Author |
Topic |
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 25/02/2012 : 01:07:30
|
quote: Originally posted by Ferri
Radi se o 'narukvici' kao sto ima i u druguj ruci. Takodje i tom liku isto. A kod zagora radi se o znaku na majici.
A sad sam vidio,sta mora biti dvije nema uzorka slike da je imao! A Zagoru fale oni prisivci za znak..tko je to primjetio u staffu... Svasta,ali hajde kad rade ristampu onda neka je kako treba |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
Member since 24/03/2009 |
|
vknez
Average Member
Croatia
605 Posts
Member since 02/09/2009 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47166 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 25/02/2012 : 16:06:22
|
quote: Originally posted by vknez
quote: Originally posted by emirem
Cekaj malo,pa zar nitko nije napisao da ovo izdanje od "republicce" je u A4 formatu nesto kao Gigant?! Prvi put to vidim ,inace kupujem prek inta taj primjerak za oko 14 eura sa postarinom!
ne kužim preko koga to nabavljaš. ja sam zainteresiran za prvi broj koji navodno košta 1 €
ah sad sam vidio da je razgrabljeno
napisano je x puta da je to izdanje identično Texu u boji. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 26/02/2012 : 12:52:15
|
quote: Originally posted by mpavin
quote: Originally posted by PijaniPatak Ubio se, ali mu je Kiki Manitu dao drugu sansu i vratio vreme unazad par trenutaka (okretanje pescanog sata).Posle sukoba sa Hellingenom (davajuci kraj njegovom snu / dimenziji) vraca se u svoj svet gde ga je sve cekalo kao da nista nije od cele price bilo. A ona zadnja slicica je samo Kikijeva sprdnja
Meni je to sve nejasno jer kad se Zagor vrati na Zemlju on je i dalje duh koliko sam ja razumio. I onda počne epska borba između dva duha, jedan pobijedi i vrate se obadvojica se vrate u svoj raj. Hellingen u svemirski brod kojeg je zamislio, a ovaj Darkwood u kojem je sve kako triba.
za lakse razumijevanje:
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 26/02/2012 : 12:59:52
|
quote: Originally posted by mpavin
Meni je to sve nejasno jer kad se Zagor vrati na Zemlju on je i dalje duh koliko sam ja razumio. I onda počne epska borba između dva duha, jedan pobijedi i vrate se obadvojica se vrate u svoj raj. Hellingen u svemirski brod kojeg je zamislio, a ovaj Darkwood u kojem je sve kako triba.
Zg ni u jednom trenutku nije bio duh (osim kada je pricao sa Kikijem). Njegovo samoubistvo Kiki je jednostavno "ponistio" i on je nastavio da zivi (kada Akoto okrece pescani sat, on se ustvari zrtvuje da bi vratio vreme unazad, do momenta pre nego ce zg povuci obarac) Citava zavrzlama je u tome sto je zg ovde napravio par dimenzionih skokova. Sclavijeva filozofija inace u stripu je da materijalizuje snove svojih likova, tj. da od snova pojedinca napravi citav jedan njegov svet (dimenziju). U ovom slucaju hellingen zagija bukvalno povlaci u svoju dimenziju i desava se sve sta se desava. Hellingen u svom svetu moze da napravi sta god hoce (ispaljuje munje, kontrolise tok stvari kao na sahovskoj ploci, neranjiv je, nedodirljiv itd.). U onom trenutku kada zg shvati da se nalazi u svetu snova/dimenziji u kojoj je sve moguce postici golom mastom shvata takodje da je i on sposoban raditi iste stvari kao Hellingen, kao npr. u ovom slucaju da poraste kao sto je uradio. Sad, znas kako ide sa snovima-kada shvatis da sanjas probudis se. Na taj nacin hellingen biva pobedjen i suocen sa stvarnoscu. Svemirski rajski brod nije hellingenov raj, nego njegova licna verzija jedinstvenog, univerzalnog raja. Ne brod iz snova. Raj egzistira nezavisno od svih dimenzija. Jednostavno, nakon borbe, on se vraca u raj, a Zagor u svoj Darkwood, stvarni svet (ili bar njegov stvarni svet). Uh! Tesko je ne zapetljati se.
