forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1210

jaki
Advanced Member

Croatia
27182 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 04/03/2012 : 12:55:35  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
evo i ja ću:
Ferri je prosjećan crtač!
Nema veze šta ga volim i volim njegove Zagore koje su mi uljepšale na tisuće sati djetinjstva ali me to ne spriječava da vidim istinu.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17052 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 04/03/2012 : 12:56:39  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Ma da Zagor izlazi još 500 godina, Ferri će ostati najbolji zauvijek.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19123 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 04/03/2012 : 13:01:05  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

evo i ja ću:
Nema veze šta ga volim i volim njegove Zagore koje su mi uljepšale na tisuće sati djetinjstva ali me to ne spriječava da vidim istinu.

bravo, iskreno...to može, meni ne smeta..
prosječan može, ali da je loš nije...
mnogo mladih se probalo na Zagoru pa sa malo uspjeha....
vidi Vernija....dobar ali nikako da prekopira Ferrija.
ukusi su različiti i ja jih poštujem ali malo dostojanstva do čovjeka
u 82 godini kojemu se mnogi dive i drže velikanom Talijanskog stripa.
Samo to...
odoh sad na manga forum da jim jsps.

jsps* jebem sve po spisku.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 04/03/2012 : 14:18:41  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
Za mene je Ferri = Zagor,sve ostalo je samo bolja ili lošija zamena...
P.S. I ja sam se zaprepastio pročitavši nebuloznu tvrdnju da je DArcangelo bolji od Ferrija. To je jedan od žešćih "bisera" ove godine...
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 04/03/2012 : 14:21:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Tko je to izjavio?

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 04/03/2012 : 14:24:00  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

Tko je to izjavio?

Izgleda,Mr.Bushido. Čoveka cenim kao vrsnog poznavaoca stripa,ali je ova izjava glupost...
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12956 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 04/03/2012 : 14:57:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Eto ti ga na. Kažeš što misliš i onda te nazovu glupanom, neznalicom, mangofilom i Fibrofilom.

Umjesto da mi date neke konkretne argumente zašto je Ferri dobar crtač Zagora.

I da, D'Arcangelo je bolji crtač od Ferrija. To je moje mišljenje i iza njega stojim. Ako treba, stavit ću to i u potpis.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 04/03/2012 : 15:02:43  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Inače ne komentiram ovakve rasprave, ali reći da je D´Arcangelo bolji (u bilo kojem smislu) od Ferrija je strava i užas. Da smo u srednjem vijeku bio bi osuđan kao heretik na lomaču.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19123 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 04/03/2012 : 15:06:30  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Eto ti ga na. Kažeš što misliš i onda te nazovu glupanom, neznalicom, mangofilom i Fibrofilom.

Umjesto da mi date neke konkretne argumente zašto je Ferri dobar crtač Zagora.

I da, D'Arcangelo je bolji crtač od Ferrija. To je moje mišljenje i iza njega stojim. Ako treba, stavit ću to i u potpis.

žao mi to reć, ali ti si izlapeo načisto...bio si na suncu ovih dana bez zaštite?....
valjda nama ukus ne vrijedi kad na našim i Talijanskim forumima nečeš
naći 5 ljudi kojima se sviđa taj "tvoj" D,arcagnelo...ali nije tebi on stvarno dobar,... on ti je pri ruci da popljuješ Ferrija.
šteta, neznam zašto ti to trebalo na topicu našeg omiljenog junaka i crtaća ali u mojim si očima kao poznavatelj strip literature još uvijek jako visoko, kao čovjek sa ukusom za crtež jako nisko...
pozdrav.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12956 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 04/03/2012 : 15:08:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Otidji u Nathanov, Dylanov, AF ili Texov topic i popljuj im junaka, bices isto docekan.

quote:
Originally posted by adriano

Zanimljivo da najvise pljuju po Zagoru.

Izgleda da nisam bio dovoljno jasan u svojim postovima.

Ja nemam ništa protiv Zagora. Zagor mi je priuštio neke od najljepših trenutaka moga djetinjstva, i kasnije.

Samo, nijedne od tih trenutaka ne vežem uz Ferrijevog Zagora. Njegove epizode sam uvijek nerado čitao.

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 04/03/2012 : 15:13:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
mislim da je ovdje problem o nostalgiji. Izlgleda da je Bushido poceo citati Zagora u 90-im, a u to doba bilo je raznih crtaca u Zagorovom staffu, i Ferri nije tako cesto crtao, pa normalno je da se covjek navikao na druge. Mi ostali, koji smo odrasli sa Donatelijevim i Ferrijevim Zagorom u ranim 80-im, pa absolutno nema sanse da je iko bolji od ta dva majstora. Za mene je Zagor uvijek bio Ferri i Donatelli, znam da Franca ovdje neki ne mogu da podnesu, ali kad ti ta dva crteza obiljeze citavo djetinistvo, onda nista drugo ne dolazi u obzir.
:)

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19123 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 04/03/2012 : 15:14:52  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by King Warrior

Otidji u Nathanov, Dylanov, AF ili Texov topic i popljuj im junaka, bices isto docekan.

quote:
Originally posted by adriano

Zanimljivo da najvise pljuju po Zagoru.

