Author |
Topic |
velka031
Advanced Member
Croatia
17008 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 14/09/2011 : 23:39:49
|
quote: Originally posted by Elderane84
Izgleda da je tako. Ja se ne slazem ni sa jednom rijecju koju je napisao Bruce. Ja prosto ne shvatam takav nacin vidjenja stvari, i volio bi kad bi mi bilo ko pokazao na primjeru sta je to sta je Chiarolla upropastio u dugom putovanju, ili Laurenti u Carstvu Songaja, i sta bi to tacno Ferri pridonio Dugom Putovanju da ga poboljsa? Svi znamo da je Ferri majstor u stvaranju jezovite atmosfere, ali znamo i da mu je svaki porucnik, narednik, Supermajk, Dzimi gitara i mnogi drugi, zapravo Zagor, samo sa drugom bojom kose, ili brkovima, ili tako nesto.
Ok Laurenti nije ništa upropastio u "Carstvu Songaja", ali ima pad kvaliteta crteža u odnosu na svoju prvu priču Što se tiče Chiarolle i "Dugog putvoanja", stojim iza toga da je očajno nacrtao lik Zagora. Što se tiče Ferria sigurno bi to odlično odradio, jedino možda bi Donatelli bio bolji, pod uslovom da ju je crtao kao u najboljim danima, i s'obzirom na temu priče, jer nam je poznato da je on nacrtao upravo najozbiljnije Zagorove priče slične tematike (Sloboda ili smrt, Gnev Osaga, Poklič Suka) |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Posted - 14/09/2011 : 23:42:01
|
quote: Originally posted by bjelolasica
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Laurenti je nacrtao samo jednu priču o Zagoru "Kradljivci sjena" i to po meni stvarno fenomenalno, donekle nije loš u "Osveta Vudu" i "Otočka skupina", sve ostalo je očajno Chiraolla može da prođe u "Sedam gradova Cibole", ostalo da ne pominjem, vrhunac očaja (u ovom slučaju konretno mislim na Zagorov lik) je "Blago Žana Lafita", "Dugo putovanje" da je crtao Ferri bio bi remek delo,ovako imamo brljotinu u liku Zagora Očito da su obojica fenomenalni crtači i umetnici, ali Zagora doživljavju kao zaradu na brz i lak način, i to im na žalost prolazi, naročito Laurentiu koji se eto ovajdio i od KI VČ-a
Ne shvaćam kako Laurenti može dobro nacrtati jednu priču pa kao da se ispričava na trudu sljedeću zas..e.
Ne vidim ničeg tu čudnog, nije ni prvi ni poslednji |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Posted - 14/09/2011 : 23:44:01
|
quote: Originally posted by velka031
Meni taj specijalac nije loš, Dotti ga je odlično nacrtao...
Da, jedan od boljih specijalaca, Dotti je Ok |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 14/09/2011 : 23:47:01
|
stojim iza toga da je očajno nacrtao lik Zagora.
I dodjosmo do kljucne recenice Na stranu sto je savrseno prikazao atmosferu, i svi su mu likovi prilicno izrazajni, nije nacrtao Zagora kako ga je Ferri zamislio, i sve je lose. |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Posted - 14/09/2011 : 23:50:39
|
quote: Originally posted by Elderane84
stojim iza toga da je očajno nacrtao lik Zagora.
I dodjosmo do kljucne recenice Na stranu sto je savrseno prikazao atmosferu, i svi su mu likovi prilicno izrazajni, nije nacrtao Zagora kako ga je Ferri zamislio, i sve je lose.
Nije ga nikako nacrtao |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12916 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 15/09/2011 : 00:09:34
|
Meni taj argument evanđelja po Ferriju nikad nije bio jasan. Svaki crtač koji ne crta Zagora kao Ferri je loš crtač?
Ja obožavam Jacka Kirbyja i njegov Fantastic Four, ali ni u ludilu ne bih rekao da su John Byrne i Mike Wieringo loši crtači zato što likove crtaju potpuno drugačijim stilom od Kirbyja.
