forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1214

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 21/03/2012 : 12:10:09  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Ferriju sve najbolje. Patak odlična recenzija morat ću podhitno nabaviti stripove. Treće nekako mi se čini da Bure opet piše pametne priče nakon par slabijih.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 21/03/2012 : 12:38:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

quote:
Originally posted by Zeljko Ferri

Pa neka kuka kad ne zeli da primi jos scenarista jer hoce sve za sebe...niko mu nije kriv.

Ta fotka mu je samo objasnjenje silnim "scenaristicicima" da ne moze da posalje svoje misljenje o primljenome, jer mu svako malo dodje bunt papira.
Sad mi rece da je skoro "kupio" jedan scenario, ali da ce biti njegovo ime u potpisu.

Ne smatram sebe za scenarističića (ili si scenarist ili nisi), ali ako već dobijaš informacije od Bureta, možda bi mogao da saznaš šta se dešava sa mojim scenarijem i sinopsisima koje sam mu dao pre...ohoho vremena? Kada bih mogao da očekujem odgovor, bilo kakav. Ne očekujem, naravno, pod obavezno da me primi u ekipu. Pod neobavezno...

"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 21/03/2012 : 12:40:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Pa kuka zato jer mu je to dodatna obveza, a ima dosta svojih priča i onih regularnih scenarista. Tako da čak nekome zna dati prednost pred svojom pričom. Krize ideja nema.

Ali, nije svaka ideja vredna da se crtač razbije od crtanja. Ono što je Zagora dovelo na ovaj nivo popularnosti nedostaje novim pričama. Ili bar ja to nešto ne mogu da vidim, pročitam.

"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."

Edited by - Rick on 21/03/2012 12:40:39
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 21/03/2012 : 12:45:22  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rick

quote:

quote:
Originally posted by Zeljko Ferri

Pa neka kuka kad ne zeli da primi jos scenarista jer hoce sve za sebe...niko mu nije kriv.

Ta fotka mu je samo objasnjenje silnim "scenaristicicima" da ne moze da posalje svoje misljenje o primljenome, jer mu svako malo dodje bunt papira.
Sad mi rece da je skoro "kupio" jedan scenario, ali da ce biti njegovo ime u potpisu.

Ne smatram sebe za scenarističića (ili si scenarist ili nisi), ali ako već dobijaš informacije od Bureta, možda bi mogao da saznaš šta se dešava sa mojim scenarijem i sinopsisima koje sam mu dao pre...ohoho vremena? Kada bih mogao da očekujem odgovor, bilo kakav. Ne očekujem, naravno, pod obavezno da me primi u ekipu. Pod neobavezno...

pretpostavljam da si dobar sa italijanskim. Evo ti odgovor iz njegovih usta. COPY-PASTE POWER
btw bio sam zaboravio napisati u postu (jednu glupu rec izostavio) da svima odgovori, ali mu treba vremena dok sve procita, u kolikom mu broju dolaze.
evo ti, njegov "opis" slike, moje pitanje, njegov odgovor

MB "L'ultimo soggetto arrivato in redazione e la pila delle proposte giacenti inviate da aspiranti (e magari bravissimi) sceneggiatori. Come fare a leggerle tutte con la dovuta attenzione e rispondere con la puntualità che merita ciascuno dei mittenti?"

PP "E come ti serve quando vedi una proposta che vale a essere usata?"

MB "Ho da poco "comprato" un soggetto da un aspirante sceneggiatore, che però sceneggerò io; un altro paio sono in prova, e procedono con lentezza lungo un percorso difficile. Però sono sempre pochissimi rispetto alle molte decine che ogni anno fanno proposte. Credo che capiti così dovunque, anche nei casting."

ako treba prevod, reci. Ne da mi se sad prevoditi, ako pretpostavljam da tebi, kome je post namenjen, nema potrebe da to radim.

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 21/03/2012 : 12:47:01  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Predlog, posalji coveku mail. Budi dosadan

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 21/03/2012 : 12:49:47  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bjelolasica

Patak odlična recenzija morat ću podhitno nabaviti stripove.

Hvala prijatelju.
Ali ti svako malo kazes nesto tipa "moram nabaviti". Toliko slabo navracas do kioska?

