forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Magični Vetar topic
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 77

Markos
Webmaster

Croatia
29363 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/07/2011 : 22:31:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

ja mogu samo reći: šteta što svih 5 s aiwassom nije radio DARKO.
frisenda je dobar u 98, ali nije više onaj stari, nema dvojbe.
tako da je Perović apsolutno najbolji crtač u MV.
no scenarije je tako dobar, s pričama u priči, cak je i jedna kompletna novela e. a. poea tu, vrhunski.
da ne govorimo o lovecraftu i da ce svaki ljubitelj americke gotike doci ce na svoje.
bas me manfredi iznenadio, kao da... nije on

Mene je to toliko izgnjavilo da sam odustao s brojem... ček da pogledam na polici... 109. Ta petodijelna (ako se dobro sjećam) kao počinje dobro i onda se raspline u ništa. Gomila kao nekih dešavanja, govorancije, akcije, pet brojeva, x paralelnih radnji, ovo ono i onda se sve rasplete u 10 stranica tako da se ništa nije rasplelo. Čitao sam to davno, slabo se sjećam detalja, osim da sam bio razočaran na kraju. Kao i sa tom sagom o Custeru. Ono, detaljno je prikazao bitku, vjerno činjenicama, ali brate, dosadno. Čovjek ima mašte, ali fali mu osjećaj za ritam priče, definitivno. Mislio sam da će mu se sa 128 stranica to poboljšati, da će imati više prostora i da će izbalansirati sve dijelove priče i konačno malo srediti finale svake priče, ali avaj, opet isto.

Inače, da, Perović je tu bio izvrstan, ali meni osobno su Parlov i Frisenda draži. I Milazzo u početku, ali poslije je malo pretjerao.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 05/07/2011 : 23:26:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
E jebemu, ništa onda.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 05/07/2011 : 23:47:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:

no scenarije je tako dobar, s pričama u priči, cak je i jedna kompletna novela e. a. poea tu, vrhunski.
da ne govorimo o lovecraftu i da ce svaki ljubitelj americke gotike doci ce na svoje.
bas me manfredi iznenadio, kao da... nije on

Mene je to toliko izgnjavilo da sam odustao s brojem... ček da pogledam na polici... 109. Ta petodijelna (ako se dobro sjećam) kao počinje dobro i onda se raspline u ništa. Gomila kao nekih dešavanja, govorancije, akcije, pet brojeva, x paralelnih radnji, ovo ono i onda se sve rasplete u 10 stranica tako da se ništa nije rasplelo. Čitao sam to davno, slabo se sjećam detalja, osim da sam bio razočaran na kraju. Kao i sa tom sagom o Custeru. Ono, detaljno je prikazao bitku, vjerno činjenicama, ali brate, dosadno. Čovjek ima mašte, ali fali mu osjećaj za ritam priče, definitivno. Mislio sam da će mu se sa 128 stranica to poboljšati, da će imati više prostora i da će izbalansirati sve dijelove priče i konačno malo srediti finale svake priče, ali avaj, opet isto.

Inače, da, Perović je tu bio izvrstan, ali meni osobno su Parlov i Frisenda draži. I Milazzo u početku, ali poslije je malo pretjerao.

svaka podradnja je predivna.
misterij otoka roanokea.
živi mrtvaci i lovecraftov pakao.
william wilson e. a. poea, izvrsna novela.
treba tu biti malo jače potkovan u klasičnoj američkoj književnosti i tome gotičkom svijetu providencea, salema i cijelog rhode islanda bi se sve sagledalo koliko je dobro i mocno. nije za svakoga.

frisenda jest apsolutni prvak, ali u hoganovoj nemani i oko nje. poslije ne. milazzo je katastrofa u zadnjima.
parlov standardno vrlo dobar, no nije mi nikad bio vrhunski, za razliku od darka.
no to je vec pitanje osobna ukusa, nema se tu sto raspravljati.
sve su to odlicni crtaci, jedino sto milazzo sebi dopusta onakvu sramotu od fušeraja.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26820 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 06/07/2011 : 19:28:57  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Nove naslovnice:
http://dperovic.blogspot.com/

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Kutuzov
Junior Member

370 Posts

Member since 06/05/2011

Posted - 10/07/2011 : 16:46:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Kutuzov a Private Message  Reply with Quote
Još uvek mi nije jasno kako ovakav serijal nije mogao da zaživi u kiosk izdanju ?
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38022 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 10/07/2011 : 19:51:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kutuzov

Još uvek mi nije jasno kako ovakav serijal nije mogao da zaživi u kiosk izdanju ?

mnogo toga nije jasno na ovim prostorima

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 10/07/2011 : 21:25:01  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
ma to ce neko da odradi kao kiosk,ili debele knjige poput v.c!
tako mi antove rakije!

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

Kutuzov
Junior Member

370 Posts

Member since 06/05/2011

Posted - 10/07/2011 : 22:31:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Kutuzov a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cronos six

ma to ce neko da odradi kao kiosk,ili debele knjige poput v.c!
tako mi antove rakije!

Pa kad će, umesto da je VČ to opalio u 15-16 knjiga umesto Mister Noa i Texa.
Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 10/07/2011 : 23:16:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message  Reply with Quote
Dobro receno,mogao je to Veseli Cetvrtak da objavi u debelim knjigama.Ili izdanja koja nisu tako cesta kod nas Natana Nevera ili Napoleona.

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 11/07/2011 : 16:44:48  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Mala recka Čarobnog na sajtu...

Tajne New Yorka MV LIB 31a | 96 str.

