forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 procitao i (ne-) preporucujem
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 216

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 21/12/2011 : 22:14:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote

Prije par tjedana bio neki popust u SNK, i odlučio ja uzet nešto američko.
Htio sam neki Savage Sword ili Cronicles, no nije bilo od prvog broja.

Primjetim ja ovo, i reko, ajd da vidim tog novog Conana.

Krenem čitat, vidim šaren crtež, i malo teksta po stranici u odnosu na SS.

No, naracija mi se svidjela, a taj šaren crtež je baš lijep i oku ugodan, i izvrsno dočarava atmosferu i emocije na likovima. I Conan liči na sebe.

Čitam ja, ne mogu se odlijepit.

Izvrsno, epsko, zanimljivo, dinamično i... duboko.
Da, priča ima dubinu.

Svaka čast SS-u, ali ono što su oni sažimali na 20 str. jednostavno me nije moglo toliko uvući u priču.

Ovdje je jedna, ajmo reć cjelina, na 200 str. točno kako treba.

Strip me iznenadio i oduševio.

Povlačim ono kad sam rekao da je Conan samo za CB.

Preporuka svima!

10/10

A onda je došao Crni Petak...
Go to Top of Page

zlikovski
Senior Member

Croatia
1090 Posts

Member since 21/03/2008

Posted - 22/12/2011 : 13:00:30  Show Profile Show Extended Profile  Send zlikovski a Private Message  Reply with Quote
Slažem se u potpunosti s ocijenom Conana.
Čista desetka i meni.

Grad - to ste vi.
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4651 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 30/12/2011 : 11:13:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

Hladna kao led uopste nije ni upola kontroverzno i tesko stivo koliko je klerikalna struja foruma htela da predstavi.

Jedini sporan kadar je "vlast belim srbima". To je sranje. Ostalo je na mestu. Uglavnom gorke zenske price, nije moje idealno stivo ali sam ga korektno procitao i nije mi smetao. A ako smeta obrazu i dverima, znate da je znak da valja :P

posto je tema zakljucana, a naleteh na ovaj post, mozda ce ovaj intervju sa autorkom baciti novo svetlo na ceo strip:
http://popboks.com/tekst.php?ID=8484

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1855 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 08/01/2012 : 15:28:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by split85

Preporuka 1602
http://www.algoritam.hr/slike/proizvodi/141271_3.jpg
posluša forumaše i nisam falija

Radnja: Marvelovi junaci poput Fantastične 4, Kapetana Amerike i Supermana nazale se u povijesnoj priči. Doduše nemaju glavnu ulogu kao u svojim izdanjima. Imaju glavni zadatak da uz pomoč ljudi zaštite templarsko blago. Crtež sjajan .
Ocjena: 9/10

Hoce li ikad izaci nastavak ovoga kod nas? Mislim na 1602: New World , Marvel 1602: Fantastick Four i Spider-Man: 1602

PS: Ne znam gde si ti video Supermana u Marvelovom izdanju

IG: @bricktoygrapher
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 08/01/2012 : 16:28:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Ko pise to ostale? Ako nije Gejman mislim da Algoritam nece to dirati.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21132 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 08/01/2012 : 17:31:56  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grujah.

Ko pise to ostale? Ako nije Gejman mislim da Algoritam nece to dirati.

Baš tako!!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1855 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 09/01/2012 : 08:40:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
E steta, a bas me zanima sta se dalje desava

Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 10/01/2012 : 12:05:59  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote

