Author |
Topic  |
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 28/02/2012 : 19:25:37
|
quote: Originally posted by Colt
Al` ste udarili u analizu, samo jos gusle nedostaju. Ceo projekat PP je po startnoj premisi bio short-termed, da objavimo par stvari koje su nama bile interesantne i nakon par godina vidimo feedback/reakcije ljudi na odabir izdanja, izgled, pripremu itd jer smo prethodno ili radili u nekim drugim firmama ili se stripom bavili kroz kupovinu i skupljanje izdanja. Obzirom na to da se povratna informacija obicno vrednuje kroz prodaju, sve je jasno. Nije se u globalu dopalo ljudima, ne verujem da je tu presudila cinjenica da li je na nekom mestu bila u prodaji ili ne.
Šta fali analizi i guslama? Uostalon niko nije reka ništa negativno. Dapače, ljudima je žaj šta izdanje "nije uspilo". Uostalon tek sad san poveza da je izdanje vani praktički tek 4 miseca.Nije li to prekratko vrime za proglasit katastrofu? |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 28/02/2012 : 19:26:14
|
quote: Originally posted by Zlix Vidim kako ih zanima (stripofile) Ja i dalje smatram da bi sve bilo bolje kad bi klinci bili vise zainteresovani i kada bi kupovali i citali stripove, ne mislim samo na Greystorma.
Bilo bi bolje da su klinci više zainteresirani. Ali nisu. No to i dalje teško može biti uzrok loše prodaje. U Hrvatskoj,BiH i Sloveniji se Greystorm prodaje u striparnicama a ne na kioscima gdje bi klinci mogli žicat starce da im kupe dok čekaju autobus ili štoveć. Uostalom kao što je Markos rekao njima nije niti namijenjen.
Pretpostavljam da je uz one pizdarije sa nekakvim svađama problem i to što ljudi imaju druge prioritete i preskupo im je dati toliki novac da bi se možda u budućnosti opekli kod eventualne propasti. Dopuštam si ovako razmišljati jer mi je dvoje ljudi nedavno reklo da ne žele trošit lovu dok ne vide hoće li ići to dalje ili ne.
Ma da se odjednom izbace na tržište sve epizode prodalo bi se to sve kroz godinu dana ali jbg naravno da je to izdavaču rizik u kakav bi se samo ludo bogat i/ili ludo tvrdoglav čovjek upustio.
|
Bok, kako si.
|
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29700 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 28/02/2012 : 19:49:37
|
quote: Originally posted by Cromwell Pretpostavljam da je uz one pizdarije sa nekakvim svađama problem i to što ljudi imaju druge prioritete i preskupo im je dati toliki novac da bi se možda u budućnosti opekli kod eventualne propasti. Dopuštam si ovako razmišljati jer mi je dvoje ljudi nedavno reklo da ne žele trošit lovu dok ne vide hoće li ići to dalje ili ne.
A kad izadje cijeli serijal, onda ti isti što su čekali kraj kažu da im je sad to previše love odjednom...
quote: Originally posted by Cromwell Ma da se odjednom izbace na tržište sve epizode prodalo bi se to sve kroz godinu dana ali jbg naravno da je to izdavaču rizik u kakav bi se samo ludo bogat i/ili ludo tvrdoglav čovjek upustio.
...inače bi se npr. Karavan već rasprodao, zar ne?
Dobar serijal, izvrsno izdanje, završen, jeftin, samo 12 brojeva... "Ma nema šanse da se to ne (ras)proda". Da sam dobio po euro svaki put kad sam čuo tu rečenicu... |
Trouble will find me |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 28/02/2012 : 19:54:26
|
Ja zato lipo uziman jedan po jedan kako izlaze i boli me briga, na taj način uziman i Lilit i Graystorma i super mi je. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 28/02/2012 : 20:14:24
|
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by Cromwell Pretpostavljam da je uz one pizdarije sa nekakvim svađama problem i to što ljudi imaju druge prioritete i preskupo im je dati toliki novac da bi se možda u budućnosti opekli kod eventualne propasti. Dopuštam si ovako razmišljati jer mi je dvoje ljudi nedavno reklo da ne žele trošit lovu dok ne vide hoće li ići to dalje ili ne.
A kad izadje cijeli serijal, onda ti isti što su čekali kraj kažu da im je sad to previše love odjednom...
Vrlo vjerojatno, i to je još jedan razlog što je kod mene prevagnulo za kupnju sada pa makar i popušim kasnije. Inače sam dijelio stav s njima. 
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by Cromwell Ma da se odjednom izbace na tržište sve epizode prodalo bi se to sve kroz godinu dana ali jbg naravno da je to izdavaču rizik u kakav bi se samo ludo bogat i/ili ludo tvrdoglav čovjek upustio.
...inače bi se npr. Karavan već rasprodao, zar ne?
Dobar serijal, izvrsno izdanje, završen, jeftin, samo 12 brojeva... "Ma nema šanse da se to ne (ras)proda". Da sam dobio po euro svaki put kad sam čuo tu rečenicu...
Na ovo nemam odgovora. Vjerujem da si ti kao izdavač ipak iskusniji (a ja preoptimističan) u tim stvarima ali ne vidim zašto ne. |
Bok, kako si.
|
 |
|
Colt
stripovi.com kum