DNEVNIK CITANJA:

Edited by - PijaniPatak on 21/03/2012 12:54:12
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 21/03/2012 : 13:16:53  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Evo sad sam primetio da mi je drug solar komentarom nadopunio recenziju. Svaka cast! Na zalost, skroz sam zapostavio likove ostale dve devojke i dvojice trapera, kao i Simonovu sudbinu. Hoce to kada ruci das previse maha, a onda ubrzas da zavrsis da ne bi ljude patio predugackim tekstom

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 21/03/2012 : 13:40:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
quote:

Predlog, posalji coveku mail. Budi dosadan

Hvala ti na ovome što si postavio, ne znam italijanski, ali tu je google prevodilac. Poslao sam mu mejl, pre mesec dana (pošto sam čekao na odgovor od prošlog festivala u KG), ali nije odgovorio nijednom rečenicom. Pretpostavljam da je BAŠ u gužvi kad ni to ne stiže. Možda te poslušam, pa pustim još jedan mejl.

Ako sam dobro razumeo nemušti prevod, on sa nekim sada razrađuje sinopsis koji je dobio?

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 21/03/2012 : 14:18:22  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nova vest, sveze od Bureta

Ferri crta gigant broj 3
izgleda da je u pitanju 120 strana

EDIT: pardon, lose sam si preveo- Ferri je trenutno na 120 tabli (od ko zna koliko )

To je genijalna vijest. Izgleda da je Burattini odlučio tu Ferrijevu priču prebaciti u Gigant izdanje, jer je prije dvadesetak dana rekao da je sljedeći Gigant "Posljednji lovčev krik" od braće Esposito!

Ovakvo je bilo stanje prije nekoliko dana:
- Burattini/Esposito Bros - Lovčev posljednji krik (Gigant, 5.2013.)
- Burattini/Ferri - Žena koja je došla iz Irske (prva priča poslije JA odiseje)

Edited by - solar on 21/03/2012 14:36:10
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 21/03/2012 : 14:42:25  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Sam strip je veći od njega...

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 21/03/2012 : 15:18:13  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
@Rick

U kojem si obliku poslao Burattiniju svoj scenarij, email, isprintano; i jesi li pisao na engleskom ili talijanskom?
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 21/03/2012 : 15:23:30  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Sretan 83. rođendan legendo

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - tinton on 21/03/2012 15:23:48
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 21/03/2012 : 15:56:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

@Rick

U kojem si obliku poslao Burattiniju svoj scenarij, email, isprintano; i jesi li pisao na engleskom ili talijanskom?

Isprintano i na italijanskom, uručio lično u Kragujevcu. Znam da niko od njih neće da se trudi da čita ako nije na italijanskom. Dao sam mu scenario za jednu kratku priču (cilj mi je bio da pokažem kako vodim priču od početka do kraja i da poznajem mitologiju Darkvuda) i tri sinopsisa (fantastika /horor, avantura i krimić). U polusatnom razgovoru koji smo vodili pokazao je interesovanje za teme koje bih imao da predložim.

Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 21/03/2012 : 15:57:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
Pre mesec dana sam mu poslao mejl i ptao ga kada mogu da očekujem odgovor, makar približno, i poslao mu još dva razrađena sinopsisa, na italijanskom, naravno. Nisam dobio odgovor.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 21/03/2012 : 16:04:17  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Moje dosadašnje iskustvo u korespodenciji s Burattinijem je vrlo pozitivo. Istina, slao sam mu samo obične mailove, na koje mu treba otprilike 4-5 dana da odgovori.
Sjećam se da je jednom (na forumu ili faceu) napisao da ga na stolu čeka hrpa nepročitanih scenarija i prijedloga, a da neki tu stoje od ljeta prošle godine. Pravdao se da jednostavno nema toliko vremena da sve na vrijeme pročita, tako da se ljudi moraju strpiti.
Ali 100% sam siguran da će ti odgovoriti...

Edited by - solar on 21/03/2012 16:05:04
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 21/03/2012 : 16:12:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
I ja se nadam. Zbog toga i ne forsiram, jedan mejl svakih nekoliko meseci Verujem u ono što sam mu dao, pa sad... što je bilo do mene, uradio sam. Između ostalog dao sam mu i tvrdo ukoričeni prikaz koji sam napisao na temu njegovog prvog Boneli scenarija "Sindrom Belzebul", preveden na italijanski, podrazumeva se. Sada ti je već jasno da u sve to nisam uložio samo vreme i napor. Ali, to je bio moj izbor.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 21/03/2012 : 16:14:54  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:

Evo sad sam primetio da mi je drug solar komentarom nadopunio recenziju. Svaka cast!

To mi nije bilo ni na kraj pameti. Samo sam želio dati malo opširniji komentar jer mi se priča sviđa, a žao bi mi bilo napisati samo dvije riječi. Svejedno hvala.