Ja nemam ništa protiv Zagora. Zagor mi je priuštio neke od najljepših trenutaka moga djetinjstva, i kasnije.

Samo, nijedne od tih trenutaka ne vežem uz Ferrijevog Zagora. Njegove epizode sam uvijek nerado čitao.

da, Ferri je malo radio na Zagoru oduvijek, a kako onda cijeniš Donatellija, Bignotija,Segnu,Gambu?
baš me zanima dal su i oni LOŠI crtaći ili su bar prosječni, jer veliki crtači su samo onih u mangama i ameropajkica pričama.

Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 04/03/2012 : 15:17:36  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
Lepo rečeno i fino objašnjeno...Inače,ja Bushida nisam nazivao neznalicom. Lepo napisah da je vrstan poznavalac stripa,ali da što se tiče Ferrija nije u pravu. Mišljenja se mogu razmenjivati i bez preteranog etiketiranja tipa:glupane,neznalico,provokatoru,etc.
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 04/03/2012 : 15:20:35  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
Da sve bude jasnije,nadovezao sam se na post koji je ostavio Acestroke...
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 04/03/2012 : 15:20:42  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tvoje stajalište je sasvim legitimno, ali i iznenađujuće jer se nalaziš u onih 1% koji su čitali Zagora u djetinjstvu, a da pri tom nisu voljeli Ferrijev crtež.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 04/03/2012 : 15:25:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
@solar:
more like 0.00001%

;)

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22346 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 04/03/2012 : 15:27:09  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
pa stvar ukusa, covjek ima pravo na svoje misljenje.
Ima ljudi koji kazu da je Alex Ross los crtac, da Alain Mooore nema pojma o pisanju i da je Taniguchi los pripovjedac.
To ne znaci da oni nemaju pojma o stripu, jednostavno im ne leze pomenuti autori.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 04/03/2012 : 15:29:54  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Slažem se, svatko ima svoje stajalište i nema potrebe da se mi koji volimo Ferrija osjećamo ugroženima. Dapače, drago mi je da Bushido iznosi svoje mišljenje.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12956 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 04/03/2012 : 15:34:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

mislim da je ovdje problem o nostalgiji. Izlgleda da je Bushido poceo citati Zagora u 90-im, a u to doba bilo je raznih crtaca u Zagorovom staffu, i Ferri nije tako cesto crtao, pa normalno je da se covjek navikao na druge. Mi ostali, koji smo odrasli sa Donatelijevim i Ferrijevim Zagorom u ranim 80-im, pa absolutno nema sanse da je iko bolji od ta dva majstora. Za mene je Zagor uvijek bio Ferri i Donatelli, znam da Franca ovdje neki ne mogu da podnesu, ali kad ti ta dva crteza obiljeze citavo djetinistvo, onda nista drugo ne dolazi u obzir.

Nije samo u tome stvar. Moje stripovsko odrastanje je bilo dosta šareno. Ja nisam odrastao uz Zlatnu seriju i LMS, već uz Mikijev Zabavnik i Mikijev Almanah, stripove o He-Manu u Politikinom Zabavniku, Ewoksima i Marini u Maloj Stripoteci, Asterixu, Luckyju, Kenu Parkeru, Adamu Čurdinjakoviću, Macanovim stripovima o Tomu i Jerryju, stripovima u Modroj Lasti, Alanu Fordu i još nekoliko američkih stripova. Tek nakon svega toga ja sam se prvi puta upoznao sa Zagorom i ostalim Bonellijima.

Kada sam nakon Čurdinjakovića, Milazza, Jima Leeja, Marcella i Andreuccija (da se zadržimo na onima sa realističnim stilom) došao do Ferrija, to je bila neugodna šamarčina, samo takva.

I kasnije, kada sam krenuo upoznavati nove stripove i nove autore, Ferri mi je bio sve slabiji i slabiji.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12956 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 04/03/2012 : 15:37:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

a kako onda cijeniš Donatellija, Bignotija,Segnu,Gambu?
baš me zanima dal su i oni LOŠI crtaći ili su bar prosječni, jer veliki crtači su samo onih u mangama i ameropajkica pričama.