3298 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 28/02/2012 : 20:45:12
|
Ako se dobro secam, ja sam ranije napisao da cemo mi zbog slabije prodaje usporiti izdanje ali da ce isto izaci do kraja: i da se proda ukupno 200 primeraka svakog broja (sto je sada verovatnija opcija), gubitak od 100 primeraka "do nule" nije bas toliko strasan da se ne bi mogao donekle amortizovati dodatnim ulaganjem koje opet iziskuje malo duze cekanje. |
 |
|
night
Senior Member

Serbia
1781 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 28/02/2012 : 20:49:57
|
Iz neke navike stripove kupujem odmah, ne čekajući nastavke - naravno one koje skupljam. Greystorm mi je solidan strip i kupiću i ostatak, kad (svi se nadamo) izađe. Zašto ide slabo mislim da svi manje-više znamo. Na prostoru od 22 000 000 ljudi (ex-Yu) mislim da oko 20 000 ljudi čita stripove. I kupuje. Odbij kioske, one koji kupuju samo Tex-a i Zagora, uračunaj poslovičan otpor prema svemu novom i ostade nas stotinak koji smo to kupili i pročitali. |
Edited by - night on 28/02/2012 21:03:04 |
 |
|
night
Senior Member

Serbia
1781 Posts
Posted - 28/02/2012 : 20:51:18
|
Ako se dobro secam, ja sam ranije napisao da cemo mi zbog slabije prodaje usporiti izdanje ali da ce isto izaci do kraja: i da se proda ukupno 200 primeraka svakog broja (sto je sada verovatnija opcija), gubitak od 100 primeraka "do nule" nije bas toliko strasan da se ne bi mogao donekle amortizovati dodatnim ulaganjem koje opet iziskuje malo duze cekanje.
Častim pivo. Samo napred. |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 28/02/2012 : 20:57:57
|
quote: Originally posted by night
Iz neke navike stripove kupujem odmah, ne čekajući nastavke - naravno one koje skupljam. Greystorm mi je solidan strip i kupiću i ostatak, kad (svi se nadamo) izađe. Zašto ide slabo mislim da svi manje-više znamo. Na prostoru od 22 000 000 ljudi (ex-Yu) mislim da oko 20 000 ljudi čita stripove. I kupuje. Odbij kioske, one koji kuouju samo Tex-a i Zagora, uračunaj poslovičan otpor prema svemu novom i ostade nas stotinak koji smo to kupili i pročitali.
Dylana i Zagora  |
 |
|
night
Senior Member

Serbia
1781 Posts
|
Solim1
Starting Member

33 Posts
Member since 05/09/2010 |
Posted - 29/02/2012 : 01:41:27
|
quote: Originally posted by Markos A kad izadje cijeli serijal, onda ti isti što su čekali kraj kažu da im je sad to previše love odjednom...
Apsolutno netacno. Ja sam sacekao da izadje ceo serijal i kupio ga odjednom a pride su to isto odradila i moja tri ortaka. |
 |
|
kingleoric
New Member

