forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Najbolji/najgori Sherlock Holmes
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 25/06/2012 : 20:13:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
ej ljudovi! ovih dana sam bio (da se prisjetim) pročitao Doyleovog "Baskervilskog psa" i pogledao nekoliko adaptacija toga djela (isto radi prisjećanja), i to me potaklo da otvorim ovaj topic. znači: koji bi, po vašem mišljenju, bili najgori, a koji najbolji filmski/televizijski Sherlock Holmesi i zašto? da čujemo prijedloge!

ja iskreno imam dilemu u oba područja pa mislim da ću ih navest sve:

najbolji bi za mene bili Jeremy Brett i Basil Rathbone. a najgori Matt Frewer i Richard Roxburgh.

"Nothing lasts forever."

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6227 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 25/06/2012 : 20:15:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
Džeremi Bret, suvereno vlada :)
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 25/06/2012 : 20:20:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
serija sa Brettom je okej, a svojevremno sam od tih Holmesa najviše volio Murder by Decree.
Go to Top of Page

sandyboy
Average Member

628 Posts

Member since 09/09/2010

Posted - 25/06/2012 : 20:25:18  Show Profile Show Extended Profile  Send sandyboy a Private Message  Reply with Quote
Jeremy Brett mi je najbolji "klasični" Holmes. THE DEFINITIVE, što bi Englezi rekli :) Em on, em sama serija (veliki plus je način na koji prikazuju lik Watsona, mrzim kad Watsona predstavljaju kao kretena).

Osim Bretta, volim i Cumberbatcha, samo šteta što su tolike pauze između sezona (kad smo kod 'modernih' verzija, Downey Jr. mi je fora u prvom filmu bio, drugi je naporan).
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 25/06/2012 : 20:30:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sandyboy

Jeremy Brett mi je najbolji "klasični" Holmes. THE DEFINITIVE, što bi Englezi rekli :) Em on, em sama serija (veliki plus je način na koji prikazuju lik Watsona, mrzim kad Watsona predstavljaju kao kretena).

premda je Brett u kasnijim epizodama zbog bolesti postupno gubio onu svoju energiju i šarm koji je davao liku.
što se Watsona tiče, meni je bolji Watson bio David Burke. Hardwicke mi je nekako djelovao prestar za tu ulogu. kad veliš "mrzim kad Watsona predstavljaju ko kretena" imam osjećaj da ciljaš na Nigela Brucea

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 25/06/2012 : 20:31:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
pardon, zaboravio sam Billyja Wildera i Privatni život Sherlocka Holmesa (koji je, usput rečeno, 'podloga' za prvu epizodu dragog nam stripa DDoga)
Go to Top of Page

sandyboy
Average Member

628 Posts

Member since 09/09/2010

Posted - 25/06/2012 : 20:37:01  Show Profile Show Extended Profile  Send sandyboy a Private Message  Reply with Quote
quote:

premda je Brett u kasnijim epizodama zbog bolesti postupno gubio onu svoju energiju i šarm koji je davao liku.

Uh, pred kraj posljednje sezone je iznimno vidljivo fizički propadao, tužno je to vidjeti :/

quote:

što se Watsona tiče, meni je bolji Watson bio David Burke. Hardwicke mi je nekako djelovao prestar za tu ulogu.

Istina, Hardwicke je bio malo čičica, dobro je što kad je on došao nisu od Watsona išli raditi šarmera kakav je bio u knjigama, bilo bi malo komično

quote:

kad veliš "mrzim kad Watsona predstavljaju ko kretena" imam osjećaj da ciljaš na Nigela Brucea

Ajmo reći da pred njegova vrata stavljam krivnju za stereotip blentavog Watsona
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 25/06/2012 : 20:44:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sandyboy

Ajmo reći da pred njegova vrata stavljam krivnju za stereotip blentavog Watsona

kad gledaš, cijela ta njegova karakterizacija je imala poantu u tome da se dobiju dva suprotna pola: Rathbone kao inteligentan, lukav, spretan Holmes, Bruce kao smotan, nespretan i blentav Watson, ali opet istovremeno i hrabar.
osim toga, ja sam čini mi se negdje pročitao da je cijeli taj Watsonov lik zamišljen u skladu sa samim Bruceom - navodno je on imao komičarskog talenta, pa...

