forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Autorski izlog
 Moj strip-Mirakul
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 17

J.Stickman
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
377 Posts

Member since 28/10/2009

Posted - 30/09/2011 : 20:16:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit J.Stickman's Homepage  Send J.Stickman a Private Message  Reply with Quote
Prijavljujem se i ja za finansiranje.
Glede kraja stripa, pa ovo treba gledati kao na autorsko djelo. Nije on nama dao ono što bi smo mi htjeli, niti nas je htio šokirati već je napisao i nacrtao ono što je htio reći. Ko može razumjeti, super, ko ne može, pa...

https://www.instagram.com/avet_rio_gribaje/
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 30/09/2011 : 20:21:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
Spisak za Mirakul:

1.all_ba
2.austin
3.D.J.
4.J.Stickman

C'est la vie...
https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 30/09/2011 : 21:13:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by D.J.

Znas Darth Ivan i meni je prvih nekoliko sekundi bilo zao sto nismo saznali cije je dijete, ali mi je odmah zatim postalo vrlo drago sto nismo, jer je to ostalo na nama citaocima da zakljucimo iz svega prilozenog. Ja npr. mislim da je dijete Zvonino. Mislim to zato jer nista u Josipinom kakrakteru nije ukazivalo da bi spavala s Don Vjekom.

Isto sam i ja promislio. Nekako mi Josipa nije tip da bi išla okolo s drugim muškarcima.

A i Marti mi nije nužno lik bolesnika. Više mi liči na tipa koji trpi u svom pozivu i ne zna se boriti s celibatom i samoćom pa ide kurvama i puca po šavovima. Čini mi se da je Torghal htio reći da su svi krvavi ispod kože bez obzira tko oni bili. Tim gore što je Don Vjeko svećenik i čovjek koji bi trebao biti dobar moralni uzor drugima. Govorim ovo na prvi dojam, trebao bih još jednom pročitati sve u komadu u slučaju da mi je promaklo nešto opako kod Dona.

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 30/09/2011 : 22:45:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
evo i ja se javljam za listu

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Collector
Junior Member

Serbia
338 Posts

Member since 12/06/2007

Posted - 30/09/2011 : 22:57:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Collector a Private Message  Reply with Quote
Upiši i mene ;-)
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 30/09/2011 : 23:01:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
Spisak za Mirakul:

1.all_ba
2.austin
3.D.J.
4.J.Stickman
5.Deers
6.Collector

C'est la vie...
Go to Top of Page

Dule
Average Member

Croatia
546 Posts

Member since 09/05/2003

Posted - 01/10/2011 : 01:35:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dule's Homepage  Send Dule a Private Message  Reply with Quote
Doživio sam kroz godine dosta uvreda, ali kroz svo to vrijeme nisam pročitao niti jednu jedinu originalnu(!) uvredu. Dakle, radilo se uvijek samo o prizemnom, banalnom, birtaški prostačkom, primitivno ograničenom dobacivanju, koje je samo otkrivalo/otkriva razinu svijesti i mentalne sklopove, koji još uvijek kroz svoje „glasnogovornike“ zavijaju nad ovim prostorima.
Najme, i za uvrijediti nekog treba imati duha, stila, osobnosti; a ne samo prepisivati sa zidova wc-a, imitirati i one gore od sebe ili pak, javno govoriti rječnikom kakvim su vas odgajali kod kuće.
No, pamet je odavno napustila ove prostore, igru vode torbari (duha), a vladaju prostaci.
PS
Ispričavam se na smetnji. Ovo gore je s malim zakašnjenem, a za Ricu i slične. Nedajte se smesti; samo vi nastavite s milodarima...
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 01/10/2011 : 08:54:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message  Reply with Quote
ne znam di si ti vidija da san te uvridija, ne znam sto ja imam s milodarima, ko je reka da mi smetas...

