forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 libellus- izdanja i akcije
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

giant
Average Member

Slovenia
928 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 24/05/2011 : 10:47:20  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message  Reply with Quote
Pratim (i kupujem) Libellusova izdanja povremeno (Mr. No, Nathan redovni). Imam svega, da vidimo od oka, 20 komada Libellusovih stripa. Kupujem ih samo po aukcijama, AKO se prodaju za "razumne" pare, nravno. Inače meni je generalno važno, da pročitam strip i nije mi važno u kojem je pakovanju....ili lms ili zs ili Libellus....Ali Libellusova izdanja su kompletna (dakle priče su kompletne, ovde dajem za primjer Mr. No-a), suprotno Dnevnikovom Mr. No-u koji ima dosta priča skraćenih i cenzurisanih. To mi je dakle najvažnije, da je piča cjelovita i to sam spreman platiti.
Kome smetaju cijene Lib. izdanja, evo i drugih izdavača. Koliko pratim i VČ je počeo s izdnjem konkretno Mr. No-a i jeftinije je izdanje.I debelije
Cijene su pak odraz današnjeg stanja na tržištu, nema se šta osim žaliti.
Hipoetički ako bi svi mi imali dosta novca, onda se nitko ne bih ni obregnuo o cijene Lib. stripova

Invincible shield

Edited by - giant on 24/05/2011 10:53:37
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 24/05/2011 : 11:38:52  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
ima zato na internetu scan svih stripova , sacekas uvijek neko od nas papana ce ih uzeti scanirati i mi ih mozemo citati i izbrisati sa kompjutera :) , zasto bi ih uopste gledali u printanom izdanju , losem otisku kad sluze da se kupe procitaju i sluze kao tariguz , po misljenju nekih forumasa . Tu je moji dragi prijatelji ljubav koju mi svi osjecamo prema tom stripu i libellus , fibra , BG izdaju po meni najbolje stripove , sad mi smo svi gladni i sve bi to imali na policama , ljudi odlucite se ko vam je drag od strip junaka ili trosite novce negdje drugo jer novci sluze da bi se potrosili :)))))

feka
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 24/05/2011 : 11:46:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Uvijek iste price. Fibra, Libellus, Darkwood itd. u principu imaju vise manje iste cijene. Sve su to slicni tirazi i slicna kvaliteta. Netko malo gore, netko malo dolje. Moze biti neke male razlike Srbija/Hrvatska ali cak je i to skoro zanemarivo na tolikim tirazima. Godinama se tupi po istome, milijun topica je otvoreno. Evo sad vam se javio Djole i govori vam istu stvar koju su dosad ponavljali mnogi. Zar mislite da svi oni lazu. Osobno mislim da bi neka izdanja nekih izdavaca mogla biti malo bolje kvalitete i to ih vjerojatno ne bi kostalo puno vise i to je to. Sve ostalo je par kuna/dinara/neeura vamo tamo. Stripovi su skupi, prodaja je slaba, izdavaca je puno, izdanja jos vise. Moglo bi biti i gore.

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 25/05/2011 : 00:41:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
uzalud. ne pomaze. odustani, ja jesam.
neka tupe i pametuju koliko ih god volja.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10866 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 25/05/2011 : 09:48:12  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

Sve ostalo je par kuna/dinara/neeura vamo tamo. Stripovi su skupi, prodaja je slaba, izdavaca je puno, izdanja jos vise. Moglo bi biti i gore.

Nije bas par kuna dinara eura razlika...Uzmi primjer ( meni omiljeni po opremi knjige Libellus) je skup oko izmedju 15 i 20eura su pojedinacne knjige,da ne govorim o kolorcima oko 3O-tak i vise eura,o cemu pricamo cijene su i vise nego europske..a za "nasa" primanja su previse,moze biti gore kako pises samo ako bude jos skuplje ili ako im padne kvaliteta, a cijena ostane ista.
Moj savjet je Libellusu da proba raditi kao do sada ali samo da ne radi u HC nego u soft coveru mozda bi i njima bila jeftinija stampa a i nama kupovina istih,bar mislim to bi trebao netko tko je dobar sa njima da ih pita?
Jel tko zna koja je razlika u cijeni stampe za Libellus ili neki VC za primjer,u HC i za meke korice??

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10866 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 25/05/2011 : 09:49:28  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

uzalud. ne pomaze. odustani, ja jesam.
neka tupe i pametuju koliko ih god volja.

Izgleda da sam na svoj post dobio jednostavno u postu Curunira!

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 25/05/2011 : 10:56:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem
Nije bas par kuna dinara eura razlika...Uzmi primjer ( meni omiljeni po opremi knjige Libellus) je skup oko izmedju 15 i 20eura su pojedinacne knjige,da ne govorim o kolorcima oko 3O-tak i vise eura,o cemu pricamo cijene su i vise nego europske..a za "nasa" primanja su previse,moze biti gore kako pises samo ako bude jos skuplje ili ako im padne kvaliteta, a cijena ostane ista.
Moj savjet je Libellusu da proba raditi kao do sada ali samo da ne radi u HC nego u soft coveru mozda bi i njima bila jeftinija stampa a i nama kupovina istih,bar mislim to bi trebao netko tko je dobar sa njima da ih pita?
Jel tko zna koja je razlika u cijeni stampe za Libellus ili neki VC za primjer,u HC i za meke korice??

