forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 ALAN MOORE
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 15

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 22/01/2011 : 21:34:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Da, to, naravno.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 22/01/2011 : 22:02:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote

sorry na offu :)

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

d.r.p
Senior Member

1598 Posts

Member since 09/08/2007

Posted - 22/01/2011 : 22:11:49  Show Profile Show Extended Profile  Send d.r.p a Private Message  Reply with Quote
Svaka čast Lorde!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 22/01/2011 : 23:15:35  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djole

Eh da, nedostaje mi taj forum kad smo bili mladi, naivni i puni entuzijazma, a ne cinični i oguglali na sve k'o danas.

Oh well, panta rei.

Fali taj osjećaj otkrivanja novih stvari... Danas ostaje samo osjećaj toga da si sve vidio i čuo.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 23/01/2011 : 00:00:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Vidim da je stare forumaše nešto stislo oko srca za vremenima osvajanja..
To je OK. Pokazuje da je čovjek ostao čovjekom.

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

il cattivo
Average Member

Croatia
863 Posts

Member since 25/05/2005

Posted - 23/01/2011 : 01:17:37  Show Profile Show Extended Profile  Send il cattivo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Hoćeš reći, nedostaje ti ti sam kad si bio mlađi, naivniji i puni entuzijazma? Pa, kome ne nedostaje?:( Starimo.

Lakše se stari uz stripove ;-)

To really live you must almost die
And it happened just that way with me
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 23/01/2011 : 01:27:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
>Lakše se stari uz stripove ;-)

A ponekad se i pomladjuje.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

il cattivo
Average Member

Croatia
863 Posts

Member since 25/05/2005

Posted - 23/01/2011 : 01:34:33  Show Profile Show Extended Profile  Send il cattivo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

>Lakše se stari uz stripove ;-)

A ponekad se i pomladjuje.

mcn

A bome ja ne vidim niti jednog odraslog ovdje

To really live you must almost die
And it happened just that way with me
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 20/07/2011 : 17:04:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
http://www.stripovi.hr/detalji_proizvoda.d991d8bf287441b9bd543cabfdff5d3f.league-of-extraordinary-gentlemen-the-the-black-dossier.aspx

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 18/01/2012 : 02:59:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Čini se da će Mooreov Supreme napokon biti završen.

quote:
SUPREME #63
story ALAN MOORE
art ERIK LARSEN & CORY HAMSCHER
cover ERIK LARSEN
variant covers by CORY HAMSCHER & ROB LIEFELD
APRIL 4
32 PAGES / FC / T
$2.99
"REVELATIONS"
The legendary Supreme returns! ALAN MOORE's final SUPREME tale is the ultimate jumping on point for new readers! The triumphant return of Image Comics' most powerful hero! As Supreme romances Diana Dane he takes her on a tour of the Citadel Supreme and tells all of his innermost secrets just as Supreme's most hated nemesis, Darius Dax, makes a most unfortunate discovery: the key to defeat his abhorred adversary! It's most mind-blowing cliffhanger in the history of comics! Featuring a story by award winning author ALAN MOORE (WATCHMEN) and art by fan favorites ERIK LARSEN (SPIDER-MAN, SAVAGE DRAGON) & CORY HAMSCHER (X-MEN). You wish all comics were this good!

Go to Top of Page

bazgtoon
Starting Member

Croatia
49 Posts

Member since 16/11/2010

Posted - 22/01/2012 : 13:26:19  Show Profile Show Extended Profile  Send bazgtoon a Private Message  Reply with Quote
Trebala bi mi mala pomoć. Radim jedan tekst o Watchmenu i na internetu sam našao da je u stripu Vijetnam 51 američka država. Dali itko zna gdje se to točno u stripu pojavljuje, spominje, implicira...? Prešao sam ga cijelog i ne mogu nigdje naći, a vrlo mi je važno
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior Member

Serbia
1719 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 22/01/2012 : 14:21:34  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
Jesi li siguran da je tako? Imaš na 14srt u ch2 da Comedian kaže "your cruddy little country". I posle, gde god se pojavljuju Dr M i Comedian u Vijetnamu, nigde ništa o tome.

Dosta je bilo praštanja!
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 22/01/2012 : 14:45:08  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Jbg, pobijedili su Vijetnam, ali ne sjecam se da je pripojen kao 51. drzava... Ne sjecam se toga ni u stripu ni u filmu...
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 22/01/2012 : 15:04:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Jebeno za Supreme!!