Fables-Legends in Exile
(Sadrzi prvih pet svescica)
Izdavac:Vertigo
Veoma originalna ideja za strip gdje skoro svakog junaka vec poznajete.Naime,svi likovi su junaci iz bajki,smjesteni u malo drugaciji svijet i sa malo drugacijim karakterom.
U prvoj prici serif Fabletowna,cuveni Veliki zli vuk koji je ovom prilikom navukao ljudsku kozu,istrazuje nestanak Snezanine(Snow White) sestre,neobuzdane tinejdzerke.U njenom stanu je krvi posvuda,sve ukazuje na ubistvo a osumnjiceni su njoj bliski ljudi koje je ona najvise voljela.
Fables je dobitnik 14 Eisnerovih nagrada.
Autor je Bill Willingham,dok je crtez radilo vise autora.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 10/01/2012 : 13:56:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
A nisi stigao da pročitaš i drugi trejd? Vidiš, meni su "Fables" zanimljiv slučaj - kako brojevi odmiču, priča postaje sve bolja, a crtež sve gori, da bi dno dna dostigao u sveščicama cca 70-80, i popravio se u najnovijim brojevima (100-110). U zadnje vrijeme, ovaj serijal je "Vertigova" zlatna koka - izašlo je i par spin-offova (nemoj se samo dohvaćati serijala "Jack of Fables", to je teško smeće), spremaju se specijali, pa i knjige u prozi... Ipak, kada čovjek pogleda koliko su uspjeli da razviju i razgranaju priču u svim pravcima, balansiraju sa više linija radnje istorvremeno, održavajući ih sve podjednako privlačnima, i da arhetipskim likovima iz bajki koji, istina, pružaju dobru osnovu, udahnu mnogo, mnogo, "duše" i osobenosti - naročito Bigbiju, po mom sudu - čovjek mora priznati da je ova popularnost zaslužena. Najbolji tekući "Vertigov" serijal, definitivno, koji održava dobar nivo kvaliteta i iznova i iznova pronalazi dovoljno potencijala i priča za ispričati, dovoljno za barem još pedesetak sveščica.

Javi kako ti se dopao drugi trejd, "Animal farm" (da, referenca je vezana uz Orvela), budući da tu počinje glavni dio radnje (treba napomenuti i da je serijal vrlo koherentna, povezana cjelina; sve ima svoj logičan uzrok i posljedicu, sve je relevantno).

Inače, ja ovih dana čitam "Orochi" Kazua Umezua, još jedan niz apsurdno-sumanutih horor-priča. I "Sayonara, Zetsoubou-sensei", ludilo potpuno. ;)

Edited by - Mhejl on 10/01/2012 13:56:54
Go to Top of Page

Raven84
Senior Member

Croatia
1324 Posts

Member since 29/03/2005

Posted - 10/01/2012 : 14:53:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Raven84 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl

A nisi stigao da pročitaš i drugi trejd? Vidiš, meni su "Fables" zanimljiv slučaj - kako brojevi odmiču, priča postaje sve bolja, a crtež sve gori, da bi dno dna dostigao u sveščicama cca 70-80, i popravio se u najnovijim brojevima (100-110)

Zanimljivo ti je razmisljanje. Ok, prvi brojevi su jako lijepo crtani, ali takoreci sve ostale brojeve crta Buckingham (ok, malo ima i Akinsa koji mi nije toliko dobar) i to po mom misljenju vrlo konzistentno. Pa oni brojevi u homelands arcu kad se boy blue suocava s zmajem su fantasticno crtani, a to je oko 40-og recimo. Splashevi su lijepi, ilustracije na okviru stranica su takoder ok... Vec je puno brojeva izasalo pa se sad ne sjecam kako svaki broj izgleda, ali volio bih da kazes tocno gdje smatras da je crtez los, recimo tocno odredeni broj pa da prokomentiramo.

Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 10/01/2012 : 15:00:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Može. Evo, nasumice sam na laptopu, sad, otvorio sveščicu 72 - i, mada crtež i nije toliko kriminalan, kolor jeste, i čitav utisak je onda značajno pogoršan (mada mi nekako i sam crtež tu nije naročito dobar). Uopšte, brojevi oko 70-80, i tu negdje, su mi očajno obojeni.

Homelands su odlično nacrtani, tu nemam primjedbi. Posebno mi se dopao izgled proto-slovenskog svijeta bajki. :)
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 10/01/2012 : 15:10:21  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
quote:
A nisi stigao da pročitaš i drugi trejd?