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 25/06/2012 : 21:29:05  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
Christopher Plummer na prvom mjestu, što je veliko postignuće uz Jeremy Bretta koji jeste Sherlock Holmes (a dušu bi dao dao da sam bio u prilici vidjeti ga u roli drakule na daskama koje život znače)
Christopher Lee odmah je do... uz to je odradio oba brata Holmes...neizostavan dio kanona
Robert Stephens je sjajan - mada genij Wildera (ne Genea, Billyja) ima nemalu zaslugu za to - vjerojatno jedan od meni najneprežaljenijih filmova koji nikad čitav vidjeti neću....
John Neville - jako dobar mada mi je bio daleko veći raritet vidjeti Peter Carstena van konteksta o nacistima
Nicol Williamson je apsolutno fenomenalan mada je imao nesreću imati gotovo najgoreg Watsona ikad, koliko god volio Roberta Duvalla čovjek je bio totalno promašen, u svejedno sjajnom filmu
Arthur Wontner je isto više nego dobar međutim filmovi su tako loše očuvani - makar verzije koje ja imam - tako da je zapravo napor to pratiti , loš zvuk blijeda slika - uz bolju verziju rado bih ga reevaluirao
Douglas Wilmer - čovjek koji mene neobično podsječa na Basila Rathbonea izgledom je dobar kao Holmes
Heston - nije ostavio jači dojam na mene ali još jedna stvar koju bih bio volio vidjeti - nastup uz Bretta kao Watsona e to bi bio prizor

Edited by - rommel on 25/06/2012 21:33:25
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 25/06/2012 : 21:38:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
a najgori Sherlock ti je Peter Cushing, jel tako?

čudno kako se po pitanju najgoreg Sherlocka nitko nije izjasnio...

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 25/06/2012 : 21:43:53  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

a najgori Sherlock ti je Peter Cushing, jel tako?

gledaj ja zapravo nemam najogreg - volim sherlocka - i mogu ga pogledati u svemu ali Murder By Decree sam gledao apsolutno najviše puta i svojedobno nešto drobio o tome:
http://popcorn.hr/kolumne/view/26/
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 25/06/2012 : 21:52:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
onda ću baš taj film morat pogledat pa da vidim

inače, vidim da u sporednoj ulozi glume Donald Sutherland i Frank Finlay.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 25/06/2012 : 22:06:23  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

Frank Finlay glumi u obe verzije...a ne zaboravi Johna Gielguda, Anthony Quaylea, Genevieve Bujold, David Hammings i na prvom mjestu uz Plummera, nenadomjestivi James Mason, zapravo teško da se ikad jača ekipa okupila na Šerlok filmu - i to ne u cameo ulogama več u punokrvnim rolama
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 25/06/2012 : 22:08:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rommel

quote:

Frank Finlay glumi u obe verzije...a ne zaboravi Johna Gielguda, Anthony Quaylea, Genevieve Bujold, David Hammings i na prvom mjestu uz Plummera, nenadomjestivi James Mason, zapravo teško da se ikad jača ekipa okupila na Šerlok filmu - i to ne u cameo ulogama več u punokrvnim rolama

nisu ovi likovi baš kod nas poznati...

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 25/06/2012 : 22:13:37  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

nisu ovi likovi baš kod nas poznati...

misliš TEBI nisu poznati - zapravo si me iznenadio izvukavši Frank Finlaya :)
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 25/06/2012 : 22:19:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
osim Plummera i Sutherlanda, svi ti ostali glumci su većinom nepoznati što se našeg okružja tiče.

Finlay isto nije baš poznat - ja sam ga jedino gledao u "Tri mušketira" (i nastavku) s Michaelom Yorkom. po toj ulozi ga jedino i pamtim.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 25/06/2012 : 22:23:32  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

osim Plummera i Sutherlanda, svi ti ostali glumci su većinom nepoznati što se našeg okružja tiče.

Finlay isto nije baš poznat - ja sam ga jedino gledao u "Tri mušketira" (i nastavku) s Michaelom Yorkom. po toj ulozi ga jedino i pamtim.

nije istina proguglaj bolje, i nemaj ružan običaj svoje neznanje pripisivati širem okruženju jer to ne opravdava ništa a siguran sam da večina posjetitelja ovdje znaju sve navedene likove...stojim pri oonm što sam rekao - šerlokovih filmova je bilo more ali ovo je vjerojatno najjači cast među njima

Edited by - rommel on 25/06/2012 22:24:34
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 25/06/2012 : 22:27:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

nije istina proguglaj bolje, i nemaj ružan običaj svoje neznanje pripisivati širem okruženju jer to ne opravdava ništa a siguran sam da večina posjetitelja ovdje znaju sve navedene likove...stojim pri oonm što sam rekao - šerlokovih filmova je bilo more ali ovo je vjerojatno najjači cast među njima

većina forumaša da su čuli da ove glumce? vjerujem da jesu. ja sam samo naveo koliko su poznati na našim prostorima općenito.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 25/06/2012 : 22:42:31  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

većina forumaša da su čuli da ove glumce? vjerujem da jesu. ja sam samo naveo koliko su poznati na našim prostorima općenito.

a od kud ti podatak baš me zanima - u stvari mi laskaš jer time ja ispadam ne znam kakav autoritet...mada i ja i ti znamo da sad lupetaš
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 25/06/2012 : 22:55:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
pa vrlo jednostavno - kad si vidio da se na telki emitirao neki film u kojem su oni glumili, po kojem filmu bi oni uopće (osim ovog što smo spominjali) bili poznati, ili kad si čuo da je uopće na telki ikad bilo spomena o njima kad se govorilo o američkim/britanskim glumcima? a pored svega, prošeći se malo po Zagrebu i probaj provest anketu o tome koliko je ljudi uopće čulo za njih

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 25/06/2012 : 23:00:42  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
Darth, ne trudi se....romm ima običaju samo njemu znane likove proglašavati planetarno poznatim, kao da dela u nekoj marketinškoj agenciji!

nisam gledel previše ekranizacija SH-a, ali Brett je oličenje Holmesa a najzanimljiviji mi je film "Without a Clue"!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 25/06/2012 : 23:05:52  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

pa vrlo jednostavno - kad si vidio da se na telki emitirao neki film u kojem su oni glumili, po kojem filmu bi oni uopće (osim ovog što smo spominjali) bili poznati, ili kad si čuo da je uopće na telki ikad bilo spomena o njima kad se govorilo o američkim/britanskim glumcima? a pored svega, prošeći se malo po Zagrebu i probaj rovest anketu o tome koliko je ljudi uopće čulo za njih

ajde ti to učini pa mi se javi s rezultatima - možda nešto i naučiš
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 25/06/2012 : 23:08:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
filmska umjetnost nije moja struka - povijest i sociologija jesu. buduće, tj

vidim da tebi filmovi puno bolje idu pa onda ti preuzmi taj zadatak

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 25/06/2012 23:10:59
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 25/06/2012 : 23:15:31  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

filmska umjetnost nije moja struka - povijest i sociologija jesu. buduće, tj

vidim da tebi filmovi puno bolje idu pa onda ti preuzmi taj zadatak

samo si ti daj truda možda ti i filmovi krenu onda
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 25/06/2012 : 23:40:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22358 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 26/06/2012 : 14:01:18  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

nije tezak izbor:

Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.41 seconds. Snitz Forums 2000