Author |
Topic  |
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 20/03/2012 : 22:54:55
|
quote: Originally posted by velka031
quote: Originally posted by Zagor12
Ma lijep je crtež, ali nema dinamike. Na tom mora dobrano, dobrano raditi.
To je i moje mišljenje, sve je super nacrtano, kao i uvijek, nema dinamike, crtež je mrtav... Ali Verni napreduje i ja sam na njegovoj strani. Dotad ću samo iskreno napisati što mislim, a on mi se zasad ne sviđa previše... Ali ako ga usporedim s Cassarom ili Sediolijem, Verni je zakon 
Ma Cassaro je dobar crtač, ali mi ne paše za Zagora. Sedioli stalno oscilira... |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15032 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 20/03/2012 : 22:56:09
|
quote: Originally posted by Pavel
Kakve veze ima naše voljenje Chiarolle s tim kad si ti čitao Demonsku masku? A ako je uopće i bitno, nemam potrebu nametati ga drugima.
Mah pusti vidiš da tip lupa do besvijesti.  |
 |
|
Rick
Average Member

Serbia
900 Posts
Member since 21/01/2009 |
Posted - 20/03/2012 : 23:33:52
|
U kontekstu nekih drugih Zagorovih crtača, ove Vernijeve su odlične. I ja sam za to da neki crtački kanoni moraju biti ispoštovani, a ne da svako Zagora i ostale poznate likove, pa i samo okruženje, crta onako kako mu se ćefne. Ali... crtanje po pasicama ili kaiševima je crtanje koje je ostavljeno prošlosti. Može se primenjivati, ali vrlo ograničeno. Feri je to osmislio u vreme kada je to odgovaralo pripovedanju, i Nolitinim scenarijima, naravno. Na stranu to, da sam ja urednik meni bi smetalo otvoreno kopiranje Ferijevih crteža. Ne stila, već kadrova, akcionih sekvenci, pokreta! Poštujem njegovu posvećenost, i pre toga, razumem je, ali postoji ono što bi u svetu profesionalaca trebalo da bude izbegnuto. |
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
 |
|
Rick
Average Member

Serbia
900 Posts
Posted - 20/03/2012 : 23:44:22
|
Crtački, Zagor je sa jedne strane trebalo da nastavi rutom koju je posle zlatnih godina Ferija i Donatelija zacrtao Marčelo, nastavio (nakratko, nažalost) Andreući, a sada prati Rubini. To je osveženje koje mu je bilo preko potrebno, i još je. Sa druge strane, tu su Nućio, Verni, Esposito, Sedioli, a zašto da ne, povremeno i Toričeli, kao legitimni naslednici Ferija. Ostali mi niti smrde, niti mirišu, i pritom mi deluju kao crtači kojima je Zagor usputna stanica, i to kratka, pre nego što pređu u Teksovu, Dampirovu ekipu ili neku treću ekipu. Najjednostavnije- stil im ne odgovara Zagorovim pričama. |
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 20/03/2012 : 23:56:01
|
Verni je dobar, ali mu jos fali opustenosti. Chiarolla je dobar ali ne u stripu. Cassaro je dobar ali ne pase uz zagora. Zeljko Ferri je dobar ali nije u Bonelliju Andreucci je dobar, ali ne crta Zagora Ferri je jedini! Torricelli je vrh Sedioli je majko mila sa proporcijama, ali je napredovao Esposito Bros legende i sta ti ja vise znam...
ovo citam unazad nekih 50 strana bude tu i tamo neko primirje, ali kad neko spomene bilo kojeg crtaca onda, jovo nanovo, desetak strana te jedno te isto te jedno te isto te jedno te isto covek da bi iskopao kakvu korisnu informaciju na ovom topicu mora da lista i lista i samo lista tone stranica o te jedno te isto te jedno te isto crtacima ajmo pauza!
|
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
 |
|
Rick
Average Member

