forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1214

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 20/03/2012 : 13:15:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Inače, između Vernija i Chiarolle ja glas dajem prvome, jer je njegov Zagor unatoč svim manama (statičnost, praznine u kadrovima, loše pozadine, neenergičan prikaz akcije itd.) naposljetku ipak Zagor, za razliku od Chiarolle kod kojeg je Zagi križanac Tarzana i nekog nadnaravno mišićavog i animalno divljeg marvelovskog superjunaka.
Za Chiarollovog Zagora ne vjerujem da bi ikad mogao dobiti batine recimo od Supermajka, da bi mu Jim Gitara mogao biti prijatelj a Frida velika ljubav, pa čak ne znam zašto bi netko takav pored sebe tolerirao Chica. Odnosno, ako je Chiarollin Zagor Tarzan, onda je Chico sveden na ulogu Cheetah!

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 20/03/2012 : 14:26:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
Bah,nije važno što Chiarolla crta Zagora drukčije od Ferrija,crtaju skroz suprotno i Della Monica i Andreucci pa se nitko ne žali,samo što Chiarolla često djeluje nemaran,kao da što prije želi zbrzati i prije završiti ali kad se potrudi(rijetko) može biti jako dobar.

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 20/03/2012 : 14:50:03  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Verni jednostavno želi oponašati Ferrija, a u tome nimalo ne uspijeva, jer je loš crtač. 5 puta bih rađe u Zagorovu staffu imao jednog Chiarollu nego Vermija.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4673 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 20/03/2012 : 15:02:43  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Kako je već neko rekao, Kjarolin zagor nije Zagor, nego neki majmun.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 20/03/2012 : 15:26:53  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by adriano

Kako je već neko rekao, Kjarolin zagor nije Zagor, nego neki majmun.

A Vernijev Zagor nije crtež, već kopija.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 20/03/2012 : 15:44:32  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
tintone, uzalud protestiraš, većina lojalnih zagorovaca već odavno priča da je verni Ferrijev nasljednik... Ako ne ovdje, onda sigurno vani. Burattini ga je sam podupirao i unovačio u staff i omiljeni mu je suradnik. Sve važnije povratke povjerio je njemu.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

piquet
Senior Member

Croatia
1593 Posts

Member since 15/03/2003

Posted - 20/03/2012 : 15:56:16  Show Profile Show Extended Profile  Send piquet a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

tintone, uzalud protestiraš, većina lojalnih zagorovaca već odavno priča da je verni Ferrijev nasljednik... Ako ne ovdje, onda sigurno vani. Burattini ga je sam podupirao i unovačio u staff i omiljeni mu je suradnik. Sve važnije povratke povjerio je njemu.

baš se našla dva stručnjaka...

"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?"
Go to Top of Page

kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3925 Posts

Member since 16/03/2009

Posted - 20/03/2012 : 16:03:16  Show Profile Show Extended Profile  Send kandraks a Private Message  Reply with Quote
Neka ni neko od strucnjaka objasni sta ne valja na sledecim crtezima, posto meni ovo izgleda odlicno:

;
;

I da, Chiraolla je odlican crtac ali imam osjecaj da ni on sam nekad ne zna sta je nacrtao...

Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 20/03/2012 : 16:43:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
Ovim tablama apsolutno nista ne fali. Vise volim ovakvog Zagora nego Chiarolinog Zagora.

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 20/03/2012 : 16:53:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Apsolutno se slazem, ovaj crtez izgleda super.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 20/03/2012 : 17:49:55  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Nešto na temu Vernija...

