forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ludens vs Veseli Četvrtak
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 19/10/2011 : 16:23:48  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Leeo Pulp 4 ne postoji. Izašla su samo tri broja, kako u Italiji, tako i kod nas.
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5305 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 19/10/2011 : 16:30:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
@dessa
Hvala na informaciji..
Šteta, velika šteta... Malo koji strip me je tako nasmijao kao Leo Pulp.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17018 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 19/10/2011 : 16:52:58  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

otisak LUDENS:VČ 1:0
naslovnice LUDENS:VČ 1:0
kontakt LUDENS:VČ 0:1
tempo LUDENS:VČ 1:1
prevod LUDENS:VČ 1:1
cijena LUDENS:VČ 0:1
dostupnost LUDENS:VČ 1:1

sve u svemu poravnati jako, oba solidna izdavača sa svojom publikom koja neredko profilira i oba čak sa
identičnim izdanjima...samo nek guraju dalje i svi sretni.

Potpis...
Samo bih dodao da VČ ima one lakirane korice koje se meni puno više sviđaju od Ludensovih, ali Ludens ima bolji dizajn naslovnica.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 19/10/2011 : 17:04:59  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Ni Ludens ni VČ nisu nešto. Guraju se samo najpopularniji serijali u 10 edicija. Neću mi izdavati Mysterea, a i kad ga se izdaje, onda ide na kapaljku.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18896 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 19/10/2011 : 17:29:48  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
omatorio je Marti, pa su tempo izdavanja prilagodili njegovim pokretima...

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17819 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 19/10/2011 : 17:42:37  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
tako je vidiš kako teler to konta

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 19/10/2011 : 18:58:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Ni Ludens ni VČ nisu nešto. Guraju se samo najpopularniji serijali u 10 edicija. Neću mi izdavati Mysterea, a i kad ga se izdaje, onda ide na kapaljku.

Naajpametniji post.
A topic je mogao da se zove i ciji su Zagor i DD bolji, Ludensov ili VC?
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13465 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 19/10/2011 : 20:54:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Gura se ono što se prodaje, prosto i jednostavno.
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 19/10/2011 : 22:06:02  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:
Originally posted by DeeCay

Naajpametniji post.
A topic je mogao da se zove i ciji su Zagor i DD bolji, Ludensov ili VC?

otpad.

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 20/10/2011 : 01:54:55  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
otisak LUDENS:VČ 1:0
naslovnice LUDENS:VČ 1:1
kontakt LUDENS:VČ 0:1
tempo LUDENS:VČ 1:1
prevod LUDENS:VČ 1:1 zavisi koji jezik pricas
cijena LUDENS:VČ 0:1
dostupnost LUDENS:VČ 1:1 zavisi gde zivis, ocigledno

VC stripovi su mnogo manji velicinom, otisak je ponekad previse 'masan'. Naslovnice su bolje kolorisane ali losije dizajnirane. Vc se trudi da dizajnom naslovnica da neki svoj zig, dok Ludens manje vise tezi biti sto blizi originilanim naslovnicama. O jeziku je smesno i pricate. Ja sam srbin i bolje mi lezi nas prevod.

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 20/10/2011 : 08:51:45  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message  Reply with Quote
bili su 1:1 ali VČ je opasno smanjio tempo na stripovima koji me zanimaju, tako da odluka definitivno za Ludens
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 20/10/2011 : 10:18:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Imrahil

napokon normalan i razuman post...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts

Member since 07/03/2005

Posted - 20/10/2011 : 11:02:34  Show Profile Show Extended Profile  Send makikatalinic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by globinjo

O Bože,idem čvaknit persen...jebote,koje baljezgarije pišete,to je čudo...

E sad znaš kako je meni u Dinamovom topicu

"Velikodušnost bez premca"
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 20/10/2011 : 11:50:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by makikatalinic

quote:
Originally posted by globinjo

O Bože,idem čvaknit persen...jebote,koje baljezgarije pišete,to je čudo...

E sad znaš kako je meni u Dinamovom topicu

jedini topic gdje govorim istinu i samo istinu

Go to Top of Page

herzegovina.boy
New Member

Bosnia and Herzegovina
187 Posts

Member since 26/10/2008

Posted - 08/11/2011 : 01:11:09  Show Profile Show Extended Profile  Send herzegovina.boy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Imrahil