Nisam jos,trenutno sam zaokupljen gledanjem The big bang theory,doci ce na red ovih dana
quote:
Ipak, kada čovjek pogleda koliko su uspjeli da razviju i razgranaju priču u svim pravcima, balansiraju sa više linija radnje istorvremeno, održavajući ih sve podjednako privlačnima, i da arhetipskim likovima iz bajki koji, istina, pružaju dobru osnovu, udahnu mnogo, mnogo, "duše" i osobenosti - naročito Bigbiju, po mom sudu - čovjek mora priznati da je ova popularnost zaslužena

Slazem se sa ovim.
Inace,detalj iz prvog trejda koji upada u oci je brakorazvodna parnica izmedju Lepotice i Zvijeri
Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3513 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 10/01/2012 : 17:21:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote
Life with Mr. Dangerous

moji crteži
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 10/01/2012 : 20:47:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
A meni je ono, Fables, nista posebno, ne bih nista propustio da sam ga zaobisao. Pricitao 2 trejda doduse, mnogi kazu da je posle mnogo bolje i da treba da nastavim.. I da, Bigbi naravno lik kojeg najvise zavolis.
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 10/01/2012 : 20:56:23  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
Ja cu ti reci valjaju li dalji trejdovi kad ih procitam,znam da cijenis moje misljenje :D
Go to Top of Page

masija
Junior Member

Montenegro
312 Posts

Member since 11/05/2008

Posted - 11/01/2012 : 17:52:11  Show Profile Show Extended Profile  Send masija a Private Message  Reply with Quote
Invincible i The Walking Dead(Obi hvala na preporuci). Po treći put pročitao 6 knjiga Invinciblea (obnavljam gradivo za 7 knjigu) i compendium The Walking Dead (zajebao sam se što sam ga uzeo pa sad čekam sledeći compendium, bolje da sam uzeo HC izdanje). U oba serijala ima pomalo američkog proseravanja i pokušaja da se šokiraju čitaoci (možda kod amerikanaca to uspeva)ali od svega toga na mene je utisak jedino ostavila scena pred kraj 48 broja The Walking Deada. To je jedini minus u oba serijala što ne može da pokvari ukupni ugođaj. Preporuka od mene za oba serijala.

Captain America
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 23/01/2012 : 11:00:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Johnny Cash - I See a Darkness

Odličan strip. Ovaj Švabo je uspio napraviti odličan strip o životu Johnnyja Casha.

Priča: pokriva njegov život od djetinjstva do pred samu smrt. Navedeni su i opisani svi značajniji događaji (gubitak brata, ovisnosti, svirke, June Carter, nastup u Folsomu, stari dani dok snima I see a Darkness).
Zanimljiva stvar u knjizi je da su njegove najpopularnije pjesme nacrtane, odnosno Johnny sam na jednom mjestu kaže da je on pripovijedač i većina njegovih pjesama su priče, a ne apstraktne brije. Zato je Kleist neke od tih događaja o kojima Cash priča uz stihove i nacrtao i moram priznati da ovaj pristup odlično funkcionira. Ako je čitatelj još i barem malo upućen u njegovu glazbu (ja sam taj u skupini "barem malo"), onda sve dobiva novu dimenziju.

Crtež: još bolji od priče. Kleist je naoko jednostavnim crtežom, koji se sastoji do mnogobrojnih poteza tušem i predivnih crnih i sivih ploha, uspio uspostaviti dobru dinamiku pripovijedanja na način da crtež točno prati događaje, kada su svi pijani onda se to vidi na njihvim licima, kada je zavođenje ili tuga ili očaj onda se to vidi na likovima.
Svi su likovi prepoznatljivi bez obzira na njihovu stilizaciju, što smatram dobrom stvarju jer nije lako napraviti dokumentarni strip sa stiliziranim likovima, a da isti ne ispadnu karikature samih sebe.

