forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1214

Džedson
Average Member

536 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 26/03/2012 : 19:39:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message  Reply with Quote

hm, da vidimo...
patuljku nolitti 187 je neboder, kao i većini talijana iz '61. (a moguće i danas - znam ih nekoliko, hihi)

nevjerojatno spretan - bolji izraz bi bio nemoguće spretan, i to da uopće ne ulazimo u izbjegavanje metaka sa par metara, ta to i tex može

riječ je o zagorovoj fascinantnoj sposobnosti da leti - gdje god ima drveća. lako se to uzima zdravo za gotovo, ali ne postoji niti je ikada postojao čovjek koji bi bio u stanju to izvesti. munjevito kretanje krošnjama je rezervirano za majmune, kojima su, gle čuda, ruke duplo duže od nogu... kako nam je nolitta objasnio tu čudesnu sposobnost? pravio se blesav (mora i on ponekad, jebiga). mali wilding odraste i cak - tarzan se može u mišju rupu sakriti.

namjerno ili ne, radi se o zagorovom ekvivalentu supermanovog odlepršanja, spidermanovog skakutanja po zgradama itd

"kad mu se žuri, onda se kreće ovako" objašnjava chico zabezeknutim suputnicima, koji su zinuli do poda. a kad mu se to žuri?

kad treba pješice progoniti čovjeka na konju u galopu
kad treba stići za sat vremena na mjesto do kojeg treba par sati jahanja...ili dan (chicovog) hoda
kad se treba izgubiti od progonitelja, makar ih bilo i stotinu...

svakako scenarist texa (i ostalih bonellijevaca) ne može napisati "...i onda se tex vinuo među krošnje i nestao, a carson je ostao gunđati "kad mu se žuri, onda on ovako"

dakle, šumska spodoba, vična svim mogućim i nemogućim izazovima šume - bome jest, pogotovo nemogućim, kao što je letenje drvećem...

još jedna stvar - ako i nije jasno je li nolitta namjerno dodao ovu osobinu da bi učinio svog kostimiranog junačinu više nedaobog superherojem, ili, što je vjerojatnije, učinilo mu se zgodnim drpiti od tarzana - šta, neće se on buniti - postoji i druga osobina, koju je nolitta namjerno stavio, drpivši od mandrakea - šta, neće se čovjek buniti - a to je čuveni zagorov loš predosjećaj, koji se ostvaruje u stopostotnom prosjeku. čovjek je ESPovac, u začecima recimo. uz malo poduke ramatha, tko zna gdje bi mu bio kraj

boselli u kandraxu "Da, Zagor je samo čovjek…ali ima u njemu nečeg nadljudskog…u srži je junak. "

tako ga nekako i ja vidim - čovjek, ali i mitska spodoba, s visokim poznanstvima

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 26/03/2012 : 20:00:36  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Da...tesko je uzeti strip u ruke i jednostavno uzivati...
svima smeta to sto je strip junaku idejni tvorac dao tu osobinu da moze da se njise sa grane na granu. A to sto severnoamericka suma obiluje lijanama i drvecem tipicnim za tropsku klimu, oko toga niko nece da se pravi pametan?

Govori se u realnome u stripu koji je, kao i Batman, Superman, Spiderman, Conan i svi ostali namenjen mladjoj citalackoj publici i koji kao takav najvise prostora da goloj masti. To sto smo mi matori dripci nastavili da balavimo po njima sa jednakom ljubavlju kao i po crtacima poput Toma i Dzerija, Duska Dugouska i Porodice Kremenko je glavna krivica zasto u Zagoru nalazimo gomilu stvari koja nema veze sa stvarnoscu. Molim? Ona suplja konzerva po imenu Titan strah i trepet necemu, i to pocetkom 19.veka kada ni sijalica nije gorila kako treba? Maaars tamo!
Molim? Radioaktivni pauk? Humanoidni vanzemaljac sa planete Kripton? Kako to onaj Elmer dobije po tintari a da mu se glava ne rascopa kao lubenica, ili da prodje makar sa potresom mozga?

http://www.youtube.com/watch?v=4RD6YG9AiM4

ljudi, manite se stripa dok ga niste preozbiljno poceli shvatati.

