forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Magični Vetar topic
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 77

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 29/05/2012 : 23:38:41  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

Inace, vreme cini pocetne epizoda serila sve boljim

Pre nekoliko dana sam počeo ponovo da čitam Magičnog od početka!
Mogu reći da su mi sad, na drugo čitanje, još bolje sve epizode.
Upravo pročitah epizodu "Mjesec lišća koje pada", odlična epizoda!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22335 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 29/05/2012 : 23:52:24  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10905 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 30/05/2012 : 08:40:56  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srdjandj

Upravo pročitah epizodu "Mjesec lišća koje pada", odlična epizoda![/blue]

To je vrhunac serijala, mnogo mi je zao sto ta LL knjiga nema naslovnicu neke od epizode unutra. Tri price, ne zna se koja je bolja, od kojih dve imaju Kenovog smeka.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 30/05/2012 : 09:45:46  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by srdjandj

Upravo pročitah epizodu "Mjesec lišća koje pada", odlična epizoda![/blue]

To je vrhunac serijala, mnogo mi je zao sto ta LL knjiga nema naslovnicu neke od epizode unutra. Tri price, ne zna se koja je bolja, od kojih dve imaju Kenovog smeka.

Cekaj, jel se salis ili ti je to zaista vrhunac serija, umjesto Hoganove nemani, Bijele zastave, Aiwassovog povratka?

https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10905 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 30/05/2012 : 09:52:03  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by D.J.
Cekaj, jel se salis ili ti je to zaista vrhunac serija, umjesto Hoganove nemani, Bijele zastave, Aiwassovog povratka?

Mislio sam na taj period, sama epizoda je izmedju Hoganove nemani i Crnog zastora, sto ce reci krem serijala (epizode 31-38).
Bela zastava i Aiwassov povratak su naravno odlicni, drugi vruhnac serijala koji je u tom trenutku bio u strahovitom padu.
Magicni vetar mi je ko neka golema planina, sa dva izrazita i priblizna vrha.

Edited by - kasper on 30/05/2012 09:54:13
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 30/05/2012 : 09:53:35  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Kao sto je Dee Cay napisao, u serijalu nisu prikazali masakr kod Wounded Kneeja, ali mu je nedavno majstor Frisenda napravio mocnu posvetu.

https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10905 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 30/05/2012 : 09:56:52  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kao sto je Dee Cay napisao, u serijalu nisu prikazali masakr kod Wounded Kneeja, ali mu je nedavno majstor Frisenda napravio mocnu posvetu.

Ne mogu prezaliti sto Frisenda nije crtao zavrsnicu Aiwassovog povrataka. To mi je najveci promasaj tog tipa do sada vidjen.

Jebote, al ovaj Frisenda sada nesto sporo crta, ranije je redjao ko blesav epizode sa odlicnim crtezom, a sada tu i tamo po koji Tex i neki tanki radovi van Bonelija

A ova slika gore, podseca me na Patagoniju, koju cemo valjda videti ove godine.

Edited by - kasper on 30/05/2012 09:58:54
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 30/05/2012 : 09:58:52  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Mislio sam na taj period, sama epizoda je izmedju Hoganove nemani i Crnog zastora, sto ce reci krem serijala (epizode 31-38).
Bela zastava i Aiwassov povratak su naravno odlicni, drugi vruhnac serijala koji je u tom trenutku bio u strahovitom padu.
Magicni vetar mi je ko neka golema planina, sa dva izrazita i priblizna vrha.

Aha! Bilo mi je nesto cudno!

Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 30/05/2012 : 10:06:32  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ne mogu prezaliti sto Frisenda nije crtao zavrsnicu Aiwassovog povrataka. To mi je najveci promasaj tog tipa do sada vidjen.

Jebote, al ovaj Frisenda sada nesto sporo crta, ranije je redjao ko blesav epizode sa odlicnim crtezom, a sada tu i tamo po koji Tex i neki tanki radovi van Bonelija

A ova slika gore, podseca me na Patagoniju, koju cemo valjda videti ove godine.

Joj ne spominji Frisendu i Aiwasov povratak! Meni je onaj zadnji dio, Konacni sukob i sa Siniscalchijevim crtezom jedan od vrhunaca serijala, a tek da ga je Frisenda crtao... Bio bi mi jedan od onih stripova kao Hoganova neman koji cesto uzimam i gledam kao slikovnicu!

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 30/05/2012 : 10:15:04  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Ja uopće ne dopuštam da mi nečiji crtež uništi čar čitanja i uživanja u stripu... Ukoliko je nešto lošije, poput Siniscalchija li Picatta, usredotočim se na priču i gotovo. One epizode s Indijanskim ratovim su mi fenomenalne, ali nije loš i Aiwassov povratak, uživao sam..

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10905 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 30/05/2012 : 10:19:34  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja uopće ne dopuštam da mi nečiji crtež uništi čar čitanja i uživanja u stripu... Ukoliko je nešto lošije, poput Siniscalchija li Picatta, usredotočim se na priču i gotovo. One epizode s Indijanskim ratovim su mi fenomenalne, ali nije loš i Aiwassov povratak, uživao sam..

Vidi, naravno ne treba stemiti ka ideju da sve treba biti odlicno/savrseno da bi valjano. Sam Aiwassov provratak, ako i epizode Indijaskih ratova imaju crtez koji nije najbolji u serijalu, to je valjda ocigledno. Crtez je taman takav da postuje pricu i sve skupa je zaista odlicno. Sad, istini za volju, ne razumem potez Manfredija da meni i mnogima nabije prst u oko sa ovim Siniscalchijem u kljucnoj epizodi MV. Sam serijal ima dosta slabih epizoda, tako da isti ima sta da crta.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 30/05/2012 : 10:22:25  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma i ja sam uglavnom takav Dee Cay, a i branio sam Siniscalchija jer mi nije tako los, ali kad znam da je epizodu mozda mogao crtati veliki majstor, tesko je bar malo ne zazaliti i pomisliti sto bilo kad bi bilo.