Serbia
900 Posts
Posted - 20/03/2012 : 23:58:20
|
Pre toga da potpišem sve što si napisao! |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Posted - 21/03/2012 : 00:02:52
|
I ja tvoje. U ova dva posta si sve upravu, da ne bude nesporazuma. Ne pizdim ja ovde na nekog pojedinacno, ali mi je muka sto sam u ovom forumu 5/6 sati dnevno (sveukupno. Komp upaljen, pa svako malo bacim pogled na sajt dok kucam referate za fax) a od toga se jedva nateram da ovde ostavim makar jedan komentar, zato sto se staaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalno vrte te jedna te ista te jedna te ista imena
|
|
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3925 Posts
Member since 16/03/2009 |
Posted - 21/03/2012 : 01:56:40
|
Patak, apsolutno si u pravu jer i mene pocinju lagano da umaraju ove price oko crtaca! Sve je to zacarani krug i svako je sa svoje tacke gledista apsolutno u pravu jer su ukusi razliciti a i ne bi valjalo da je drugacije... 
E da, odlicna ti je recenzija za okrutnog Havaka...   |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19607 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 21/03/2012 : 07:22:52
|
VERNI je uz Nucia jedini koji može bar približno dočarati onog "starog" dobrog Ferri Zagora,...nitko drugi...i zato je meni odličan, pogotovo one table gore, vide se da ima mesta napredku...sad dal kopira ili radi svojim stilom-meni nevažno... samo da nam bar u 50% vrati Ferrijevog Zagora...ostali to ne mogu ili nemaju volje.... VERNI FOREVER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
legaz
Senior Member

.jpg)
Serbia
2430 Posts
Member since 13/08/2009 |
Posted - 21/03/2012 : 08:01:31
|
Ljudi zaboravili ste najboljeg: Della Monica
P.S Srećan rođendan maestro. |
Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane. |
Edited by - legaz on 21/03/2012 08:07:34 |
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4673 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 21/03/2012 : 11:12:58
|
quote: Originally posted by PijaniPatak

Faaaak!? Sta je ovo??? Znam, da imaju na tajvanskim aero flotama transseksualne stevardese, ali... 
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
Zeljko Ferri
Senior Member

.jpg)
Serbia
1304 Posts
Member since 15/12/2004 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15032 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 21/03/2012 : 11:22:29
|
quote: Originally posted by teller
VERNI je uz Nucia jedini koji može bar približno dočarati onog "starog" dobrog Ferri Zagora,...nitko drugi...i zato je meni odličan, pogotovo one table gore, vide se da ima mesta napredku...sad dal kopira ili radi svojim stilom-meni nevažno... samo da nam bar u 50% vrati Ferrijevog Zagora...ostali to ne mogu ili nemaju volje.... VERNI FOREVER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
+1 |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Posted - 21/03/2012 : 11:42:32
|
quote: Originally posted by Zeljko Ferri
Pa neka kuka kad ne zeli da primi jos scenarista jer hoce sve za sebe...niko mu nije kriv.
Ta fotka mu je samo objasnjenje silnim "scenaristicicima" da ne moze da posalje svoje misljenje o primljenome, jer mu svako malo dodje bunt papira. Sad mi rece da je skoro "kupio" jedan scenario, ali da ce biti njegovo ime u potpisu. |
|
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22373 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 21/03/2012 : 11:46:20
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Nova vest, sveze od Bureta
Ferri crta gigant broj 3 izgleda da je u pitanju 120 strana
EDIT: pardon, lose sam si preveo- Ferri je trenutno na 120 tabli (od ko zna koliko )
Nadam se da ce biti dobar scenario. To ce mu mozda (najvjerovatnije) biti prvi i posljednji gigant koji crta. |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Posted - 21/03/2012 : 11:52:03
|
I ja se nadam...Ali, sreca, ovi giganti makar nisu fulali po pitanju crtaca (Toricelli, Verni, Ferri), a scenaristicki...Gigant 1 je mogao mnogo bolje, ali nikako se ne moze reci da je los, cak je malo iznad "zlatne sredine". Neka tako tretiraju i ostala dva, a i one buduce, i ja zadovoljan.
A opet, ne moze biti lose posto je epizoda na godisnjem nivou, i najvise od svih sa onim elementom "specijala". I vise od ostalih edicija. Mislim da ne moze da ne valja |
|
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 21/03/2012 : 12:03:49
|
Pa kuka zato jer mu je to dodatna obveza, a ima dosta svojih priča i onih regularnih scenarista. Tako da čak nekome zna dati prednost pred svojom pričom. Krize ideja nema. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
Topic  |
|