forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Magični Vetar topic
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 77

Kutuzov
Junior Member

370 Posts

Member since 06/05/2011

Posted - 22/08/2011 : 18:21:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Kutuzov a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dzoni

meni su dobre i epizode posle broja 39....odlicne su mi sve epizode magicnog...

Pročitao si sve 32 knjige
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 22/08/2011 : 18:37:04  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
kao i u svakom serijalu postoje usponi i padovi,ali m.vetar sto se tice crtaca ima najaci staf svih vremena!

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

Kutuzov
Junior Member

370 Posts

Member since 06/05/2011

Posted - 22/08/2011 : 20:19:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Kutuzov a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cronos six

kao i u svakom serijalu postoje usponi i padovi,ali m.vetar sto se tice crtaca ima najaci staf svih vremena!

Da li bi prodao od 16-32 knjige ?
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 22/08/2011 : 20:49:51  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:

kao i u svakom serijalu postoje usponi i padovi

Istina...

Prvih 14 epizoda je općenito Manfredijevo uigravanje u serijal gdje uglavnom prevladavaju sukobi s čudovištima iz indijanske mitologije.
Do 32 epizode, zaključno s Hoganovom smrću, kontinuitet je bio vrlo jak i fokusiran na Nedovo pronalaženje i upoznavanje samog sebe, kao i na njegovog arhinemezisa Howarda Hogana. Zatim slijedi sukob s Aiwasom i Centurijom, a zatim s #45 kreće novi storyline (Custer i Indijanski ratovi) koje će se pratiti sve do kraja. Tu negdje pa do 54 bave se Aiwassovim stvorenjima. Nakon toga prevladava uglavnom western, Hogan i Centurija se pojavljuju u par prosječnih epizoda, dosta prosječnih solo epizoda, i provlači se cijelo vrijeme priprema za rat Indijanaca i vojske, Ned novači saveznike za Sijukse, smiruje kritične situacije između te dvoje strane. I sve to traje do 97. kad počinje okršaj. E tu sam stao...

Teme se mijenjaju kako ide serijal, težišta se stavljaju na druge likove, protivnici mijenjaju strane, dolaze novi likovi. Puno se više bavi političkim i špijunskim intrigama, tajnim društvima, a manje mitologijom. Klasični western (s vrlo bizarnim primjesama) također je prisutan cijelo vrijeme, ipak se ne može pričao Divljem zapadu, a da nema revolveraša i dvoboja. Dakako da ima loših i dosadnih epizoda, kao i loše nacrtanih, no serijal je vrlo čitljiv do stotke sigurno (a vjerojatno i dalje ako vam nije već dosadio serijal)

Siguran sam da i mnoge nervira ta stalna rotacija istih neprijatelja, te nekoliko stvari poput nerazjašnjene rodbinske veze Hogana i Magičnog, ili Nedova nikad kompletirana veza s Normom, ili količina političkih zavrzlama... Isprva je Magični rješavao sve situacije pobjeđivanjem u nemogućim omjerima (bang, bang), a kasnije nailazi na mnoštvo neprijatelja koje ne može baš pobijediti brzinom izvlačenja.

Meni je serijal sasvim oke za jedan takav proizvod na mjesečnoj bazi (sa samo jednim scenaristom!) Nije Ken Parker, a i Manfredi je sasvim drugačiji tip scenarista od Berardija npr. Tu su i žanrovske preferencije, ne paše svima sve.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 22/08/2011 : 21:23:14  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kutuzov

quote:

nikad!

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

Kutuzov
Junior Member

370 Posts

Member since 06/05/2011

Posted - 22/08/2011 : 21:28:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Kutuzov a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

nikad!

Samo te iskušavam.
Go to Top of Page

Kutuzov
Junior Member

370 Posts

Member since 06/05/2011

Posted - 22/08/2011 : 21:30:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Kutuzov a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:

kao i u svakom serijalu postoje usponi i padovi

Istina...