>>>>>"a za Ricu i slične" za ovo bi ti reka par riči s ulice, ali neču:)

https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign
Go to Top of Page

Misso
Starting Member

Serbia
68 Posts

Member since 25/01/2011

Posted - 02/10/2011 : 00:48:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Misso a Private Message  Reply with Quote
Ono što je privuklo pažnju svih nas, koji od prve strane pratimo Torghalov Mirakul, je priča.
Ona je do samog kraja bila zanimljiva, neizvesna, šokantna, intrigantna...
A onda, na samom kraju, ozbiljan propust. Glavni junak je počinio samoubistvo (i još u crkvi)
i za to biva „nagrađen“ Božijim blagoslovom, Mirakulom. To jednostavno „ne pije vode“. U samoj završnici kvari celu priču i čini je neozbiljnom. Da je neko drugi povukao obarač ili da je do pogibije došlo na drugačiji način, Mirakul bi mogao biti opravdan. Za razliku od nekih drugih religija, u hrišćanstvu je samoubistvo veoma ozbiljan greh.
Da sam na Torghalovom mestu, razmislio bih o ispravljanju ovog propusta.
quote:
www.katolici.org/nauk.php?action=c_vidi&id=6792

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 02/10/2011 : 01:10:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
misliš? a što ako su to samo latice cvijeća sa propovjednice koje su ispale zbog zvuka koji je prouzročio pucanj iz pištolja? plus, bog nije nikad volio samoubojice a relativno dobrih svećenika ionako ima u zadnje vrijeme malo pa im mora pomagat

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Misso
Starting Member

Serbia
68 Posts

Member since 25/01/2011

Posted - 02/10/2011 : 01:19:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Misso a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

misliš? a što ako su to samo latice cvijeća sa propovjednice koje su ispale zbog zvuka koji je prouzročio pucanj iz pištolja? plus, bog nije nikad volio samoubojice a relativno dobrih svećenika ionako ima u zadnje vrijeme malo pa im mora pomagat

U tom slučaju nemam nikakvih zamerki.
Go to Top of Page

Torghal
Senior Member

Croatia
1981 Posts

Member since 27/09/2004

Posted - 02/10/2011 : 05:21:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Torghal a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Misso

Ono što je privuklo pažnju svih nas, koji od prve strane pratimo Torghalov Mirakul, je priča.
A onda, na samom kraju, ozbiljan propust. Glavni junak je počinio samoubistvo (i još u crkvi)
i za to biva „nagrađen“ Božijim blagoslovom, Mirakulom. To jednostavno „ne pije vode“. U samoj završnici kvari celu priču i čini je neozbiljnom. Da je neko drugi povukao obarač ili da je do pogibije došlo na drugačiji način, Mirakul bi mogao biti opravdan. Za razliku od nekih drugih religija, u hrišćanstvu je samoubistvo veoma ozbiljan greh.
quote:

Drugim rijecima ako neka osoba koja je cijeli zivot zivila dobar,posten zivot i u trenutku ocaja pocini samoubojstvo,ona ide u pakao a osoba koja je cili zivot,krala,varala cinila zlo drugima i pred smrt se ispovidi ona ide u raj?e jebiga,meni se to cini nepostenim.ja se nadam da je prvi i jedini kriterij prilikom odredjivanja gdje ces zavrsit kakva si osoba bila tokom zivota.Meni se prije 10 godina ubio bratov najbolji prijatelj,momak je bio dusa od osobe,ni mrava ne bi zgazia,ima je doma nekih problema i napravia je sta je napravia ali ja necu nikad prihvatit da on nije zavrsia u raju.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 02/10/2011 : 10:39:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Thorgal, upravo pročitao strip od početka do kraja i uživao. Čitao sam ranije tablu po tablu do negdje 10-15, ali prestao zbog manjka vremena. I sada mi je drago zbog toga... Ovako se dobije pravi efekat.
Evo kritika:
Scenario je vrlo dobar, priča leti i čitatelj jedva čeka šta će biti dalje. Kapa dolje.
Crtež prolazi, ali može niti puno bolji - no to to već znaš.
Što se tiče ovih kontraverznih momenata:
1. Da li je žena bila nevjerna i čije je dijete?
Ne mora biti otkriveno. Dio čarolije priče je upravo naša sumnja koju djelimo sa Zvonetom. Čitava priča je inače za uživit se i izaziva emocije što meni jako odgovara.
2. Šta je to točno bilo na kraju?
Ne mogu reći zasigurno. Može biti više tumačenja. Možda autor ima svoje jasno tumačenje ili čak ni on nije siguran. Takav kraj sam po sebi nije loša stvar. Mnoge velike priče završavaju tako. No, nisam baš siguran oko točne izvodbe kraja. Nije pogođena meta u sridu. Moglo je malo drugačije i preciznije što bi izazvalo snažniji efekat. Znači, ideja dobra, razrada malo škripi (mislim na sam kraj - zadnje table). Ovako će se neki pitati : Kakve su to sad latice i koje se k.... dogodilo? Sam Mirakul na kraju je trebao biti prizemniji, manje opipljiv (vidljiv), a opet nekako jači i upečatljiviji. Više u skladu sa ostatkom stripa, ovako djeluje nekako izvan...
No, kao što rekoh, čista uživancija, hvala na prelijepom stripu. Nadam se da ćeš se afirmirati kao autor.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 02/10/2011 10:42:11
Go to Top of Page

