka pola crno/bela a pola u boji, par stranica jedno, par stranica drugo, potpuno nasumicni redosled
ah, valjda su pokusavali da se stisnu na sve nacine da bi izdali to mada, to je i ono neko vreme kada nam je Dizni oduzeo licencu valjda, eeeeh....nakon svih onih godina....
Originally posted by sawitch
Dao sam neku knjigu duplikat sto sam imao za ovo... Nije mnogo... Realno - 200-250 dinara...
ma ovo ti je super, da vidis kakva je moja cetvorka, nije ni za citanje u WCu nemam ni korice a ni prvih i zadnjih par strana
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
ahahaha, a nije, strip ima 200 strana, korice i par strana izmedju i nisu neki poseban gubitak, pogotovo ako uzmemo u obzir ad price nisu bas zlatne :))
meni bitno da imam ceo Povratak u Xanadu :))
Disneyland - Ovo je neki specijal almanaha, `92 mozda neko zna koliko je toga izaslo? ja se samo ovoga secam
Koji je poslednji broj mikijevog zabavnika koji je izasao u Srbiji U slo to je bio broj 955, 3.2.1993
Nisam siguran, al mislim da onda vise od godinu dana nije bilo nista od disneya na kioscima, prvo sto je izaslo bi je miki maus. I to je bilo dobro na pocetku, al poslednjih 10 ili vise godina je uzasan, to jest necitljiv. Da ne govorim kako su tad poceli da stavljaju neke igracke pored pa to zalepili na naslovnu stranicu tako da nisi mogao drugacije nego da odmah pocepas strip. broj 1, 15.5.1994
koliko se ja sećam (što mogu i da proverim po stanju mojih primeraka) DS3 je najbolji, pa 4ka, kec i dvojka imaju očajne (eufemizam) priče i vopšte ih nije nužno nabavljati...
"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim."
Disneyland - Ovo je neki specijal almanaha, `92 mozda neko zna koliko je toga izaslo? ja se samo ovoga secam
u Srbiji je bilo neko izdanje; valjda su Decije novine izdavale:
ali ne znam koliko je toga bilo i kakav je bio sadrzaj
Koji je poslednji broj mikijevog zabavnika koji je izasao u Srbiji U slo to je bio broj 955, 3.2.1993
u Srbiji je MZ isao sa malom pauzom, pa se ponovo aktivirao 1995. godine, i isao sve do 2001. ili 2002. (ali, taj 6/7godisnji run nije bio bas, khm, licenciran ali je svakako bio kvalitetniji od ovoga sto sad ide....) ja sam odrastao na tom Mikijevom zabavniku
Nisam siguran, al mislim da onda vise od godinu dana nije bilo nista od disneya na kioscima, prvo sto je izaslo bi je miki maus. I to je bilo dobro na pocetku, al poslednjih 10 ili vise godina je uzasan, to jest necitljiv. Da ne govorim kako su tad poceli da stavljaju neke igracke pored pa to zalepili na naslovnu stranicu tako da nisi mogao drugacije nego da odmah pocepas strip. broj 1, 15.5.1994
nazalost, tako je svuda po evropskom (Egmontovom) modelu to ide i u HR je isto krenuo nedugo nakon vas, ako se ne varam a u SR je taj model Mikijevog zabavnika, Miki Maus, poceo da izlazi 2005. godine, i ide svakog prvog u mesecu. (primera radi, u Skandinaviji ide jednom nedeljno)
inace, da, karakterisu ga krsh stripovi, gomila glupih ukrstenih reci, kvizeva, viceva i slicnih baljezgarija, kao i ti krsheviti pokloni kojima pokusavaju da privuku klince da kupe....
Ja ne znam da li kod nas ista izlazi od Diznija... Da li su ta prava toliko skupa ili sta je u pitanju...
izlazi taj mesecnik, par letnjih "specijalnih izdanja" (koje sadrze dodatno veliki broj "glavolomki", viceva i osmosmerki.... :facepalm:) i to je to....
nije u pitanju skupoca prava, nego nosilac prava koga evidentno ne zanima da radi nista drugo osim gorenavedenog.
e da, u Malom zabavniku takodje objavljuju Diznijeve one-pagere, ali to je minorno....(i to se radi u dogovoru sa nosiocem prava valjda; hocu da kazem, nisu kupili prava posebno)
Ako sam dobro shvatio, u kolekciji će biti reprintano i to kratko razdoblje kada je Mickeyja radio Ub Iwerks?
nazalost nece
Zbilja šteta. Znam da je ova kolekcija posvećena Gottfredsonu, ali Iwerksov Mickey je strašno kratak. Koliko ono, 18 tabli? Mogli su to ubaciti kao nekakav poseban dodatak.
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins