Originally posted by Kutuzov Pre 30 godina u staroj Yugi mi tadašnji klinci nismo znali za Tolkina, za nas je ovo original originala, strip za sva vremena.
Nismo ni za Sklavija, ako ćemo pošteno. Pročitali strip - konstatovali dobru zabavu i odjurili napolje u zezanje.
odlicna prica. jedna od najboljih koje sam citao. Ova prica totalno podsjeca na Gospodara Prstenova. Mislim da je sama ideja i radnja ove price i "ukradena" iz gospodar prstenova.
jedva cekam da ju ponovo procitam iako ju imam u vitrini u izdanju ZS. Mnoge price u ZS su malo skracene za razliku od talijanskih originala, pa se ne bi zacudio kada bi ovo izdanje ludensa imalo koju stranicu vise za procitati.
Žene gutaju tablete da muškarce ne bi boljela glava
Kultna i klasicna epizoda, i onim kojima sa se ovo ne svidja, mora se priznati da je ovo prica sa mozda tri fantasticne maslovnice, jedne od najboljim u serijalu. Kad sam bio mali, nikad njsam mogo naci sve sveske ove price, samo onu srednju, Na Krilima Noci. Ova prica, zajedno sa Noc Demona/Raskrinkani Vampir, su za mene bile 'the Holy Grail'; toliko sam trazio da kompletiram pricu sa svim sveskama, ali nikad nisam mogao. Ali hvala bogu za danasnji VC i Ludens Extra, pa je svi ponovo mogu imati, onako kako treba :)
Uvijek ima onih koji osporavaju, svatko ima svoje mišljenje i to je ok... S obzirom na vrijeme nastanka, ova priča je bila stvarno revolucionarna u Zagorovom svijetu, a takva je ostala do dan danas... Onda je jasno kakav su posao obavili Sclavi i Donatelli i svaka im čast... Naslovnice ne treba komentirati, samo gledati i diviti se...
Kao klinac citao sam mnoge Zagorove price ali tek sam izlaskom ove price bio sam takoreci bacen u paralelni svet,to sam tek ponovo doziveo sa pricama Divovi Dobra i Zla i tada sam bio nokautiran zapletom i scenama Cikove i Zagorove pogibije,bio je to za mene tada kraj sveta. Plamena Lobanja i nastavci mozda i nisu najbolji ali imaju najbolju atmosveru i najlepse Trole koje sam ikada video.
kako bilo... loša, uzasno losa kopija gospodara prstenova? svakako. kad sam ovo citao po drugi put, negdje tamo 1997., umro sam od smijeha. ali, kad sam je citao kad je prvi put izasla kod nas, odusevljenju nije bilo kraja. fenomenalna prica za djecu. daleko je to od najboljeg zagora, ali nemojmo sad otkrivati toplu vodu: prica koja nam je ostavila predivne uspomene i otvorila vrata u svijet gospodara prstenova, svijet mašte i pustolovine kakve ništa na kugli zemaljskoj ne može ni blizu primirisati.
sto se sclavija tice, velik je pomak i za nj: napokon se ostavlja tone nepotrebna teksta, i iako je jos to daleko od demona ludila, naivno i u drugom dijelu zbrda-zdola, kreće u pravom smjeru. pogotovo je dobar u prvom dijelu price, poslije je sve uzasno skraceno i zbrljano. no broj stranica je nesto za sto sigurno ne mozemo kriviti njega.
donatelli na momente odličan. to je već dovoljno.
i jos nesto: otisak slobodne dalmacije ovdje je naprosto SAVRŠEN. napokon!
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Kao i Kurunirče kad sam je čitao kao mali bila mi je odlična premda mi je kraj bezveze kad tako moćne protivnike Zagor pobijedi bez po muke..Ali ko god ima više od 12 godina i ovo mu je dobra epizoda(ne vi nostalgičari nego realno)onda stvarno?