Prepoznatljivost junaka? Što, jesu li Laurenti i Chiarolla možda Zagoru promijenili kostim? Jesu li mu nacrtali bradu i brkove? Jel Zagor u njihovim stripovima možda nosi sombrero i pončo? Jesu li mu naoštrili sjekiru i pištolj zamijenili winchesterkom? Nosi li možda koleđice umjesto čizmi? |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 15/09/2011 : 00:13:31
|
Uvati se ti onoga popisa Bushido Btw, jebeš ti lika ako se kroz vrime ne minja... |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 15/09/2011 : 00:55:40
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Meni taj argument evanđelja po Ferriju nikad nije bio jasan. Svaki crtač koji ne crta Zagora kao Ferri je loš crtač?
dobra Naprotiv, King i ostali pokušavaju da kažu (i tu se slažem sa njima) da je Ferrijev Zagor onaj pravi i jedini što se tiče fizičkih osobina. Nakon toliko dugo rada na njemu i pobranih aplauza, njegov Zagi bi donekle trebao da posluži kao model ostalim crtačima. Nekima, ne svima. Zbog toga simpatije prema Verniju i njegovom trudu. Ne kažem da valja ili ne valja (nemam volje da se raspravljam), ali njegov copy-paste-ferri stil je obećavao svima u SBE.
quote: Prepoznatljivost junaka? Što, jesu li Laurenti i Chiarolla možda Zagoru promijenili kostim? Jesu li mu nacrtali bradu i brkove? Jel Zagor u njihovim stripovima možda nosi sombrero i pončo? Jesu li mu naoštrili sjekiru i pištolj zamijenili winchesterkom? Nosi li možda koleđice umjesto čizmi?
Ne, već nerviraju zbog toga što je očigledno da su obojica pravi znalci u crtanju, a izbace u zadnje vreme takvo smeće. Laurentija sam obožavao od Osvete Vudua. A kod Chiarolle sam uvek cenio originalnost u stilu. Sedam gradova Cibole mi je fantastična epizoda i tu čoveku skidam kapu. Ali sada su otišli dovraga. |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22311 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 15/09/2011 : 00:59:54
|
Prepoznatljivost junaka? Što, jesu li Laurenti i Chiarolla možda Zagoru promijenili kostim? Jesu li mu nacrtali bradu i brkove? Jel Zagor u njihovim stripovima možda nosi sombrero i pončo? Jesu li mu naoštrili sjekiru i pištolj zamijenili winchesterkom? Nosi li možda koleđice umjesto čizmi?
jesu, nacrtali su mu kostim. Da nisu, covjek bi mogao pomisliti da su crtali Miki Mausa ili Homera Simpsona |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22311 Posts
Posted - 15/09/2011 : 01:01:17
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Ne, već nerviraju zbog toga što je očigledno da su obojica pravi znalci u crtanju, a izbace u zadnje vreme takvo smeće.
O tome sam govorio na prethodnoj stranici. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22311 Posts
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12916 Posts
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22311 Posts
Posted - 15/09/2011 : 01:11:53
|
Ova slika Zagora je sasvim dobra. Što joj fali?
Nista! Ama bas nista. Remek-djelo! |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12916 Posts
Posted - 15/09/2011 : 01:13:32
|
quote: Originally posted by King Warrior
Ova slika Zagora je sasvim dobra. Što joj fali?
Nista! Ama bas nista. Remek-djelo!
Reci, što konkretno na toj slici ne valja? |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22311 Posts
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12916 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 15/09/2011 : 01:19:37
|
Njegova leva ruka (sa naše, dakle, desne strane). Malko je čudna. Ali inače, ovaj crtež mu nije ni blizu najgorima. A ako sam shvatio Kingovu poentu, razlika između ova dva crteža je u pristupu detaljima. Pogledaj samo te linije na gornjem crtežu, i stil senčenja. Problem je što su oba crteža van strip-kaiševa. Ovaj Zagor je naslovnica, a naslovnica traži jednako vremena kao i crtež one devojke gore. Ako ćemo na ovaj način da ih poredimo, na Zagoru se stari Laurenti prilično štedeo. Da ovako crta unutar stripa niko se ne bi bunio. |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22311 Posts
Posted - 15/09/2011 : 01:21:06
|
evo upravo pitao zenu da kaze nesto o ovim slikama: 1 slika: Dobra, super nacrtana, detaljna. 2 slika: Taj ne lici na covjeka, izgleda kao neki monstrum.
|
|
|
Snake Plissken
Average Member
Serbia
707 Posts
Member since 05/07/2011 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
Snake Plissken
Average Member
Serbia
707 Posts
Member since 05/07/2011 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12916 Posts
Posted - 15/09/2011 : 01:26:55
|
Naravno, mi ovdje sada raspravljamo o subjektivnim dojmovima. I tako će uvijek biti. To što netko ne voli Chiarollu i Laurentija neće puno utjecati na moje mišljenje. I obrnuto. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22311 Posts
|
Topic |
|