Author |
Topic |
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4511 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 30/05/2012 : 14:49:39
|
quote: Originally posted by supermark
nista od njega, sergio je, bilo je receno na MAFESTu, bio izrazito protiv ponovnog povratka supermajka. ikad.
Da, ali to smatra i Burattini pa zato ga ne želi vraćati. S hellingenom je opet druga priča, makar je Sergio bio protiv. Ma bit će svega u sljedećim godinama... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 30/05/2012 : 15:13:57
|
Ma to mi je bas glupo. Kao da je Supermike neka zasticena zivotinja ili zvijezda svjetskih razmjera, pa ne treba ga vracati vise u pricu da ne bi eventualno pokvario dosadasnji utisak. Dobar scenario i to je to, ne vidim razlog da se opet ne pojavi. Iskreno receno mislim da nije tesko napraviti pricu koja ce biti bolja od njegovog drugog pojavljivanja. Sergio, laka mu crna zemlja, bio je vrhunski scenarista, ali stvarno je imao nekih fiks ideja. Jedna od tih stvari je i crossover SBE junaka. Fanovi su uvijek trazili te susrete vise junaka u jednom stripu. Mislim da tako nesto moze itekako dobro da funkcionise sa dobrim scenarijem,najbolji primjer su Ameri. Takvi susreti mogu ici u korist ne samo fanovima, vec i izdavackoj kuci, s obzirom da bi svi potrcali da kupe takva izdanja. Ok, iskreno se nadam da ce autori u naredno vrijeme imati vise slobode kada se radi o nekim stvarima. To da je Sergio u dosta stvari kocio, vec je odavno poznato. |
|
|
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Member since 21/01/2009 |
Posted - 30/05/2012 : 15:19:45
|
quote: Originally posted by King Warrior
Ma to mi je bas glupo. Kao da je Supermike neka zasticena zivotinja ili zvijezda svjetskih razmjera, pa ne treba ga vracati vise u pricu da ne bi eventualno pokvario dosadasnji utisak. Dobar scenario i to je to, ne vidim razlog da se opet ne pojavi. Iskreno receno mislim da nije tesko napraviti pricu koja ce biti bolja od njegovog drugog pojavljivanja. Sergio, laka mu crna zemlja, bio je vrhunski scenarista, ali stvarno je imao nekih fiks ideja. Jedna od tih stvari je i crossover SBE junaka. Fanovi su uvijek trazili te susrete vise junaka u jednom stripu. Mislim da tako nesto moze itekako dobro da funkcionise sa dobrim scenarijem,najbolji primjer su Ameri. Takvi susreti mogu ici u korist ne samo fanovima, vec i izdavackoj kuci, s obzirom da bi svi potrcali da kupe takva izdanja. Ok, iskreno se nadam da ce autori u naredno vrijeme imati vise slobode kada se radi o nekim stvarima. To da je Sergio u dosta stvari kocio, vec je odavno poznato.
Say no more! Istina od prve do poslednje reči. |
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 30/05/2012 : 15:31:56
|
quote: Originally posted by Rick
Zna li neko o kakvom dogovoru je reč?
Bio sam u blizini kada je Bane Buratiniju pokazivao Tarzana. Bure je sa ociglednim zanimanjem pogledao i dogovorio razgovor za kasnije. Ipak su Zagor i Tarzan dosta slicni! |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 30/05/2012 : 15:56:51
|
quote: Originally posted by King Warrior
Ma to mi je bas glupo. Kao da je Supermike neka zasticena zivotinja ili zvijezda svjetskih razmjera, pa ne treba ga vracati vise u pricu da ne bi eventualno pokvario dosadasnji utisak.
Čuj, gazda si uvijek može dopuštati fiks ideje... U biti, sad je jedino Burattini pravi gazda koji može dopustiti ili odobriti što će se objavljivati. Ne znam tko bi mu mogao braniti da vrati bilo kog od stare garde neprijatelja...
Još jedna stvar, Bure i verni su pravi zagoreli, a Burattini si je zaista zadao misiju širiti u spomen Sergiju Zagorovo evanđelje gdje god stigne. Fejs, konvencije, blog, strip, fanovski materijali, veli, ništa mu nije teško raditi za boljitak Zagora.
|
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 30/05/2012 : 17:18:53
|
Ovako je bilo na Zagorovoj tribini... Ni manje ni više.
|
|
|
kandraks
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3914 Posts
Member since 16/03/2009 |
Posted - 30/05/2012 : 17:20:44
|
Dobra |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
emirem
Advanced Member
10814 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 30/05/2012 : 19:02:48
|
Heh, omega-3-masne kiseline cuva Eskima... |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7114 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38005 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Posted - 30/05/2012 : 20:10:30
|
quote: Originally posted by DeeCay Čuj, gazda si uvijek može dopuštati fiks ideje... U biti, sad je jedino Burattini pravi gazda koji može dopustiti ili odobriti što će se objavljivati. Ne znam tko bi mu mogao braniti da vrati bilo kog od stare garde neprijatelja...
Još jedna stvar, Bure i verni su pravi zagoreli, a Burattini si je zaista zadao misiju širiti u spomen Sergiju Zagorovo evanđelje gdje god stigne. Fejs, konvencije, blog, strip, fanovski materijali, veli, ništa mu nije teško raditi za boljitak Zagora.
Pa, blog mu se uglavnom svodi na njegova lična interesovanja. Previše radi na promociji Zagora (mada tu ništa ne može biti previše ), ali u kontekstu toga da premalo urednikuje. |
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 30/05/2012 : 20:42:03
|
quote: Originally posted by Rick Pa, blog mu se uglavnom svodi na njegova lična interesovanja. Previše radi na promociji Zagora (mada tu ništa ne može biti previše ), ali u kontekstu toga da premalo urednikuje.
Jel to znači da još nisi dobio konkretan odgovor od čoeka? Dovoljno ste mu priča dali, i sad je miran do penzije... |
|
|
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Posted - 30/05/2012 : 21:04:04
|
quote: Originally posted by DeeCay
Jel to znači da još nisi dobio konkretan odgovor od čoeka? Dovoljno ste mu priča dali, i sad je miran do penzije...
Nisam dobio ni odgovor, kamoli konkretan. A kao uredniku to mu jeste posao, da draftuje. Ne znači da odmah i sad ima mesta za mene u Zagorovom stafu, niti da sam to očekivao (dobro, malčice jesam ), ali je činjenica da zbog njegove neagilnosti Boneli može da propusti dobrog scenaristu, ne mislim tu na sebe (dobro, ne samo na sebe ). Kao urednik, ukoliko primeti dobrog scenaristu, a Zagoru on, recimo, trenutno nije potreban (mada dobar scenarista uvek jeste, lakše je, verovao ili ne, naći dobrog crtača) trebalo bi istog da zadrži u Boneliju, predloži drugim urednicima...
OK, pravda se napisanim tablama i pregledavanjem svih tabli pre odlaska u štampu, ali za blog i nezagorovske teme na istom očigledno ima vremena. A prošlo je skoro pa tačno godinu dana. Razmišljam šta da mu pošaljem za prvu godišnjicu...
Akronijani- poslao, Atlantiđani- poslao, avanturistička hororčina- poslao, avanturu koja mistifikuje Zagorov znak- poslao, krimić- poslao, avanturu sa istorijskim likom (Robert Luis Stivenson)-poslao, kompletan scenario za kratku priču (da vidi kako pišem dijaloge, naraciju, montiram)-poslao... Nešto fali... |
|
|
Pavel
Senior Member
Croatia
1233 Posts
Member since 25/08/2005 |
Posted - 30/05/2012 : 21:14:16
|
Nisam dobio ni odgovor, kamoli konkretan. A kao uredniku to mu jeste posao, da draftuje. Ne znači da odmah i sad ima mesta za mene u Zagorovom stafu, niti da sam to očekivao (dobro, malčice jesam ), ali je činjenica da zbog njegove neagilnosti Boneli može da propusti dobrog scenaristu, ne mislim tu na sebe (dobro, ne samo na sebe ). Kao urednik, ukoliko primeti dobrog scenaristu, a Zagoru on, recimo, trenutno nije potreban (mada dobar scenarista uvek jeste, lakše je, verovao ili ne, naći dobrog crtača) trebalo bi istog da zadrži u Boneliju, predloži drugim urednicima...
