forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 BIT ĆE VESELO!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 23

sawitch
Advanced Member

Serbia
41096 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 04/08/2012 : 23:44:11  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by sawitch

Ja se ne slazem sa prodajom pirata ali mi je stampanje toga "za sebe" ok.. I naravno da bih voleo da imam par komada

Pa zašto ih onda sam ne tiskaš?

Prekomplikovano a malo vremena..

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 05/08/2012 : 01:43:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
Super su mi uvijek bile price kako je nesto nemoguce napraviti i kako je to neisplativo.
Evo samo primjer koji je meni pao na pamet u dvije minute.
Uskoro ce tiskara Hrvatskih zeljeznica otici u proslost. Vjerujem da ce biti moguce za sitne pare doci do njihovih strojeva koji generacijski pripadaju Dnevnikovim u to vrijeme.
Nabavis slican papir i to je to.
Skenove vecine ZS i LMS imam vec 10 godina, a nisam ih ni trazio niti kupovao vec ih dobivao na poklon sa svih strana.
Jos da je vremena i volje i vjerujem da bi se kopije jednostavno izradile. Ti stripovi ni novi nisu bili savrseni, a sada odjednom isplivavaju svakakvi glanceri koji dostizu nenormalne cijene.
Mozda grijesim! Volio bih da grijesim i fantaziram!
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 05/08/2012 : 01:45:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
Jos da dodam.
Ovo sto bi neki kupovali laznjake da bi popunili kolekciju mi je totalno neshvatljivo i jednostavno to ne mogu pojmiti.
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 05/08/2012 : 01:54:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mamlaz

moze se napraviti vrlo dobar falsifikat, ali je pitanje koliko se to isplati. Kada ides fasificirat sliku nekog poznatog slikata nadas se zaradi od kojeg miliona eura, ili kada falsificiras filateliju ili novac - opet dobra zarada naspram ulozenoga, ali ici raditi odlicnu kopiju stripa je jos uvijek dosta neisplatljivo.

Falsifikat slike u HR je dobavljiv za 100-200€.
U mnogim slucajevima domaci autori cak sami potpisuju te kopije jer dobiju po 50€ za potpis.
Imas jednog poznatog aukcionara slika koji kada sliku proda za 500€ skace od srece, a ispred zgrade ga ceka covjek koji mu je predao te slike i uzima svoj dio od prodanog. Njemu da 200€, a sebi u dzep spremi 300€. Sve slike su kopije.
E sad, ako se godinama to grupi ljudi isplati raditi, onda me uopce ne cudi mogucnost da netko to radi sa stripovima pogotovo ako vrijednost pojedinog primjerka prelazi 100€.
Strip je po meni znatno lakse falsificirati nego neku sliku.

Edited by - Dr. Westax on 05/08/2012 01:58:16
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27611 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 05/08/2012 : 02:05:21  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dr. Westax

Jos da dodam.
Ovo sto bi neki kupovali laznjake da bi popunili kolekciju mi je totalno neshvatljivo i jednostavno to ne mogu pojmiti.

Zašto?Njih zanima strip a ako je originalno izdanje nedostupno ili skupo zašto ne bi popunio piratom?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 05/08/2012 : 02:12:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:

Jos da dodam.

Zašto?Njih zanima strip a ako je originalno izdanje nedostupno ili skupo zašto ne bi popunio piratom?

Kako zasto?
Meni recimo treba ZS 13 i nisam spreman dati tolike novce za njega. Dakle nemam ga i necu ga imati. Sto ce mi kopija?
Zanima li me strip imam tu epizodu u Zagor Extra, Zagor KI VČ, Zagor LIB, a mozda i ZG KI LU te uskoro ZG Agarthi.
Što će mi kopija lošeg stripa iz 1968.?
Original ili nista.

Znas u kojem mi je slucaju kopija prihvatljiva. Jedino ako bi osoba koja tiska strip preko naslovnice i svakih par strana unutra oznacio sa falsifikat kao sto se radi na novcanicama. Transparentna slova preko citave naslovnice pa ti popunjavaj rupe u kolekciji.

