Author |
Topic |
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 22/01/2012 : 18:12:13
|
quote: Originally posted by mpavin
A što im je potreban financijski? Pa više bi zaradili da su objavili Demonsku masku...
pa baš i ne |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 22/01/2012 : 19:48:23
|
quote: Originally posted by lwood
uzea brat jučer ovo čudo od ludensa. šta reči? kakvu poruku poslat? sken je loš i nikakav. potpuno nepotreban potez
ma da. nakon postavljanja onih stranica na forum, nisam vise htio komentirati, jer bi se po nekoliko kadrova ovako dalo zakljuciti da i nije lose. no kad se uzme "uzivo", dojam je uistinu katastrofalan. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18888 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 22/01/2012 : 20:38:05
|
Dobro je da Ludensovci ne čitaju taj forum pa da se ne ravnaju po komentarima tu "sveznajućih" jer bi več davno financijski propali...ovako guraju u ova zajebana vremena več 12-tu godinu, u to vrijeme ukinuli su samo Nathan Nevera i Lazarusa Ledda koji su se stvarno prodavali mizerno za kiosk izdanje...nije opravdanje za gašenje MM i MN ali njih je izdavao Strip Agent, pa čemo o tome kad napademo njih a ne LUDENS...Tempo Zagora i Dilana je redovan, Marka i Bleka pogotovo, Tex ide dvomjesečno što je još uvijek bolje od "kao" tromjesečnog Texa od Veselog, uveli Mikija(ne na radost svih ali se dobro prodaje), za 96 stranica stripa zadržavaju več dosta dugo 18 kuna, izdaju maxi izdanja, odlično obilježili 50 godina Zagora kod susjeda,(imaju moju veliku zamjerku za neobilježavanje u svojim izdanjima odlazak velikog Sergia), kontakt jim je sa čitateljima zbilja grozan, ali to me ni ne čudi čitajući komentare nekih koji bi jim na forumu jeb.....li sve po spisku...imali ste Bernarda na početku gore pa ga izterali izgleda zauvijek...dobro da je tu Globo zbog baniranja inaće bi otišo i on več davno... Da se razumemo, nisam advokat Ludensa ali dok svakog mjeseca na svom kiosku vidim njegove junake dosta redovno po pristupačnoj cijeni 18 kuna(za redovna izdanja), dok je kvalitet tiska Slobodne bar na nivoju najboljih Dnevnikovih izdanja i daleko bolji od otiska Veselog, dok na kiosku ne vidim konkurentno u kvaliteti i cijeni izdanje(zapravo osim Ludensa i SA malo je toga na kioscima od strip produkcije),ugasi se Ludens i vratimo se u 93-ću kad otišo Dnevnik...neki nisu tada još upali u taj svijet stripa ali mi, malo manje mladi znamo kako so to tužna vremena bila....ne ponovila se....a malo toga treba, Ludens povuće par krivih poteza, promjene se uslovi distribucije i propisa Tiska,cijena se digne u nebo, padne tiraž, poskupe prava, PA DA VAS VIDIM GUNĐALA KAKO U STRIPARNICI TRAŽITE KOLEKCIJONARSKO KNJIGU SA ZAGOROVIM PRIČAMA IZ JUŽNOAMERIČKE ODISEJE koja če bit tiskana u 500 primjeraka,de lux izdanju za 250 kuna....a na kiosku sramežljivo zadni klasik Alan Forda među žutom štampom, prije nego i Alan Forda strpaju samo u HC izdanje za striparnice...tada svi sretni na forumu jer JE LUDENS ODNIO VRAG...zbog toga jer su stripofili prestali kupovati njihova izdanja jer je ponovio 200 broj PROKLETO BLAGO i to bez starinskih razmazanih boja....koja greška?????...Taj broj bi mogo postat proklet za Ludens. Teller je kupio 4 primjerake tog broja(kao i sve extra Zagore do tada) ali ni to nije pomoglo...sada jedini nosi cvijeće na grob preminulog strip izdavaća.... SLAVA MU! |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 22/01/2012 : 20:55:08
|
Ja sam danas dobio svoj primjerak iz zgba i vidim da je crtez malo blijedji izgleda da je taj sken bio los,kako god imam dnevnikov ludensov u boji i ovaj cb.Kupujem i dalje iako imaju svojih felera ipak bolje nego 1991 kad smo ronili suze za strip junacima nase mladosti kad su prestali izlaziti.Budimo sretni da u kriznim vremenima se i Ludens ne zatvori. |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18888 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 22/01/2012 : 20:59:04
|
quote: Originally posted by emirem
Ja sam danas dobio svoj primjerak iz zgba i vidim da je crtez malo blijedji izgleda da je taj sken bio los,kako god imam dnevnikov ludensov u boji i ovaj cb.Kupujem i dalje iako imaju svojih felera ipak bolje nego 1991 kad smo ronili suze za strip junacima nase mladosti kad su prestali izlaziti.Budimo sretni da u kriznim vremenima se i Ludens ne zatvori.