Prvih 14 epizoda je općenito Manfredijevo uigravanje u serijal gdje uglavnom prevladavaju sukobi s čudovištima iz indijanske mitologije.
Do 32 epizode, zaključno s Hoganovom smrću, kontinuitet je bio vrlo jak i fokusiran na Nedovo pronalaženje i upoznavanje samog sebe, kao i na njegovog arhinemezisa Howarda Hogana. Zatim slijedi sukob s Aiwasom i Centurijom, a zatim s #45 kreće novi storyline (Custer i Indijanski ratovi) koje će se pratiti sve do kraja. Tu negdje pa do 54 bave se Aiwassovim stvorenjima. Nakon toga prevladava uglavnom western, Hogan i Centurija se pojavljuju u par prosječnih epizoda, dosta prosječnih solo epizoda, i provlači se cijelo vrijeme priprema za rat Indijanaca i vojske, Ned novači saveznike za Sijukse, smiruje kritične situacije između te dvoje strane. I sve to traje do 97. kad počinje okršaj. E tu sam stao...

Teme se mijenjaju kako ide serijal, težišta se stavljaju na druge likove, protivnici mijenjaju strane, dolaze novi likovi. Puno se više bavi političkim i špijunskim intrigama, tajnim društvima, a manje mitologijom. Klasični western (s vrlo bizarnim primjesama) također je prisutan cijelo vrijeme, ipak se ne može pričao Divljem zapadu, a da nema revolveraša i dvoboja. Dakako da ima loših i dosadnih epizoda, kao i loše nacrtanih, no serijal je vrlo čitljiv do stotke sigurno (a vjerojatno i dalje ako vam nije već dosadio serijal)

Siguran sam da i mnoge nervira ta stalna rotacija istih neprijatelja, te nekoliko stvari poput nerazjašnjene rodbinske veze Hogana i Magičnog, ili Nedova nikad kompletirana veza s Normom, ili količina političkih zavrzlama... Isprva je Magični rješavao sve situacije pobjeđivanjem u nemogućim omjerima (bang, bang), a kasnije nailazi na mnoštvo neprijatelja koje ne može baš pobijediti brzinom izvlačenja.

Meni je serijal sasvim oke za jedan takav proizvod na mjesečnoj bazi (sa samo jednim scenaristom!) Nije Ken Parker, a i Manfredi je sasvim drugačiji tip scenarista od Berardija npr. Tu su i žanrovske preferencije, ne paše svima sve.

Hvala na konkretnim odgovorima, ja baš i ne volim indijansku mitologiju, tako da mi možda bolje legne ovaj pozni period.
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4341 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 23/08/2011 : 10:28:55  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
lecice ti sigurno..procitao sam svih 32 knjiga i veoma sam zadovoljan...
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18868 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 23/08/2011 : 16:07:59  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
istina, meni je Magični uz Kena i PSDZ vrh Bonellija....naravno uz Zagora i Texa,ali ti su neka druga priča....poduža i bezkrajna...

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 23/08/2011 : 17:19:55  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Hvala na konkretnim odgovorima, ja baš i ne volim indijansku mitologiju, tako da mi možda bolje legne ovaj pozni period.

A sve ti to ovisi, poslije ima puno više politike, intriga i konflikata s Indijancima. Ovisi i koji si tip čitatelja, zahtijevaš li od stripa i autora stripa puno, koji žanr preferiraš. MOžda i nećeš biti oduševljena, ali svakako probaj pa kako ti se svidi.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Kutuzov
Junior Member

370 Posts

Member since 06/05/2011

Posted - 23/08/2011 : 17:23:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Kutuzov a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:

A sve ti to ovisi, poslije ima puno više politike, intriga i konflikata s Indijancima. Ovisi i koji si tip čitatelja, zahtijevaš li od stripa i autora stripa puno, koji žanr preferiraš. MOžda i nećeš biti oduševljena, ali svakako probaj pa kako ti se svidi.