Uvijek mozes naci primjer koji ti odgovara. Npr. Dylan kolekcionarsko od vc u Hrvatskoj kosta 140 kn. Libellusov Nathan na istom broju stranica kosta 115 kn. I jos je kvalitetnije uvezan i otisnut. Nisu stvari crno bijele.

Da Libellus stampa s mekim koricama vjerojatno bi cijena bila manja za par kuna. Sto dobijes s tim?

Kolorci od 30 eura. Mislis na Texa? Bolesno skup strip, for fanatics only. Imas izdanje od vc na guz papiru u mekim koricama duplo deblje za 15 eura. Gdje je problem?
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 25/05/2011 : 11:00:46  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Gdje je problem?

Ako ga nema, onda ga treba izmisliti. Jednostavno ljudi su takvi.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22370 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 25/05/2011 : 11:16:17  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da Libellus stampa s mekim koricama vjerojatno bi cijena bila manja za par kuna. Sto dobijes s tim?

Manja cijena-vise kupaca-automatski veci tiraz-jos manja cijena-jos vise kupaca.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 25/05/2011 : 11:26:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

Manja cijena-vise kupaca-automatski veci tiraz-jos manja cijena-jos vise kupaca.

Aha, znaci ako bi na racun SC cijena bila niza za 10 kuna (znaci umjesto recimo za primjer 125 kuna bi bila 115 kuna) odmah bi se naslo 20 novih kupaca, pa bi tako LL mogao podici tiraz iz 500 na 520 te samim time jos dodatno sniziti cijenu izdanja iz gore pomenutih 115 na 113 kuna.

Naravno da to ne bi islo jer skoro-pa-niko ne zeli da prizna da je strip scena vise manje u kurcu (pardon my French). Imamo gomilu izdanja, sto HC sto SC, samo sto to niko ne kupuje, nema kupaca.
Ajde, je li stvarno ogroman uspjeh prodati 500 primjeraka stripa na podrucju od 20 MIO ljudi (pa recimo da je od tih 20 MIO barem jedan milijun sposoban za citanje stripova). Jeste, na zalost to je danas uspjeh.
A probaj sad ti te silno uspjesne HC Bonellije gurnuti na kioske u nakladi od 7.000-10.000.... rezultat je svima poznat (tu se na ubraja tip u crvenoj majici, i jedan i drugi u kosulji).
Mozda bi se ti HC stripovi prodajali malcice bolje da ih nema toliko mnogo... ali ritam je vazan. Znaci, uhvati ritam.
Za SC izgleda nema ljeka, jedino mozda ovo kako DW ide, 1.000 primjeraka ali u striparnice. Mozda i prođe, ja se nadam.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22370 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 25/05/2011 : 11:37:54  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
20 kupaca, ne, mislio sam na 14.
Vjerujem da bi ih bilo mnogo vise od 20.
Ono sto sam htjeo reci je da jedno povlaci drugo.
Go to Top of Page

alanford
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1169 Posts

Member since 31/03/2009

Posted - 25/05/2011 : 11:42:32  Show Profile Show Extended Profile  Send alanford a Yahoo! Message  Send alanford a Private Message  Reply with Quote
King Warrior avatar ti je preopasan
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 25/05/2011 : 11:48:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:

20 kupaca, ne, mislio sam na 14.
Vjerujem da bi ih bilo mnogo vise od 20.
Ono sto sam htjeo reci je da jedno povlaci drugo.

A ja iskreno mislim da se time ne bi nista postiglo nego doslovno mozda par 10 kupaca vise.
Drugo je da bi ti stripovi isli na kioske sa cijenom od 20-30 kuna. E, tu bi se mozda onda kupci drasticno namnozili.
Samo sto decki iz LL nisu glupi pa da bacaju pare kroz prozor sa kiosk robom. Te sto zele kvalitetno izdanje.

I ja bi radije vidio da su cijene nize pa da mogu kupiti i neke stvari koje mi trenutno stoje u drugom planu, ali tvrde/meke korice nisu rjesenje.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22370 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 25/05/2011 : 12:04:30  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
bolje da prestanem sa komentarima na ovom topicu, na kraju ce ispasti da sam Ratkov igrac.

Ono sto sam htjeo da kazem je da su im izdanja jeftinija ja bih sve serijale pratio, ovako mi je preskupo. Tacka.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 25/05/2011 : 12:09:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:

bolje da prestanem sa komentarima na ovom topicu, na kraju ce ispasti da sam Ratkov igrac.

Ono sto sam htjeo da kazem je da su im izdanja jeftinija ja bih sve serijale pratio, ovako mi je preskupo. Tacka.

Znaci kad bi snizili cijene za 10% ti bi pokupio sve serijale.