229 Posts
Member since 03/06/2010 |
Posted - 29/02/2012 : 01:43:48
|
quote: Originally posted by Markos A kad izadje cijeli serijal, onda ti isti što su čekali kraj kažu da im je sad to previše love odjednom...
Ne generalizirati ako može, čisto da ne ispadne ogorčeno ako ništa drugo!  I slijepac vidi da ovdje nije riječ (samo ili uopće) o novcu! Cijeli serijal Grejstorma bio bi onda oko 360kn? To su 3 LL knjige... Vjerojatnije je riječ o nedovoljnoj zainteresiranosti iz nekih opravdanih ili neopravdanih razloga, kako kod koga, ukratko stvar izbora...  E sad usporedbom se ne želim baviti, iako sam mišljenja da je kod nas Grejstorm relativno skup u usporedbi s recimo Ludensom, ali i proporcionalno kvalitetniji. Možda je to (kvalitetom) karika koja nedostaje između Ludensa i recimo Libellusa (ma može i Fibre )... 
|
In his madness the King brought about the destruction of his kingdom, and would have killed everyone in it had not his royal guards turned on him and put him out of his misery. His torment was not yet at an end, for Leoric returned as The Skeleton King... |
Edited by - kingleoric on 29/02/2012 01:44:40 |
 |
|
djukak
Senior Member

2980 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 29/02/2012 : 08:07:21
|
Ako se dobro secam, ja sam ranije napisao da cemo mi zbog slabije prodaje usporiti izdanje ali da ce isto izaci do kraja: i da se proda ukupno 200 primeraka svakog broja (sto je sada verovatnija opcija), gubitak od 100 primeraka "do nule" nije bas toliko strasan da se ne bi mogao donekle amortizovati dodatnim ulaganjem koje opet iziskuje malo duze cekanje.
Svaka čast na entuzijazmu i posvećenosti. Nadam se da će, kada izađu brojevi 3 i 4 prodaja i prva dva porasti. |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29700 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 29/02/2012 : 08:36:42
|
quote: Originally posted by kingleoric
Ne generalizirati ako može, čisto da ne ispadne ogorčeno ako ništa drugo!  I slijepac vidi da ovdje nije riječ (samo ili uopće) o novcu! Cijeli serijal Grejstorma bio bi onda oko 360kn? To su 3 LL knjige... Vjerojatnije je riječ o nedovoljnoj zainteresiranosti iz nekih opravdanih ili neopravdanih razloga, kako kod koga, ukratko stvar izbora...  E sad usporedbom se ne želim baviti, iako sam mišljenja da je kod nas Grejstorm relativno skup u usporedbi s recimo Ludensom, ali i proporcionalno kvalitetniji. Možda je to (kvalitetom) karika koja nedostaje između Ludensa i recimo Libellusa (ma može i Fibre )... 
Da, ne treba generalizirati, u pravu si, sorry (uostalom, i ja sam ih kupio u kompletu, nakon što su svi izašli:) ). Ali samo sam htio iskarikirati kako ljudi uglavnom samo traže nove i nove serijale, po mogućnosti po cijeni od par kuna, a kad ti isti zaista i izadju, onda se nadje xy razloga zašto ih ne kupiti:) |
Trouble will find me |
 |
|
ivan_micic
Senior Member

Croatia
2388 Posts
Member since 19/12/2007 |
Posted - 29/02/2012 : 14:27:14
|
treba uvesti neku vrstu pretplate,npr. financirati izlazak pojedinog stripa. 200 ljudi unaprijed uplati za strip, pa vidjeti kako će ići tko zna kako bi to islo |
 |
|
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 29/02/2012 : 14:37:03
|
Naravno da ne treba generalizovati... Ja kupujem Greystorm broj po broj, kao i Lilit, a recimo Geu sam nedavno uzeo 10 brojeva odjednom, planiram ostatak kad opet dodjem u Beograd, a tako ce biti i sa Karavanom. Jednostavno, nema se uvijek novca za sve moguce. |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 29/02/2012 : 15:18:00
|
quote: Originally posted by ivan_micic
treba uvesti neku vrstu pretplate,npr. financirati izlazak pojedinog stripa. 200 ljudi unaprijed uplati za strip, pa vidjeti kako će ići tko zna kako bi to islo
da je samo jedan strip u pitanju teoretski bi i islo, a sta sa serijalima - za svaki broj se skupe preplate pa tek onda? jer dosta ljudi kupi prvi broj a za dalje se ne zna...
u vezi doticnog greystorma mozda je stvarno preranp za uzbunu ali je prodaja mogla ici i bolje, mogla je :s
a mislim da su PP sa caravanom vec dokazali ozbiljnost i da nema stavke usred serijala, da ce to izgurati do kraja (ionako nisu u pitanju dugi serijali, ni ovaj greystorm), tako da taj "izgovor" pada u vodu
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
ivan_micic
Senior Member