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

bazgtoon
Starting Member

Croatia
49 Posts

Member since 16/11/2010

Posted - 22/01/2012 : 16:08:47  Show Profile Show Extended Profile  Send bazgtoon a Private Message  Reply with Quote
ma to piše na više mjesta za film i strip na internetu pod "did you know?" ili "interesting facts" o Watchmenu. ima na imdb-u, ima i na ovom forumu http://www.alternatehistory.com/discussion/archive/index.php/t-142536.html ali nigdje ne piše točno gdje se to nalazi, a meni to treba kako bi mogao napisati kao izvor
Go to Top of Page

Raven84
Senior Member

Croatia
1326 Posts

Member since 29/03/2005

Posted - 22/01/2012 : 16:36:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Raven84 a Private Message  Reply with Quote
broj 1, stranica 4, kadar 3, u novinama koje stoje na zidu.
Mr Bushido, sakrij se!

Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom.
Go to Top of Page

bazgtoon
Starting Member

Croatia
49 Posts

Member since 16/11/2010

Posted - 22/01/2012 : 17:10:32  Show Profile Show Extended Profile  Send bazgtoon a Private Message  Reply with Quote
Isuse stvarno, novine , ne mogu vjerovati, stvarno se pojavljuje, već sam pomislio da to nije istina 51 državu. Raven, nemaš pojma koliko sam ti zahvalan, ovo mi užasno puno pomaže. hvala, hvala, hvala
Go to Top of Page

bazgtoon
Starting Member

Croatia
49 Posts

Member since 16/11/2010

Posted - 22/01/2012 : 18:11:33  Show Profile Show Extended Profile  Send bazgtoon a Private Message  Reply with Quote
Inače, puno sam se bavio Watchmenima zadnjih dana, Moore i Gibbons su stvarno napravili fenomenalan posao ovdje, odlično razrađena priča, psihološki nestabilni likovi, crtež sa puno skrivenih poruka (kao što je Raven pokazao!), neke stvari sam primjetio tek kod trećeg čitanja. Stvarno puno više od stripa i definitivno vrijedan proučavanja
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 08/01/2015 : 10:20:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Prenosim raspravu ovdje.

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=46279

quote:
Originally posted by mr murdoc

Alan Moore je u moj svijet blago govoreci usao na jedan vrlo arogantan i nepozeljan nacin , i nebi se sada pravdao godinama ili neiskustvom jer bi to bila laz.
Istina je ..ja sam ga mrzio.
Cudoviste iz mocvare ili ti Swamp Thing stvorenog iz pera Len Weina i ilustracijom Bernie Wrightsona su za mene u to vrijeme bio vrh vrhova antiheroskog stripa sa primjesama horrora i sentimentalnim poveznicama na Frankensteina..jednostavno nenadjebivo.
Epizode sam u pocetku dobivao na kapaljku preko EKS almanaha u crno bijeloj verziji,no to me u to doba sporog protoka informacija nije ni najmanje smetalo, dapace uzivao sam u tom iscekivanju kojeg se danas sa nostalgijom sjecam.
Pogledajte sami..
http://www.progressiveruin.com/images/creatureunknownpanel.jpg
http://www.paulchadwick.net/images/Swamp%20Thing.jpg
http://longboxgraveyard.files.wordpress.com/2012/12/scn_0011.jpg
http://longboxgraveyard.files.wordpress.com/2012/12/scn_00021.jpg
http://longboxgraveyard.files.wordpress.com/2012/12/scn_00071.jpg
Kako se tome ne diviti ..tesko.
Prosle su dakle godine , no cudoviste je dakako ostalo u sjecanju kada me dostigla vijest..DC dize Mocvarka iz mrtvih, autor je neki englez..kazu talent stoljeca.
Naravno da bijah sretan i ushicen i to neopisivo..a onda MALJ .
Epizoda prva Loose Ends bijase jos milostiva , koliko god milostiva moze biti smrt vaseg omiljenog antiheroja, dok epizoda druga Anatomy Lesson jednostavno dubokim plugom ore po vasoj percepciji da bi poslje toga hladno srokala nuklearku na sve sto volite i na sve cega se kroz to tematski sjecate.
Bijes, mrznja, razocaranje..rezignacija.
Alan Moore,ti jebeni sroljo..
Drustvo moje drago..proslo je mnogo godina dok mi moj ego nije dopustio "drugu priliku" citanja .
Danas vidim i uvidam svu hrabrost i genijalnost koju je Moore apsolvirao na malom uzorku jednog u to vrijeme gotovo zaboravljenog karaktera i uvidam razlog moga bijesa prema tome istom.
Moore je od mocvarka napravio nesto toliko mocno i istodobno ranjivo da bi svaki pokusaj analize istoga zavrsio u limbu.
Moore je kroz mocvarka promjesao i ponovo rasporedio puno likova u DC univerzumu, a da njegovi urednici to nisu ni skuzili.
Moore je ponovo poslozio magnetske smjernice i vec dugo zaboravljeni horror strip prokrijumcario kroz iglene usi superherojstine.
Moore je kroz mocvarka americkom stripu udahnuo jednu novu dimenziju ujedno ga spasavajuci od propasti.

Ovaj topic je namijenjen za diskusiju o njegovim djelima..on moze ici u bilo kojem smjeru i nema pravila.