Edited by - Dr. Westax on 05/08/2012 02:15:33
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27611 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 05/08/2012 : 02:17:24  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Originali su u Ferrija,ovo ostale su tiskane kopije u raznim izdanjima.
Tebi očigledno ne triba ZS 13 već bilo koja verzija tog stripa.A šta je s onim koji hoće imati što sličnije izdanje tom prvom jugoslavenskom?Njima je i jeftina i dobra kopija dovoljna.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 05/08/2012 : 02:26:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:

Originali su u Ferrija,ovo ostale su tiskane kopije u raznim izdanjima.
Tebi očigledno ne triba ZS 13 već bilo koja verzija tog stripa.A šta je s onim koji hoće imati što sličnije izdanje tom prvom jugoslavenskom?Njima je i jeftina i dobra kopija dovoljna.

Cekaj ti mene sada zajebavas?
Zar je original ZS 13 kod Ferrija? Zna se kada je i gdje izasao ZS 13.
Neka imaju jeftinu i dobru kopiju, ali neka preko naslovnice pise "kopija".
Sada cete se nakupovati hrpu neoznacenih kopija i onda kada pocnu kolekcionari za 20 godina umirati njihovi nasljednici ce tvrditi da je to original i da se kune ocevim grobom. Pa ti dokazi je li original ili kopija.
Go to Top of Page

pot
Average Member

Croatia
818 Posts

Member since 27/10/2002

Posted - 05/08/2012 : 07:38:54  Show Profile Show Extended Profile  Send pot a Private Message  Reply with Quote
haha...pa osima 2 prva zagora /zs i lms) ostali stripovi imaju prihvatljivu cjenu ako nisu glanceri, pogotovo ako ih imate u svojoj zbirci onda vam je drago da toliko vrijede (pogotovo ako ih več imate 10 i više godina kod sebe) e sad što mi nemamo novaca., naš problem ali očito da neko ima novaca kad se svaki put svi glanceri rasprodaju pogotovo ova prva 2 i to po cca 500 eura....vizualno se može stvoriti savršena kopija svega ali ako daš strip stručnjaku za ocjenjivanje starosti papira i tinte brzo če se skužiti falsifikat (ok to je sad smješno ali biče kolekcionara kad i nebude nas a mičemo živiti u zabludi:)...uostalom ovi najskuplji sa kartonskim koricama (falsifikati) na fotkama izgledaju kao i svako ludensovo izdanje, kao drugo originali imaju one željezne klamerice ili kako se to zove...ma ugl preko neta ti neko može uvaliti kopiju ali kad stigne u ruke tu je kraj i zato od sad če se paziti kad se pojave "nule" sa glancerima:))...čekam da mi stigne jedna kopija (naručio sam pa da vidim to uživo)

JA BI MOGAO DA MOGU JA BI ZNAO DA ZNAM
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29689 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/08/2012 : 09:22:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by okiboki

Ehhh a kad je par ljudi ovde tvrdilo da je moguce napraviti falsifikat vecina je govorila da je to nemoguce ili da se ne isplati.Ne isplati se jedan ali se isplati nastampati 20 komada od kojih je svaki 500 evra.Kad je par ljudi govorilo da ima stripova koji su stari 40 godina a nenormalno dobro ocuvani vecina je tvrdila da je to moguce.Trebao je neko da napise falsifikat da bi ljudi poverovali.Bas me zanima koliko se ljudi brine sad sto je za neki strip glancer od pre 40 godina dalo silne pare.Dali silne pare za nesto sto ne vredi nista.
Meni takodje nije jasno da bi neko ko zna da je falsifikat dao i jedan dinar za tako nesto.Stvarno cemu?Pa imate hiljadu reprinta za koje su uredno placena prava i vrede bar toliko koliko kostaju.

Ja i dalje tvrdim da nije moguće napraviti savršeni falsifikat npr. ZS 13 (a da bude isplativo).

Trouble will find me
Go to Top of Page

Lastan
Senior Member

1096 Posts

Member since 22/07/2011

Posted - 05/08/2012 : 11:28:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Lastan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Ja sam bio zagovornik toga da je nemoguce napraviti savrsenu kopiju.. I dalje jesam.. Ovo jesu kopije ali mislim da bih to provalio i da mi se ne kaze samo po dodiru, prelistavanju.. A cudno da nema Ratka da se javi po ovom pitanju..

Nemam baš vremena za sve popratit jer nedostaje vremena.
Uglavnom,pogledao sam slike.Nepotrebno komentirat jer je vidljivo sa slike da se radi o loše urađenom pokušaju kopiranja.Amaterski šlampavo i loše urađeno.Nemam ništa protiv da si netko uradi kopije ponekih rijetkih stripova,ali ići svjesno prodavat te uratke i ne napomenut da su kopije je jadno i bjedno.
Istina,moguće je da netko od mlađih generacija sakupljača stripova ne prepozna kopiju i kupi takav strip.
Ako imate nekakve sumnje u kupljene stripove donesite ih do striparnice.Vrlo rado ću pregledat i procjenit da li se radi o orginalu ili eventualnoj kopiji.Isto vrijedi i za postere ili stare sličice.

Stare stripove je nemoguće kopirat u orginalu.Za ove novije ne znam(albumi recimo)jer se radi o digitalnom tisku,ali sam uvjeren da je i to nemoguće.
Ako netko smatra da može,neka pokuša i neka ga donese.Ukoliko ne prepoznam da se radi o kopiji,poklanjam mu sve stripove zajedno sa cijelom striparnicom "Lastan" i svime što je u njoj.

Nije to niti prvi niti zadnji pokušaj da netko pokuša uradit kopiju ponekog starog stripa.U zadnje vrijeme sam pronašao i nekoliko novijih strip izdanja(albumi) kopiranih.Čak i nisu loše urađeni,ali je vrlo vidljivo da su skenirani i kopirani.Uglavnom,pripazite po aukcijama od koga kupujete rasprodana novija izdanja ili se konzultirajte sa nekim i usporedite kupljeno sa orginalnim stripom.Stare stripove,ukoliko niste sigurni,svakako usporedite sa orginalima ili potražite savijet od starijih kolekcionara.

www.lastan.hr
https://www.facebook.com/lastan.striparnica

Go to Top of Page

Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts

Member since 26/02/2004

Posted - 05/08/2012 : 11:55:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Ramath a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:

Ehhh a kad je par ljudi ovde tvrdilo da je moguce napraviti falsifikat vecina je govorila da je to nemoguce ili da se ne isplati.Ne isplati se jedan ali se isplati nastampati 20 komada od kojih je svaki 500 evra.Kad je par ljudi govorilo da ima stripova koji su stari 40 godina a nenormalno dobro ocuvani vecina je tvrdila da je to moguce.Trebao je neko da napise falsifikat da bi ljudi poverovali.Bas me zanima koliko se ljudi brine sad sto je za neki strip glancer od pre 40 godina dalo silne pare.Dali silne pare za nesto sto ne vredi nista.
Meni takodje nije jasno da bi neko ko zna da je falsifikat dao i jedan dinar za tako nesto.Stvarno cemu?Pa imate hiljadu reprinta za koje su uredno placena prava i vrede bar toliko koliko kostaju.

Ja i dalje tvrdim da nije moguće napraviti savršeni falsifikat npr. ZS 13 (a da bude isplativo).

Marko, kopija zlatne serije je bilo i prije desetak godina, koliko se sjecam u beogradu, upravo ZS 13 sam vidio, medjutim meni nije bilo tesko da ga provalim, ali kad neko kupi pedesetak stripova lako moze da mu se u toj hrpi ''uvali'' pokoji laznjak, pa isto je i s novcima, kad je debela svota provuce se lako koji laznjak

Ja bi volio da ovde napisem nesto pametno ali se bojim da me niko nece razumjeti
Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 05/08/2012 : 13:10:44  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
Ovdje svi osudjuju i napadaju.
Dajte imena tih ljudi,ko to radi,koji su im nickovi ovdje,ili negdje drugo,imena tih stamparija i slicno,ako vec se pise o svemu.
Dosta ljudi zna o kome se radi,ali ima nas i koji neznamo.
Markos je spomenuo neku ekipu,svaka cast,ali nije dovoljno,konkretno.
Drug Dveribad takodje nudi pomoc,ali ne moze svak tako lako do te striparnice u Zagreb,ne zivimo svi u zagrebu ili okolini.
Radi toga dajte imena neka,tako da u buducnosti se pripazimo tih ljudi ili onih koji su s njima u kontaktu.
Takodje sta me zanima,otkud je taj mulj Marko1 dosao do njih???
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29689 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/08/2012 : 14:42:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ramath

quote:

quote:

Marko, kopija zlatne serije je bilo i prije desetak godina, koliko se sjecam u beogradu, upravo ZS 13 sam vidio, medjutim meni nije bilo tesko da ga provalim, ali kad neko kupi pedesetak stripova lako moze da mu se u toj hrpi ''uvali'' pokoji laznjak, pa isto je i s novcima, kad je debela svota provuce se lako koji laznjak

Ne govorim da nije bilo lažnjaka, nego da je nemoguće napraviti savršenu kopiju (znači identičan papir, ljepilo, tisak, uvez itd itd) a da je netko tko ima imalo iskustva u kolekcioniranju ne prepozna kao lažnjak.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts

Member since 26/02/2004

Posted - 05/08/2012 : 14:57:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Ramath a Private Message  Reply with Quote
Miris starih izdanja niko ne moze kopirati sto rece neko vec...

Ja bi volio da ovde napisem nesto pametno ali se bojim da me niko nece razumjeti
Go to Top of Page

Ozymandias
Starting Member

Serbia
16 Posts

Member since 13/04/2009

Posted - 05/08/2012 : 21:25:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Ozymandias a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Combatrock

quote:

još jedan "doprinos" stripzone i ekipe domaćoj strip-sceni...

e to sam cekao da neko kaze... bravo!

Postovana gospodo,aj' sad lepo ovo objasnite.
I ja tvrdim da je stripovi.com cisto profitabilni sajt, koji koristi nekolicini na ustrb vecine,vecine koja samo pokusava da popuni neke svoje emotivno nezrele rupe.Eto ja to tvrdim i super.E sad vas dvoje objasnite svoj iskaz pa cu vas ja udostojiti mojim argumentima.I potom cemo svi zajedno,kao pravi drugari i mesije u spasavanju stripa na ovim prostorima(gde vecina gleda kako da spase glavu i porodicu)da vidimo ko povlaci lose a ko dobre paralele,ko povlaci paralele onako kako se one njemu svidjaju(koriste) a da vidimo kako ustvari doci do paralela koje su direktno u sprezi sa crno-sivo-belim svetom oko nas.Dok kod prvog se da naslutiti odakle "prijateljski" odnos ka kolegama koje vole strip samo na malo ekonomicniji nacin,ovaj sto se sa tim slaze je enigma,njega bih vise voleo da cujem sa cime se on to slaze
Ako vi meni dokazete da je SZ pretnja po bilo koga i bilo sta,budite sigurni da gubite slucaj jer ja cu ne samo dokazati vama da je SZ potstrekac ljubavi ka stripu(a ovde vas dvoje siguran sam stajete iza ljubavi ka stripu,nikako iz koristoljublja.ma nema sanse,niste vi takve.zar ne?)nego da ste vi(tacnije svi mi) ti koji ubijaju(vec ubili samo ni svesni nismo jer mislimo da svet traje koliko i mi,ali na srecu ili nesrecu i posle nas ostaje svet) strip kao pojavu u drustvu.No da bih vam odgovorio prvo moram cuti sta imate da napisete sem one epohalne:"jos jedan doprinos SZ-e".Vas dvoje ste rekli toliko malo a toliko glupo da to ni oni sto su pisali Vede ne bi mogli da shvate kako je to moguce.