Croatia
2388 Posts
Member since 19/12/2007 |
Posted - 29/02/2012 : 15:40:58
|
ipak su to mali serijali od tipa 12 brojeva,uostalom ako se ne svidi mijenjas ga s nekim ili na aukcije :) ali sto se tice Greystorma, po forumu ga je dosta ljudi cekalo,ja sam iskreno mislio da će brzo nestati |
 |
|
Colt
stripovi.com kum

3298 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 29/02/2012 : 22:06:21
|
Mislim da je forum kao mesto izrazavanja naklonosti prema nekom stripu prilicno precenjen. Kada se sve sabere i oduzme, dodje se do cinjenice da tridesetak ljudi priziva sve moguce serijale na svim mogucim forumima... a izdavacu treba deset puta vise kupaca da samo vrati ulozeno. |
 |
|
feniks
Senior Member

1925 Posts
Member since 08/05/2004 |
|
Combatrock
Advanced Member

Serbia
4909 Posts
Member since 26/12/2009 |
Posted - 29/02/2012 : 23:38:20
|
ima nas 42 ... tacno... brojao sam... a da je colt u pravu evo ja znam jos 13 ljudi koji nisu na forumu a kupili su grejstorma... u prevodu ne lipci magarce do zelene trave... ne znam kako da pomognem osim da nastavim da kupujem feniksa... ja imam sva njihova izdanja a evo svecano obecavam da cu kupovati i blek stenu ako krenu da ga stampaju... |
sangue navajo |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 01/03/2012 : 10:39:53
|
Hm, i Buh kaze da je forum na veliko precenjen oko postavljanja nekih prognoza. A realno stanje to samo potvrđuje, nazalost.
Cuo sam da se Zagora kod nas na kioscima proda jedva 70 primeraka, sto je frapantno i da covek ne poveruje!? :ooo
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19507 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 01/03/2012 : 11:08:54
|
quote: Originally posted by Poli
Hm, i Buh kaze da je forum na veliko precenjen oko postavljanja nekih prognoza. A realno stanje to samo potvrđuje, nazalost.
Cuo sam da se Zagora kod nas na kioscima proda jedva 70 primeraka, sto je frapantno i da covek ne poveruje!? :ooo
 sumljam za Zagora u to brojku, znam da je na početku tamo 1995 bilo govora da se najviše kod nas proda Dilana, oko 500 komada, Zagora nešto manje....sad da je pao sve te godine na 70??.Ja ne vjerujem i sumljam da bi Ludens još i slao Zagora na slo kioske da ga proda 70 komada...mislim da su brojke oko 500, pa Stripoteke se proda bar 100 komada kako nebi Velikog Zagora.... sve su to više manje špekulacije...oko tih brojki,a za Bleka i Marka sam siguran da uz AF kolo vode, bar tu gdje ja uzimam od 15 komada ostaje samo po 4-5 komada. Da je Slovenija tako loše tržište davno bi več Ludens obustavio distribuciju. Ja čak mislim da je jedno boljih tržišta. Zagora se tiska 9000 komada, ako na Sloveniju odpada 70 komada, kuda idu svi ti silni stripovi?
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 01/03/2012 : 11:09:15
|
Ma, naravno da nije forum mjerilo. Ne za stripove, nego nizasta. uvijek imas 20-30 najglasnijih, zbog kojih steknes utisak da nam nista ne treba vise od Djila od prvog broja, iako je to ocigledna propast od izdavanja :) |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19507 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 01/03/2012 : 11:17:36
|
quote: Originally posted by Elderane84
Ma, naravno da nije forum mjerilo. Ne za stripove, nego nizasta. uvijek imas 20-30 najglasnijih, zbog kojih steknes utisak da nam nista ne treba vise od Djila od prvog broja, iako je to ocigledna propast od izdavanja :)
istina, setih se da je neke davne bila anketa na forumu kojeg novog junaka želite...i pobjedio je Mister No...a pogledajte sad njegovu sudbinu...SA ga ugasio, VČ znatno usporio(sa mjesečnog na tromjesečno), jedino Libellus još koliko toliko drži tempo...ko zna do kada?... ankete i želje na tom forumu ne znače ništa, ili samo malo...realnost je van foruma, kad vidite brdo paketa stripova po diskontnim cijenama.
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
Topic  |
|