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 26/03/2012 20:19:37
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 26/03/2012 : 20:07:23  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
mora se priznati da je njegov model u nepromenjivom obliku koji je nastao u ranim šezdesetim počeo da zastareva i zrelije čitaoce etički vređa. Ne može neko tako samozvano da daje sebi za pravo da sprovodi zakon u sukobu dvaju rasa, ne može tolika nadmenost i sujeta biti toliko hvaljena od strane autora i idealizovana (“Sada ću otići na sastanak poglavica, koji je sazvan a da mene niko nije obavestio.

S ovim više nema "problema", jer je Burattini u "Nultoj godini Darkvuda", dao Zagoru legitimitet koji ne proizlazi iz njegove samovolje. Da citiram komentar, ne da mi se ponovno pisat...

Sve do sada mi smo vjerovali da je Zagor sam sebi dao za pravo da sprovodi svoje zakone, da bude sudac u Darkvudu. Ovdje Burattini potpuno izokreće tu paradigmu i daje Zagoru legitimitet odozgor. Sam Manitu ga je odredio za tu misiju. On svoje "pravo" nije prisvojio nego mu je ono bilo darovano.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 26/03/2012 : 20:11:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

quote:
mora se priznati da je njegov model u nepromenjivom obliku koji je nastao u ranim šezdesetim počeo da zastareva i zrelije čitaoce etički vređa. Ne može neko tako samozvano da daje sebi za pravo da sprovodi zakon u sukobu dvaju rasa, ne može tolika nadmenost i sujeta biti toliko hvaljena od strane autora i idealizovana (“Sada ću otići na sastanak poglavica, koji je sazvan a da mene niko nije obavestio.

S ovim više nema "problema", jer je Burattini u "Nultoj godini Darkvuda", dao Zagoru legitimitet koji ne proizlazi iz njegove samovolje. Da citiram komentar, ne da mi se ponovno pisat...

Sve do sada mi smo vjerovali da je Zagor sam sebi dao za pravo da sprovodi svoje zakone, da bude sudac u Darkvudu. Ovdje Burattini potpuno izokreće tu paradigmu i daje Zagoru legitimitet odozgor. Sam Manitu ga je odredio za tu misiju. On svoje "pravo" nije prisvojio nego mu je ono bilo darovano.

E to se zove retcon.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 26/03/2012 : 20:13:00  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Još kad bi nam objasnio što to znači... ;)
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 26/03/2012 : 20:20:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

http://en.wikipedia.org/wiki/Retcon

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Džedson
Average Member

536 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 26/03/2012 : 20:20:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

svima smeta to sto je strip junaku idejni tvorac dao tu osobinu da moze da se njise sa grane na granu. A to sto severnoamericka suma obiluje lijanama i drvecem tipicnim za tropsku klimu, oko toga niko nece da se pravi pametan?

hej, patkovgrade, opusti se...
najprije da ti skinem šešir za onu raspravicu sa solarom od prije koji dan, najzanimljivije štivo na sajtu još od poodavno

svima smeta, hihi, ja sam svi...ne smeta mi ni mrvu, dapače, još uvijek su mi prizori kad zagor odleti, a ostali zinu superzabavni...

to ti je bilo samo malo food for thought (u smislu superheroj ili ne), kao i onaj njegov zlokobni predosjećaj...meni su to osobine superheroja

uzeti strip i uživati - za to sam majstor
živio i stari i novi zagor
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 26/03/2012 : 20:21:47  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

http://en.wikipedia.org/wiki/Retcon

Trebao si umjesto kratice staviti "Retroactive continuity", pa bi odmah bilo jasno.

Edited by - solar on 26/03/2012 20:22:13
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 26/03/2012 : 20:22:52  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Pa, hronoloski, govorio sam o serijalu do Demona Ludila

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 26/03/2012 : 20:25:21  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Džedson

quote:

najprije da ti skinem šešir za onu raspravicu sa solarom od prije koji dan, najzanimljivije štivo na sajtu još od poodavno

svima smeta, hihi, ja sam svi...ne smeta mi ni mrvu, dapače, još uvijek su mi prizori kad zagor odleti, a ostali zinu superzabavni...

to ti je bilo samo malo food for thought (u smislu superheroj ili ne), kao i onaj njegov zlokobni predosjećaj...meni su to osobine superheroja

Uhhhhhhhhh disi disi uhhhhhhhhh
evo sam sad smiren
izvukao si se

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

guderian
Junior Member

303 Posts

Member since 10/07/2009

Posted - 26/03/2012 : 20:33:09  Show Profile Show Extended Profile  Send guderian a Private Message  Reply with Quote
quote:

@Mr.Bushido
Guderianova poruka je: da, koje?
Trebace mu malo vremena da savlada reply
EDIT: evo savladao je

@Leonid
Mislis?