tony starks
Average Member

South Sandwich Islands
833 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 02/10/2011 : 12:36:56  Show Profile Show Extended Profile  Send tony starks a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan
Nadam se da ćeš se afirmirati kao autor.

...kako bi se publika većinski prešaltala s prepravljanja scenarija na iščitavanje značenja

1.all_ba
2.austin
3.D.J.
4.J.Stickman
5.Deers
6.Collector
7.tony starks

(Homer to Marge): I didn't lie!!I was writing fiction with my mouth!!
>>The best cartoon niggas was Tom and Jerry, man.<< Ghostface
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 02/10/2011 : 14:13:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sve ovo ti stoji.

Međutim, čuda i mirakuli se tako i zovu jer su srećom još uvijek u domeni volje Svevišnjega, a ne zemaljskih kanona. Zbog toga ne sumnjam da bi i situacija koju je Torghal zamislio mogla biti ostvarena, iako strogo legalistički gledano nije baš vjerodostojna.

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8169 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 02/10/2011 : 19:09:07  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
nije me bilo par dana i čestitam torghalu na predivnom stripu

stavite me na listu, pod obavezno

kraj je efektan, svatko ga može tumačit na svoj način

crtež kroz cijeli strip mi je baš legao, sirov i s mjerom, montaža u nekim dijelovima odlična
jedinu zamjerku imam na zadnju sličicu predzadnje table, ne kuži se je li to strop crkve ili nebo, je li isus ili marija... ta sličica je trebala biti detaljnije nacrtana (po mome mišljenju)

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 02/10/2011 : 19:16:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
Spisak podrške (po 100 kuna) za strip Mirakul

1.all_ba
2.austin
3.D.J.
4.J.Stickman
5.Deers
6.Collector
7.tony starks
8.ken2

C'est la vie...
Go to Top of Page

Torghal
Senior Member

Croatia
1981 Posts

Member since 27/09/2004

Posted - 02/10/2011 : 19:45:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Torghal a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2
jedinu zamjerku imam na zadnju sličicu predzadnje table, ne kuži se je li to strop crkve ili nebo, je li isus ili marija... ta sličica je trebala biti detaljnije nacrtana (po mome mišljenju)