OK, pravda se napisanim tablama i pregledavanjem svih tabli pre odlaska u štampu, ali za blog i nezagorovske teme na istom očigledno ima vremena. A prošlo je skoro pa tačno godinu dana. Razmišljam šta da mu pošaljem za prvu godišnjicu...
Akronijani- poslao, Atlantiđani- poslao, avanturistička hororčina- poslao, avanturu koja mistifikuje Zagorov znak- poslao, krimić- poslao, avanturu sa istorijskim likom (Robert Luis Stivenson)-poslao, kompletan scenario za kratku priču (da vidi kako pišem dijaloge, naraciju, montiram)-poslao... Nešto fali...
Siguran sam da znaš da to sve mora biti na talijanskom da bi se uopće pročitalo. S druge strane, čini mi se da ne znaš da u Bonelliju ne zapošljavaju netalijane kao scenariste jer prema riječima pokojnog Sergia, "stranci ne mogu razumjeti kakav status ti stripovi imaju među talijanskim čitateljima i kakva su njihova očekivanja." No tko zna, možda se politika promijeni i ti budeš prvi scenarist izvan Italije. |
|
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4338 Posts
Member since 11/09/2006 |
Posted - 30/05/2012 : 21:33:22
|
za rakosija sta su rekli....imali sanse da se vrati?....znam da sad imamo ileniju vampiricu ali.....rakosi je rakosi...sto se tice super majka on place za povratkom....zao mi je sto se bure ne slaze...bio je zao..pa sumnjivo dobar i obeco je sledeci put bice dana za megdana a tal sledeci put nikako da dodje..mislim uz dobar scenario da bi mogla biti divna prica |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9391 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 30/05/2012 : 21:52:30
|
quote: Originally posted by DeeCay
Jel to znači da još nisi dobio konkretan odgovor od čoeka? Dovoljno ste mu priča dali, i sad je miran do penzije...
Akronijani- poslao, Atlantiđani- poslao, avanturistička hororčina- poslao, avanturu koja mistifikuje Zagorov znak- poslao, krimić- poslao, avanturu sa istorijskim likom (Robert Luis Stivenson)-poslao, kompletan scenario za kratku priču (da vidi kako pišem dijaloge, naraciju, montiram)-poslao... Nešto fali...
Uh, da sam ja glavni urednik takve bi stvari zadnje pogledao ako bi ih uopće gledao. Em se takve piše pišu u suradnji s uredništvom em mogu shvatit kako misliš da ti možeš pisat bolje takve priče od njih. Kad god neki ambiciozni scenarist želi pisat neki strip često koristi likove i događaje iz prošlosti jer želi pokazat da poznaje lika i kako je sposoban pisati epske priče (iskreno, svi želimo pisati epske priče ) ali zamisli kao bi reagiralo uredništvo Dylan da im napišem priču kako je Bloch zapravo Dylanov otac ili da je Groucho zapravo prerušena Morgana ili kako bi Lavirint reagirao da napišem priču di je Dženi zapravo kći od Džefrija iz budućnosti(karikiram naravno)? S druge strane ako želiš pokazati koliko si dobar bolje su ti ove ostale priče gdje lakše dolazi do izražaja tvoje pripovijedanje itd.