Kažem ti intrige, zapleti, afere...To mi je nešto novo kod Bonelija i prilično mi odgovara, možda i više nego neka preterana akcija. Hogan me recimo impresionirao kao i njegova uloga u serijalu.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 24/08/2011 : 02:58:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
vec sam pisao, no ti vjerojatno to tad nisi citao.
s brojem 101 Custer i Siouxi, osim nesto malo u Kanadi, su gotovi.
slijedi aiwassova pentologija, koja bi se mogla nazvati posvetom lovecraftu i americkoj gotici, dakle fantasticni horor.
potom malo u kanadu, pa nekoliko samostalnih, a zatim konacan obracun s hoganom do samog svrsetka.
ima jos jedna manja podserija ali sam sad zaboravio sto je, na 3-4 broja.
znaci zadnjih 30ak ima minimalno indijanske mitologije, uglavnom su horor, fantastika i hogan.
meni se veoma svidjelo s aiwassom, siouxi i custer su mi, iskreno, bili dopizdili.
no, sve je mnogo dinamicnije, politickih spletki onako natenane vise nema, mozda ti se to nece dopasti.
ovo je osobno: lov na aiwassa i hogana do posljednjeg daha.
meni je to bolje, pretjerao je s politikom i razvlacenjem.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 27/08/2011 : 11:52:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message  Reply with Quote
zadnja 32.knjiga iznenađujuče odlična do vrlo dobra. Manfredi se konačno specijalizirao za korištenje 100stranica.. nevjerojatno koliko je elemenata ubačeno u jedan strip.. više nego što bi Burattini u 4 broja

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]
Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid!

Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone!
-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 31/08/2011 : 14:08:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote

quote:
Magični Vjetar - 33. knjiga
Tvrdi uvez, Bonelli format, 296 stranica, 3 kolorne naslovnice.
Cijena 125,00 kn. Posebna cijena 115,00 kn. Posebna cijena vrijedi do 5.11.2011.

Magični Vjetar - 34. knjiga
Tvrdi uvez, Bonelli format, 358 stranica (od čega 96 stranica kompletno u boji), 3 kolorne naslovnice.
Cijena 170,00 kn. Posebna cijena 150,00 kn. Posebna cijena vrijedi do 5.11.2011.

Magični Vjetar - 35. knjiga
Tvrdi uvez, Bonelli format, 390 stranica, 3 kolorne naslovnice.
Cijena 140,00 kn. Posebna cijena 125,00 kn. Posebna cijena vrijedi do 5.11.2011.

Magični Vjetar - 36. knjiga
Tvrdi uvez, Bonelli format, 390 stranica, 3 kolorne naslovnice.
Cijena 140,00 kn. Posebna cijena 125,00 kn. Posebna cijena vrijedi do 5.11.2011.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 31/08/2011 : 14:09:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Lijepo, lijepo!
Samo naprijed s Libellus knjigama

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

piquet
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 15/03/2003

Posted - 31/08/2011 : 15:13:55  Show Profile Show Extended Profile  Send piquet a Private Message  Reply with Quote
kad je to u gajevoj?

"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?"
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 31/08/2011 : 15:21:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
nema komentara na cijenu? 400 str. za 125 kn...
jasno, svaki hc danas je skup, kad ljudi jedva sastavljaju kraj s krajem...
ali... da vidimo sad kako je 150 kn za 500 str. milijun puta prozvakana zagora u dvostruko vecoj nakladi "vrlo povoljno"...

inace, www.libellus.hr pustio je u rad web shop s placanjem karticama, i daje 15 posto popusta na sva izdanja za koja ne vrijedi posebna, pocetna cijena... dakle u biti na sva izdanja koja nisu najnovija...