Strop crkve...zna sam da ce ta slicica bit problem odmah od pocetka cim sam pocea crtat strip...jos je i bolja ispala nego sta sam ocekiva...jebiga,da sam je moga bolje nacrtat viruj mi to bi i napravia...
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8169 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 02/10/2011 : 19:54:28  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da sam na Torghalovom mestu, razmislio bih o ispravljanju ovog propusta.
quote:

krščanski kanoni ne idu u korak s vremenom, po njima su i kondomi vražje djelo
samoubojstvo se uvijek držalo kao grijeh, ali uvjeren sam da ga većina krščana ne smatra nečime zbog čega se ne ide u raj, jer na takve stvari se nitko ne odlučuje tek tako
a što se tiče zvone i stripa, ovdje je pitanje da li se radi o samoubojstvu - čovjek je proživio rat, došao u tešku situaciju, posumnjao u ženu, htio ubiti svećenika, ali je odluku prepustio sreći / bogu, a ta sreća ili bog je odlučio da ipak pogine on i umjesto kao ubojica, pred posljednji sud ode kao 'samoubojica' >dakle, po meni je on žrtva totalno rastrojenog društva u kojemu živimo, em rat, em obitelj, pa ogovaranja koja su ga dovela da posumnja i u ono dobro što je imao... da ne duljim, meni ovo ima smisla

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 02/10/2011 : 22:24:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

Thorgal, upravo pročitao strip od početka do kraja i uživao. Čitao sam ranije tablu po tablu do negdje 10-15, ali prestao zbog manjka vremena. I sada mi je drago zbog toga... Ovako se dobije pravi efekat.
Evo kritika:
Scenario je vrlo dobar, priča leti i čitatelj jedva čeka šta će biti dalje. Kapa dolje.
Crtež prolazi, ali može niti puno bolji - no to to već znaš.
Što se tiče ovih kontraverznih momenata:
1. Da li je žena bila nevjerna i čije je dijete?
Ne mora biti otkriveno. Dio čarolije priče je upravo naša sumnja koju djelimo sa Zvonetom. Čitava priča je inače za uživit se i izaziva emocije što meni jako odgovara.
2. Šta je to točno bilo na kraju?
Ne mogu reći zasigurno. Može biti više tumačenja. Možda autor ima svoje jasno tumačenje ili čak ni on nije siguran. Takav kraj sam po sebi nije loša stvar. Mnoge velike priče završavaju tako. No, nisam baš siguran oko točne izvodbe kraja. Nije pogođena meta u sridu. Moglo je malo drugačije i preciznije što bi izazvalo snažniji efekat. Znači, ideja dobra, razrada malo škripi (mislim na sam kraj - zadnje table). Ovako će se neki pitati : Kakve su to sad latice i koje se k.... dogodilo? Sam Mirakul na kraju je trebao biti prizemniji, manje opipljiv (vidljiv), a opet nekako jači i upečatljiviji. Više u skladu sa ostatkom stripa, ovako djeluje nekako izvan...
No, kao što rekoh, čista uživancija, hvala na prelijepom stripu. Nadam se da ćeš se afirmirati kao autor.

sve se to vidi...kolega nas je želio potaknut na razmišljanje.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 02/10/2011 : 22:33:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
Khm.

Lijepo je što hoćete biti transparentni, ali od toga nema nikakve koristi jer vam ne znam imena ni mailove. To jest, dosad imam dvije prijave na mailu (za ukupno 400 kn), od kojih za jednu znam da nije na popisu jer čovjek ne želi biti javan, a za drugu jednostavno ne znam je li na transparentnom popisu.

I zato, još jednom molim, prijave na darkomacan(na)yahoo.com, ime, adresa, iznos.

I da, ako ste izvan HR, to komplicira stvar, ali valjda ćemo se nekako dogovoriti.

Hvala lijepa,

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

Misso
Starting Member

Serbia
68 Posts

Member since 25/01/2011

Posted - 02/10/2011 : 23:35:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Misso a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Torghal

Drugim rijecima ako neka osoba koja je cijeli zivot zivila dobar,posten zivot i u trenutku ocaja pocini samoubojstvo,ona ide u pakao a osoba koja je cili zivot,krala,varala cinila zlo drugima i pred smrt se ispovidi ona ide u raj?e jebiga,meni se to cini nepostenim.ja se nadam da je prvi i jedini kriterij prilikom odredjivanja gdje ces zavrsit kakva si osoba bila tokom zivota.