razuman komentar...iako ga neki neće razumjeti. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17016 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
Hajo
Senior Member
1874 Posts
Member since 26/12/2008 |
Posted - 23/01/2012 : 01:23:59
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by Hajo
Da ne bude zabune, kupit ću ja ovo, ali j**** ja Ludensu sve po spisku!
nemoj molim te ovakve stvari da pises. Iako je Ludens firma, ipak su ljudi ti koji stoje iza nje, pa bi neko ovo lako mogao naopako da protumaci.
A, gle, ja sam samo izrazio svoje mišljenje, negodovanje i trenutno raspoloženje, pa nek si to protumači bilo tko kako god hoće. Ako me nešto posebno živcira, onda je to nedosljednost u izdavanju. Opet ponavljam, sve bih razumio da su ovako izdali i stotku (ili da se numeracija strogo poklapa s talijanskom serijom), ali ovo... Majko mila, ovo nema veze s mozgom! Svaka čast Ludensu što ustraje u ovim teškim vremenima i ful ih podržavam, ali to ne znači da nisu podložni kritikama i da ih moramo nužno držati na pedijastalu. |
''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho |
|
|
Davor2403
Average Member
Bosnia and Herzegovina
766 Posts
Member since 24/08/2010 |
Posted - 23/01/2012 : 17:25:24
|
Kupio ovo danas, ito sao zato da nakon 206 brojeva Zagora extra ne bih imao rupu u kolekciji, ali inace je ocajno, puno bolje izgleda ovdje na slikama nego uzivo... |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 23/01/2012 : 17:54:59
|
Kupio ga i ja naravno. Stvarno je lose napravljeno, tako da ne znam gdje da ga stavim na policu. Imati rupu u kolekciji me najmanje brine, jer slazem stripove kronoloski, po originalnom redoslijedu i na mjestu broja 200 odavno stoji onaj u boji...
Slaze li jos netko stripove na policu po originalnom redoslijedu? |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Posted - 23/01/2012 : 18:49:34
|
Slozena je tocno po originalnom redoslijedu, pocevsi sa SD brojem 31. Specijali 100 i 200 u boji ubaceni su unutra. Jedino Dnevnikove Zagore imam posebno, pa razmisljam da one koje jos SD i Ludens nisu objavili takodjer dam na policu da imam ful komplet. |
|
|
Hajo
Senior Member
1874 Posts
Posted - 23/01/2012 : 22:43:01
|
Da, interesantno mi je ovo slaganje na polici po originalnoj kronologiji i moram priznati da sam i sam često razmišljao da to napravim, ali mislim da ipak neću... |
|
|
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 24/01/2012 : 00:29:45
|
quote: Originally posted by dcopic
Kupio ga i ja naravno. Stvarno je lose napravljeno, tako da ne znam gdje da ga stavim na policu. Imati rupu u kolekciji me najmanje brine, jer slazem stripove kronoloski, po originalnom redoslijedu i na mjestu broja 200 odavno stoji onaj u boji...