Inače, kad sam vidio recenziju smrknulo mi se pred očima, jer sam znao da ako želim napisati nešto više da ću morati potrošti oko 3 sata na komentar. Što se naravno i dogodilo, tako da sam tek danas završio.

Edited by - solar on 21/03/2012 16:17:29
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 21/03/2012 : 16:17:55  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Pa kuka zato jer mu je to dodatna obveza, a ima dosta svojih priča i onih regularnih scenarista. Tako da čak nekome zna dati prednost pred svojom pričom. Krize ideja nema.

Ali, nije svaka ideja vredna da se crtač razbije od crtanja. Ono što je Zagora dovelo na ovaj nivo popularnosti nedostaje novim pričama. Ili bar ja to nešto ne mogu da vidim, pročitam.

Moj post je zapravo bio odgovor na post željka ferrija, koji je na sliku s fasciklima napisao "neka kuka kad ne zeli da primi jos scenarista jer hoce sve za sebe". Što se mene tiče, ja sam već odavno rekao da bi trebalo novih snaga i puno jačih scenarista u Zagorovom staffu koje će znati bolje i drugačije iskoristiti lik.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 21/03/2012 : 16:18:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
Mislim da sam već postavljao korice, ali evo ponovo...

Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 21/03/2012 : 16:19:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Moj post je zapravo bio odgovor na post željka ferrija, koji je na sliku s fasciklima napisao "neka kuka kad ne zeli da primi jos scenarista jer hoce sve za sebe". Što se mene tiče, ja sam već odavno rekao da bi trebalo novih snaga i puno jačih scenarista u Zagorovom staffu koje će znati bolje i drugačije iskoristiti lik.

My man, DeeCay!

Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 21/03/2012 : 16:29:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
Čak je i Čiko tužan što mi Bure ne odgovara.

Go to Top of Page

guderian
Junior Member

303 Posts

Member since 10/07/2009

Posted - 21/03/2012 : 17:14:34  Show Profile Show Extended Profile  Send guderian a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pavel

Kakve veze ima naše voljenje Chiarolle s tim kad si ti čitao Demonsku masku?
A ako je uopće i bitno, cijenim i Vernija koji je maksimalno posvećen ovom stripu, kao i golemi trud koji ulaže. Zapravo,Zagor ima vrlo dobro osmišljenu crtačku ekipu: konzervativnog Vernija, tradicionalne autore poput Della Monice te ljude poput Chiarolle i Laurentija koji daju vlastitu interpretaciju lika, manje ili više različitu od tradicionalne. Meni su oni ujedno i najdraži, ali to je samo moj ukus, nemam potrebu nametati ga drugima.

Upravo ljubitelji novih crtača nameču svoj ukus drugima,pljuju stare crtače,njihove crteže proglašavaju zaostalim i nazadnim.I ako nisi shvatio moje spominjanje Demonske maske je upravo bilo vezano uz to da dok sam ja čitao Zagora,trošio novce na njega (zahvaljujući čemu ga i vi danas čitate)neki se još nisu ni rodili a sada pljuju!
I čuj,ne se pjeniti i daj mi molim te pojasni razliku između tradicionalnog i konzervativnog kada si te pojmove upotrijebio kao razliku između Vernija i Delamonice?
Go to Top of Page

guderian
Junior Member

303 Posts

Member since 10/07/2009

Posted - 21/03/2012 : 17:24:15  Show Profile Show Extended Profile  Send guderian a Private Message  Reply with Quote
quote:

evo malo iz kucne radinosti
znam da je lose ali da podelim

Nije ni loše,bolje od nekih crtača koji su plačeni i branjeni od nekih na forumu!
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 21/03/2012 : 17:30:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
PijaniPatak ima osećaj za kadar. Mada se po imenu ne bi reklo.

Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 21/03/2012 : 18:20:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
Verujem da ce Buratini svima odgovoriti. Prvi put kad sam mu poslao neke svoje table, odgovorio mi je za 10-15ak dana.
Sada cekam odgovor od pocetka februara za mnogo manje tabli....3 table i 2 naslovne strane. Kad za to nema vremena, mogu misliti koliko mu treba za scenarije. Mada mislim da oni to zajedno ocenjuju i odlucuju, ali je zadnja Buratinijeva cini mi se od sad od kako nas je matori Boneli napustio.

Znam za scenariste koji cekaju odgovor od Buratinija po 6 meseci i vise...

Edited by - Zeljko Ferri on 21/03/2012 18:21:18
Go to Top of Page
Page: of 1214 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.28 seconds. Snitz Forums 2000