forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Serije & co.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 256

manhunter
Moderator

Switzerland
25969 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 29/10/2011 : 17:25:19  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Ja se sjećam da sam gledao prije jedan film gdje mi je ostalo u sjećanju samo ime tog lika "Danny Boy", tako ga je zvao njegov mučitelj ako se ne varam, i taj klinac kao da nije baš bio mentalno razvijen. U igri je bio neki ruralni kraj, možda bolja onako pustinjski... Ne znam pomaže li ti to što.

Probaj ovo za Merlina:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_films_in_which_Merlin_appears

Jeste bio neki polupustinjski kraj i skoro sam siguran da su živeli u nekoj prikolici. Ali ovo što je Grujah ostavio mi izgleda najbliže tome na šta sam mislio.

A sad videh da postoji i serija The boy Merlin
http://www.youtube.com/watch?v=RzDuUeOMwlk a u ovoj koju tražim se i radilo o dečaku Merlinu koji sa devojčicom Morganom odrasta na nekom dvoru.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 29/10/2011 : 21:32:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Jedva čekam ovo.
Nadam se da će uspjeti i da neće biti ukinuto.

http://www.youtube.com/watch?v=78zEDBmHwbU
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 30/10/2011 : 11:24:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Očekujem da bude dobro, ali kvalitet nažalost nije i garancija uspjeha. Najbolji primjeri su Carnivale i Firefly. Produkcija serije sa tematikom iz prošlosti košta puno, pa će eventualna druga sezona zavisiti od gledanosti prve.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

sandyboy
Average Member

628 Posts

Member since 09/09/2010

Posted - 30/10/2011 : 12:39:09  Show Profile Show Extended Profile  Send sandyboy a Private Message  Reply with Quote
AMC još nije fulao s serijom. Jedino im zamjeram što Rubicon nisu nastavili.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 03/11/2011 : 20:41:49  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Par novih serija koje sam počeo pratiti...

Grimm

Scenaristi su David Greenwalt (Buffy i Angel) i Jim Kouf, a u glavnoj ulozi David Giuntoli kao policajac Nick Burkhardt iz malog gradića, zadnji od Grimmova, legendarnih lovaca na bajkovita bića. Ima kompića crnca za partnera, a u prvoj epizodi udružuje se s Zločestim vukom kako bi došao na trag tajanstvenom ubojicu djevojaka s crvenom kapuljačom (zvuči li poznato?) Nadnaravna, policijska drama inspirirana svijetom braće Grimm. Novi Buffy/Angel, samo za starije? Ova je serija, kao i Once upon a time, malkice inspirana strip serijalom Fables...

Once upon a time
Već druga serija u zadnje vrijeme koja se inspirira svijetom bajki. Naime, Crna kraljica pomoću opake kletve začarala je svijet bajki, te su tako svi likovi pa i ona sami završili u stvarnom svijetu, ne znajući što i tko su bili prije. No, postoji nada jer je dijete Snjeguljice i Dražesnog princa naizgleda spašeno od tmurne sudbine njihovog svijeta... I godinama kasnije gospođica Emma Swann (ona je bailbonds collector) otkriva da ima sina koji živi u gradiću u kojem žive likovi iz bajke, a njegova pomajka Zla je kraljica...

Napravili Edward Kitsis i Adam Horowitz (radili na Lostu i Birds of prey - u prvoj epizodi ima čak aluzija na Lost, no to je sasvim drugačiji tip serije), a glavnu ulogu ima Jeniffer Morrison (Dr. Allison Cameron iz Dr. Housea). Posebno mi se dopada što je Robert Carlyle pronašao sebi novo mjesto u serijama nakon debakla sa SGU...