Norma Snow ponovno je na pozornici… Poe i Magični Vjetar spojit će u New Yorku ugodno i korisno, a usput naići na zanimljive likove iz Nedove prošlosti. Aveti prošlost i neminovna budućnost opet će se susresti, a na vidjelo će izaći stare sumnje i rane. Uronite u misterije starog New Yorka!

http://www.stripovi.com/recenzije/magicni-vjetar-mv-lib-31a-tajne-new-yorka/1327/

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 11/07/2011 : 16:56:24  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:

Govoriš o novim pričama koje tek dolaze od Libellusa? Od 33 pa nadalje? Jedva čekam taj LittleBig Horn; osobno su mi draži indijanski ratovi od Hogana, nekako me umorio. Nakon toga dolazi Aiwass?
I meni se Perović najviše sviđa od svih... Parlova ne volim baš, neke znaju biti dobre, a neke radi kao da stvarno nema volje. Barbati&Ramella su skoro uvijek isti, varijacije su jedino kad kombiniraju.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38022 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 12/07/2011 : 09:20:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
DC, samo 7 sa Frisendu?? :o

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 13/07/2011 : 21:15:06  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Nova recenzija, pa okačite koji komentar!

Ubilački bijes Magični Vjetar MV LIB 31c | 96 str.

Poe se nađe kao zarobljenik obitelji manijaka, a Magični Vjetar biva uvučen u krvave igre rudara i tamošnjih zemljoradnika…

http://www.stripovi.com/recenzije/mv-mv-lib-31c-ubilacki-bijes/1329/

Go to Top of Page

Kutuzov
Junior Member

370 Posts

Member since 06/05/2011

Posted - 25/07/2011 : 20:20:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Kutuzov a Private Message  Reply with Quote
Imaju li i Libellusove knjige MV uvodnik - VESTI SA GRANICE ?
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4341 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 25/07/2011 : 20:51:47  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
naravno
Go to Top of Page

Kutuzov
Junior Member

370 Posts

Member since 06/05/2011

Posted - 25/07/2011 : 20:57:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Kutuzov a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dzoni

naravno

Drago mi je pošto planiram da uzmem i njih, za sada sam prikupio sistem comiks 1-15, te ostale neuspešne izdavače. Imali još nekih dodataka sem vesti koje idu na jednu stranicu ?
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 26/07/2011 : 10:14:33  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kutuzov

quote:

naravno

Drago mi je pošto planiram da uzmem i njih, za sada sam prikupio sistem comiks 1-15, te ostale neuspešne izdavače. Imali još nekih dodataka sem vesti koje idu na jednu stranicu ?

nema nikakvih dodataka osim toga , sta ce ti vise
treba stripove citati , a ne se umoriti na dodacima

feka
Go to Top of Page

Kutuzov
Junior Member

370 Posts

Member since 06/05/2011

Posted - 26/07/2011 : 18:27:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Kutuzov a Private Message  Reply with Quote
Za mene najbolji uvodnici upravo jesu kod Magičnog.

Sutra mi stiže Sistem comics od 1-15 i započinjem sa čitanjem, naručio i Sferu 1-3, obnoviću malo Wizard i ako se ''primim'' krećem sa Libelusom.

Edited by - Kutuzov on 26/07/2011 18:28:09
Go to Top of Page

Kutuzov
Junior Member

370 Posts

Member since 06/05/2011

Posted - 28/07/2011 : 20:32:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Kutuzov a Private Message  Reply with Quote
Evo stigli sistemovi Magični u HC, odlično urađeno izdanje, šteta što su stali posle 15 broja.
Go to Top of Page

Kutuzov
Junior Member

370 Posts

Member since 06/05/2011

Posted - 30/07/2011 : 15:20:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Kutuzov a Private Message  Reply with Quote
Pitanje za poznavaoce serijala.
Vidim da su brojevi 6 i 7 nastavci, takođe 9 i 10.
Koliko još ima dvodelnih epizoda?
Imali i sa tri i više nastavaka?

Hvala unapred na odgovorima.

Edited by - Kutuzov on 30/07/2011 15:20:52
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4341 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 30/07/2011 : 18:34:00  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
ima jos dosta koje se nastavljaju....pogledaj na sergio bonelli
Go to Top of Page

Kutuzov
Junior Member

370 Posts

Member since 06/05/2011

Posted - 05/08/2011 : 21:36:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Kutuzov a Private Message  Reply with Quote
Trenutno čitam košmar iz rama, odlična epizoda
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4341 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 06/08/2011 : 11:04:37  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
sve to sto citas do broja 18 je nista naspram onoga sto ces citati od broja 19 pa na dalje...tek tada pocinje onaj pravi magicni
Go to Top of Page

sergio gardini
New Member

Serbia
226 Posts

Member since 18/07/2009

Posted - 06/08/2011 : 11:30:32  Show Profile Show Extended Profile  Send sergio gardini a Private Message  Reply with Quote
quote:

sve to sto citas do broja 18 je nista naspram onoga sto ces citati od broja 19 pa na dalje...tek tada pocinje onaj pravi magicni

U potpunosti se slažem sa tobom. Mada mnogi kažu da "pad" sledi negde posle 40tog broja. Ja ne bih to rekao. Možda sam suviše subjektivan, ali Magični je jednostavno fenomenalan
Go to Top of Page

Kutuzov
Junior Member

370 Posts

Member since 06/05/2011

Posted - 06/08/2011 : 14:02:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Kutuzov a Private Message  Reply with Quote
quote:

To me raduje,istina pročitao sam ranije 19,20,21 i 22 i to jesu zaista odlične priče.

On što me je privuklo jeste kontinuitet, politika i afere u stripu.
Iskreno više mi odgovara da ovako upoznajem DIVLJI ZAPAD, nego preko PDSZ i Kena Parkera.
Go to Top of Page
Page: of 77 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000