Razumljivo je samo po sebi da bi bilo bio dobro pogledati i "Walk the line" kako bi se dobila cjelovitija slika o Johnnyju Cashu i da bi se neke stvari bolje povezale jer se film i ova knjiga u nekim stvarima radnjom preklapaju, ali također određeni dijelovi u jednom ili drugom djelu govore o različitim stvarima iz njegova života i zaokružuju slika. Meni je npr. jedan od boljih dijelova filma kada Johnny kupi kuću na osami u šumi i odluči se skinuti s droge, a to je u stripu samo kratko (iako dojmljivo) izneseno. Strip, s druge strane ima naglašeniju činjenicu Johnnyjeve osobne potrage za Bogom i otkrivanja vlastitog iskupljenja.
Dobro, da ne pretjerujem, jer onda bih rekao da bi bilo dobro pročitati i neku njegovu biografiju da se sve lijepo uklopi, ali vjerujem da rijetki imaju želju istraživati njegov život u detalje niti za tim ima potrebe pa je ova knjiga sasvim dobar prikaz.

Od mene ide ocjena 10/10 i preporuka svima za čitanje.

Savjet: obavezno odvrnite Cashovu glazbu dok ovo čitate.

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.

Edited by - Amos on 23/01/2012 11:03:30
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 23/01/2012 : 11:15:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zlix

Pa pročitaj na engleski onda

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1855 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 23/01/2012 : 12:34:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

quote:
Originally posted by Zlix

Pa pročitaj na engleski onda

Nemam naviku da citam skenove, nije mi to to

Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 23/01/2012 : 13:36:47  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grujah.

A meni je ono, Fables, nista posebno, ne bih nista propustio da sam ga zaobisao. Pricitao 2 trejda doduse, mnogi kazu da je posle mnogo bolje i da treba da nastavim.. I da, Bigbi naravno lik kojeg najvise zavolis.

Svaki trejd je sve dosadniji i crtez sve losiji.Trenutno se borim sa sestim.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 26/01/2012 : 18:19:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote

Bokte.
Da, već sam davno prije pročita preview i poprilično mi se svidilo, al tek ovako kad sam pročita cili strip vidin koliko je ovo dobro. U nekin scenama sam totalno pripozna prizore iz svoga života, a mislim da to važi za svaku osobu koja je pročitala ovo. Jednostavna tema stripa, al kompleksna izvedba i moran priznat da mi se najviše sviđaju dijalozi. Fluidni su, ne zvuče nezgrapno i strašno su uvjerljivi. Čista petica, jedino mi je ža šta nisan ovo kupija dok se još moglo nego sam mora posudit u knjižnici. Za drugi nastavak se neću tako zeznit

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 01/11/2011

Posted - 13/02/2012 : 10:25:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Nivox a Private Message  Reply with Quote
Pročitao sam neki dan Otok Bourbon 1730. Osim Zekana nisam dosad čitao ništa od Lewisa Trondheima (Koliko znam Zekane i crta i piše, a ovo je samo crtao, scenarij je pisao Appollo) i odličan mi je strip.
6 mjeseci mi stoji doma-da sam znao da je ovako dobar odavno bi ga pročitao. Čita se u dahu.
Preporuka !

Sve što zna za smrt, može se ponovo roditi!
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 13/02/2012 : 10:31:09  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Dobrodošao u klub!

always progressive, never conventional!
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 13/02/2012 : 11:24:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Ajde neka netko tko je čitao napiše koju riječ o Wastelandu.
Uzeo bih ova apokaliptična izdanja (http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=34871&whichpage=67). Star-duster je na onom drugom topicu napisao da je OK strip pa bih rado čuo još koje mišljenje o ovom stripu

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

Raven84
Senior Member

Croatia
1324 Posts

Member since 29/03/2005

Posted - 13/02/2012 : 11:39:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Raven84 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Amos

Ajde neka netko tko je čitao napiše koju riječ o Wastelandu.
Uzeo bih ova apokaliptična izdanja (http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=34871&whichpage=67). Star-duster je na onom drugom topicu napisao da je OK strip pa bih rado čuo još koje mišljenje o ovom stripu

Jedan od rijetkih stripova koje sam kupio a poslije prodao, a razlog je bio taj sto mi stvarno nije bio nista posebno i nije me opce interesiralo sto ce se dalje dogadati. Iskreno, smatram da ti ne vrijedi para. Ni u jednom izdanju.

Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom.
Go to Top of Page
Page: of 216 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.67 seconds. Snitz Forums 2000