Edited by - Ozymandias on 05/08/2012 22:12:40
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 05/08/2012 : 21:55:19  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Ramath

quote:

quote:

Ne govorim da nije bilo lažnjaka, nego da je nemoguće napraviti savršenu kopiju (znači identičan papir, ljepilo, tisak, uvez itd itd) a da je netko tko ima imalo iskustva u kolekcioniranju ne prepozna kao lažnjak.

Sve je moguće Samo je pitanje isplativosti, ali i to nije više upitno kada se određeni brojevi prodaju po cijeni od nekoliko tisuća kn.
Problem je reakcija tržišta na veliki broj glancera, ne bi bilo "zgodno" da se odjednom pojavi 100 glancera ZS13
Ovo što je trenutno na "tržištu", mislim na pirate je uglavnom mala količina odrađena u "kućnoj" radinosti. Sken i print na digitalac. Tako da se lako vidi da je u pitanju kopija.

Što se tiče samih kopija, ne podržavam kopije i kršenje autorskih prava ali mi je jasno da velik broj "nostalgičara" želi imati stare brojeve, ali ne mogu odvojiti za to 1000-2000kn po broju.
E sad nekakave moralne rasprave su mi potpuno besmislene jer mislim da nema osobe na ovom forumu koja nije downloadala barem jedan film, cd ili igricu sa torrenta. Tako da nema smisla biti selektivan.

Osobno bi radije kupio reprint ZS i LMS nego sve jedno novo izdanje, i to upravo onakav kakav je bio u "originalu" sa svim nedostacima i manama :)
Imam u kolekciji i nove komplete, i svaka čast ekipi koja se trudi održati strip na životu, ali nije stvar u kvaliteti (tisak, tvrde korice, cenzura...). Istina ova nova izdanja lijepo izgledaju na polici, ali fali im povijest i duša koju za mene ZS i LMS imaju.
Ovo je moj osobni stav, a naravno respect svima koji misle drugačije
Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2369 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 05/08/2012 : 23:28:36  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message  Reply with Quote
Ja sam jednom otvorio sličan topik o piratskim izdanjima( http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=35622&whichpage=1 ),gdje sam došao do zaključka da postoje dvije vrste piratskih izdanja,piratska izdanja neobjavljenih stripova(npr.pirati o Alan Fordu,neka izdanja Drune,bio je tu i onaj o Dilanu i Martiju itd.),tj .kada su nastali,nije postojalo legalno dostupno izdanje,i oni su sa sebi svojstvenim dizajnom,a ovo o čemu se ovdje govori su čiste krivotvorine,pirati čija je namjena da budu što sličniji i uvjerljiviji stripu po kojem su nastali(da se ljudima uvale muda pod bubrege).Šteta što uopće postoje takve stvari,no krivotvori se sve i svašta,pa me stoga ovo ništa ne čudi.....

#!??
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 06/08/2012 : 00:00:15  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Činjenica je i da su se spomenuti AF pirati mogli nabaviti i u striparnicama. Ja osobno prije 10-ak ili više godina tako sam došao do AF 86 Hladni pol i AF 180 Olimpijski plamen. To je bilo u vrijeme kad nije ni bilo AF klasika, a navedene epizode je Vjesnik preskočio zajedno s AF 10 Formule (makar se potonja ipak pojavila u četvrtom trobroju) zbog cenzure. To su ujedno i jedini takvi stripovi koje sam osobno nabavio.

Već sam ranije rekao da neka te plagijate uzima tko hoće, ja neću. Ne iz nekih ekstra moralnih razloga, nego čisto zato jer bih, unatoč eventualnom posjedovanju nekakvog pirata tipa ZS 13 ili LMS 4, i dalje bio svjestan činjenice da dotični strip nemam, pa mi onda ni taj pirat ne vrijedi u kolekcionarskom smislu. Moja je sreća da sam te, danas astronomski ciojenjene stripove, uspio odavno nabaviti.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27611 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 06/08/2012 : 00:54:15  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Čudi me da je Marko toliko protiv pirata kada su ih pune aukcije stripovi.com?
Triba bi jedan moderator pratit samo aukcije i uvest reda.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 06/08/2012 : 00:55:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:

Oka sokolovoga?
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27611 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 06/08/2012 : 01:00:50  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Cekaj ti mene sada zajebavas?
Zar je original ZS 13 kod Ferrija? Zna se kada je i gdje izasao ZS 13.
Neka imaju jeftinu i dobru kopiju, ali neka preko naslovnice pise "kopija".
Sada cete se nakupovati hrpu neoznacenih kopija i onda kada pocnu kolekcionari za 20 godina umirati njihovi nasljednici ce tvrditi da je to original i da se kune ocevim grobom. Pa ti dokazi je li original ili kopija.

Nema originala ZS 13 već prvotiska koji je rađen u nekoliko desetaka tisuća komada.
Original kako mu i ime kaže može biti samo jedan a to su originalne table po kojoj su tiskane sve te serije stripova.
Bojiš se da ti ne padne vrijednost stripova?
Ne brini,ove piratske kopije je lako prepoznati a ako neko ne može samo neka ih pomiriše

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29689 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/08/2012 : 01:08:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ozymandias

quote:
Originally posted by Combatrock

quote:

još jedan "doprinos" stripzone i ekipe domaćoj strip-sceni...

e to sam cekao da neko kaze... bravo!

Postovana gospodo,aj' sad lepo ovo objasnite.
I ja tvrdim da je stripovi.com cisto profitabilni sajt, koji koristi nekolicini na ustrb vecine,vecine koja samo pokusava da popuni neke svoje emotivno nezrele rupe.Eto ja to tvrdim i super.E sad vas dvoje objasnite svoj iskaz pa cu vas ja udostojiti mojim argumentima.I potom cemo svi zajedno,kao pravi drugari i mesije u spasavanju stripa na ovim prostorima(gde vecina gleda kako da spase glavu i porodicu)da vidimo ko povlaci lose a ko dobre paralele,ko povlaci paralele onako kako se one njemu svidjaju(koriste) a da vidimo kako ustvari doci do paralela koje su direktno u sprezi sa crno-sivo-belim svetom oko nas.Dok kod prvog se da naslutiti odakle "prijateljski" odnos ka kolegama koje vole strip samo na malo ekonomicniji nacin,ovaj sto se sa tim slaze je enigma,njega bih vise voleo da cujem sa cime se on to slaze
Ako vi meni dokazete da je SZ pretnja po bilo koga i bilo sta,budite sigurni da gubite slucaj jer ja cu ne samo dokazati vama da je SZ potstrekac ljubavi ka stripu(a ovde vas dvoje siguran sam stajete iza ljubavi ka stripu,nikako iz koristoljublja.ma nema sanse,niste vi takve.zar ne?)nego da ste vi(tacnije svi mi) ti koji ubijaju(vec ubili samo ni svesni nismo jer mislimo da svet traje koliko i mi,ali na srecu ili nesrecu i posle nas ostaje svet) strip kao pojavu u drustvu.No da bih vam odgovorio prvo moram cuti sta imate da napisete sem one epohalne:"jos jedan doprinos SZ-e".Vas dvoje ste rekli toliko malo a toliko glupo da to ni oni sto su pisali Vede ne bi mogli da shvate kako je to moguce.

Vrlo je lako to objasniti: na stripzoni i sličnim sajtovima se mogu naći skenovi dotičnih stripova u rezoluciji dovoljno dobroj za tisak. Onaj tko se želi baviti piraterijom samo treba uzeti vaše fajlove i odštampati ih. O daljnjoj štetnosti stripzone po domaće izdavaštvo mogu pričati do sutra ako treba, ali nema koristi. Sve dok se jednom izdavači ne skupe i odluče vas srušiti. A to možda i neće biti tako daleko.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29689 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/08/2012 : 01:11:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

Uglavnom skidam aukcije s piratima, čim ih uočim.

Trouble will find me
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27611 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 06/08/2012 : 01:30:50  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
probaj među albumima.
pronaći ćeš ih

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page
Page: of 23 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.41 seconds. Snitz Forums 2000