Mani se filtra i efekata (lens flera, bevel/embossa, poster edgeova i kompanije (neon edges i to)) kao i ovih gotovih tekstura (tekstil, drvo, zgrada, trava - lisce, novine i kamenje kod bleka su jedino ispali kako treba) - to izgleda veoma amaterski i lose. Onaj kaubojac gde to ne upada u oci je bolji.Kod Bleka pantalone imaju prejak highlajt, ko da nosi neki latex, a posebno sto je i u senci. Se
Molio bih te kratki opis kako obojati neke crteze u "sasvim jednostavnim" programima. Trebao bih naziv programa koji se upotrebljavaju za bojanje crteza (preko lap-topa,znaci rad sa misem bez onih touch-screen tableta, nemam tablete za crtanje tipa ASUS ee slate) Vec dugo vremena planiram malo se "zabaviti" obojati neke svoje crteze, a nikako da nadjem cajta, sada ga imam "malo vise".
Usput zahvaljujem Cat Claw clanu na savjetima od prije par godina, ali ipak za to treba netko i pokazati kako se radi jer ima jako puno opcija i slojevitih radnji .... Ddeki hvala unaprijed...
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
ddeki, od kada ne koristis vise "neonske boje", crtzez ti ispada mutan. je li to zato sto povecas sliku ili ima neki drugi razlog?
Ako mislis na ove zadnje 2 slike jesam povecavao rezoluciju, pa se samim tim izgubila i ostrina. Dampyr i MM su recimo bojeni u originalnoj rezoluciji.
Ovo bi bila originalna rezolucija DD, mada je i u originalu crtez pomalo mutan:
Molio bih te kratki opis kako obojati neke crteze u "sasvim jednostavnim" programima. Trebao bih naziv programa koji se upotrebljavaju za bojanje crteza (preko lap-topa,znaci rad sa misem bez onih touch-screen tableta, nemam tablete za crtanje tipa ASUS ee slate) Vec dugo vremena planiram malo se "zabaviti" obojati neke svoje crteze, a nikako da nadjem cajta, sada ga imam "malo vise".
Usput zahvaljujem Cat Claw clanu na savjetima od prije par godina, ali ipak za to treba netko i pokazati kako se radi jer ima jako puno opcija i slojevitih radnji .... Ddeki hvala unaprijed...
Ja za bojenje koristim samo PS. Sto se tice kolorisanja to sam ucio preko tutorijala na youtube. Kucas "Coloring Comics in Photoshop Tutorial" i onda gledas i ucis.
Ja za bojenje koristim samo PS. Sto se tice kolorisanja to sam ucio preko tutorijala na youtube. Kucas "Coloring Comics in Photoshop Tutorial" i onda gledas i ucis.
Na to sam i mislio da ce biti jedina i jeftinja opcija za uciti.. Ako nista drugo, tjesi me sto imam neograniceni internet pa mogu uciti polako, do kraja prvog polugodista valjda i naucim nesto..back to school! Tnx!
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"