Ovo je samo moje nestručno mišljenje, niti pišem niti pokušavam pisat. Želim ti svu sreću jer samo Bog zna koliko je Zagoru potreban netko novi. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Posted - 30/05/2012 : 21:56:05
|
quote: Originally posted by Pavel
Siguran sam da znaš da to sve mora biti na talijanskom da bi se uopće pročitalo. S druge strane, čini mi se da ne znaš da u Bonelliju ne zapošljavaju netalijane kao scenariste jer prema riječima pokojnog Sergia, "stranci ne mogu razumjeti kakav status ti stripovi imaju među talijanskim čitateljima i kakva su njihova očekivanja." No tko zna, možda se politika promijeni i ti budeš prvi scenarist izvan Italije.
Znam i za jedno i za drugo. Prevedeno na italijanski od strane profesionalnog prevodioca. Što se neitalijanskih scenarista tiče i o tome je sa Buratinijem bilo reči, i reći ću ti samo da postoji način, očigledan. Nažalost, još nismo stigli dotle, prvo da pročita scenarije. |
|
|
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Posted - 30/05/2012 : 22:03:20
|
quote: Originally posted by Deers
Uh, da sam ja glavni urednik takve bi stvari zadnje pogledao ako bi ih uopće gledao. Em se takve piše pišu u suradnji s uredništvom em mogu shvatit kako misliš da ti možeš pisat bolje takve priče od njih. Kad god neki ambiciozni scenarist želi pisat neki strip često koristi likove i događaje iz prošlosti jer želi pokazat da poznaje lika i kako je sposoban pisati epske priče (iskreno, svi želimo pisati epske priče ) ali zamisli kao bi reagiralo uredništvo Dylan da im napišem priču kako je Bloch zapravo Dylanov otac ili da je Groucho zapravo prerušena Morgana ili kako bi Lavirint reagirao da napišem priču di je Dženi zapravo kći od Džefrija iz budućnosti(karikiram naravno)? S druge strane ako želiš pokazati koliko si dobar bolje su ti ove ostale priče gdje lakše dolazi do izražaja tvoje pripovijedanje itd.
Ovo je samo moje nestručno mišljenje, niti pišem niti pokušavam pisat. Želim ti svu sreću jer samo Bog zna koliko je Zagoru potreban netko novi.
Hvala pre svega na željama, Deers! Šta misliš- da li sam i ja sličnog mišljenja kao ti? Naravno da jesam. Niti sam zalazio u Zagorove kanone, još manje ih menjao. Atlantiđani i Akronijani su smešteni u jednu priču, i oni su eksploatisani tek toliko da se isprede priča. Istovremeno su izvan one linije kojom se Zagorova istorija kreće, dakle kao jedan dead end. Priča kojom sam pre svega želeo da pokažem poznavanje Zagovore mitologije.
Sve ostale priče, njih četiri, su bez veza sa postojećim. |
Edited by - Rick on 30/05/2012 22:04:11 |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9391 Posts
Posted - 30/05/2012 : 22:09:34
|
Odlično. Ako mogu pitat tko ti je prilikom pisanja bio uzor, tj na kojeg si se scenarista ugledao (Zagorovog ili neZagorovog)? |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Posted - 30/05/2012 : 22:19:07
|
Generalno, s obzirom na broj stranica koje godišnje objave pre bi se moglo reći da se ugledam na priče pojednih scenarista, nego na njih same. Svi oni povremeno zablistaju, a onda se vrate u prosek. Logično, je li...
Ipak, najviše mi se dopada Nolitin osećaj za avanturu i negativce, Boselijev dobar odnos karakterizacije i akcije, atmosferičnost, takođe, Berardijeva dramatizacija, ono što radi Natanov trio autora a što ponekad izvodi Boneli iz klišea, Sklavi sa ludački dobrim idejama, koje su često isto to, samo malo drugačije... I Bure je tu, sa svojom temeljnom naracijom, koja je korektna prema svakom čitaocu, i mlađem i starijem.
Sve ono što i ti, i velika većina nas ovde, siguran sam, vidi kao kvalitetno. |
Edited by - Rick on 30/05/2012 22:20:10 |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9391 Posts
|
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Posted - 30/05/2012 : 22:31:55
|
Još jednom- hvala, Deers! |
|
|
Topic |
|
|
|