Dajte.

quote:
Originally posted by Tutta

Occupy-Streit unter Comic-Titanen: Alan Moore greift Frank Miller an

http://www.spiegel.de/kultur/gesellschaft/occupy-streit-unter-comic-titanen-alan-moore-greift-frank-miller-an-a-802826.html

quote:
Originally posted by mr murdoc

quote:

Occupy-Streit unter Comic-Titanen: Alan Moore greift Frank Miller an

http://www.spiegel.de/kultur/gesellschaft/occupy-streit-unter-comic-titanen-alan-moore-greift-frank-miller-an-a-802826.html

Mozda nebitno za sam topic..ili se mozda varam...neznam
Priznajem,razmisljao sam o ovom sukobu izmedu ova dva giganta i dosao do spoznaje da se divljenje prema djelu i profesiji genijalaca obicno zavrsava onda kada isti iskorace izvan te magicne sfere i postanu obicni smrtnici.
Strip je magija posebne vrste i ne trpi oscilacije niti instant karizmaticnost.

quote:

Jednostavno,

love it or hate it. "V for Vendetta" / "Sin City"

quote:
Originally posted by tinton

Ja sam tek na dva Mooreova naslova: The Killing Joke i Watchmen.

Svakako se radi o fenomenalnom scenaristu koji je predodređen za remek-dijela. TKJ mi je na prvu nešto bolje sjeo možda zato što zahtjeva manje koncentracije, tek nedavno sam pročitao Watchmena, ali sigurno bi mu se mogao vrlo brzo vratiti da nadogradim dojam. Rorschach je vjerojatno jedan od najboljih likova ikad izmišljenih. Nadogradnja Jokera u TKJ je također fenomenalna. U svakom slučaju, dva gotovo savršena stripa, sljedeći na redu bi trebao biti Vendeta.

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 08/01/2015 : 13:01:08  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
Pročital dosad samo Čuvare i Halo Jones, i iako su čuvari fantastičan strip o samo scenaristu Mooreu nema neko preveliko mišljenje kad ga uspoređujem s jednim Sakaijem, Millerom, Tardijemm, Trillom ili nenadmašnim Jodoom!
Tak da o samom Mooreu i nema kaj pametnog za napisati :)

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Edited by - dosada on 08/01/2015 13:07:38
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 08/01/2015 : 16:56:27  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Za mene je Mur broj 1, deset praznih mjesta, pa drugi scenaristi.
Najfascinantnije mi je ono što je napravio sa serijalom Swamp Thing, napisao epizodu koja zaključuje prethodnu prosječnu ''sagu'' sa tragičnim likom u ruhu čudovišta koji traži povratak u ljudsku formu, i onda napravio fenomenalan zaokret epizodom ''Čas anatomije'', zadržao vezu sa prethodnim istorijatom, a skrenuo u potpuno drugom pravcu. Njegov run je sjajan kao epopeja sa nekim početkom i krajem, ali se unutar te epopeje nalaze pojedinačni biseri kao pomenuti ''Čas anatomije'', ''My blue heaven'', ''Loving the alien'' itd.
Tu su onda nezaobilazni Watchmen, o kojima se već dovoljno pisalo, Vendetta, isto fenomenalno, Halo Jones koja je bila izuzetno prijatno iznenađenje za mene, prava SF oda ženama, koja počinje mlako, a onda se razvija u genijalnu spejs operu, pa The Killing Joke, From Hell, LOEG, Top Ten, sve biser do bisera. Meni su odlični bili i Maxvell the magic cat i The Bojeffries saga.
Pamtim da me nisu impresionirale njegove priče o Supermenu i A small killing.
Još čekam treći trejd Miraclemana, pa da ovjerim i to, a čekaju me Promethea, Tom Strong,...
Uglavnom, čovjek je stripovski genije.
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 08/01/2015 : 17:03:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dosada

Mooreu nema neko preveliko mišljenje kad ga uspoređujem s jednim Sakaijem, Millerom, Tardijemm, Trillom ili nenadmašnim Jodoom!
Tak da o samom Mooreu i nema kaj pametnog za napisati :)

Moore je ligu iznad navedenih.

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 08/01/2015 : 17:19:44  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
kak da ne....

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 08/01/2015 : 17:59:22  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
I meni je Mur ispred ovih što je @dosada nabrojao, ali nema smisla mjeriti čiji je veći.
@dosada, pročitaj još ponešto od Mura, možda ga dodaš svom spisku omiljenih ;)
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29655 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 08/01/2015 : 18:03:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Meni je Moore taman u rangu sa navedenima

Swamp mi je bezveze, ali je Watchmen fenomenalan
Vendetta, From Hell i Killing Joke odlični
Halo Jones vrlo dobra
mislim da drugo njegovo nisam ni čitao...
Go to Top of Page
Page: of 15 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000