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10905 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 30/05/2012 : 10:25:06  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Ah, taj nesretni Siniscalchija mi ne smeta u ostalim epizodama MV, mada su te epizode najbolje u zadnjoj LL turi.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 30/05/2012 : 10:29:16  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Ha-ha, on je izgleda zaduzen za najbolje price.
Fiju! Dobro da onda nije crtao MV i u vrijeme Hoganove nemani i Crnog zastora!

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10905 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 30/05/2012 : 10:34:05  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ha-ha, on je izgleda zaduzen za najbolje price.
Fiju! Dobro da onda nije crtao MV i u vrijeme Hoganove nemani i Crnog zastora!

Crta jos jednu pricu, koliko sam ispratio ne narocitu bitnu
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4344 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 30/05/2012 : 11:43:20  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
ovako...kao sto kaze decaay ,hiljadu puta sam reko al nema ko da slusa magicni vetar je bio predvidjen za 60 tak epizoda...kad su se priblizili tom broju na zahtev citalaca i samog sergia bonelija serijal je produzen i nastavljen...naravno sam produzetak nosi sa sobom i malo razvodnjavanje prica pa je kvalitet malo pao...ali nista strasno//meni su sve epizode magicnog dobre...serijal je na kraju zaokruzen i zavrsen...da su produzili mogli su jedino jos malo vise se baviti dzeronimom 1886 krajem njegovog otpora i na kraju ranjenim kolenom 1890 sto je i poslednji sukob sa indijancima...masakr kod ranjenog kolena...i ubistvom bika koji sedi 29 decembra 1890.....posle toga magicni i nema cime da se bavi jer sa indijancima je od tad prica zavrsena....serijal je od pocetka imao svoj pocetak i kraj i tako je i bilo...ostaje da ga cuvamo i iznova citamo
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10905 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 30/05/2012 : 11:45:21  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dzoni

ovako...kao sto kaze decaay ,hiljadu puta sam reko al nema ko da slusa magicni vetar je bio predvidjen za 60 tak epizoda...

Dobro, to se zna od 2002. Produzenje serijala pored razvnodnjavanja donelo je i par primera gde kontinuitet ne funkcionise, al i o tome je bilo price ranije. Upravo mi zbog toga smeta to sto se serijal oduzio, da je Manfredi ovo ispeglao sve bi bilo OK.

Edited by - kasper on 30/05/2012 11:51:40
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 30/05/2012 : 12:36:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Evo i ja nabavih prva dva broja Magičnog. Imate novog ratnika u plemenu.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 02/06/2012 : 00:27:15  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Kako radi majstor Perovićev! Crtanje s MAFEST-a, mjuza Shaman! Check it out!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13492 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 10/06/2012 : 13:07:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Da ne listam ceo topik, jel se spominje Hogan nakon epizode "Čikaški požar"?
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 10/06/2012 : 16:08:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
mlogo mlogo puta.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13492 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 10/06/2012 : 19:31:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
hvala
Go to Top of Page

Charlito de la Vega
Junior Member

Croatia
328 Posts

Member since 26/07/2011

Posted - 12/06/2012 : 14:12:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Charlito de la Vega a Private Message  Reply with Quote
Eh...ja još uvijek ne znam što da mislim o ovom serijalu.

Od prvih brojeva imao sam samo LL knjige 6 i 7, a na akciji sam osvojio knjige 9-14.
Dakle...super mi je kontinuitet u serijalima; Ken Parker je dobar primjer kako se to radi, ali me u Magičnom to poprilično nervira.
Parkerove epizode se može čitati i samostalno, dok kod ovog ako falite dve epizode nemate pojma više "ko pije ko plaća".
Ako je istina da mu je drastično pala prodaja, pa ni ne čudi me.
Mislim...tko će kupiti strip i onda shvatiti, "ej frende trebaš pročitati 20 brojeva prije, da biš uopće pohvatao konce" i to na početku serijala, a kamoli nakon ne znam...80-tog broja.
Toliko sam se razočarao u knjigama 9, 10, 11, a i 12 da sam mislio odmah sve dati na aukcije i završiti s tim.

No onda pročitam "Bjegunicu" pa mi se vjera ipak nekako vrati.
I sad pratim od početka obračun s Aiwassom, kraj imam u 16 knjizi i moram priznati da mi je Magični bolje legao. Valjda ga stvarno treba pratiti kao sapunicu.

I don't want to be one wave in the water
but sea will drag me deep: one more haggard drowned man.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10905 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 12/06/2012 : 14:20:11  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Ako si razocaran knjigom 11, daj MV na aukcije.
Go to Top of Page

Charlito de la Vega
Junior Member

Croatia
328 Posts

Member since 26/07/2011

Posted - 12/06/2012 : 14:40:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Charlito de la Vega a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ako si razocaran knjigom 11, daj MV na aukcije.

Mislim da ću ipak pričekati sa konačnom odlukom.
Moram nabaviti sve (SVE) epizode od početka i onda krenuti sa čitanjem.
Ako i tada ne legne onda ću riješiti Magičnog.

I don't want to be one wave in the water
but sea will drag me deep: one more haggard drowned man.
Go to Top of Page
Page: of 77 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000