Duhovito!!!
Go to Top of Page

guderian
Junior Member

303 Posts

Member since 10/07/2009

Posted - 26/03/2012 : 20:36:07  Show Profile Show Extended Profile  Send guderian a Private Message  Reply with Quote
quote:

hm, da vidimo...
patuljku nolitti 187 je neboder, kao i većini talijana iz '61. (a moguće i danas - znam ih nekoliko, hihi)

nevjerojatno spretan - bolji izraz bi bio nemoguće spretan, i to da uopće ne ulazimo u izbjegavanje metaka sa par metara, ta to i tex može

riječ je o zagorovoj fascinantnoj sposobnosti da leti - gdje god ima drveća. lako se to uzima zdravo za gotovo, ali ne postoji niti je ikada postojao čovjek koji bi bio u stanju to izvesti. munjevito kretanje krošnjama je rezervirano za majmune, kojima su, gle čuda, ruke duplo duže od nogu... kako nam je nolitta objasnio tu čudesnu sposobnost? pravio se blesav (mora i on ponekad, jebiga). mali wilding odraste i cak - tarzan se može u mišju rupu sakriti.

namjerno ili ne, radi se o zagorovom ekvivalentu supermanovog odlepršanja, spidermanovog skakutanja po zgradama itd

"kad mu se žuri, onda se kreće ovako" objašnjava chico zabezeknutim suputnicima, koji su zinuli do poda. a kad mu se to žuri?

kad treba pješice progoniti čovjeka na konju u galopu
kad treba stići za sat vremena na mjesto do kojeg treba par sati jahanja...ili dan (chicovog) hoda
kad se treba izgubiti od progonitelja, makar ih bilo i stotinu...

svakako scenarist texa (i ostalih bonellijevaca) ne može napisati "...i onda se tex vinuo među krošnje i nestao, a carson je ostao gunđati "kad mu se žuri, onda on ovako"

dakle, šumska spodoba, vična svim mogućim i nemogućim izazovima šume - bome jest, pogotovo nemogućim, kao što je letenje drvećem...

još jedna stvar - ako i nije jasno je li nolitta namjerno dodao ovu osobinu da bi učinio svog kostimiranog junačinu više nedaobog superherojem, ili, što je vjerojatnije, učinilo mu se zgodnim drpiti od tarzana - šta, neće se on buniti - postoji i druga osobina, koju je nolitta namjerno stavio, drpivši od mandrakea - šta, neće se čovjek buniti - a to je čuveni zagorov loš predosjećaj, koji se ostvaruje u stopostotnom prosjeku. čovjek je ESPovac, u začecima recimo. uz malo poduke ramatha, tko zna gdje bi mu bio kraj

boselli u kandraxu "Da, Zagor je samo čovjek…ali ima u njemu nečeg nadljudskog…u srži je junak. "

tako ga nekako i ja vidim - čovjek, ali i mitska spodoba, s visokim poznanstvima

Ako su to karakteristike super junaka onda je super junak i Bob Rock!
Go to Top of Page

Džedson
Average Member

536 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 26/03/2012 : 20:40:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Uhhhhhhhhh disi disi uhhhhhhhhh
evo sam sad smiren
izvukao si se

http://www.youtube.com/watch?v=EairXlqaizs
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 26/03/2012 : 20:43:02  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Jasno. Samo sam to htio iznijeti na vidjelo, jer se često previđa.

Inače, što se tiče retroaktivnog kontinuiteta, on se djelomično kosi baš sa "Demonima ludila", jer Zagora, u onoj sceni nakon samoubojstva, Kiki Manitu otvoreno prekorava i daje mu do znanja da je prešao granicu, citiram: "čoveče koji si dopustio da te nazivaju Duhom, zastrašujući sujeverne...".
Burattini nam je ispričao u "Nultoj godini Darkvuda", koja se kronološki odvija prije "Demona", da je Patrika Vildinga sam Manitu (tj. Kiki Manitu, jedno od njegovih "lica") predodredio da bude zaštitnik i gospodar Darkvuda, a on mu sad nakon toliko godina u "Demonima kaže" baš suprotno i pobija sam svoje riječi.