Death valley

Još jedna nadnaravna serija MTV-a (nakona Teen Woolfa, remake Teenage werewolfa), a radi se o crnohumorno, akcijsko-horor policijskoj seriji tip mockumentary s najluđim i najopičenijim policajcima! SLožna ekipa svaki dan suočava se sa prijetnjom vukodlaka, vampira i zombija u Los Angelesu koji su se u posljednje vrijeme pojavili u velikim brojevima. A s njima uvijek idu i televizijske kamere koje snimaju sve! U 20 minuta po epizodi fanovi svih ovih gorespomenutih žanrova dobit će svoje... Nema bolesnije i luđe humoristične serije od ove, definitivno! Već su sad pojeli Noć živih mrtvaca i Romera za dorućak. Naigled svaka epizoda za sebe, kasnije se pokazuje da je zapravo u pozadini velika priča.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

sandyboy
Average Member

628 Posts

Member since 09/09/2010

Posted - 03/11/2011 : 21:23:41  Show Profile Show Extended Profile  Send sandyboy a Private Message  Reply with Quote
Once upon a time kvalitetom glumačke postave, produkcijskih vrijednosti a bome i radnje šije Grimm i to opako. Plus, protagonist Grimma ima osobnost kartonskog izreska. Jeb'o seriju u kojoj je od glavnog lika karizmatičniji i interesantniji epizodni sporednjak (da ne spojlam sad, mislim na tipa koji ga između ostalog kroz šumu kasnije vodi) :D
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 04/11/2011 : 08:10:29  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Breaking Bad (season 4)

Do sada najbolja sezona ove ionako fantasticne serije.
U svakoj od 13 epizoda koje traju po 47 minuta , pred nama se odmotava cijela paleta ljudske snage i njene slabosti , te samoobnane koja nas thera dalje do gorkog kraja...brilijantno.

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 04/11/2011 : 08:55:53  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sandyboy

Once upon a time kvalitetom glumačke postave, produkcijskih vrijednosti a bome i radnje šije Grimm i to opako. Plus, protagonist Grimma ima osobnost kartonskog izreska. Jeb'o seriju u kojoj je od glavnog lika karizmatičniji i interesantniji epizodni sporednjak (da ne spojlam sad, mislim na tipa koji ga između ostalog kroz šumu kasnije vodi) :D

Pogledao sam oba pilota (Grimm i Once upon...), ali ne nastavljam ni jednu seriju. Ako me pilot ne navlaži nema smisla gubiti vrijeme i gledati dalje. Ista stvar je i Terra Nova...

itsyourworldyoucanchangeit
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 04/11/2011 : 09:00:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alen

Ako me pilot ne navlaži nema smisla gubiti vrijeme i gledati dalje.

Slazem se - odmah predji na stjuardese !

Inace, on-topic, ona spanska humoristicka serija sto ide svaki dan na Studiju B raz-bi-ja !

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25969 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 04/11/2011 : 09:03:40  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
? Ona sa komšijama ili tako nešto?

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 04/11/2011 : 09:05:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

? Ona sa komšijama ili tako nešto?

Da, bas ta. Luda kuca :D

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25969 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 04/11/2011 : 09:08:02  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Odgledao par epizoda, ide u, za mene, nezgodno vreme. Nije loše ono što sam video, vuče mi po atmosferi na neku našu (imaginarnu) seriju.

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 04/11/2011 : 09:09:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Ima dva termina cini mi se. Ja uhvatim uvek tamo oko sest-sedam.

Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16589 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 04/11/2011 : 10:14:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Par novih serija koje sam počeo pratiti...

Grimm

Scenaristi su David Greenwalt (Buffy i Angel) i Jim Kouf, a u glavnoj ulozi David Giuntoli kao policajac Nick Burkhardt iz malog gradića, zadnji od Grimmova, legendarnih lovaca na bajkovita bića. Ima kompića crnca za partnera, a u prvoj epizodi udružuje se s Zločestim vukom kako bi došao na trag tajanstvenom ubojicu djevojaka s crvenom kapuljačom (zvuči li poznato?) Nadnaravna, policijska drama inspirirana svijetom braće Grimm. Novi Buffy/Angel, samo za starije? Ova je serija, kao i Once upon a time, malkice inspirana strip serijalom Fables...