Verni je možda jedan od najtradicionalnijih Zagorovih crtača. Iz njegovih intervjua vidljivo je koliki je Zagorov fan i kako je odan Ferriju i počecima ovog serijala. Navodno crta pasicu po pasicu, ističe kao načinom kako je crtao majstor Ferri; i možda za razliku od većine crtača kad napravi scenu s olovkom često je odmah i istušira. Već smo se mogli osvjedočiti prema samom crtežu koliko je jaka njegova povezanost s scenaristom, tako da je vjerojatno i naviknut samo na Burattinija. Scenarij prvo prokomentira s autorom, napravi storyboard, pronalazi dokumentaciju i počinje crtati. I opet pronalazi ishodište u temeljima Zagora, te kaže: "Ferri je idealna polazišna točka za crtača Zagora". Želi napredovati u tehničkom smislu, no želi ostati istodobno vjeran starom izričaju; Zagoru kakvog su ga realizirali njegovi izvorni autori.

Osim što ostaje vjeran starom majstoru, isto tako na prvo mjesto stavlja epizode iz Nolittinog razdoblja, a kao svoju najdražu epizodu izdvaja „Zagor protiv Mortimera“ (epizoda s najnovijim Zagorovim susretom s Mortimerom na Karibima). Ističe također da Zagor ne smije upasti u zamku pretjeranog realizma, kao što se to zbilo s nekim drugim junacima, Mister Nou primjerice. Možda se razlikuje od drugih autora što naginje tradicionalnom ferrijevskom crtežu i nije mu želja mijenjati sebe (osim naravno kvalitativno) i što je možda i najvažnije - ne želi crtati stripove, on jednostavno obožava Zagora i samo njega želi crtati!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 20/03/2012 : 18:28:39  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Bravo Dee, odličan post...

quote:
Navodno crta pasicu po pasicu, ističe kao načinom kako je crtao majstor Ferri;

... inače što se tiče ovog, na isti način crta i Nuccio!
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10867 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 20/03/2012 : 18:34:52  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Sutra Ferriju rodjendan............

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 20/03/2012 : 19:31:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Evo Zagorovih "crtača novog milenija" (taj popis sam radio pred kojih mjesec dana, moguća su i neka odstupanja):
Marcello Mangiantini (2006, 7 priča),
Michele Rubini (2004, 3 priče),
Paolo Bisi (2005 u zagorov staff, par Mr no prije, i LL prije),
Prisco (2007, 1 maxi),
Gianni Sedioli (2004, 6 priča),
Verni (5 priča, od 2002. s almanahom),
Piccineli (2005, 3 priče),
Oliviero Gramaccioni (2007 dolazi u ZG staff nakon od 1993 na Mister nou, 2 priče!),
Cesare Colombi (1 zagor),
Esposito bros (1 epizoda 2008),
Joevito Nuccio (2010, 1 priča),
(Stefano e Domenico) Di Vitto bros (2011 na maxiju, radili na MRnou, na specijalima do 2009)

Prisko je crtao i jednu priču u redovnoj seriji (528-530) u kojoj se pojavljuje Gambit

Edited by - Bruce Springsteen on 20/03/2012 21:19:41
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17121 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 20/03/2012 : 19:32:48  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

Bravo Dee, odličan post...

quote:
Navodno crta pasicu po pasicu, ističe kao načinom kako je crtao majstor Ferri;

... inače što se tiče ovog, na isti način crta i Nuccio!

I deset puta bolje od Vernija
Go to Top of Page

guderian
Junior Member

303 Posts

Member since 10/07/2009

Posted - 20/03/2012 : 20:54:09  Show Profile Show Extended Profile  Send guderian a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kandraks

Neka ni neko od strucnjaka objasni sta ne valja na sledecim crtezima, posto meni ovo izgleda odlicno:

;
;

I da, Chiraolla je odlican crtac ali imam osjecaj da ni on sam nekad ne zna sta je nacrtao...