Naravno, opet možemo pravdati Burattinija, s činjenicom da su se "Demoni" odigrali u paralelnom svemiru, pa ta kontradikcija ne vrijedi u Zagorovom svijetu itd. Ali, ipak sam siguran da je to više pogreška sa strane scenarista, nego svjesno zanemarivanje događaja u paralelnoj dimenziji.
Go to Top of Page

Džedson
Average Member

536 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 26/03/2012 : 20:45:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by guderian

Ako su to karakteristike super junaka onda je super junak i Bob Rock!

zagor nije superjunak! ostavite zagora na miru!
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 26/03/2012 : 20:47:28  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:

Naravno, retroaktivno znači da se odnosi i na prošlost, tako da sve starije epizode treba čitati kroz prizmu "Nulte godine Darkvuda". Tako da Šalak, striktno govoreći, nije u pravu kad prigovara Zagoru da je prevario Indijance, jer mu je sam Manitu dao taj zadatak!
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 26/03/2012 : 21:09:48  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
I to kad je manitu jos bio dete
To ima smisla, kada stavis Darkwood godina nulta" uz "Demona ludila", postujuci hronologiju...Ali, ako cemo tako, ajmo u krajnost. Procitaj "Darkwood godina nulta", pa "Zasedu u sumi"

EDIT: Salu na stranu, sa Shalakove tacke gledista, on je i sada upravu.

DNEVNIK CITANJA:

Edited by - PijaniPatak on 26/03/2012 21:14:20
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 26/03/2012 : 21:12:50  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by guderian

quote:

@Mr.Bushido
Guderianova poruka je: da, koje?
Trebace mu malo vremena da savlada reply
EDIT: evo savladao je

@Leonid
Mislis?

Duhovito!!!

Nisam ni pokusavao biti duhovit. Racunao sam na to da je Bushido online i da ce ti brzo odgovoriti. Otkud ja znam da li tebe sa 40-ak postova pomalo zeza gomila [quote] simbola? Samo opusteno...

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 26/03/2012 : 21:18:40  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Solar, ovi tvoji komentari na recke vrede uglavnom sto puta vise nego same recke.

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 26/03/2012 : 21:26:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
quote:

I to kad je manitu jos bio dete
To ima smisla, kada stavis Darkwood godina nulta" uz "Demona ludila", postujuci hronologiju...Ali, ako cemo tako, ajmo u krajnost. Procitaj "Darkwood godina nulta", pa "Zasedu u sumi"

EDIT: Salu na stranu, sa Shalakove tacke gledista, on je i sada upravu.

Druga vremena,do Sclavija je bio jedan kontinuitet tj. Nolitin pogled na Zagora.
Sclavi to mijenja s Demonima i drugim epizodama,tu nastaje zaokret,kasnije Burratini i Boselli stvaraju nešto svoje,djelomično naslonjeno na Sclavija ali i dosta drugačije.

Sve u svemu Zagor se dosta promijenio jer je morao ići u korak s vremenom.
Konstanta je jedino uvijek bila borba protiv zla,nepravde i želja za širenjem mira.

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 26/03/2012 : 21:44:14  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
To prilagodjavanje vremenu je nekima tesko shvatiti. Ne moze se stavljati jedna do druge "Teror seste planete" i, recimo, "Morska strava", kad su obe svojevremenski biseri, da ne kazem vrhovi.
A ovo novije sto dolaze neko je mozda citao u MM-u ili Conanu, mozda je ta tema obrnuta po milione puta u svim granama umetnosti, ali je u Zagoru novina...Ko hoce bolje siroko mu polje

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 26/03/2012 : 21:53:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
quote:

To prilagodjavanje vremenu je nekima tesko shvatiti. Ne moze se stavljati jedna do druge "Teror seste planete" i, recimo, "Morska strava", kad su obe svojevremenski biseri, da ne kazem vrhovi.
A ovo novije sto dolaze neko je mozda citao u MM-u ili Conanu, mozda je ta tema obrnuta po milione puta u svim granama umetnosti, ali je u Zagoru novina...Ko hoce bolje siroko mu polje

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 26/03/2012 : 22:19:53  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:

Solar, ovi tvoji komentari na recke vrede uglavnom sto puta vise nego same recke.