Deluje mi interesantno. Skinucu prvu epizodu.

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 04/11/2011 : 10:46:25  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

quote:

Slazem se - odmah predji na stjuardese !

Inace, on-topic, ona spanska humoristicka serija sto ide svaki dan na Studiju B raz-bi-ja !

Stjuardese? Misliš na Pan-Am?

itsyourworldyoucanchangeit
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 04/11/2011 : 12:18:36  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:

Baš suprotno, u mojem slučaju. Pravi series junkie gleda sve, jače je od mene. Ima i bedastijih načina za izgubiti vrijeme...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 04/11/2011 : 12:20:00  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mr murdoc
U svakoj od 13 epizoda koje traju po 47 minuta , pred nama se odmotava cijela paleta ljudske snage i njene slabosti , te samoobnane koja nas thera dalje do gorkog kraja...brilijantno.

Ajd, ovo ću morati početi gledati što prije... Svi je samo hvale.

Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 04/11/2011 : 14:46:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Beren

Slobodno mogu bez imalo zazora da kažem da u TV produkciji nećete naići na bolje odglumljenu seriju. Jednako dobro da, ali bolje ne. Pored izuzetnih uloga Brajana Kranstona i Arona Pola, i ostali glumci su na visokom nivou.

Nisam gledao Breaking Bad, ali moracu jer nam se misljenja kose ovde, buduci da je za mene high point TV glume HBO-ov minic Angels in America.

Odgledah Anđele ovih dana. I mislim da nije fer upoređivati jedan u suštini šestosatni film u kome glume neki od najboljih glumaca današnjice i seriju od 50 epizoda sa, za većinu, potpuno nepoznatom glumačkom postavom. Gluma u Anđelima je stvarno izvanredna, ali kad imaš Al Paćina i Meril Strip (Paćino je baš razbio) to nije ni čudo. Što se BB tiče, možda sam malo i pretjerao jer mi je kad sam to pisao serija bila svježe odgledana i bio sam pod utiskom, ali i dalje stojim iza toga da je izvanredno odglumljena.
E sad, po strani gluma, Anđeli su mi bili izuzetno dosadni i već nakon dva sata, jedva sam čekao kraj. Iskren da budem, ljubavni problemi homoseksualaca iz polovine osamdesetih, AIDS, političke pridike, i kritika Boga mi nisu posebno interesantni. Ali to što je meni bila dosadna ne znači da nije kvalitetna. Ko to može da svari uživaće.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...

Edited by - Beren on 04/11/2011 18:18:52
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 04/11/2011 : 14:51:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Terra Nova nastavlja da smara. Tako su predvidljivi i neinventivni i dosadni. Dako se više nešto desi...

Odgledao sam Once upon a time pilot, i nije loše za početak, ali još nisam riješio da li da nastavljam. Već gledam i previše serija uporedo, sad će i ova nova AMC-jeva, pa će možda sačekati do kraja sezone.

Gleda li ko Hausa? Ja ne mogu dočekat da završi, a ne prekida mi se kad je ovo navodno poslednja sezona.

Edited by - Beren on 04/11/2011 18:20:13
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 04/11/2011 : 23:07:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Ajd da i ja pohvalim i preporučim Breaking Bad.
Baš uživam u četvrtoj sezoni.
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16589 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 05/11/2011 : 22:41:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Caleb

Deluje mi interesantno. Skinucu prvu epizodu.

Pogledao prvu. Nemam pojma, svidja mi se zamisao, ali mi je sve nekako mlako. Nadam se da ce biti vise price o svim tim stvorenjima iz bajki, istorijatu svih Grimova, nacinu borbe protiv svakog od njih. Za sada je neka osrednja ocena.

