Author |
Topic |
Markos
Webmaster
Croatia
29423 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21168 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 20/05/2012 : 02:13:04
|
Juče sam pročitao prve dve pričice i šta znam, i nisu mi bile loše.Naročito prva - baš simpatična.Ova druga tako-tako. Međutim ... Međutim,Paulov letnji posao me je baš, ali baš iznenadio u pozitivnom smislu.Čitajući komentare očekivao sam dobar strip, odličan strip; ali ne i strip koji će me ovako razgaliti - u emotivnom smislu.Ono, kad zatvoriš korice, a srce ti je puno!
Ne znam da li je to zbog nekih stvari koje sam i ja doživeo kao Pol ili zbog rastanka sa malom Mari ili zbog Polovih oživljenih emocija na kraju stripa (ovde ću samo reći da me je kraj bukvalno "rasturio" koliko je dobar, toliko je autor dobro ukomponovao prošlu i sadašnju radnju) ali ovaj album ja baš jako delovao na mene.Pun je neke pozitivne energije.
Hvala Markosu što ga je objavio i jedno pitanje: da li su i ostali nastavci ovako dobri?
I da dodam - definitivno, meni jedan od najboljih prošlogodišnjih stripova. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 20/05/2012 02:17:20 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29423 Posts
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4349 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 20/05/2012 : 08:52:15
|
quote: Originally posted by anto
Međutim,Paulov letnji posao me je baš, ali baš iznenadio u pozitivnom smislu.Čitajući komentare očekivao sam dobar strip, odličan strip; ali ne i strip koji će me ovako razgaliti - u emotivnom smislu.Ono, kad zatvoriš korice, a srce ti je puno!
Ne znam da li je to zbog nekih stvari koje sam i ja doživeo kao Pol ili zbog rastanka sa malom Mari ili zbog Polovih oživljenih emocija na kraju stripa (ovde ću samo reći da me je kraj bukvalno "rasturio" koliko je dobar, toliko je autor dobro ukomponovao prošlu i sadašnju radnju) ali ovaj album ja baš jako delovao na mene.Pun je neke pozitivne energije.
Bogme i na mene isto. Stvarno sam se iznenadio kad uvidjeh da su Paulova razmišljanja i dogodovštine vrlo slične mojim vlastitim. Ne mogu znati da li svatko ovdje može pronaći isto tako ali nije ni bitno. Ovo je odličan strip. Vuče na sijetnost ali nikako u negativnom smislu, baš ugodna ljetna priča sa idealnom dozom humora. - Za potpuni ugođaj, pročitati u vrtu/dvorištu u visećoj mreži
Nisam ni znao da ima nastavaka Very nice... |
Bok, kako si.
|
|
|
Luca_Torelli
stripovi.com suradnik
1379 Posts
Member since 05/03/2011 |
Posted - 16/06/2012 : 18:03:20
|
quote: Originally posted by Markos
Da, Paul na pecanju je meni još bolji.
Ka' će Paul na pecanje? |
nebesa nisu humana... (Hrabal)
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29423 Posts
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9418 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 17/01/2014 : 22:36:34
|
Recimo da me iznenadio, nije bio onako dobar kako sam mislio d aće biti ali je zato bio odličan na jedan sasvim drugačiji način. Ne znam kako objasnit. Možda sam odabrao pravi trenutak. Prve dvije priče nisu loše, ali mislim da pate ne nestručnosti pripovjedanja, Michael je znao što je htio ispričat ali nije dobro uklopio to. Ako su sljedeće priče na razini Paulovog ljetnog posla uziman čim izađe, neću više toliko čekati. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21168 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 17/01/2014 : 22:57:51
|
ovo je verovatno jedan od najpotcenjenijih fibrinih stripova (zajedno sa Žanom,L&R,Tvrđama,Žeromom,...) |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5459 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 17/01/2014 : 23:55:53
|
quote: Originally posted by anto
ovo je verovatno jedan od najpotcenjenijih fibrinih stripova (zajedno sa Žanom,L&R,Tvrđama,Žeromom,...)