Nemojmo pretjerivati...
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/03/2012 : 22:33:31  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sa lwoodovim ocenama mogu da se slazem ili ne slazem, nebitno je!
Ali sa ovom tezom o ne-superjunastvu po zagorovom pitanju mogu samo da kazem da smo se tu sto posto nasli.

@adriano
quote:
Demoni ludila su bila prva naznaka da je Zagor krenuo u krivom smjeru, došlo je dotle da su čak i epizode s kandraksom unakazili. Ona epizoda vječni rat sa milijon nekakvih zmajeva, irskih mitoloških bića,vještica, bogova, paralelnih svjetova je trenutak kad je Zagor dotaknuo dno. Ipak ima i danas jako dobrih epizoda, pod uvjetom da se kreću unutar realnog zagorovog svijeta, a ne da idu u neke fantazije.

Zagor mora biti iznad svih, i to Zagor običan smrtnik a ne nekakav polubog i akcijski superheroj, zato šta on to nije. Zato ga i obožavamo, jer je sve ostvario samo pomoću ovozemaljskih sposobnosti i sjekire. Da je pobjedio sve te neprijatelje pomoću nekakvih božanskih moći, ne bi stekao karizmu koju sada ima.

Ne volim da citiram sam sebe ali, da ne kucam dva puta...
"Puka je sreća što je jedan lik koji sam sebe proglašava gospodarom jedne male “zemlje” i gomilom ‘naroda’ opstao na sceni punih pedeset godina, jer mora se priznati da je njegov model u nepromenjivom obliku koji je nastao u ranim šezdesetim počeo da zastareva i zrelije čitaoce etički vređa. Ne može neko tako samozvano da daje sebi za pravo da sprovodi zakon u sukobu dvaju rasa, ne može tolika nadmenost i sujeta biti toliko hvaljena od strane autora i idealizovana (“Sada ću otići na sastanak poglavica, koji je sazvan a da mene niko nije obavestio. I ako se Shalak ili ko drugi usprotivi mojim zakonima, sigurno će umreti! ... bolje bi mu bilo da ne bude više ovde kada se budem vratio, jer neću biti milosrdan kao što sam bio prema Arkonu! Duh sa sekriom je rekao!”). Koliko je uredu da glavni lik nekog stripa da koristi sujevjerje jednog naroda radi sprovođenja volje, čak je i sami Nolita nehtejući osuđivao postavljajući pred Zagora, a time i pred čitaoce, likove poput Iron Mana, Eskima Neranjivog, Obojenog Čoveka, Supermajka i slične. Jedini mali, ali za ovaj tip stripa presudni plus, su Zagorove plemenite ambicije stvaranja utopije. Tako do danas ne bi funkcionisalo, da nije bilo prelomnih epizoda kakve su “Demon ludila” i malo kasnije naglo sazrevanje serijala i otvaranje novih horizonata sa “Nestalim istraživačem”."

Fantazija jeste uzela maha, ali samo u nasim pricama. Uzmi poslednjih 100 epizoda Zagora i pogledaj prosek western tematike i SF pa ce ti sinuti da nisi u pravu sto se tice preteranog fantaziranja. Po proseku, izmedju svake SF avanture ima barem 5-6 "obicnih" prica. Slazemo se po pitanju Kandraxa, ali sa Demonom ludila definitivno nismo na istoj frekfenciji. Ne bih da se oko toga raspravljamo, to je tvoje licno misljenje. Ali pored western tematike, fantasticne price su one koje su doprinele tome da Zagora citamo i krvimo se ovde po forumu po pitanju toga.

točno,moje ocjene (kao ni bilo čije druge ) nisu nikakve dogme.
ja samo želin reč da je Zagor prije bia daleko bolji.normalno ima je i
tada loših epizoda.ono šta želin reč da mu je PROSJEK prilično pa.

ove nove Zagore ne bi ni čita da ih brat ne kupuje.
kad se natiran pročitan ta čudesa u kojima uglavnom razmišljan jel mi lošija slika ili ton .

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/03/2012 : 22:35:07  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
e sad jel tu stvarno igra i generacija/ili doba počinjanja čitanja Zagora to je zanimljivo pitanje.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page
Page: of 1214 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.68 seconds. Snitz Forums 2000