Uzasni su mi jedni i drugi,mozes crknut dok oni doguraju jedan broj,jedino je Dnevnik bio zakon cetri stripa mjesecno pa izvoli,a ovi nesto otezu i mrljave,dvomjesecno,tromjesjecno kako su krenuli doce i na jednom godisnje.
Kupujem vise Ludens jer mi je dostupni,jer gdje ja zivim ne stize VC.Ovako od Lundensa kupujem Texa,Zagora,Marka,Bleka sam prestao kupovat na broju 21.Neznam dal da kupujem Mikija,jer ga imam cijelog iz ZS.Od VC kupujem Dampyra i Texa.Kupujem i Price sa Divljeg zapada i oni su mi bolji i od LUDENSA i VC.
Ako im je slaba prodaja zasto ne smanje tiraz i tako nama citateljima priuste bar dva broja od istog junaka mjesecno i jos ce im ostati i papira za sljedece brojeve,Da znam kako ih kontaktirati ovo bi im napisao.
Mislim da se ovo desava iz jednog jedinog razloga,bitan im je samo profit,a ko jebe citaoce i kolekcionara,u obe izdavacke kuce bi trebala da angazuju prave kolekcionara pa taman oni bili volonteri,pa da ih malo posavjetuju kako da zarade,opstanu ,a i da citatelji budu zadovoljni.
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 08/11/2011 : 11:02:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by herzegovina.boy
Ne znam dal da kupujem Mikija,jer ga imam cijelog iz ZS.

taj zs komplet ti je zaludu,jer to nije kompletan miki...a ludens će izbacit sve...tako da...

Go to Top of Page

marinac
Average Member

570 Posts

Member since 13/05/2011

Posted - 08/11/2011 : 11:54:31  Show Profile Show Extended Profile  Send marinac a Private Message  Reply with Quote
Mikija treba kupovati. Obavezno.
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 08/11/2011 : 12:07:48  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
I "Priče sa Divljeg Zapada"...
Go to Top of Page

marinac
Average Member

570 Posts

Member since 13/05/2011

Posted - 08/11/2011 : 12:12:49  Show Profile Show Extended Profile  Send marinac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pravedni

I "Priče sa Divljeg Zapada"...

Svakako.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 08/11/2011 : 14:36:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Ovako...

Kao što rekoše Teks i Deecay, VČ gubi mnogo, mnogo bodova zbog ovako velikih zastoja gomile edicija. Da budem iskren, najviše me je zaboljelo usporavanje Mister Noa i Dampira. Znači, da nema toga, mogao bih potpuno veselog srca stati na stranu VČ, a ovako, reći ću da su mi i dalje bolji od Ludensa, mada uz određenu dozu gunđana i ogorčenja.

Jedan od dijelova moje kolekcije koje najviše cijenim i čuvam je upravo komplet kiosk Dilana od VČ, sa gomilom sjajnih priča i Marčelovim uvodnicima i povremenim dodatnim člancima, koji daju novu dimenziju čitaovm izdanju. Što se tiče ostalog - tečniji, živopisniji prevod, plastificirane korice, pokretanje SC izdanja Dampira, kolekcionarskog Dilana izdavanje gomile albuma... Štampa jeste bolja kod Ludensa, mada su se u zadnje vrijeme i veseljaci znatno popravili, ili sam ja konačno oguglao.

Ukratko, i pored svega volim i cijenim VČ, a srce mi najjače zaigra kada na trafici vidim novog Dilana, Mister Noa ili Dampira. Mada, prorijedilo se i to. ;(

Ja sam počeo normalno čitati i pratiti stripove tek sa njihovom pojavom, i to je "dug" koji se ne da tako lako odužiti.

P.S I, bogami, šaljite što prije "Divove dobra i zla" u CG. Ja lijen nikako da ih naručim od Dražena... :(

Edited by - Mhejl on 08/11/2011 14:40:59
Go to Top of Page

marinac
Average Member

570 Posts

Member since 13/05/2011

Posted - 09/11/2011 : 11:01:01  Show Profile Show Extended Profile  Send marinac a Private Message  Reply with Quote
Činjenica je da je Ludens standardan, a Veseli ćetvrtak sve bolji.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 09/11/2011 : 11:04:36  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by marinac

I ranije je bio VC sve bolji, pa odjednom padne i sve tako u krug. Al ajde, kiosk izdanja su im duze vreme veoma veoma dobra, al su sa druge strane malo zajebali DD KI 15 .

Edited by - kasper on 09/11/2011 11:04:58
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 09/11/2011 : 12:16:51  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
Jedina zamerka - predugo čekanje na novo KI Zagora...VČ je produžio gde je "Dnevnik" stao...Pojava ovog izdavača je veliki plus za strip scenu u Srbiji (i ne samo u njoj).
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 09/11/2011 : 14:33:51  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

quote:
Originally posted by marinac

al su sa druge strane malo zajebali DD KI 15 .

Na šta konkretno misliš?
Ja prelistavao knjigu i baš se bio oduševio: otisak, uvez, tekstualni dodaci... sve mi je izgledalo i više nego ok.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 09/11/2011 : 14:45:56  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dessa
Ja prelistavao knjigu i baš se bio oduševio: otisak, uvez, tekstualni dodaci... sve mi je izgledalo i više nego ok.

Hm, meni je otisak slabiji, nesto slabiji uvez nego li inace. Sto se tice dodataka fali mi Dejan Ognjanovic, Goblin je bas strip za njega . Nadam se da nije izbacen iz ekipe zbog par svilenih citaca DD.

Edited by - kasper on 09/11/2011 14:51:50
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.5 seconds. Snitz Forums 2000