Slaze li jos netko stripove na policu po originalnom redoslijedu?
+1 |
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 24/01/2012 : 00:35:42
|
quote: Originally posted by Bardho
+1
Mislio sam ,ali NE!
Znaci .. -1 |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 24/01/2012 : 01:12:28
|
Ne, ja ih slazem po edicijama. draze mi je kada je red stripova numerisan kako treba. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47169 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 24/01/2012 : 01:53:26
|
ja san ima DD složenog po scenaristima al otkad san priselia kolekciju sve ide po numeraciji. šta se pak tiče Zagora mislin da ču napravit originalni poredak kad-tad |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 24/01/2012 : 07:32:11
|
I ja slazem hronoloski, tako da ovaj broj preskacem |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38097 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 24/01/2012 : 08:08:32
|
quote: Originally posted by Tex Willer
I ja slazem hronoloski, tako da ovaj broj preskacem
I ja. Jedino ne mjesam HC sa SC zajedno na police.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Posted - 24/01/2012 : 14:23:39
|
quote: Originally posted by lwood
ja san ima DD složenog po scenaristima al otkad san priselia kolekciju sve ide po numeraciji. šta se pak tiče Zagora mislin da ču napravit originalni poredak kad-tad
Zanimljivo!
Da ih već otprije nemam složene kronološki mislim da bi ih složio po scenaristima. Čini mi se dobra ideja, a i točno se može vidjeti kvaliteta pojedinih autora.
Kod Dylana kronologija nije toliko bitna dok bi kod nekih drugih serijala takvo slaganje bilo promašaj.
|
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Posted - 24/01/2012 : 14:25:54
|
quote: Originally posted by King Warrior
Ne, ja ih slazem po edicijama. draze mi je kada je red stripova numerisan kako treba.
Da, stvar ukusa. Neke serijale imam složene kronološki, jer mi je tako najpreglednije, dok druge imam složene po numeraciji na samim stripovima. |
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Posted - 24/01/2012 : 14:33:51
|
Da, interesantno mi je ovo slaganje na polici po originalnoj kronologiji i moram priznati da sam i sam često razmišljao da to napravim, ali mislim da ipak neću...
Mislim da bi kod takvog slaganja stripova većini najviše smetalo što bi to estetski izgledalo dosta slabije. Stavit ću jednom sliku svojih kronološki poredanih Texova, gdje su pomiješani novi Libellusovi sa VČ, SD i Ludensima i prastarim ZS i LMS. Izgleda smiješno, ali meni je numeracija ispred estetike... |
|
|
Hajo
Senior Member
1874 Posts
Posted - 24/01/2012 : 15:43:13
|
Da, interesantno mi je ovo slaganje na polici po originalnoj kronologiji i moram priznati da sam i sam često razmišljao da to napravim, ali mislim da ipak neću...
Mislim da bi kod takvog slaganja stripova većini najviše smetalo što bi to estetski izgledalo dosta slabije. Stavit ću jednom sliku svojih kronološki poredanih Texova, gdje su pomiješani novi Libellusovi sa VČ, SD i Ludensima i prastarim ZS i LMS. Izgleda smiješno, ali meni je numeracija ispred estetike...
Da, točno tako, jednostavno ne mogu zamisliti da mi stripovi na polici ne idu po redu, po brojevima i po boji! |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 24/01/2012 : 19:55:20
|
Evo još par kadrova koje sam snimio prije nekoliko dana, ali ih nisam stigao staviti ovdje. Ionako su oni koji su namjeravali kupiti strip to već i učinili. Doista, kako su neki već primjetili, drugačije sve izgleda kad ga se drži u rukama i lista, nego ovdje u topicu. U konačnici najvjernijim kolekcionarima extra izdanja to nije ni važno.
|
|
|
djukak
Senior Member
2933 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 24/01/2012 : 21:28:36
|
Evo još jedan primer kako su se izgubili detalji prilikom skeniranja...
|
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
|
|
Topic |
|