Author |
Topic |
Zagooor
New Member
Croatia
255 Posts
Member since 13/04/2012 |
Posted - 13/05/2012 : 17:23:31
|
Sigurno imate svog najdražeg junaka. Moj je recimo Mister No iako i Dylan može proći. No,uz najdražeg junaka i najdražeg pratioca treba se ponešto reći i o samim negativcima. Najistaknutiji negativci kod Zagora počinju glavonjom Helligenom u čijim je epizodama dosegao vrhunac kvalitete. Baron Rakosi je zapravo Drakula,a pošto nemam ništa protiv Drakule i ovaj slavni negativac može proći. Jednooki Jack,Alhemičar,Eskim i brojni drugi ... Mister No ima za neprijatelje gotovo svakog svog putnika. Kod Dylana su često pojavljivani Jack Rasparač,Grozni ili pak sama Smrt. Koji negativci se vama dopadaju ?
|
Ono,mislim stvarno ... |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19694 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 13/05/2012 : 18:44:35
|
Evo recimo Zagorove negativce sam postavio na tri postolja: Najveći neprijatelj - Hellingen Najopasniji neprijatelj - Kandraks Meni osobno najdraži neprijatelj - Mortimer
Kod Texa se neprijatelji ne vraćaju tako često ali možemo ih svakako svrstati u nekoliko kategorija:
Obični pljačkaši (ili ubojice) Pobunjeni Indijanci žedni slave Osobe na visokim položajima koje se žele riješiti Indijnaca ili korupcijom doći do još viših položaja ili novaca Kinezi (meni osobno i najdraži) Nekoliko nadnaravnih (Mefisto, Crni tigar...) Desi se da dođe i neko deseti, što je zapravo i najbolje.
p.s. zašto si ovaj topic otvorio u Bonelli podforumu?
|
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 13/05/2012 : 18:51:31
|
-Hellingen - ultimativni neprijatelj, predstavlja sve ono sto je kontra od glavnog junaka. Najkasnije sa epizodom Demon ludila usao je u krug najvecih.
-Doomsday, ali onaj prvi pravi, sirova zvijer koja ne poznaje milost. Uh, kako sam ga tada istovremeno volio i mrzio kada je smakao Supija. Poslije su ga zakopmlikovali, previse su objasnjavali i lik bez potrebe razvili. Jedna od gluposti je npr. kada je poceo da baca kosti iz saka. Ipak, u toj epizodi je bilo dobro sto se Darkseidu na*ebo mamice, i to bez problema.
-Apocalypse (X-Men), perverzna stoka kojoj nema ravne.
-Parallax, Hal Jordan. Jos ne mogu da vjerujem sta napravi ona stoka iz DCija i oskrnavise Zero Hour. Neke price i likove jednostavno ne treba produbljivati, vracati i objasnjavati. Parallax je jedan od njih.
- Joker, genijalan negativac, drazi mi je od Batmana.
-Violator iz Spawna, kada vec pricamo o klovnovima. Ovaj je cak bolji lik i od Jokera, mada je Joker bio prvi.
- Antipapa iz Curse of the Spawn. Lik koji predstavlja apsolutno zlo!
- Starr iz Preachera. Po meni najbolji lik iz stripa koji je ikad osmisljen.
- Harley Quinn u B.Adventures.
- Goldstar (Lobo). Najbolji primjer da pozitivac moze biti i dobar negativac.
- Homelander (The Boys). Totalno perverzan lik.
- Daltonovi (Talicni Tom). Super likovi, uvijek me nasmiju.
|
Edited by - King Warrior on 13/05/2012 18:52:20 |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19694 Posts
Posted - 13/05/2012 : 19:03:24
|
Ok, Jokera i ja obožavam, ali sam se zadržao na Bonellijevim (jer je u tak pdf stavljen topic).
|
|
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19694 Posts
Posted - 13/05/2012 : 19:36:14
|
quote: Originally posted by acestroke
Ja mislio da je covjek otvorio ovu diskusiju o Bonelli negativcima, a ne o negativcima iz svih stripova sirom svijeta...?
Pa vjerojatno i je. |
|
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
fikus
Senior Member
1966 Posts
Member since 02/11/2010 |
|
Zagooor
New Member
Croatia
255 Posts
Posted - 13/05/2012 : 20:11:46
|
quote: Originally posted by velka031
Hellingen i Kandrax, po meni dva najklasičnija Bonelli negativca... Najzanimljiviji mi je Nat Murdo...
do sada nisma čitao ni jednu Zagorovu epizodu s Nat Murdom,pa ako mi možeš malo pojasniti tog lika ? Tintone,zašto misliš da je Kandrax najopasniji ? |
Ono,mislim stvarno ... |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 13/05/2012 : 21:06:23
|
quote: Originally posted by Zagooor
Hellingen i Kandrax, po meni dva najklasičnija Bonelli negativca... Najzanimljiviji mi je Nat Murdo...
do sada nisma čitao ni jednu Zagorovu epizodu s Nat Murdom,pa ako mi možeš malo pojasniti tog lika ? Tintone,zašto misliš da je Kandrax najopasniji ?