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 06/11/2011 : 00:40:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Fringe mi je definitivno najbolja i najzanimljivija serija.
Čekao sam duga 2 tjedna ovu epizodu, ali isplatilo se.
I hoću još.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 06/11/2011 : 08:45:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Slobodno mogu bez imalo zazora da kažem da u TV produkciji nećete naići na bolje odglumljenu seriju. Jednako dobro da, ali bolje ne. Pored izuzetnih uloga Brajana Kranstona i Arona Pola, i ostali glumci su na visokom nivou.

Nisam gledao Breaking Bad, ali moracu jer nam se misljenja kose ovde, buduci da je za mene high point TV glume HBO-ov minic Angels in America.

Odgledah Anđele ovih dana. I mislim da nije fer upoređivati jedan u suštini šestosatni film u kome glume neki od najboljih glumaca današnjice i seriju od 50 epizoda sa, za većinu, potpuno nepoznatom glumačkom postavom. Gluma u Anđelima je stvarno izvanredna, ali kad imaš Al Paćina i Meril Strip (Paćino je baš razbio) to nije ni čudo. Što se BB tiče, možda sam malo i pretjerao jer mi je kad sam to pisao serija bila svježe odgledana i bio sam pod utiskom, ali i dalje stojim iza toga da je izvanredno odglumljena.
E sad, po strani gluma, Anđeli su mi bili izuzetno dosadni i već nakon dva sata, jedva sam čekao kraj. Iskren da budem, ljubavni problemi homoseksualaca iz polovine osamdesetih, AIDS, političke pridike, i kritika Boga mi nisu posebno interesantni. Ali to što je meni bila dosadna ne znači da nije kvalitetna. Ko to može da svari uživaće.

Angels je Pacinov najbolji performans jos od Scarfacea. U sustini, Pacino je najbolji kada ga pustis da divlja. U vecini filmova, on je upropascen sistemiziranjem, tj. striktnijom rezijom. Kada ga je De Palma pustio sa lanca, on je pokidao Scarface. E isto tako je dobio slobodno u Angelsima i napravio, po meni, najupecatljiviju ulogu jos odonda.

Meni je serija bila odlicna, problematika mi je totalno nepoznata ali me je kvalitet scenarija i glume uvukao i na kraju mi se svidelo, cak sam kupio i box serije i kasnije gledao jos par puta.

Sto se tice ocene glume, pa, ja rekoh TV produkcija, nismo isli u detalje :D Ali slazem se, ne mozes ipak porediti.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29649 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/11/2011 : 09:03:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Jučer počela The Wire na HRT1. Izgleda da će ići svaki dan...Mnogi je opisuju kao najbolju kriminalističku seriju ikada. Znači, ne "jednu od najboljih" ili " među najboljima" nego najbolju. A prvenstveno ju gledam jer mi ju je preporučio jako dobar prijatelj u čiji ukus ne sumnjam. Prva epizoda je čist ok. Bumo vidli...

Navukao se na The wire. Nakon 6,7? godina (24, prva sezona) opet redovito gledam TV svaku večer:) Oduševljen sam.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Torghal
Senior Member

Croatia
1985 Posts

Member since 27/09/2004

Posted - 06/11/2011 : 21:01:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Torghal a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by mladjo

Jučer počela The Wire na HRT1. Izgleda da će ići svaki dan...Mnogi je opisuju kao najbolju kriminalističku seriju ikada. Znači, ne "jednu od najboljih" ili " među najboljima" nego najbolju. A prvenstveno ju gledam jer mi ju je preporučio jako dobar prijatelj u čiji ukus ne sumnjam. Prva epizoda je čist ok. Bumo vidli...

Navukao se na The wire. Nakon 6,7? godina (24, prva sezona) opet redovito gledam TV svaku večer:) Oduševljen sam.

Odgledao sve epizode.Najbolja serija ikad.bez ovog kriminalisticka.
Go to Top of Page
Page: of 256 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.41 seconds. Snitz Forums 2000