Imas sve i u ovom clanku http://www.stripovi.com/magazin/divovi-dobra-i-zla-analiza-jednog-multiverzuma/209/ |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
Posted - 26/02/2012 : 13:41:17
|
uz onu kratku priču na 8 strana ''mapa s blagom'' koju je D.J. u cjelosti stavio: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=19852&whichpage=269 ovo je gore sve što smo dosad vidjeli od grka kada je zagor u pitanju.. sad se pitam da li su sve tri table gore iz još jedne kratke priče, ''Totem Vijandota'', mada sumnjam,jer nema mi baš logike da zagor u 8-10 stranica ,koliko većinom i imaju te kratke priče, stigne biti prvo u šumi,pa onda na rijeci u čamcu,i na kraju u nekom gradu,kako ove tri table prikazuju... najvjerovatnije je da je ona tabla ''Totem Vijandota'' prva strana priče,dok su ostale dvije table tek probne i nemaju veze međusobno a ni sa ostalim... ili pak postoje 3-4 kratke priče... |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40299 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 26/02/2012 : 13:44:57
|
Narode, ima li ko skenirane naslovnice iz VC knjiga o Zagoru da mi baci na sawitch@gmail.com i ima li uopste skeniranih tih knjiga? Sada ih citam pa bih da vadim neke slicice, pa cu da pravim svoj album :) |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 26/02/2012 : 14:32:34
|
quote: Originally posted by sawitch
Narode, ima li ko skenirane naslovnice iz VC knjiga o Zagoru da mi baci na sawitch@gmail.com i ima li uopste skeniranih tih knjiga? Sada ih citam pa bih da vadim neke slicice, pa cu da pravim svoj album :)
Koliko ja znam, te knjige nisu nikad skenirane. Onaj ko ih ima sigurno nece da ih unisti skeniranjem, jer su ipak vrijednije od papirnatih izdanja. A moguce je da moras biti VIP clan na Stripzoni da ih dobijes, nekad kriju skenove odredjenih izdanja od obicnih clanova i cuvaju ih samo za clanove koji su suradnici na tom sajtu. |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40299 Posts
Posted - 26/02/2012 : 15:16:09
|
Ma imao sam ja ranije 2-3.. Ali obrisao... Sada bih da odvajam odredjene slicice i da krenem da pravim nesto... Valjda ce se javiti neki VIP clan.. Ja dok sam bio moderator na stripotekaforumu mogao sam svasta da skinem ali na strip zoni nisam aktivan... |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7823 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 26/02/2012 : 21:12:59
|
Evo stigao Zagor u boji iz Italije... Tanki i sjajni papir iznutra, ima par tekstova priloženih i sadrži prve tri priče: Nolittina Šuma zamki, i Ferrijeve Izgubljeni totem i Leteći Čovjek (samo polovica priče) na 270 stranica. Tvrde korice.
|
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Posted - 26/02/2012 : 22:53:10
|
Mislio sam da su republicki primjerci u soft coveru,koliko sam vidio i tvojo drugoj slici. Ja cu sutra znati da li mi stizu moj primjerak i jos jedan album...
|
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Posted - 26/02/2012 : 22:54:16
|
quote: Originally posted by vknez
[quote]Originally posted by emirem ja sam zainteresiran za prvi broj koji navodno košta 1 €
ah sad sam vidio da je razgrabljeno
Eto zato ja sada kupujem po 7 eura plus postarina oko 12 eura... |
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Posted - 26/02/2012 : 22:57:12
|
quote: Originally posted by lwood
napisano je x puta da je to izdanje identično Texu u boji.
Ja ne kupujem Texa( htio bih neke epizode od Libellusa) i nisam niti upoznat sa njegovim izdanjima u Italiji tako da ne znam u kojim su formatima osim onih u standardu i znam za strip-agent-ove A4 HC. |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38072 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 26/02/2012 : 23:19:40
|
Kakve sad tvrde korice?? :o Tex je isao u SC.
Ili... he he he, pametni su talijani. Znaju da Balkanci pate za Zagorom i HC stripovima pa stavili tvrde korice da se vise primjeraka proda istocno od Trsta. :D :pPppPppPp
P.S. Zezam se naravno. Vidi se iz slike da je SC. Pa ne bi talijani stavljali HC uz novine.... ili bi? :o
;P
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
Edited by - Poli on 26/02/2012 23:21:52 |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 27/02/2012 : 00:32:58
|
Koštao je 1E, s novinama 2,20...
U vezi covera, u pravu ste, nije pravi HC, ali je puno tvrđi od običnog covera kakvog imaju Bonelliji. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40299 Posts
Posted - 27/02/2012 : 08:07:58
|
Ja imam istog ovakvog Teksa u boji, kupio sam ga u Italiji pre 5-6 meseci za 6.7 ako se ne varam... A bilo je i manje izdanje, mozda B3 format ako se ne varam... Ali ja sam uzeo ovo vece... Znak zmije se zove ako se ne varam, jer ne znam italijanski... |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38072 Posts
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40299 Posts
Posted - 27/02/2012 : 09:28:39
|
B5, izvinjavam se.. :) A da, tog Teksa sam kupio.. :))) Ne znam koja je razlika u izdanjima, nisam ni gledao.. Ali ovaj mi je bio lepsi.. I to mi je uspomena iz Verone.. :) |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38072 Posts
Posted - 27/02/2012 : 09:43:14
|
Ako sa manje izdanje mislis na originalni Texone (u c/b), taj je uistinu mislim da manjeg formata od ovoga reprinta u koloru u izdanju Repubblice (a mozda se i varam?). Ali ovi kolorci mislim da ne postoje u 2 dimenzije. Odnosno, siguran sam da ne postoje.
Da nisi mozda vidio onog SAF-ovog Texa na engleskom (Kubert)? On je u B5 formatu.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Topic |
|