Nat je zaljubljen u svoju sestričnu koja je oženjena za lorda. Nat pokuša ubiti lorda Zagija i ostatk na Artiku. Pa bježi na Aljasku i završava u Kaliforniji u vatri te svi misle da je mrtav, ali se vrati kao Kapetan Ponoć i na kraju se izmire i sretno žive. Nešto kao Kaine( pozitvan lik s negativnim osobinama), Nat je negativan lik ss pozitivnim osobinama. Pročitaj od SD 9 do SD 18. i SD 53,54,55. Mislim da je to poredak. |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32401 Posts
Member since 19/02/2010 |
Posted - 13/05/2012 : 22:35:26
|
flok-gledajuci iz pogleda zalosne sove. stalno ga grize i hranu mu krade,zato je zalosna sova kost i koza. |
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19694 Posts
Posted - 14/05/2012 : 18:46:48
|
do sada nisma čitao ni jednu Zagorovu epizodu s Nat Murdom,pa ako mi možeš malo pojasniti tog lika ? Tintone,zašto misliš da je Kandrax najopasniji ?
Po meni je Kandraks kao lik definiran tek u "Povratku Kandraksa" odnosno "Krvnoj žrtvi", to je epizoda gdje je Zagor bio najugroženiji ikada, Kandraks u prvom pojavjivanju je bio jadan, kakav je to lik kojeg možeš ubiti tako da ga baciš u rijeku, ali u Krvnoj žrtvi, sasvim druga priča moram priznati da je napravljena itekakva atmosfera u tom stripu kad je Kandraks doveoZagora do ludila, jer tko se može boriti protiv Bogova, a ipak je bog tame Don bio na strani ionako već opasnog druida Kandraksa. Kandraks je svakako najopasniji Zagorov neprijatelj, daleko. |
|
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 15/05/2012 : 22:15:44
|
bjelolasica ti je već sve rekao, meni je Nat Murdo najbolji lik kojega kojega je Boselli stvorio, čovjek u kojemu se zlo probudilo zbog nesretne ljubavi prema ženi svoga nadređenog, uz to je i vrlo sposoban i inteligentan, a ujedno i nemilosrdan, daleko najkompleksniji negativac, nešto što odudara od tog pojma u ovom serijalu... |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Member since 09/11/2010 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
Posted - 16/05/2012 : 19:26:16
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Chiarolla
+ D ARCANGELO... Legenda u negativnom smislu! UŽAS! (ali ne šeste planete)... |
|
|
Zagooor
New Member
Croatia
255 Posts
Posted - 16/05/2012 : 19:45:47
|
Slažem se,D"Archangelo je živa katastrofa,a Chariollu nisam još gledao(čitao) Da ja napravim malu evidenciju. Meni je Mortimer odličan negativac,Bela Rakosi je malo šonjo u 1 dijelu,a za ostale ću vidjeti za par dana. Helligen je ružan ! Kapetan Zmija rula ! |
Ono,mislim stvarno ... |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19694 Posts
Posted - 16/05/2012 : 19:54:12
|
quote: Originally posted by pravedni
quote: Originally posted by PijaniPatak
Chiarolla
+ D ARCANGELO... Legenda u negativnom smislu! UŽAS! (ali ne šeste planete)...
+ Segna+ Sedioli+ Verni i još puo njih, sve skupa, imamo daleko više loših crtača nego onih dobrih
|
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19694 Posts
Posted - 16/05/2012 : 19:56:19
|
Slažem se,D"Archangelo je živa katastrofa,a Chariollu nisam još gledao(čitao) Da ja napravim malu evidenciju. Meni je Mortimer odličan negativac,Bela Rakosi je malo šonjo u 1 dijelu,a za ostale ću vidjeti za par dana. Helligen je ružan ! Kapetan Zmija rula !
crveno - slažem se
žuto - ne slažem se |
|
|
|
Zagooor
New Member
Croatia
255 Posts
Posted - 16/05/2012 : 19:56:52
|
Verni je olićan ! Sedioli je bio dosta dobar na Tajnim agentima. Možda nema dueš njegov stil,ali nikako nije netalentiran ili užasan. Segna,oči,Segna ... |
Ono,mislim stvarno ... |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19694 Posts
Posted - 16/05/2012 : 20:10:10
|
Verni je olićan ! Sedioli je bio dosta dobar na Tajnim agentima. Možda nema dueš njegov stil,ali nikako nije netalentiran ili užasan. Segna,oči,Segna ...
Verni je osoba koja ima dosta problema sa statičnosti, proporcijama i drugim glupostima (a usput je i plagijator), Sedioli ima stil koji se meni ne sviđa, istina, ali ima i Civitteli stil koji mi se ne sviđa pa ne kažem da je loš Sedioli je osoba koja jednostavno nije baš neki crtač, bog dao da napreduje, ako ima talenta kako ti kažeš |
|
|
|
Brdar
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2770 Posts
Member since 22/10/2003 |
|
Topic |
|