Bignottija cijenim, ostali su mi slabi.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22346 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 04/03/2012 : 15:42:12  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kada sam nakon Čurdinjakovića, Milazza, Jima Leeja, Marcella i Andreuccija (da se zadržimo na onima sa realističnim stilom) došao do Ferrija, to je bila neugodna šamarčina, samo takva.

e vidis, tako je bilo i kod nas, samo obrnutim redom, ukljucujuci i samarcinu na kraju.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19123 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 04/03/2012 : 15:50:37  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by acestroke

Nije samo u tome stvar. Moje stripovsko odrastanje je bilo dosta šareno. Ja nisam odrastao uz Zlatnu seriju i LMS, već uz Mikijev Zabavnik i Mikijev Almanah, stripove o He-Manu u Politikinom Zabavniku, Ewoksima i Marini u Maloj Stripoteci, Asterixu, Luckyju, Kenu Parkeru, Adamu Čurdinjakoviću, Macanovim stripovima o Tomu i Jerryju, stripovima u Modroj Lasti, Alanu Fordu i još nekoliko američkih stripova. Tek nakon svega toga ja sam se prvi puta upoznao sa Zagorom i ostalim Bonellijima.

I kasnije, kada sam krenuo upoznavati nove stripove i nove autore, Ferri mi je bio sve slabiji i slabiji.

svaka čast na opusu koji si čitao, a da ti izdam tajnu da je moj(naš) isti, da smo svi mi uz ZS i LMS čitali skoro sve što je od stripova izlazilo onih dana...Stripoteka,Spunk,Eks almanah, Politikin i Mikijev Zabavnik, Alan Ford,Družina od vešala,Johny Logan,Asterix,Talični Tom...zar misliš da smo mi prvo i zadnje vidjeli Zagora i Ferrijev crtež?Milazza,Marcella, Andreucija volim i ja i veseli me jako da za tebe nisu i oni loši crtaći...
nadam se da ti nisu loši ni esse-geese jer čistiji crtež kakav je viđen recimo(ostavimo priče o naivnosti i setimo se doba kad je strip nastao)u Komandantu Marku ja ne viđam često...
Ali, nema veze, tebi je Ferri loš crtač, to si izjavio na njegovom topicu i isto sa nestrpljenjem očekujem da izjaviš kad komentiraš neko izdanje Algoritma ili Fibre ili Bookglobe...ako to ne doživim, smatram da je to bila samo tvoja mala provokacija i reakcija na "kultni" status koji kod nas ili u Bonelliju ima Gallieno Ferri.

Možda se varam ali mislim da si se htio-nehtio svrstao u onu grupu ljudi koji iritirani slabim odazivom strip publike na mange i amerikane, traže razlog u popularnosti nedodirljivog Zagora i njegovog oca po liku koje se preziva Gallieno Ferri...
ja to razumem kao malu utjehu na razočaranje jer naši ljudi u velikoj večini još uvijek prisežu na Duha sa sjekirom a ne na Spajdermena,Akiru ili Oskudne gradove.
Ne sumljaj u ukus večine, dvojbe postoje kad je tvoj ukus u manjini.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12956 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 04/03/2012 : 15:51:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Nije samo stvar u stripovima na kojima sam odrastao.

Danas, kada znam koji su autori bili uzor Ferriju, i kada usporedim njegov i njihov rad, ne mogu se načuditi koliko je Ferri loše naučio gradivo.

Kažem, da čovjek crta neke stripove o Draculi i čudovištima bio bi super, ali on nikako nije materijal za Zagora.

Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 04/03/2012 : 15:55:00  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

evo i ja ću:

Svi procitajte ovo opet.
Najdrazi i najbolji nije isto.
To sto ste vi odrasli citajuci price koje je Feri crtao ne znaci ama bas nista,on nije nista vise od prosjecnog crtaca.
Jebote,ko dirne u Ferija kao da vam porodicu dira,koji vam je kurac?
Bushido je automatski neznalica,mangas,fibras,narkoman i sto sve ne,i to mu kazu ljudi koji nisu citali nista preko Zagorelog i Malog Rendzera.

(i da,D'Arcangelo nije bolji od Ferija,ali makar ne crta sestoprste ljude )
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19123 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 04/03/2012 : 16:00:28  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:

Nije samo stvar u stripovima na kojima sam odrastao.

Danas, kada znam koji su autori bili uzor Ferriju, i kada usporedim njegov i njihov rad, ne mogu se načuditi koliko je Ferri loše naučio gradivo.

Kažem, da čovjek crta neke stripove o Draculi i čudovištima bio bi super, ali on nikako nije materijal za Zagora.

ne poznaješ materiju dobro?
čuo si za Barona Rakosija ili Moloka?
pa u Zagoru ti vrvi od vampira i čudovišta...
indijanci su u manjini i preprodavaći viskija...
ali, malo si se zapetljao pa predlažem da prestanemo sa tom debatom...
Ferri ti je loš crtać a D,arcagnelo dobar...to je tvoj ukus i sve ok.
meni je crtež nekih mangi bezvezan a neki superamero heroji su uvreda za to da je čovjek biće sa mozgom...
što se mene tiče, sve ok,cijenim da si iskren ali se ne slažem sa tvojim mišljenjem i tu je svaka prepiska nepotrebna.
bez ljutnje, budi mi dobar u uživaj u stripovima koje ne crtaju loši crtaći...pozdrav.

Go to Top of Page
Page: of 1210 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.68 seconds. Snitz Forums 2000