Mislim da staris |
|
|
zare80
Average Member
Serbia
586 Posts
Member since 22/09/2008 |
Posted - 18/01/2014 : 02:22:03
|
Ovaj strip je fenomenalan i bolji mnogo od mnogih poznatijih i po meni "izvikanih". Mislim da bi se mnogima koji mu nisu pruzili paznju dopao |
|
|
stbojan
New Member
Serbia
280 Posts
Member since 29/10/2011 |
|
Raven84
Senior Member
Croatia
1324 Posts
Member since 29/03/2005 |
Posted - 27/10/2014 : 08:36:34
|
Jako dobar strip. Ne mogu reći da mi je crtež sto posto sjeo, ali priča me zbilja dirnula, pogotovo pri kraju. Preporučam. Veselim se nastavku. |
Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom. |
Edited by - Raven84 on 27/10/2014 08:37:16 |
|
|
C Celtic
Average Member
Serbia
893 Posts
Member since 20/05/2009 |
Posted - 29/10/2014 : 21:27:17
|
Juče sam konačno postao vlasnik ovog sjajnog albuma. Paul mi je bio prioritet na listi za ovogodišnji sajam knjiga. Ukratko, istovremeno jednostavno i genijalno. |
What a long strange trip it's been |
|
|
GGG
Senior Member
Slovenia
2556 Posts
Member since 08/11/2003 |
Posted - 03/02/2015 : 00:02:22
|
Jedna od definicija magičnog je, da se iz ničega napravi nešto fantastično. Nekako me sa godinama iznenađuje sve manje stvari, ali fak, kako je to dobar strip.
Marko, ako se ne požuriš, moji novci idu Conundrumu |
Stara Huta za 36 minuta |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7331 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 16/05/2016 : 21:51:55
|
Ovaj Fibrin integral sastoji se od prva dva stripa o Paulu, svojevrsnom autorovom alter-egu: Paul na selu i Paulov ljetni posao. Iako strukturalno različiti (prvi je kratak niz crtica iz, naizmjence, Paulovog djetinjstva i odrasle dobi, dok je drugi duža cjelovita priča o ljetu koje je bilo svojevrsna prekretnica u njegovom životu), oba su izrazito emotivni i životni (i tek donekle sjetni) te bude i naše vlastite uspomene na mladost i događaje koji su nas oblikovali. No Rabagliati ovdje ne govori samo o mladosti, štoviše, najupečatljivije scene vezane su za odraslog Paula i njegovu kćerkicu, a zadnja od njih (ujedno i zadnja scena u stripu) mi je dovela suze na oči. Jednostavan karikaturalni crtež u potpunosti odgovara ovoj, ipak pretežno humorističnoj priči i efektno dočarava likove i njihove karaktere. Usprkos povremenim općim trenutcima prisutnima u svakoj priči o odrastanju, ovaj integral ima dovoljno posebnosti i šarma da mu se poželimo opet vratiti, ali i pratiti Paula u novim pustolovinama.
7/10
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47264 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 09/02/2019 : 14:53:47
|
iako je ovo odavna izašlo,tek sad pročitah. Uglavnom dojam je skroz ok. Zanimljivo kod ovog stripa je to, da šta ide kraju je sve bolji i bolji. 8/10 |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Member since 15/10/2010 |
Posted - 11/02/2019 : 16:46:16
|
quote: Originally posted by lwood
iako je ovo odavna izašlo,tek sad pročitah. Uglavnom dojam je skroz ok. Zanimljivo kod ovog stripa je to, da šta ide kraju je sve bolji i bolji. 8/10
Ja sam ga isto tek nedavno pročitao i uživao u svakoj stranici. Jednostavno i iskreno pripovijedanje i odgovarajući crtež. Probudio je u meni sjećanje na prve ljubavi, ljetne večeri, društvo uz more i kraj ljeta. Predivan strip za malo stariju generaciju.