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 31/08/2011 : 15:27:55  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

nema komentara na cijenu? 400 str. za 125 kn...
jasno, svaki hc danas je skup, kad ljudi jedva sastavljaju kraj s krajem...
ali... da vidimo sad kako je 150 kn za 500 str. milijun puta prozvakana zagora u dvostruko vecoj nakladi "vrlo povoljno"...

inace, www.libellus.hr pustio je u rad web shop s placanjem karticama, i daje 15 posto popusta na sva izdanja za koja ne vrijedi posebna, pocetna cijena... dakle u biti na sva izdanja koja nisu najnovija...

Hvala ti puno sad znam gdje će otići svaka moja lipa koja nije nasušno potrebita.

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

Charlito de la Vega
Junior Member

Croatia
328 Posts

Member since 26/07/2011

Posted - 02/09/2011 : 15:18:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Charlito de la Vega a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Charlito de la Vega

Pročitao sam Magičnog prvi put.
Kupio sam knjigu 19 (Ljubav i krv, Vitezovi zlatnog kruga...).
Dobar je, solidan, ok...možda nisam pogodio neku epizodu, ali dovoljno dobar da ću još jednom odvojiti 145 kn.

...da ima akcije i malo tog mističnog elementa, jer u ovim pričama ga nije bilo mada, nemojte me krivo shvatiti, nisu mi loše.

Kupio sam knjige 6 i 7 i oduševio se!
Epizode: Velika vizija, Ratnikova sjena, Đavolova lijeva ruka i Bedlam su me se posebno dojmile.
Eto...Magični si je našao još jednog obožavatelja, Libellus još jednu mušteriju.

I don't want to be one wave in the water
but sea will drag me deep: one more haggard drowned man.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17011 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 04/09/2011 : 11:10:01  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Ja sam pročitao Lijevu ruku đavola u izdanju SC i mogu reći da mi je to zasada najbolja epizoda MV... Imam na lageru i taj toliko hvaljeni Bedlam, jedva čekam da dođe na red... I da, jako mi se sviđa Ortizov rad na ovom serijalu, inače je on jedan od meni omiljenih crtača, a čini mi se da mu MV leži bolje od Texa, zbog mračnije atmosfere, za čije stvaranje je on majstor.
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 26/09/2011 : 13:27:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message  Reply with Quote
Manfredijeva greška ili...?

broj 102: aiwassov povratak str.266

jedan član crnog obrata vikne "kadosh!", WTF? ja se već ponadao a ono ni traga njemu kasnije, to je ustvari kernan.. Kadosh je okinuo u 38.broju.. FAIL! (da stvar bude gora, malo poslije se opet spominje on, ali greška naravno)

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]

-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 26/09/2011 : 13:30:09  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by npetros2@htnet-dsl
jedan član crnog obrata vikne "kadosh!", WTF?

Kadosh je pozicija u Crnom obratu, ne osoba A ili osoba B.
Nova tura MV je za sada odlicna (Custer & Ludi Konj saga).
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 26/09/2011 : 13:51:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message  Reply with Quote
??? prvi put čujem za to

-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 26/09/2011 : 13:55:17  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by npetros2@htnet-dsl

??? prvi put čujem za to

Pa taj sto ostavi koske u broju 39 se ne zove Kadosh, ima covek svoje ime i prezime.

Edited by - kasper on 26/09/2011 13:56:19
Go to Top of Page

Charlito de la Vega
Junior Member

Croatia
328 Posts

Member since 26/07/2011

Posted - 26/09/2011 : 13:56:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Charlito de la Vega a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir
slijedi aiwassova pentologija, koja bi se mogla nazvati posvetom lovecraftu i americkoj gotici, dakle fantasticni horor.

Kroz koje knjige se ovo proteže?

I don't want to be one wave in the water
but sea will drag me deep: one more haggard drowned man.
Go to Top of Page
Page: of 77 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.48 seconds. Snitz Forums 2000