Mozda ako se vas nabere stotinjak istomislecih to bi LL i uradili. Pripremi peticiju te u akciju.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22370 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 25/05/2011 : 12:11:27  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
10% je malo
ne navlaci me, necu da se javljam u ovom topicu vise
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4370 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 25/05/2011 : 14:51:16  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
pratim libelus i praticu ga....sve dok izdaju stripove koje volim....
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 25/05/2011 : 15:29:45  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

bilo bi ovo ; strip-agent izdaje cijelu pricu od MM u mekim koricama i stavljen je na led jer ne moze prodati toliko brojeva da ga zakrpa i isto bi to bilo i sa libellusom , jer danas jednostavno je puno manje strip kolekcionara nego prije i mi jednostavno volimo da izlazi ovako kako izlazi - kolekcionarski
malo pomalo i stigne se

feka
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 25/05/2011 : 15:37:06  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
Nije toliko problem u kolekcionarima.
Ja recimo vjerujem da se nije toliko smanjio broj kolekcionara, koliko se smanjio broj "običnih ljudi" koji će na trafici kupiti, pročitati, i nakon toga proslijediti/baciti strip.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 25/05/2011 15:38:26
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 25/05/2011 : 16:33:44  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Ja sam se odlučio na par junaka od Libellusa koje pratim i to je to, ostalo posudim u knjižnici i dođem do toga na drugi način. Mislim da si ne mogu sve priuštiti, ali tako je i s knjigama, filmovima i igricama, jednostavno treba odabrati što možeš novčano pratiti. Svi bi mi htjeli sve imati, e, ali!

Svjestan sam da smo preslaba stripočitalačka nacija za kiosk izdanja slabije čitanih junaka, a otkad se sjećam bilo mi je jako drago kad sam svoje omiljene junake mogao kupovati i na kiosku. Ali eto, ide na sve rijeđe, pa do onih koji su se ukinuli... Mislili mi jel to elitizacija ili ne, na drugi način teško da bi i izlazili. A cijena je opet pitanje tiraža... Darkwood to radi na svoj način, Libellus na svoj.

Što se tiče ekipe, šteta je što su otišli s foruma. No siguran sam da i dalje pročitaju komentare, makar ne pišu.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29661 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 25/05/2011 : 17:37:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sekta

Mislim da je Libellus izgubio povlačenjem sa foruma. Svako novo izdanje je bilo praćeno gomilom postova. Često sam se pitao kako uopšte mogu da živim bez novog Libellusa.Pa onda rasprodati i brojevi pred rasprodajom. Jednostavno rečeno reklama! Još moram da primjetim da je sve češće moguće nabaviti njihova izdanja ispod prodajne cijene. Ja lično sam ispod cijene kupio gomilu Teksa,M.M. i Magičnog. Izdanja jesu kvalitetna ali su i preskupa.

ovo mi je bio i cilj- provjeriti koliko je libellus konkretno izgubio povlacenjem sa foruma
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29661 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 25/05/2011 : 17:45:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
od 59 potrošača:
38 ih je nastavilo pratiti libellus
20 ih je prestalo pratiti libellus, a 16 od njih jos uvijek tu i tamo nesto novo sazna "usput" od prijatelja ili preko drugih foruma
samo jedan je poceo pratiti libellus

30% libellusovih kupaca je prestalo sa kupovanjem njihovih izdanja otkad su otisli sa foruma,
a otada su samo 2% kupaca poceli pratiti libellusova izdanja (!)

medjutim, uzmite u obzir da 30% kupaca ne predstavlja i 30% kupovina, buduci da neki kupci kupuju vise od drugih

ZAKLJUCAK: losa odluka odlaska sa foruma
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 25/05/2011 : 23:10:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Ja recimo vjerujem da se nije toliko smanjio broj kolekcionara, koliko se smanjio broj "običnih ljudi" koji će na trafici kupiti, pročitati, i nakon toga proslijediti/baciti strip.

Ovo je apsolutno točno.
Broj čitatelja stripova se smanjuje, a ne odgajaju se nove generacije.
Prošli vikend sam šetao po Trstu i svako toliko naletim na klince koji čitaju Topolino ili neko slično Disney izdanje, a kiosci su ih puni.
Kod nas nema takvih prizora. Strip će za desetak godina biti raritet u kojoj uživaju starci
Go to Top of Page

alanford
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1169 Posts

Member since 31/03/2009

Posted - 25/05/2011 : 23:12:21  Show Profile Show Extended Profile  Send alanford a Yahoo! Message  Send alanford a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dr. Westax

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Ovo je apsolutno točno.
Broj čitatelja stripova se smanjuje, a ne odgajaju se nove generacije.
Prošli vikend sam šetao po Trstu i svako toliko naletim na klince koji čitaju Topolino ili neko slično Disney izdanje, a kiosci su ih puni.
Kod nas nema takvih prizora. Strip će za desetak godina biti raritet u kojoj uživaju starci

Ja ne znam nikoga od moje generacije da cita stripove... Samo ove matorostinje
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13072 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 25/05/2011 : 23:40:44  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Nažalost, sve ovo stoji
Djeca više ne čitaju stripove. Radim u školi, pitam djecu. Samo me onako gledaju...

Have mercy
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000