Isto bi mu dao 8/10. |
|
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Member since 15/10/2010 |
Posted - 11/02/2019 : 16:47:20
|
quote: Originally posted by Markos
Da, Paul na pecanju je meni još bolji.
Pa gdje će bolje od ovoga Sad znam što se sljedeće naručuje, sa malim zakašnjenjem od 5-6 godina. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47264 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 11/02/2019 : 21:06:51
|
quote: Originally posted by stripofil
quote: Originally posted by lwood
iako je ovo odavna izašlo,tek sad pročitah. Uglavnom dojam je skroz ok. Zanimljivo kod ovog stripa je to, da šta ide kraju je sve bolji i bolji. 8/10
Ja sam ga isto tek nedavno pročitao i uživao u svakoj stranici. Jednostavno i iskreno pripovijedanje i odgovarajući crtež. Probudio je u meni sjećanje na prve ljubavi, ljetne večeri, društvo uz more i kraj ljeta. Predivan strip za malo stariju generaciju.
Isto bi mu dao 8/10.
Da,kad ga je markos objavia 2011. nije mi djelova nešto zanimljivo. Valjda sad kad san još stariji puno bolje djeluje,čak i tužnije. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
SenG
Junior Member
Canada
383 Posts
Member since 23/04/2006 |
Posted - 31/01/2020 : 04:55:57
|
Pročitao ponovno Paula poslije 9 godina. I još mi je bolji nego prvi put. Pretpostavljam da će 2030 udariti još jače. |
Ich bin nur ein Schauspieler |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3294 Posts
Member since 06/11/2017 |
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7331 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10254 Posts
Member since 08/02/2006 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10254 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 31/01/2020 : 20:53:53
|
Paulov ljetni posao će dok san živ bit u TOP10 ikad pročitanih stripova iz čisto subjektivnih razloga. Bija san aktivan u izviđačima od svoje osme godine do ranih 20ih i iako da naravno da situacije nisu identične itekako se mogu pripoznat u ovome stripu. I iz perspektive diteta koje priplašeno prvi put spava u šatoru u mračnoj šumi i iz perspektive adolescenta koji brine o drugoj dici koja se boje spavanja u šatoru u mračnoj šumi. Usput, ko nije čua jelenju riku usrid noći taj nezna šta je strah, a daleko najveća frka je bila kad nan je u Sloveniji kraj Kočevja u logor uletija medo, i lipo gazda uša u šator u kojen je stala hrana, razvalija teglu od 50 Kg Kinder lade i sladija brk dok ga stariji nisu uspili otirat vilama i lopatama. Ono šta je mene najviše dojmilo u stripu je bilo kad je Paul na brigu dobija skupinu problematičnih dječaka jer recimo da san ima identičnu situaciju kad san dobija na brigu skupinu od 10ak klinaca od 12 godina sa Trstenika(Kvart u Splitu) koji su već tada bili prava banda. Moran priznat da mi je sa ton dicon na kraju bija najveći gušt radit, jer kad stekneš njihovo povjerenje možeš ih usmjerit u neku konstruktivu i sa njima možeš šta oćeš. Nažalost, većina ih nije završila dobro. Ovo je recimo lik koji je tada među njima bija glavni: https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/kiki-stojanovic-ponovno-osloboden-optuzbe-za-tesko-ubojstvo-na-kocinjem-brdu-sudac-objasnio-sto-se-dogadalo-kobnog-dana-ali-jedan-detalj-iz-istrage-ni-njemu-nije-jasan-636603 Najgoru sudbinu među njima je doživija lik koji mi je bija najdraži. Par godina nakon našeg druženja, on i ekipa su isprid kuće dočekali nekoga lika i krenili ga iz nekog razloga cipelarit. Stari od toga lika je čua frku, izaša na prozor, i smistija u njega 2 metka.
Paul na pecanju mi je isto dobar, ali mi nema tu osobnu poveznicu pa me nije u tolikoj mjeri oduševija. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
Edited by - NESVRSTANI on 31/01/2020 20:54:38 |
|
|
Topic |
|