Jebiga i meni je to krajnje nepošteno.
Na svu sreću stvari ne stoje baš tako. Može neko biti ceo svoj život oličenje dobrote i onda u trenutku očaja počini ubistvo ili masovno ubistvo. Ovo je ipak tema za neke druge forume. Hteo sam ti samo skrenuti pažnju na princip verodostojnosti. Na severnom polu nema pingvina i u Sibiru ne rastu palme. Tako i nijedan samoubica nije postao svetac ili nešto slično. Ukoliko želiš dobru priču, moraš ispoštovati određena pravila.

quote:
Originally posted by Torghal

Meni se prije 10 godina ubio bratov najbolji prijatelj,momak je bio dusa od osobe,ni mrava ne bi zgazia,ima je doma nekih problema i napravia je sta je napravia ali ja necu nikad prihvatit da on nije zavrsia u raju.

Nažalost sličnih, tragičnih, sudbina ima previše na ovim prostorima.
Go to Top of Page

Misso
Starting Member

Serbia
68 Posts

Member since 25/01/2011

Posted - 03/10/2011 : 00:17:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Misso a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2

krščanski kanoni ne idu u korak s vremenom, po njima su i kondomi vražje djelo
samoubojstvo se uvijek držalo kao grijeh, ali uvjeren sam da ga većina krščana ne smatra nečime zbog čega se ne ide u raj, jer na takve stvari se nitko ne odlučuje tek tako
a što se tiče zvone i stripa, ovdje je pitanje da li se radi o samoubojstvu - čovjek je proživio rat, došao u tešku situaciju, posumnjao u ženu, htio ubiti svećenika, ali je odluku prepustio sreći / bogu, a ta sreća ili bog je odlučio da ipak pogine on i umjesto kao ubojica, pred posljednji sud ode kao 'samoubojica' >dakle, po meni je on žrtva totalno rastrojenog društva u kojemu živimo, em rat, em obitelj, pa ogovaranja koja su ga dovela da posumnja i u ono dobro što je imao... da ne duljim, meni ovo ima smisla

Kršćanski kanoni ne idu u korak sa vremenom i nikada nisu išli - zato su kanoni. Kada neko stavi metak u revolver, uperi ga u sebe i par puta povuče obarač i pritom revolver opali i ubije ga, onda se tu radi o samoubistvu. Bez obzira koja ga je muka na to naterala. Mislim da je Zvone sam doneo odluku u trenutku kad je napunio revolver i pošao u crkvu. Ubica ili samoubica. Slažem se da je i sam žrtva.
Mislim da sam nešto, na tu temu, pročitao u predgovoru za prvi broj bonelijeve Julie.
Go to Top of Page

Misso
Starting Member

Serbia
68 Posts

Member since 25/01/2011

Posted - 03/10/2011 : 00:23:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Misso a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Amos

Sve ovo ti stoji.

Međutim, čuda i mirakuli se tako i zovu jer su srećom još uvijek u domeni volje Svevišnjega, a ne zemaljskih kanona. Zbog toga ne sumnjam da bi i situacija koju je Torghal zamislio mogla biti ostvarena, iako strogo legalistički gledano nije baš vjerodostojna.

Strogo legalistički ili liberalno i slobodoumno - na severnom polu i dalje nema pingvina.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7124 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 03/10/2011 : 03:55:17  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Zanimljivo je to koliko se misljenja razlikuju o kraju ovog stripa...
Misso, meni npr. ne ispada da je Zvone na kraju prikazan kao neki svetac ili slicno. Posto je Don Vjeko glavni junak price (po meni) ovo mi sve izgleda kao neko iskupljenje, kao paralela izmedu Isusevog zrtvovanja za sve nas - sve grijesnike, samo sto je u ovom Bog upotrijebio Zvoneta da pokaze Don Vjeki kolika je Bozja moc i da ga probudi iz njegovog dvostrukog zivota koji vodi. U ranijim tablama stripa vidi se da Don Vjeko odlicno propovijeda i govori prave stvari, jedino sto i on sam ima problema sa kusnjama, seksualne vrste.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page
Page: of 17 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000