E sada zamislite Chiarolu kako žvrlja po papiru i kako bi to izgledalo?
Možda bi to Tonki 24 bilo super ali ako su 24 u nicku godine,onda je on jako mlad.
Dok sam ja čitao Demonsku masku (koja je tek sada ponovno izdana)Tonkić 24 se još nije rodio!
Go to Top of Page

Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts

Member since 25/08/2005

Posted - 20/03/2012 : 21:05:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel a Private Message  Reply with Quote
Kakve veze ima naše voljenje Chiarolle s tim kad si ti čitao Demonsku masku?
A ako je uopće i bitno, cijenim i Vernija koji je maksimalno posvećen ovom stripu, kao i golemi trud koji ulaže. Zapravo,Zagor ima vrlo dobro osmišljenu crtačku ekipu: konzervativnog Vernija, tradicionalne autore poput Della Monice te ljude poput Chiarolle i Laurentija koji daju vlastitu interpretaciju lika, manje ili više različitu od tradicionalne. Meni su oni ujedno i najdraži, ali to je samo moj ukus, nemam potrebu nametati ga drugima.

Edited by - Pavel on 20/03/2012 21:06:37
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 20/03/2012 : 21:08:20  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma shvaćam da ljudi žele Ferrijevskog Zagora, ali Ferri je jedan jedini i ne treba ga kopirati, već se potruditi da on crta još dugo, meni osobno ne odgovara Chiarollin crtež, ali mi je draže da crtač ima stil, nego da bude običan plagijator poput Vernija koji kopira Ferrija na vrlo loš način i ako Verni bude Ferrijev nasljednik, nisam siguran da će Zagor još puno potrajati.

Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 20/03/2012 : 21:21:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:

;
;

Ovo je Fenomenalno, kombinacija Ferria i Donatellia iz Zlatnog perioda
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 20/03/2012 : 21:24:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Ma lijep je crtež, ali nema dinamike. Na tom mora dobrano, dobrano raditi.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17121 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 20/03/2012 : 22:18:54  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

Ma lijep je crtež, ali nema dinamike. Na tom mora dobrano, dobrano raditi.

To je i moje mišljenje, sve je super nacrtano, kao i uvijek, nema dinamike, crtež je mrtav... Ali Verni napreduje i ja sam na njegovoj strani. Dotad ću samo iskreno napisati što mislim, a on mi se zasad ne sviđa previše... Ali ako ga usporedim s Cassarom ili Sediolijem, Verni je zakon
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 20/03/2012 : 22:23:58  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Okrutni Hawak
by PijaniPaTaK
Zagor
ZG VEC 49/50 | 196 str.

Okrutni Hawak, harizmatični poglavica ratobornog plemena Cayuga koje živi u selu zaštićenom neprobojnim zidinama, od dvojice beskrupuloznih trapera kupuje kao robinje tri bele žene. Otkrivši šta se desilo, Zagor upada u selo Cayuga i uspeva osloboditi zarobljenice. Ali odmah se za njima rasplamsao lov od strane crvenokožaca, a zbog plašljivih i nespretnih devojaka distanca između Zagora i Cayuga sve je manja...

http://www.stripovi.com/recenzije/zg-zg-vec-49-50-okrutni-hawak/1451/

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 20/03/2012 : 22:32:53  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Izvrsna recenzija Hawaka!
Obrađeni su svi bitni elementi priče, kako crteža tako i scenarija. Čak se i s ocjenom slažem.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 20/03/2012 : 22:44:59  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15034 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 20/03/2012 : 22:54:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by guderian

quote:

;
;

E sada zamislite Chiarolu kako žvrlja po papiru i kako bi to izgledalo?
Možda bi to Tonki 24 bilo super ali ako su 24 u nicku godine,onda je on jako mlad.
Dok sam ja čitao Demonsku masku (koja je tek sada ponovno izdana)Tonkić 24 se još nije rodio!

Koji kad sam ja spomenuo da mi je Chiarola vauu? Ja sam rekao da kada je već tu da se moram naviknuti ( osim u sedam gradova cibole )

Jaka ti je ta demonska maska nema što evo još jedan za tebe
Go to Top of Page
Page: of 1214 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.73 seconds. Snitz Forums 2000